Mallorca – Real Madrid 1:0 (kon.) | Girona – Valencia 1:0 (kon.) | Real Sociedad – Valladolid 0:1 (kon.)
Barcelona – Sevilla 3:0 (kon.)
konec
Girona FC
1:0 (0:0)
Valencia CF
Neděle 05.02.2023, 16:15 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Nedělní program španělské La Ligy nabídne střetnutí dvou týmů bojujících o záchranu, ačkoliv se to tak při prvním pohledu na tabulku nemusí zdát. Girona je sice dvanáctá, jenže od sestupového pásma ji dělí pouze tři body, zatímco hostující Valencii ještě o jeden méně.
     
    Girona FC

    Girona sice prohrála dvě ligová utkání za sebou, jenže pouze o jeden jediný gól. A to proti sobě měla Villarreal a Barcelonu. Domácí se tedy mají od čeho odrážet a souboj proti Valencii lze označit za souboj o tzv. "šest bodů". Nejlepším střelcem týmu je Cristhian Stuani.
     
    Valencia CF

    Valencia není tam, kde by chtěla být. V současné chvíli ovšem bojuje o záchranu a potřebuje sbírat body, aby se na ni soupeři nedotáhli. Hosté ale nikterak výrazně neposilovali. Z Barcelony přišel na hostování Gustavo Maia, zatímco Alessandro Burlamaqui se z něj vrátil.
     
    Úvodní sestavy:

    Girona FC: Gazzaniga – V. Fernández, S. Bueno, Espinosa (C), Gutiérrez – Romeu – Villa, A. García, I. Martín, B. García – Castellanos.
    Náhradníci: Carlos, Fuidias – Stuani, Cygankov, Juanpe, J. Hernández, Riquelme, Y. Herrera, M. Vallejo, Roca, Artero.
    Trenér: Miguel Ángel Sánchez Muñoz

    Valencia CF: Mamardašvili – Foulquier, Cömert, Özkaçar, José Gayá (C) – Musah, Almeida, Guillamón, Lato – Cavani, Lino.
    Náhradníci: Herrerín, Rivero – Moriba, Castillejo, Diakhaby, Duro, J. Vázquez, André, Martinez, Mosquera, Iranzo, Guerra.
    Trenér: Salvador González Marco

    Rozhodčí: Javier Iglesias Villanueva. Asistenti: Jorge Bueno Mateo, Antonio Luis Cerezo Parfenof. Čtvrtý rozhodčí: Jorge Diaz Escudero. VAR: Santiago Jaime Latre. AVAR: Miguel Ángel Ortiz Arias.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Valencia právě obstarala výkop zápasu a ihned se snažila prosadit na pravém křídle, kde vybojovala autové vhazování a Yunus Musah poslal míč do zámezí.
     
    3
    Toni Villa se nádherně zkusil uvolnit u levé postranní čáry, a přestože v rozhodujícím okamžiku ztratil stabilitu a podklouzl, Dimitri Foulquier ho fauloval. Standardka.
     
    4
    Fotbalisté Girony tedy rozehráli na levé straně hřiště standardní situaci a následný centr bez problému stáhl ze vzduchu do svých rukavic Giorgi Mamardašvili.
     
    5
    Těžko říci, zda šlo o centr nebo přímou střelu na bránu, každopádně domácí poslali míč do šestnáctky z pravé strany hřiště a Giorgi Mamardašvili ho snadno sebral.
     
    6
    Nedělní program španělské La Ligy odstartovalo utkání mezi Mallorcou a Realem Madrid a věřte, že Bílý balet prohrál nejtěsnějším možným rozdílem a nedal penaltu.
     
    7
    Valentín Castellanos si naběhl na pravé straně šestnáctky na krásnou přihrávku za obranu a jeho přízemní střela z úhlu minula přední tyč!
     
    9
    Girona je od úvodních minut zápasu lepším týmem a Valencia se musí mít na pozoru. Domácí se snažili prosadit na levém křídle a Eray Cömert poté fauloval.
     
    11
    Valencia mohla zahrozit po nádherném přízemním pasu z levého křídla hřiště, jenže ani jeden z dvojice hráčů v černých dresech na míč nedosáhl, bylo to však těsné.
     
    12
    Oba dnešní soupeři bojují o záchranu a potřebují sbírat body. Pokud by dnes Valencia vyhrála, svého soupeře by v tabulce La Ligy přeskočila o dva body. Podaří se?
     
    13
    Valencia teď rozehrála na levé straně hřiště rohový kop nakrátko a po sraženém stříleném centru si standardní situaci v podobě rohového kopu zopakovala. Stav 0:0.
     
    14
    Samuel Lino si pak zpracoval míč na ose hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl k pěkné táhlé přízemní střele, která minula levou tyč domácí brány. Paulo Gazzaniga to jistil.
     
    15
    Aleix García rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a na přední tyč poslal centr, který bez problému odvrátil odkopem na autové vhazování Samuel Lino.
     
    17
    Aleix García měl na kopačce úvodní gól, když si na vzdálenější pravé tyči naběhl na parádní centr a jeho pohotový volej zaváněl gólem, Giorgi Mamardašvili ho poté ale fantasticky vychytal!
     
    19
    Girona rozehrála v rychlém sledu dva rohové kopy a nepřehledné situaci v pokutovém území hostí mohl u levé tyče využít Castellanos, jeho hlavička ale vzápětí zamířila těsně nad břevno!
     
    23
    Na opačné straně hřiště se teď řítil sám na bránu Yunus Musah, jenže byl nepříjemně tísněn a jeho přízemní střelu levačkou pak skvěle zneškodnil vybíhající Paulo Gazzaniga! Parádní zápas zatím.
     
    26
    Valencia přečkala úvodní tlak domácího týmu a málem ho před pár okamžiky potrestala. Stále je to bez gólu.
     
    28
    Valencia přešla do rychlého protiútoku a Toni Lato se pokusil z levého křídla nacentrovat do šestnáctky, centr se mu ale vůbec nepovedl a zamířil vysoko nad bránu.
     
    29
    Girona na pravém křídle vybojovala další rohový kop a vypadalo to na další nebezpečné zakončení, Valencia ale nebezpečí přečkala a odvrátila míč na autové vhazování.
     
    32
    Miguel Gutiérrez nyní obstaral na levém křídle autové vhazování, Oriol Romeu ale o míč vzápětí rychle přišel a naopak mohli vhazovat fotbalisté hostující Valencie.
     
    33
    Hugo Guillamón chtěl vysunout kolmou přihrávkou jednoho ze svých spoluhráčů, jenže domácí hráči jeho úmysl skvěle přečetli a málem vyrazili do protiútoku.
     
    35
    Borja García mířil krásnou přízemní střelou zpoza šestnáctky k přední levé tyči, Mamardašvili ale předvedl tygří skok a vyrazil míč na rohový kop!
     
    36
    Valencia podnikla rychlý protiútok a Toni Lato poslal do šestnáctky z levé strany nádherný přízemní centr, na který jeden z jeho spoluhráčů ve skluzu těsně nedosáhl.
     
    39
    Edinson Cavani se ocitl v šanci na hranici šestnáctky, jeho přízemní střela ale minula vzdálenější pravou tyč a Paulo Gazzaniga by u ní byl navíc včas. Jen odkop.
     
    41
    Borja García měl další a tentokrát obrovskou šanci, jenže míč z blízkosti a úhlu napálil pouze doprostřed brány a Giorgi Mamardašvili míč vyrazil! Domácí se ještě dostali k dorážce, která zamířila vysoko nad. Hosté přečkali nebezpečí.
     
    44
    Santiago Bueno poté operoval s míčem ve středu hrací plochy a nepříjemným skluzem ho dohrál Samuel Lino.
     
    45
    Miguel Gutiérrez nádherně odcentroval z levé strany a Valentín Castellanos hlavičkoval na vzdálenější pravé tyči o zem těsně nad břevno!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Valentín Castellanos a Borja García zahodili několik skvělých šancí a hostující brankář Giorgi Mamardašvili zůstal nepřekonán. Nebýt dnes jeho, mohla Valencie prohrávat větším rozdílem, zatím ale neinkasovala vůbec. Skóre po prvním poločase. Girona 0 Valencia 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:17.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Girona rozehrála druhý poločas duelu a bude zajímavé sledovat, zda se ji konečně podaří prolomit bezbrankové skóre, protože před poločasem měla hodně příležitostí.
     
    47
    Dnešní utkání sleduje 10732 diváků.
     
    49
    Valentín Castellanos si naběhl před bránu na parádní přihrávku z pravé strany šestnáctky od Aleixe Garcíi a patou míč usměrnil vedle vzdálenější tyče. Jen odkop.
     
    50
    Při předchozí akci už to vypadalo, že domácí hráči útok zbytečně zpomalili, jenže poté přenesli hru z levého křídla doprava, odkud vzápětí přišla již avizovaná šance.
     
    52
    Toni Villa se snažil prosadit v blízkosti levé tyče a hodně se hněval na rozhodčího, že nebyl přisouzen domácím rohový kop, stejně reagovali i domácí fanoušci Girony.
     
    53
    Fotbalisté Valencie rozehráli na pravé straně hřiště rohový kop a na přední tyči se dostal k hlavičce Dimitri Foulquier, jeho pokus ale zamířil vedle pravého rohu.
     
    54
    Girona nyní na levém křídle skutečně vybojovala rohový kop a Valentín Castellanos se dostal po jeho rozehrání nakrátko a centru ze hry do obrovské šance, odražený míč ale napálil nad břevno a navíc se pískal útočný faul.
     
    56
    Oriol Romeu si zpracoval míč na ose hřiště a obloučkem za obranu hledal na vzdálenější levé tyči nabíhajícího spoluhráče, Valentín Castellanos byl ale dobře pokryt.
     
    57
    André Almeida si teď zpracoval míč na levém křídle a přihrával směrem k šestnáctce, jeho přihrávka ale byla hodně čitelná a skončila na kopačce domácích hráčů.
     
    58
    Samuel Lino mohl zakončovat na vzdálenější pravé tyči po parádním přízemním centru z levé strany hřiště, jenže míč nedokázal trefit a Girona se opět ubránila.
     
    59
    Miguel Gutiérrez se snažil proniknout na levém křídle do šestnáctky, jenže se zamotal do vlastních kliček a skončil na trávníku. Hugo Guillamón ho obral čistě.
     
    60
    Oriol Romeu v domácím dresu fauloval již čtyřikrát, na druhou stranu ale dokázal pětkrát míč vybojovat.
     
    61
    Hugo Guillamón sestřelil v blízkosti středového kruhu Aleixe Garcíu a hlavní rozhodčí vytáhl žlutou kartu.
     
    61
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Valentín Castellanos, přichází Cristhian Stuani.
     
    62
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Toni Villa, přichází Rodrigo Riquelme.
     
    63
    Chvíli se nehrálo, protože rozhodčí nechal čas pro přezkoumání videa, nic se ale nestalo. Hraje se.
     
    64
    Girona právě vstřelila branku! Střídající Rodrigo Riquelme si zpracoval na pravé straně šestnáctky míč na prsa a poté ho poslal pod sebe, čehož dokonale využil BORJA GARCÍA, když přízemní střelou z voleje zamířil ke vzdálenější levé tyči! Zasloužené vedení. Asistence: Rodrigo Riquelme.
     
    66
    José Gayá viděl žlutou kartu za nemístné a zbytečné protesty. Stejně dopadl také útočník Edinson Cavani.
     
    68
    André Almeida se snažil prodrat jako štír do volného prostoru u levé postranní čáry a uspěl, jeho přízemní centr ale našel na přední tyči pouze brankáře Girony.
     
    70
    Do konce utkání zbývá odehrát něco málo přes dvacet minut plus nějaké to nastavení a nutno konstatovat, že Girona se před pár okamžiky zaslouženě ujala vedení.
     
    71
    Domácí fotbalisté už mají na svém kontě sedm střeleckých pokusů, zatímco Valencia pouze dva.
     
    72
    José Gayá dobře odcentroval z levé strany hřiště, jenže na přední tyči nebyl žádný z jeho spoluhráčů, pouze obránce Girony, který míč odvrátil do bezpečí – 1:0.
     
    73
    Girona po vstřelení gólu přestala hrát a Valencia začíná mít tlak. José Gayá opět centroval z levé strany hřiště, na vzdálenější pravé tyči ale pak opět nenašel nikoho.
     
    74
    Edinson Cavani už se chystal na hranici šestnáctky vypálit, jenže byl zdvojen a o míč čistě připraven.
     
    75
    Santiago Bueno chtěl nechat míč do zámezí, jenže byl nepříjemně tísněn, a tak si pomohl přihrávkou na brankáře, který vzápětí míč odkopl mimo nebezpečí.
     
    76
    Samuel Lino mohl na pravé straně šestnáctky využít patičky od Edinsona Cavaniho, když přízemní střelou mířil k pravé tyči, Paulo Gazzaniga byl u ní připraven.
     
    77
    José Gayá znovu odcentroval z levé strany hřiště a Paulo Gazzaniga snadno stáhl míč ze vzduchu, navíc ho nepříjemně dohrál hostující Yunus Musah.
     
    78
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Borja García, přichází Yangel Herrera.
     
    78
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Aleix García, přichází Viktor Cygankov.
     
    78
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Samuel Lino, přichází Marcos André.
     
    78
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Hugo Guillamón, přichází Ilaix Moriba.
     
    78
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Yunus Musah, přichází Hugo Duro.
     
    79
    Střídající Marcos André unikal podél pravé postranní čáry a Cristhian Stuani ho fauloval ostrým skluzem.
     
    81
    Toni Lato se snažil uvolnit na pravé straně šestnáctky a dostat se k přízemní střele, což se mu sice podařilo, jeho pokus byl ale domácími fotbalisty zablokován.
     
    82
    Edinson Cavani si nabíhal na pravé straně šestnáctky na kolmou přihrávku, jenže mu nevyšlo zpracování a Paulo Gazzaniga proti němu navíc rychle vyběhl z brány.
     
    83
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Toni Lato, přichází Jesus Vázquez.
     
    84
    Rodrigo Riquelme nádherně odcentroval z levé strany šestnáctky a ostrého úhlu a Cristhian Stuani hlavičkoval k pravé tyči, brankář Giorgi Mamardašvili ale vytáhl další parádní zákrok!
     
    85
    Po centru z rohového kopu hlavičkoval pod břevno znovu Cristhian Stuani, jenže Giorgi Mamardašvili vytáhl míč rukou těsně nad bránu!
     
    87
    Yangel Herrera měl poté obrovskou šanci po zpětné přihrávce Cristhiana Stuaniho z pravé strany šestnáctky, jenže střelu bez přípravy poslal vysoko nad bránu.
     
    90
    Oriol Romeu si zpracoval míč na ose hřiště a z velké dálky napřáhl k přízemní střele, která sice mířila k levé tyči, Giorgi Mamardašvili u ní byl ale včas a zasáhl.
     
    90
    Cenk Özkaçar vypálil zpoza šestnáctky a jeho přízemní tečovaná střela mířila k přední levé tyči, Paulo Gazzaniga šel ale rychle k zemi a míč zastavil.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+2
    Paulo Gazzaniga rychle vyběhl ze své brány, aby na hranici šestnáctky stáhl míč před svým protihráčem.
     
    90+3
    Cenk Özkaçar fauloval domácího kapitána a dostal žlutou kartu. Cristhian Stuani zůstal ležet na hřišti.
     
    90+4
    Marcos André si naběhl na vzdálenější levé tyči na přetažený centr ze standardní situace a v plném náběhu hlavičkoval mimo. Následuje pouze odkop od brány.
     
    90+5
    Jeden z fotbalistů Valencie hlavičkoval mimo s pomocí teče a hosté měli k dispozici ještě jeden rohový kop, po kterém Hugo Duro hlavičkoval do náruče brankáře.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Girony FC zaslouženě porazili svého rivala z Valencie, když v prvním poločase zahodili několik šancí, stejně jako po přestávce, ovšem s tím rozdílem, že po ní vstřelil jediný gól zápasu domácí hrdina Borja García. Konečný výsledek tohoto duelu. Girona 1 Valencia 0. (18:10:33)

    Tomáš Reiner

    Branky: 64. B. García (Riquelme)

    Karty:   79. Stuani (GIR) – 61. Guillamón (VAL), 66. José Gayá (VAL), 66. Cavani (VAL), 90+3. Özkaçar (VAL)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 10:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:10.
    Girona FC: Gazzaniga – V. Fernández, S. Bueno, Espinosa (C), Gutiérrez – Romeu – Villa (62. Riquelme), A. García (78. Cygankov), I. Martín, B. García (78. Y. Herrera) – Castellanos (61. Stuani).
    Náhradníci: Carlos, Fuidias – Juanpe, J. Hernández, M. Vallejo, Roca, Artero.

    Trenér: Miguel Ángel Sánchez Muñoz

    Valencia CF: Mamardašvili – Foulquier, Cömert, Özkaçar, José Gayá (C) – Musah (78. Duro), Almeida, Guillamón (78. Moriba), Lato (83. J. Vázquez) – Cavani, Lino (78. André).
    Náhradníci: Herrerín, Rivero – Castillejo, Diakhaby, Martinez, Mosquera, Iranzo, Guerra.

    Trenér: Salvador González Marco

    Rozhodčí: Javier Iglesias Villanueva. Asistenti: Jorge Bueno Mateo, Antonio Luis Cerezo Parfenof. Čtvrtý rozhodčí: Jorge Diaz Escudero. VAR: Santiago Jaime Latre. AVAR: Miguel Ángel Ortiz Arias

    Diváci: 10732
    bahis siteleri