Karabach – Gent 1:0 (kon.) | Trabzonspor – Basilej 1:0 (kon.) | Bodö/Glimt – Lech Poznaň 0:0 (kon.)
Braga – Fiorentina 0:4 (kon.) | Lazio – Kluž 1:0 (kon.) | Larnaka – Dnipro-1 1:0 (kon.)
Šeriff Tiraspol – Partizan Bělehrad 0:1 (kon.) | Ludogorec – Anderlecht 1:0 (kon.)
konec
SC Braga
0:4 (0:1)
ACF Fiorentina
Čtvrtek 16.02.2023, 18:45 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Evropská konferenční liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:9. (20:48:22)
     
    Fiorentina je jednou nohou v osmifinále. Na stadiónu Bragy dominovala, portugalskému celku nasázela čtyři branky.

    Důležitý první gól vstřelili hosté v nastavení první půle, bezbrankové skóre prolomil Luka Jović. Domácím v úvodu druhého poločasu výrazně zkomplikoval situaci Vítor Tormena, který byl po ostrém faulu rovnou vyloučen. Hosté přesilovku využili dokonale, do kolonky vstřelených branek přidali daší tři zásahy, když se postupně podruhé trefil Luka Jović a dva góly zaznamenal rovněž střídající Arthur Cabral.

    Odveta je na programu příští čtvrtek, úvodní výkop proběhne ve 21 hodin. Vzhledem k výsledku z úvodního klání by střetnutí ve Florencii mělo býti spíše formalitou.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Poslední náznak šance domácího celku zastavil Pietro Terracciano. Proti vysokému míči vyběhl až na hranici velkého vápna a bez problémů ho zachytil do rukavic.
     
    90+5
    Útočný faul odpískán Alvaru Djaloovi. Antonín Barák dal před soupeře tělo, ten ho posléze lehce, leč viditelně zatáhl za dres.
     
    90+4
    Za přetaženým centrem Giacoma Bonaventury ještě doběhl Arthur Cabral, ve velkém záklonu ale hlavičkoval vysoko nad bránu.
     
    90+3
    Hosté kopali rohový kop. Cristiano Biraghi našel prostor, kde byl Antonín Barák, český reprezentant zakončoval netypicky patičkou mimo tři tyče.
     
    90+2
    A nechybělo moc, aby byl náskok hostujícího týmu ještě výraznější. Jonathan Ikoné si ovšem vylámal zuby na včas vyběhnuvším Matheusovi.
    90. Arthur CABRAL - 0:4
     
    90
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Demolice domácího mužstva pokračuje. Mizernou malou domů Niakatého potrestal Ikoné, který nesobecky přihrával do lepší pozice ARTHUROVI CABRALOVI a ten tváří v tvář gólmanovi zacílil po zemi k levé tyčce.
     
    89
    Na hranici velkého vápna Christian Kouamé prostor ke střele nenašel. Naopak o balón přišel a Jonathan Ikoné zastavoval brejk za cenu faulu a žluté karty.
     
    88
    Přeci jen hosté vyzkoušeli útočnou akci. Na levé křídlo obdržel přihrávku Giacomo Bonaventura, centr do vnitra vápna pohlídal stoper Sikou Niakaté.
     
    87
    Pokračuje trpělivá kombinační hra hostujícího celku kolem poloviny hřiště. Sofján Amrábat nakonec zapojil do hry i brankáře Terracciana.
     
    86
    Na hřišti je pár minut, přesto už má na kontě kartónek žluté barvy. Christian Kouamé nesmyslně kličkoval směrem k vlastní bráně, nechal se předskočit Gómezem a toho vzápětí zezadu stáhl za dres k zemi.
     
    85
    Hosté dokonce více zatáhli řady a Igor obdržel přihrávku skoro až do vlastního vápna. Stoper z druhého doteku přeci jen více posunul míč dopředu, vybral si jako cíl Riccarda Saponaru.
     
    84
    Zkušený italský středopolař Giacomo Bonaventura mohl střílet, ovšem vystačil si se zpětnou nahrávkou na Milenkoviće. Fiorentině tříbrankové vedení evidentně stačí.
     
    83
    Antonín Barák krátce po nástupu na hřiště utržil nepříjemný útok na pravý kotník, do něj mu zajel Sikou Niakaté. Jasný faul.
     
    82
    Střídání v týmu ACF Fiorentina:
    ze hřiště odchází Riccardo Saponara, přichází Jonathan Ikoné.
     
    82
    Střídání v týmu ACF Fiorentina:
    ze hřiště odchází Nicolás González, přichází Christian Kouamé.
     
    82
    Střídání v týmu ACF Fiorentina:
    ze hřiště odchází Rolando Mandragora, přichází Antonín Barák.
     
    81
    Domácí brankář Matheus vyzkoušel založení útoku dlouhým odkopem na útočnou polovinu, zde ale kraloval stoper Nikola Milenković.
    79. Arthur CABRAL - 0:3
     
    79
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Fotbalová paráda v podání ATHURA CABRALA! ARTHUR CABRAL. Čtyřiadvacetiletý brazilský útočník zpracoval aut Biraghiho, ve vzduchu si pak míč hodil mezi dva protihráče a třetím dotekem kulatý nesmysl napálil nechytatelně k bližší, pravé tyči.
     
    78
    Italské mužstvo má otěže utkání pevně ve svých rukou. Nikola Milenković vyslal dlouhý pas k levé lajně na Saponaru, který na Sequeirovi získal autové vhazování.
     
    77
    Dlouhý odkop Matheuse ještě André Horta prodlužoval za sebe, ale do prostoru, kde neměl žádného ze spoluhráčů.
     
    76
    Nákop po levé lajně vyslal Riccardo Saponara. Hledal nejspíše nově příchozího Arthura Cabrala, útočník za balónem vystartoval příliš pozdě.
     
    75
    Střídání v týmu ACF Fiorentina:
    ze hřiště odchází Luka Jović, přichází Arthur Cabral.
     
    74
    Simon Banza má ještě dostatek sil. Vyzval k rychlostnímu souboji Cristiana Biraghiho, jenž nestíhal, ale nakonec zapracoval na jedničku, pomohl si tělem.
     
    73
    Fotbalisté v červených dresech kombinují na vlastní polovině. Dopředu se nevydávají, přesila hráčů v tmavě modrých dresech je vidět.
     
    72
    Střídání v týmu SC Braga:
    ze hřiště odchází Alí Musrátí, přichází André Castro.
     
    71
    V útoku neuspěli ani hosté. Rolando Mandragora už mohl střílet, ale ještě volil nahrávku po pravé ruce na Sofjána Amrábata, ten vypálil vysoko nad.
     
    70
    Pěknou kličkou k levé lajně Paulo Oliveira vyzrál na Cristiana Biraghiho, vzápětí poslal nepovedený centr přímo do brankáře.
     
    69
    Fiorentina pokračuje v aktivním pojetí hry. Riccardo Saponara zkoušel proběhnout volnějším středem, v poslední chvíli Sikou Niakaté zažehnal nebezpečí ve skluzu.
     
    68
    Střídání v týmu ACF Fiorentina:
    ze hřiště odchází Lorenzo Venuti, přichází Dodô.
     
    68
    Střídání v týmu SC Braga:
    ze hřiště odchází Ricardo Horta, přichází Alvaro Djalo.
     
    68
    Střídání v týmu SC Braga:
    ze hřiště odchází Abel Ruiz, přichází Simon Banza.
     
    67
    Braga založila rychlý protiútok. Jmenovitě Nuno Sequeira, jenž hledal Alího Musrátího, toho Nikola Milenković zkušeně odstavil tělem.
     
    66
    S dalším centrem přispěchal Luka Jović. Znovu kraloval gólman Matheus, i v tomto případě sebral kulatý nesmysl ze vzduchu.
     
    65
    O dlouhý centr se pokusil Giacomo Bonaventura. Z brány vysoko vyběhl Matheus a kulatý nesmysl bezpečně sebral do rukavic.
     
    64
    Nikola Milenković podržel míč na kopačkách, načež hrál k pravé lajně na Riccarda Saponaru, křídelník proti dvojici konkurentů neuspěl.
     
    63
    Navzdory nepříznivému výsledku Matheus s rozehrávkou odkopu od brány nikterak nespěchá. Braga v deseti jen těžko může pomýšlet na zdramatizování utkání.
     
    62
    Nedorozumění mezi Gonzálezem a Jovićem vedlo ke ztrátě balónu. První jmenovaný nahrával po lajně, jenže Srb zůstal na středu.
    60. Luka JOVIĆ - 0:2
     
    60
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Italiana odskakují do dvoubrankového náskoku! Výborný pas za obranu dostal Saponara, který nejspíše střílel, ovšem lob přes vyběhnuvšího brankáře mu vůbec nevyšel a mířil mimo bránu. Avšak celou situaci skvěle dohrál LUKA JOVIĆ, srbský forvard ve skluzu dokázal balón nasměrovat do odkryté brány.
     
    59
    Domácí chtěl ohrozit soupeřovu svatyni i v oslabení. Individuálně vyzkoušel štěstí Abel Ruiz, jenž vyzrál na osobního strážce, avšak stopku mu vzápětí vystavil Nikola Milenković.
     
    58
    Střídání v týmu SC Braga:
    ze hřiště odchází Uroš Račić, přichází Paulo Oliveira.
     
    57
    Hlasitě si řekl o pozornost Giacomo Bonaventura. Vyvinul velký tlak na váhajícího brankáře Matheuse, ten pod tlakem odkopával do zámezí.
     
    56
    Hosté pochopitelně budou chtít využít přesilovku k dalším gólům. Po centru Madragory zakončoval Riccardo Saponara hlavou mimo tři tyče.
    55. Tormena si za zákrok na Joviće vysloužil přímou červenou kartu
     
    55
    Obrovská komplikace pro domácí celek, míří totiž do deseti! Vítor Tormena přiběhl na polovinu hřiště do souboje s Lukou Jovićem pozdě a pravou nohou mu nebezpečně došlápl na pravý kotník. Arbitr nejprve udělil žlutou, po shlédnutí opakovaných záběrů na obrazovce rozhodnutí přehodnotil a vytasil rovnou červenou kartu.
     
    54
    Po pravé lajně vyzkoušel průnik Bruma. Příliš daleko nedoběhl, Cristiano Biraghi protihráče ukázkově odstavil tělem.
     
    53
    na prvém křídle si vytvořil prostor pro centr Giacomo Bonaventura. Hledal Luku Joviće, jehož snadno přehlavičkoval Vítor Tormena.
     
    52
    Zpoza velkého pokutového území vypálil Sikou Niakaté. Pietro Terracciano mohl být v klidu, míč vyletěl vysoko nad břevno.
     
    51
    O nahrávku za obranu si řekl Alí Musrátí. André Horta spatřil spoluhráče pozdě, balón mu adresoval do ofsajdového postavení.
     
    50
    První žlutou kartu zápasu obdržel Lorenzo Venuti. Nechal se obelstít Nunem Sequeirou, jehož následně neúmyslně, ale přece trefil loktem do obličeje.
     
    49
    Vysoko do vzduchu vyskočil Nicolás González. Alí Musrátí mu nastavil stoličku, o faulu v tomto případě není třeba dlouze diskutovat.
     
    48
    Fiorentina nikam nespěchá, což je vzhledem ke stavu střetnutí pochopitelné. V poklidu kombinuje kolem poloviny hřiště.
     
    47
    Zatímco hostující kouč do sestavy nestáhl tak domácí trenér jednu změnu udělal, nevýrazného Medeirose nahradil Bruma.
     
    46
    Střídání v týmu SC Braga:
    ze hřiště odchází Iuri Medeiros, přichází Bruma.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:52.
     
    První poločas zápasu mezi Bragou a Fiorentinou přinesl jediný gól, o nějž se postaralo hostující mužstvo. Branka padla v nastaveném čase, kdy se po výborném centru Biraghiho hlavou prosadil Luka Jović. Vedení italského mužstva je zasloužené, neboť působí aktivnějším dojmem a vypracoval si více zajímavých příležitostí, v úspěšný zásah přetavil až tu poslední.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Cristiano Biraghi je směrem dopředu hodně vidět. Nyní dokonce sám zabíhal za obranu, ovšem oblouček Riccarda Saponary nabral příliš malou výšku.
     
    45+3
    Braga ještě zkoušela bleskově odpovědět, leč neuspěla, Alí Musrátí nasměroval ostrou nahrávku mimo dosah Andrého Horty.
    45+1. Luka JOVIĆ - 0:1
     
    45+1
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Hosté uštědřili soupeři nepříjemný úder do šatny! Amrábat po rozehrávce autu narazil Biraghimu, který od levé lajny odcentroval na hlavu LUKY JOVIĆE, za jehož hlavičkou k levé tyčce Matheus natahoval ruku bez úspěchu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu čtyři minuty.
     
    44
    Z úctyhodné vzdálenosti vypálil Riccardo Saponara. Matheus mohl zůstat ledově klidným, míč zamířil vysoko nad břevno.
     
    43
    Útočný faul odpískán Rolandu Mandragorovi. Při centru vyskočil hodně vysoko, jenže místo balónu trefil zezadu do hlavy Račiće.
     
    42
    Zajímavá standardka pro Fiorentinu. Giacomo Bonaventura hlavičkoval spíše z nouze, šťastně však trefil levou ruku Sequeiry, který ji neudržel u těla.
     
    41
    Velkou aktivitou hýří Luka Jović. Sběhl k levé lajně, odkud hrál za sebe na Sofjána Amrábata, ten po nepovedeném zpracování vybojoval faul na Medeirosovi.
     
    40
    Fiorentina zaútočila levou stranou. Cristiano Biraghi si vyměnil hrací předmět se Saponarou a chtěl centrovat, jenže v tom mu na poslední chvíli zabránit Víctor Gómez, proto došlo jenom k nahrávce směrem dozadu.
     
    39
    Střetnutí pokračuje. Abel Ruiz přenesl hru doprava na Alího Musrátího, jemuž nevyšla klička jeden na jednoho proti Riccardu Saponarovi.
     
    38
    S Matheusem to vypadá slibně. Hýbat pravou rukou viditelně může, je na nohou a z výrazu ve tváři je vidět, že se hřiště opustit nechystá.
     
    37
    Domácí gólman je po střetu viditelně otřesený, navíc zřejmě utrpěl zranění pravého ramene. Aktuálně není jisté, jestli bude schopen v zápase pokračovat.
     
    36
    Pochvalu zaslouží Matheus. Výborně vystartoval proti střílenému centru z pravé strany, Luka Jović přiběhl pozdě a gólmana fauloval.
     
    35
    Uroš Račić nechal před tělo dát pravou nohu protihráči Jovićovi, jenž jenom posunul míč k protihráči Niakatému. Na balónu pokračuje Braga.
     
    34
    Za obranu nabíhal Ricardo Horta. Pas v podání Andrého Horty měl malou výšku, Cristiano Biraghi míč hlavou sklepl k pravé lajně volnému spoluhráči.
     
    33
    Rohový kop hostům vůbec nevyšel. Centr na přední tyč pohlídal Iuri Medeiros, levou nohou balón z voleje odpálil až na útočnou polovinu.
     
    32
    Zpoza velkého pokutového území vypálil Luka Jović. Obětavě blokující Sikou Niakaté srazil míč na rohový kop.
     
    31
    Malou domů Pietro Terracciano vůbec nezpracovával. Vědom si nebezpečí v podobě presujícího Abela Ruize odkopával z první na útočnou polovinu.
     
    30
    Průnikový pas za obranu vyzkoušel Giacomo Bonaventura. Adresát Luka Jović ovšem v souboji tělo na tělo nepřetlačil Sikoua Niakatého.
     
    29
    Aktivita portugalského mužstva pokračuje. Po špatné domluvě hostujících obránců střílel Abel Ruiz z krkolomné pozice vedle levé tyče.
    28. Niakaté hlavou Terracciana nepřekonal
     
    28
    První velkou šanci si může odškrtnout i domácí celek. Po rozehrávce rohového kopu na krátkou vzdálenost do vápna přeci jen přiletěl centr a byl to Sikou Niakaté, kdo z malého vápna hlavičkoval přímo do prostoru, kde stál Pietro Terracciano.
     
    27
    Rychlá kombinace na jeden dotek Braze nevyšla. André Horta nabíhal na pravou stanu šestnáctky, Nikola Milenković před ním v poslední chvíli píchl kulatý nesmysl na roh.
     
    26
    Zdviženou pravou rukou Sofján Amrábat na dálku poslal omluvu Nicolási Gonzálezovi za nezdařenou přihrávku. Aut pro domácí.
     
    25
    Fiorentina pokračuje v aktivním pojetí hry. Kombinuje na útočné polovině, do vápna soupeře však vede těžká cesta, Braga má dobře rozestavené obranné řady.
     
    24
    Cristiano Biraghi zleva odcentroval do prostoru, kde se pohyboval Luka Jović. Střelu hlavou do středu brány Matheus bezpečně zachytil.
     
    23
    S ohněm si zahrával Matheus. Rozehrávka mu vůbec nevyšla a měl obrovské štěstí, že Riccardo Saponara ztratil stabilitu a vůbec nezakončil.
     
    22
    Při vysunutém presinku fauloval Riccardo Saponara. Cítil šanci k zisku míče, jenže nataženou pravou nohou došlápl na kotník Niakatému.
     
    21
    Narážečka mezi Nunem Sequeirou a Alím Musrátím nevyšla. Zpětnou nahrávku přečetl Giacomo Bonaventura, hru pak zklidnil pasem do zadních řad.
     
    20
    Ani rohový kop neskončil úspěchem. Odražený míč si za velkým vápnem zpracoval Rolando Mandragora, aby ho následně usměrnil vysoko nad břevno.
     
    19
    Riccardo Saponara si narazil s Lukou Jovićem, načež vyslal povedený střílený centr do vápna. González ještě přes obránce nezakončil, nicméně odražený míč získal Giacomo Bonaventura, ten ve slibné pozici napálil jenom bránícího protihráče.
     
    18
    Fiorentinu zastavil v rozletu zdvižený praporek pomezního rozhodčího. V ofsajdovém postavení se nechal nachytat Cristiano Biraghi.
     
    17
    Dlouho otálel Sofján Amrábat a málem byl Andrém Hortou po zásluze potrestán, nakonec zvládl obranný odkop po levé lajně.
     
    16
    Prakticky okamžitě dostal Riccardo Saponara šanci na reparát. Těsně bráněný Gómezem centroval v pádu a jenom za brankovou čáru.
     
    15
    Riccardo Saponara převzal míč u levé lajny. Neváhal a centroval z prvního doteku, ale přímo do prvního clonícího konkurenta Tormeny.
     
    14
    Na útočnou polovinu se vydal Nuno Sequeira. Všiml si rozbíhajícího se Abele Ruize, avšak přecenil jeho rychlostní schopnosti, nahrával do zámezí.
     
    13
    Párkrát si Matheus vyměnil balón se stopery, načež vyzkoušel dlouhý nákop na pravé křídlo, kde bránící Cristiano Biraghi zafungoval na jedničku a balón zpracoval pro sebe.
     
    12
    Hodně času dostal na pravé straně k centru Riccardo Saponara. Přesto jej nevyužil k plánované gólové asistenci, pro kulatý nesmysl vystartoval domácí brankář.
     
    11
    Jeden na jednoho ještě Nicolás González uspěl. Vzápětí šikovně nastřelil Víctora Gómeze a pro Fiorentinu vybojoval autové vhazování.
     
    10
    Nedovolený zákrok na svou osobu vybojoval Lorenzo Venuti- Po zisku míče před něj šikovně dal tělo, proti pravidlům hrál Vítor Tormena.
     
    9
    U levé lajny výborně zabojoval proti přesile Uroš Račić. Zazmatkoval posléze při rozehrávce, míč poslal ke kopačkám protihráče Gonzáleze.
     
    8
    Do hry nohama byl zapojen gólman Matheus. Z poloviny hřiště mu nahrál Sikou Niakaté, neboť neviděl jiného volného spoluhráče.
     
    7
    Výborné přenesení hry k pravé lajně obstaral Alí Musrátí. Balón si bez problémů zpracoval Víctor Gómez, centr však poslal mimo dosah adresáta Ruize.
     
    6
    Lorenzo Venuti vyslal dlouhý nákop za obranu, jehož adresátem byl Luka Jović. Forvard přebíral míč v ofsajdovém postavení.
     
    5
    Po pravé lajně nastartoval motory Nicolás González. Chtěl centrovat, jenže neměl na koho, proto nakonec nahrál za sebe Cristianu Biraghimu.
     
    4
    Hosté pokračují na míči. Zdá se, že chtějí konkurenta uspat postupnou kombinací a pak udeřit v nečekaný okamžik.
    3. Matheus si poradil s akrobatickým zakončením Joviće
     
    3
    Fialky okamžitě zahrozily! Uvnitř vápna se do míče akrobaticky opřel Luka Jović. Srb vyslal prudkou ránu, ovšem přímo do středu brány, Matheus zvládl kulatý nesmysl vyrazit do bezpečí.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Fotbalisté Fiorentiny pro dnešní pohárové střetnutí oblékli dresy barvy tmavě modré.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Matheus – V. Gómez, Niakaté, Vítor Tormena, Sequeira – A. Horta, Račić, Musrátí – Medeiros, R. Horta (C), Ruiz.
    Náhradníci: Sá – Banza, Borja, Castro, Djalo, Ro. Gomes, P. Oliveira, Saatçı, Mendes, Pizzi, Santos, Bruma.
    Trenér: Artur Jorge

    ACF Fiorentina: Terracciano – Venuti, Milenković, Igor, Biraghi (C) – Bonaventura, Amrábat, Mandragora – N. González, L. Jović, Saponara.
    Náhradníci: Sirigu – Barák, Bianco, A. Cabral, Castrovilli, Dodô, Duncan, Ikoné, Kouamé, Martínez, Ranieri, A. Terzić.
    Trenér: Vincenzo Italiano

    Rozhodčí: Jug – Klančnik, Vidali (SLO).
     
    ACF Fiorentina

    Fotbalisté Fiorentiny do poslední chvíle bojovali o postup do osmifinále Evropské konferenční ligy. Nakonec obsadili druhou příčku, za Başakşehirem skončili pouze z důvodu horší vzájemné bilance, takže musí absolvovat už první kolo play-off. V Serii A se Italianova družina trápí, okupuje až čtrnáctou pozici a spíše než o poháry bude hrát o záchranu, na osmnáctou Veronu má k dobru sedm bodů. Střelecké produktivitě mužstva vévodí šestigólový Nicolás González.
     
    SC Braga

    Braga strávila pohárový podzim v Evropské lize, v níž se do další fáze kvalifikovat nedokázala. Ve společnosti Royale Union, Unionu Berlín a Malmö obsadila třetí příčku, spadla tedy o úroveň níže do Evropské konferenční ligy. Velmi dobře si portugalský celek počíná v domácí soutěži, kde se nachází na třetím místě s dvoubodovým odstupem na Porto, na vedoucí Benficu ztrácí bodů sedm. O víkendu svěřenci kouče Jorgeho zvítězili 2:0 v Marítimu. Nejlepším střelcem týmu je Ricardo Horta s jedenácti trefami.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný čtvrteční podvečer. Vítám vás při sledování 1. kola play-off Evropské konferenční ligy, u zápasu mezi Bragou a Fiorentinou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

    Milan Huppert

    Branky: 45+1. L. Jović (Biraghi), 60. L. Jović (Saponara), 79. A. Cabral (Biraghi), 90. A. Cabral (Ikoné)

    Karty:   50. Venuti (FIO), 86. Kouamé (FIO), 89. Ikoné (FIO)   55. Vítor Tormena (BRG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:9.
    SC Braga: Matheus – V. Gómez, Niakaté, Vítor Tormena, Sequeira – A. Horta, Račić (58. P. Oliveira), Musrátí (72. Castro) – Medeiros (46. Bruma), R. Horta (C) (68. Djalo), Ruiz (68. Banza).
    Náhradníci: Sá – Borja, Ro. Gomes, Saatçı, Mendes, Pizzi, Santos.

    Trenér: Artur Jorge

    ACF Fiorentina: Terracciano – Venuti (68. Dodô), Milenković, Igor, Biraghi (C) – Bonaventura, Amrábat, Mandragora (82. Barák) – N. González (82. Kouamé), L. Jović (75. A. Cabral), Saponara (82. Ikoné).
    Náhradníci: Sirigu – Bianco, Castrovilli, Duncan, Martínez, Ranieri, A. Terzić.

    Trenér: Vincenzo Italiano

    Rozhodčí: Jug – Klančnik, Vidali (SLO)

    Diváci: 13 041
    Čtvrtek 23.02.2023
    Fiorentina - Braga 3:2

    Branky: 37. Mandragora (Bonaventura), 58. Saponara (Bonaventura), 83. A. Cabral (Bonaventura) – 17. Castro, 34. Djalo (Banza)

    Karty:   39. Dodô (FIO), 56. N. González (FIO), 70. Martínez (FIO), 70. Biraghi (FIO)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 10:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:9.
    bahis siteleri