Washington – Florida 3:6 (kon.) | Carolina – Montreal 6:2 (kon.) | Columbus – Winnipeg 3:1 (kon.)
Nashville – Boston 0:5 (kon.) | St. Louis – New Jersey 4:2 (kon.) | Calgary – Detroit 2:5 (kon.)
Seattle – Philadelphia 6:2 (kon.) | Vegas – San Jose 2:1 (kon.)
konec
Seattle Kraken
6:2 (2:0, 3:0, 1:2)
Philadelphia Flyers
Pátek 17.02.2023, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Seattle vyhrál pouze jedno z posledních pěti střetnutí a hádejte proti komu jednou výhru zaznamenal. Ano, byla to právě Philadelphia, se kterou se potká v rozmezí pěti dnů podruhé, tentokrát ale bude mít výhodu domácího prostředí. Flyers se nedaří a budou zřejmě bez playoff.
     
    Seattle Kraken

    Seattle Kraken svedl tuhou bitku s Winnipegem, který málem potrestal za nevyužití velkého tlaku a několika šancí, respektive potrestal, ale ne dostatečně, protože Jets vyhráli po samostatných nájezdech 3:2. Dalším soupeřem tamní organizace je Philadelphia Flyers.
     
    Philadelphia Flyers

    Seattle sice vyhrál pouze jedno z posledních pěti utkání, jenže na rozdíl od Flyers bojuje o playoff. Philadelphia vyhrála jeden z posledních čtyř zápasů a bude se snažit odvrátit třetí porážku v řadě. Philadelphia má rozhodně šanci, ale na Caps ztrácí 8 bodů, dva zápasy k dobru.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Grubauer (Mar. Jones) – A. Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Soucy – Eberle (A), Beniers, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – B. Tanev, Wennberg, Schwartz – Hayden, Geekie, Donato.
    Trenér: Dave Hakstol

    Philadelphia Flyers: Hart (Ersson) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, DeAngelo, Seeler – Konecny, N. Cates, Farabee – Tippett, Frost, J. van Riemsdyk – Allison, Laughton (A), Hayes – Bellows, P. Brown, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Corey Syvret. Čároví: Tyson Baker, Travis Toomey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Matthew Beniers se snažil proniknout na pravém křídle v rychlosti do útočného pásma, jenže do cesty se mu velice rychle postavil zkušený obránce Ivan Provorov.
     
    01:54
    Justin Schultz vypálil na pravém křídle od modré čáry a jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě. Ani jeden z brankářů zatím nemusel zasahovat. Čekáme na šanci.
     
    02:23
    Cameron York udělal ve středním pásmu pěkný krok do strany a Ryan Donato ho zahákoval. Přesilová hra.
     
    03:01
    Seattle právě vstřelil branku! JARED MCCANN ve vlastním obranném pásmu obral o puk Kevina Hayese a poté se na pravém křídle řítil sám na bránu, čehož využil dokonale, když nádhernou střelou z pravého kruhu vymetl bližší pravý horní roh brány! Gól v oslabení – 1:0! Bez asistence.
    03:01 Jared MCCANN - 1:0
     
    04:55
    Vyloučený Ryan Donato se vrátil zpět na led z trestné lavice a jeho spoluhráči vzápětí vyhodili puk na zakázané uvolnění. První šance skončila gólem.
     
    05:51
    Vince Dunn byl faulován v rohu vlastního obranného pásma a Wade Allison byl vyloučen za podrážení.
     
    06:39
    Seattle využil během posledních tří zápasů dvě přesilové hry, tak uvidíme, čeho se dočkáme dnes proti Flyers.
     
    07:08
    Kraken se ocitl u levé tyče v obrovské šanci, ani natřikrát ale domácí fantastického Cartera Harta nepřekonali! Dvakrát beton a asi vyrážečka.
     
    08:14
    James van Riemsdyk nahodil puk z levého křídla na vzdálenější pravou tyč, kde puk v rychlosti tečoval Morgan Frost a usměrnil ho vedle vzdálenější levé tyče!
     
    08:59
    Morgan Geekie práskl do puku na pravém křídle a jeho rána byla přizvednuta do ochranné sítě. Seattle udeřil v oslabení a následuje krátká komerční přestávka – 1:0.
     
    10:52
    Delší dobu se hrálo bez přerušení a Eeli Tolvanen vypálil na levém křídle, puk ale skončil na ochranném skle. Hra byla přerušena a probíhá další reklamní přestávka.
     
    13:08
    Kevin Hayes se snažil odčinit své předchozí zaváhání, po kterém padl jediný gól dnešního zápasu, jenže jeho nahození před bránu nic vážného nepřineslo – 1:0.
     
    13:24
    Jamie Oleksiak a Nicolas Deslauriers shodili ve středním pásmu rukavice a svedli bitku, během které si vyměnili několik ran, ale oba dva zůstali stát na svých nohou.
     
    13:56
    Jaden Schwartz mohl skórovat po rychlém protiútoku, když v mezikruží vystřelil z otočky po prudké brzdě, jeho střela ale byla sražena vedle levé tyče brány.
     
    14:39
    Seattle právě vstřelil branku! Seattle měl nyní poskytnutou výhodu a s extra útočníkem ve hře ji dokázal využít, když YANNI GOURDE clonil před bránou a střelu Justina Schultze od modré čáry usměrnil tečí pod pravý teploměr Cartera Harta! Asistence: Justin Schultz a Eeli Tolvanen.
    14:39 Yanni GOURDE - 2:0
     
    17:01
    Seattle do toho pořádně šlape a nyní vypálil z pravého kruhu pro buly, Carter Hart ale potřetí neinkasoval. Hra byla přerušena a následuje tedy reklamní přestávka.
     
    18:01
    Justin Schultz využil volného prostoru na pravém křídle přes sebou a chtěl zvednout puk pod víko, jenže Carter Hart dobře zasáhl vyrážečkou a vyrazil kotouč do hry.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:10
    Scott Laughton se ocitl na levém křídle v postavení mimo hru a vhazovalo se ve středním pásmu – 2:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V Seattlu se žádné překvapení neděje a domácí odchází do kabin s dvoubrankovým vedením poté, co v oslabení udeřil Jared McCann a Yanni Gourde poté vstřelil první gól od 11. ledna. Skóre po první třetině zatím pěkného zápasu. Seattle Kraken 2 Philadelphia Flyers 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 5:05.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-2; Zablokované střely: 4-5; Vhazování: 41%-59%; Hity: 5-6; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 7-7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Owen Tippett využil zadovky od spoluhráče a na bodu pravého kruhu práskl s příklepem do kotouče, Philipp Grubauer šel ale rychle do kolen a puk podržel v náručí.
     
    21:03
    Travis Sanheim mířil střelou z pravého kruhu do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Philipp Grubauer ale skvěle zasáhl vyrážečkou a vyrazil puk do ochranné sítě! To je jeho čtvrtý zákrok.
     
    22:47
    Philadelphia vstoupila do druhé třetiny střetnutí velice dobře, zatím se jí ale vstřelit kontaktní gól nepodařilo.
     
    23:32
    Travis Sanheim vystřelil na levém křídle od modré čáry a před bránou puk tečoval Patrick Brown, bývalý brankář Colorada ale vyjel proti střele a puk chytil.
     
    24:21
    Scott Laughton dostal dvě minuty za hákování a posílá svůj tým, který byl po přestávce lepší, do čtyř hráčů.
     
    25:34
    Jaden Schwartz si najel před bránu na krásnou zpětnou přihrávku z levé strany a bez přípravy práskl do puku, jeho rána ale zamířila do náruče Cartera Harta! Hostující brankář skvěle zasáhl.
    25:34 Jaden Schwartz v dobré pozici nepropálil Cartera Harta
     
    25:52
    Seattle právě vstřelil branku! JUSTIN SCHULTZ na pravém křídle bez přípravy a jeho rána téměř od modré čáry zamířila nad levým betonem Cartera Harta k přední pravé tyči! Přesilovka. Asistence: Matthew Beniers a Jordan Eberle.
    25:52 Justin SCHULTZ - 3:0
     
    26:06
    Ha byla přerušena a za již tříbrankového vedení domácích hokejistů následuje reklamní přestávka.
     
    28:12
    Travis Konecny vypálil na pravém křídle a jeho rána s příklepem poté skončila na ochranném skle vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány Krakenu.
     
    28:57
    Jared McCann využil volného prostoru na pravém křídle a na vrcholu pravého kruhu napřáhl k táhlé střele zápěstím, která skončila v náručí Cartera Harta – 3:0.
     
    30:05
    Jeden z hokejistů Philadelphie se málem ocitl úplně sám u levé tyče, jenže v rozhodujícím okamžiku mu puk odskočil mimo dosah a do zakončení se tedy nedostal.
     
    30:44
    Travis Konecny vypálil na pravém křídle znovu od hrazení a Philipp Grubauer podržel kotouč v lapačce. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    31:26
    Seattle právě vstřelil branku! Yanni Gourde vyslal parádní bekhendovou kolmou přihrávkou do úniku OLIVERA BJORKSTRANDA, který nezaváhal a střelou zápěstím vymetl nad lapačkou Cartera Harta pravý horní roh brány! Asistence: Yanni Gourde a Jamie Oleksiak.
    31:26 Oliver BJORKSTRAND - 4:0
     
    31:26
    Střídání v týmu Philadelphia Flyers:
    ze hřiště odchází Carter Hart, přichází Samuel Ersson.
     
    33:09
    Patrick Brown byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a s Flyers to jde dnes od desíti k pěti. Přesilová hra.
     
    34:43
    Seattle právě vstřelil branku! YANNI GOURDE vypálil bez přípravy na vrcholu mezikruží a puk skončil v pravém horním rohu brány! Ani střídající Samuel Ersson nezůstane nepřekonán. Asistence: Jaden Schwartz a Jordan Eberle.
    34:43 Yanni GOURDE - 5:0
     
    35:49
    Hra byla přerušena a po krátké reklamní přestávce budeme pokračovat. Seattle drží Philadelphii 5:0.
     
    36:51
    Adam Larsson vystřelil na levém křídle z ostrého úhlu a Philipp Grubauer si na přední tyči snadno poradil.
     
    37:20
    Eeli Tolvanen si chtěl na levém křídle obhodit jednoho z protihráčů mezi nohama, jenže byl rychle zdvojen.
     
    38:13
    Nicolas Deslauriers se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci po sražené střele od modré čáry, jenže byl příliš blízko a Philipp Grubauer zasáhl pravým betonem! Flyers se nedaří skórovat.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Philadelphia měla skvělý vstup do druhé třetiny, jenže poté šla do čtyř a postupně ji poslali do kolen Justin Schultz, Oliver Bjorkstrand a druhým gólem v zápase Yanni Gourde. Skóre po druhé třetině dnešní demolice. Seattle Kraken 5 Philadelphia Flyers 0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 6:01.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 20-10; Zablokované střely: 12-13; Vhazování: 37%-63%; Hity: 7-13; Přesilové hry: 2/3-0/1; Trestné minuty: 7-11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Philipp Grubauer drží po 40 minutách čisté konto a jeho tým navíc vede nad Philadelphií vysoko 5:0. Aby ještě hosté zdramatizovali zápas, musel by se stát zázrak.
     
    40:14
    Philadelphia právě vstřelila branku! TRAVIS KONECNY přizvedl střelu Noaha Catese z vrcholu pravého kruhu na přední tyči nad lapačku Philippa Grubauera a čistého konta dnes svědky nebudeme! Čestný úspěch hostů. Domácí vedou 5:1. Asistence: Noah Cates a Ivan Provorov.
    40:14 Travis KONECNY - 5:1
     
    42:47
    Seattle si vytvořil obrovský tlak a mohl skórovat v blízkosti pravé tyče, jenže střela jednoho z tamních hráčů skončila v ochranné síti a hra byla přerušena.
     
    45:02
    Philipp Grubauer během necelé minuty dvakrát dobře zasáhl proti střele od modré čáry, když si pokryl prostor u své levé tyče brány. Flyers začínají znovu kousat.
     
    46:11
    Ryan Donato vystřelil na bodu pravého kruhu v momentě, kdy byl nepříjemně tísněn, a mířil ke vzdálenější levé tyči, kde dobře zasáhl Samuel Ersson.
     
    47:06
    Matthew Beniers vystřelil z levého křídla a po snadném zákroku Samuela Erssona následuje reklamní přestávka.
     
    47:40
    Samuel Ersson zasáhl proti prudké ráně ihned po vhazování a za jeho bránou se strhla velká mela. Přitom šlo o snadný zákrok. Nick Seeler má velké nervy.
     
    48:06
    Oliver Bjorkstrand mohl potrestat tragickou rozehrávku Flyers, jeho střela z levého kruhu ale skončila na horní tyči brankové konstrukce!
    48:06 Oliver Bjorkstrand nakonec orazítkoval vzdálenější tyč!
     
    49:39
    Kieffer Bellows vypálil na levém křídle od modré čáry a jeho pokus zřejmě mířil někam ke vzdálenější pravé tyči, jenže byl jedním z hráčů Seattlu zablokován.
     
    50:37
    Seattle právě vstřelil branku! Domácí MATTHEW BENIERS schytal za vlastní bránou tvrdý hit a byl poslán k ledu, jenže se rychle zvedl, od střídaček si najel do levého kruhu a fantastickou střelou zápěstím zamířil mezi lapačkou a levým betonem brankáře k vzdálenější tyči – 6:1! Bez asistence.
    50:37 Matthew BENIERS - 6:1
     
    52:35
    Philipp Grubauer snadno zasáhl proti střele Flyers z pravé strany lapačkou a jeho zákrok stejně nakonec nebyl podstatný kvůli postavení mimo hru, po kterém následuje krátká reklamní přestávka. Skóre je 6:1.
     
    53:10
    Ryan Donato na levém křídle práskl do odraženého kotouče z téměř nulového úhlu a Samuel Ersson na přední tyči kotouč snadno vyrazil pravým betonem.
     
    54:11
    Philadelphia právě vstřelila branku! Noah Cates sice zamířil z mezikruží vedle levé tyče, jenže puk se od hrazení za bránou odrazil k levé tyči, kde skóroval vpádu do prázdné brány TRAVIS KONECNY! Je to 6:2. Asistence: Noah Cates.
    54:11 Travis KONECNY - 6:2
     
    55:20
    Útočná snaha Krakenu zřejmě skončila postavením mimo hru a prostor dostává reklamní přestávka.
     
    56:37
    Kraken nepřesně rozehrál podél trestných lavic a po zakázaném uvolnění se puk vrátil před jeho bránu.
     
    57:21
    Carson Soucy vystřelil na levém křídle od modré čáry a puk skončil v lapačce Samuela Erssona. Téměř konec.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    60:00
    V závěru zápasu se ještě strhla obrovská mela a Ryan Donato podle všeho dostal dvě plus dvě za hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Seattle si snadno poradil s Philadelphií a porazil ji tak podruhé během necelého týdne. Parádní zápas odehrál Yanni Gourde, který zaznamenal dva góly a jednu asistenci, zatímco Justin Schultz a Matthew Beniers shodně gól a asistenci. Konečný výsledek dnešního jasného zápasu. Seattle Kraken 6 Philadelphia Flyers 2.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 30 – 19 | Přesilová hra: 2/3 – 0/1 | Trestné minuty: 11 – 11

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Philipp Grubauer (SEA) – 17 zákroků, 2 OG, úspěšnost 89,5 %, odchytal 59:42
    Carter Hart (PHI) – 15 zákroků, 4 OG, úspěšnost 78,9 %, odchytal 31:26
    Samuel Ersson (PHI) – 9 zákroků, 2 OG, úspěšnost 81,8 %, odchytal 28:34

    Tři hvězdy utkání
    1. Yanni Gourde (SEA) 2+1
    2. Justin Schultz (SEA) 1+1
    3. Matthew Beniers (SEA) 1+1 (06:42:29)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. McCann, 15. Gourde (Schultz, Tolvanen), 26. Schultz (Beniers, Eberle), 32. Bjorkstrand (Gourde, Oleksiak), 35. Gourde (Schwartz, Eberle), 51. Beniers – 41. Konecny (N. Cates, Provorov), 55. Konecny (N. Cates)


    Seattle Kraken: Grubauer (Mar. Jones) – A. Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Soucy – Eberle (A), Beniers, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – B. Tanev, Wennberg, Schwartz – Hayden, Geekie, Donato.
    Trenér: Dave Hakstol

    Philadelphia Flyers: Hart (32. Ersson) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, DeAngelo, Seeler – Konecny, N. Cates, Farabee – Tippett, Frost, J. van Riemsdyk – Allison, Laughton (A), Hayes – Bellows, P. Brown, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Corey Syvret. Čároví: Tyson Baker, Travis Toomey
    bahis siteleri