konec
Skiatlon mužů 2x15 km, Planica

Vítěz: S. H. Krüger (NOR)

Pátek 24.02.2023, 15:30 • Planica • Mistrovství světa v klasickém lyžování - běh na lyžích
     
    Konečné výsledky

    1. Simen Hegstad Krüger (NOR) 1:09:40,3
    2. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) +12,2
    3. Sjur Røthe (NOR) +14,1
    4. Pål Golberg (NOR) +45,9
    5. William Poromaa (SWE) +46,4
    6. Calle Halfvarsson (SWE) +1:14,2
    7. Friedrich Moch (GER) +1:14,9
    8. Jules Lapierre (FRA) +1:15,4
    9. Clement Parisse (FRA) +1:16,5
    10. Perttu Hyvärinen (FIN) +1:54,9
    11. Jens Burman (SWE) +2:00,2
    12. Irineu Esteve Altimiras (AND) +2:01,5
    13. Iivo Niskanen (FIN) +2:44,2
    14. Andrew Musgrave (GBR) +3:05,5
    15. Jonas Dobler (GER) +3:05,5
    16. Hugo Lapalus (FRA) +3:16,1
    17. Albert Küchler (GER) +3:16,2
    18. Jonas Baumann (SUI) +3:18,2
    19. Scott Patterson (USA) +3:19,9
    20. Naoto Baba (JPN) +3:38,9
    21. Adam Fellner (CZE) +4:11,3
    22. Remi Lindholm (FIN) +4:31,0
    23. Rjo Hirose (JPN) +4:31,6
    24. Hunter Wonders (USA) +4:32,9
    25. Vitalij Puchkalo (KAZ) +4:42,6
    26. Giandomenico Salvadori (ITA) +4:53,2
    27. Beda Klee (SUI) +4:53,5
    28. Snorri Einarsson (ISL) +4:56,4
    29. Mika Vermeulen (AUT) +5:15,9
    30. Thomas Maloney Westgaard (IRL) +5:20,7 (17:00:24)
     
    Mistrem světa ve skiatlonu se stal Simen Hegstad Krüger! Norský závodník dokázal spolu se svými krajany roztrhat vedoucí skupinu v prvním okruhu úseku volnou technikou a v předposledním okruhu pak nastoupil i svým kolegům z reprezentace. Díky tomu si doběhl pro zlatou medaili s náskokem 12 sekund na Johannese Klaeba. Třetí skončil Sjur Roethe, který se dokázal Krügera držet nejdéle.

    Životní výsledek si vyjel Adam Fellner. Jediný český reprezentant na startu doběhl na 21. místě a vylepšil své dosavadní maximum z mistrovství světa a Světového poháru o pět příček.
     
    Závod skončil.
     
    Do cíle prozatím dobíhají další a další závodníci. Dnešní závod nakonec dokončilo 45 běžců, 16 jich bylo předběhnuto o celý okruh a pětice v průběhu závodu vzdala.
     
    Cíl
    Adam Fellner je v cíli, dobíhá na 21. místě se ztrátou 4 minut a 11 sekund! Je ohromně vyčerpaný, je to ale jeho životní výsledek! Tak vysoko v individuálním závodě na MS, OH či ve Světovém poháru nikdy nebyl!
     
    Cíl
    Šestý dobíhá Calle Halfvarsson, sedmý Friedrich Moch, osmý Jules Lapierre, desátý Clement Parisse a elitní desítku uzavírá Perttu Hyvarinen.
     
    Cíl
    Norové si podmanili závod! Paal Golberg dobíhá čtvrtý před Williamem Poromou. Švéd hodně ošklivě po dojezdu spadl a narazil do bariéry. Jako první k němu přiběhli norští soupeři, vypadá to, že Švéd bude v pořádku.
     
    Cíl
    Johannes Høsflot Klæbo nakonec v cílové rovince prokázal svou rychlostní vybavenost a bere stříbnou medaili, když poodjel Sjurovi Roethemu, který je bronzový.
     
    Cíl
    Simen Hegstad Krüger dobíhá do cíle v čase 1:09:40,3 a stává se mistrem světa ve skiatlonu!
     
    29,2km
    Klaebo a Roethe budou bojovat bok po boku o stříbro! O zlatu už je rozhodnuto.
     
    Klaebo se v jednom ze sjezdů, zhruba kilometr před cílem, prodral před svého krajana na druhou příčku!
     
    28,5km
    Posledních 1500 metrů pro Simena Kruegera, který míří za titulem mistra světa! Náskok na Roetheho činí 20 sekund, přičemž k Norovi se zase přiblížil Klaebo. Ten prožívá závod jako na houpačce. Musí to stát spoustu sil.
     
    27,2km
    A Klaebo si musí dát pozor i na záda. Poromaa s Golbergem ze sebe vydávají poslední zbytky sil a zase stáhli manko ke dvaceti sekundám.
     
    27,2km
    Necelé tři kilometry do cíle. Roethe se do toho opřel a zase pláchnul Klaebovi, který ztrácí na stříbrnou pozici aktuálně 12 sekund. Stále ale není rozhodnuto.
     
    26,3km
    Krueger na čele drží náskok 18 sekund na tandem Roethe – Klaebo. Tato dvojice vede o půl minuty před Poromou a Golbergem. O držitelích medailí se zdá být rozhodnuto. Teď jde jen o to, jaké bude konečné pořadí! Poslední okruh.
     
    Klebo sjel Roetheho a už je téměř na jeho zádech.
     
    23,4km
    Fellnerovi se vzdaluje Japonec Baba, na druhou stranu český reprezentant pláchl Rakušanovi Vermeulenovi. Nadále je na 21. místě.
     
    24,7km
    Krueger nadělil Roetheovi už 16 sekund! A nezpomaluje! Tady se rodí mistr světa! Před dvěma lety byl Krueger stříbrný ve skiatlonu.
     
    Mezitím závodníci v popředí předbíhají jednoho závodníka za druhým a udělují jim rozdíl celého okruhu. To pro tyto slabší závodníky znamená, že pro ně dnešní skiatlon končí.
     
    23,4km
    Poromaa s Golbergem mezitím mírně stáhli svou ztrátu na třetí místo. Momentálně ztrácí 23 sekund.
     
    23,4km
    To je tempo! Simen Hegstad Krueger si dokázal vybudovat desetisekundový náskok na Sjura Roetheho a pětadvacetisekundový náskok na Johannese Klaeba!
     
    Krueger nastupuje Roetheovi!
     
    21,7km
    Fellner nadále drží 21. místo a jeho výkon nasvědčuje, že vyladil formu na mistrovství světa. Útočí na svůj životní výsledek, ať už na mistrovství světa, olympijských hrách, či ve Světovém poháru!
     
    22,5km
    Ztráta Švéda Poromy a Nora Golberga na Klaeba činí už půl minuty! Vypadá to, že nemají síly, aby bojovaly o medaile!
     
    22,5km
    Náběh do předposledního okruhu. Simen Kruger a Sjur Roethe vedou před Johannesem Klaebem o devět sekund.
     
    21km
    Nicméně Klaebo drží stále více než 20 sekund náskok na Poromu s Golbergem. Tedy alespoň prozatím. Jeho ztráta na Krugera s Roethem vypadá konstantní.
     
    Mezitím byl Slovák Andrej Renda předstižen o celý okruh a závod pro něj končí.
     
    Klaebo nestíhá tempo svých krajanů a běží osamoceně na třetím místě. Má náskok přes dvacet sekund na Golberga s Poromou, ale jelikož je hlavně kontaktním běžcem, tak tento vývoj mu vůbec nevyhovuje.
     
    19,7km
    Náskok vedoucího tria se zvyšuje. Respektive dua. Kruger s Roethem se totiž vzdalují i Klaebovi. Čtvrtý Golberg nicméně ztrácí 28 sekund!
     
    18,8km
    Adam Fellner proběhl mezičasem na 18,8 kilometrech na 21. místě. Běží spolu s Japoncem Naotou Babou a Rakušanem Mikou Vermeulenem. Toto trio má náskok půl minuty na 23. místě. A ztrátu 17 sekund na skupinu před sebou.
     
    Neskutečné, jak stačilo pár stovek metrů k tomu, aby se utvořily obří rozdíly v jinak kompaktní skupině. Každopádně to vypadá, pokud se nic nestane, že medaile si dnes rozdělí jen Norové. Čelni trio vypadá hodně silně.
     
    Pořadí na 18,8km
    1. Simen Hegstad Krüger (NOR)
    2. Sjur Røthe (NOR) +0,6
    3. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) +1,2
    4. Pål Golberg (NOR) +10,1
    5. William Poromaa (SWE) +16,2
    6. Friedrich Moch (GER) +24,9
    7. Jules Lapierre (FRA) +25,3
    8. Jens Burman (SWE) +36,0
     
    Na čele se nyní utvořila silná tříčlenná skupina se Simenem Hegstadem, Sjurem Roethem a Johannesem Klaebem. Paal Golberg se je snaží dojet a William Poromaa lehounce tuhne. Dl následuje už velká díra.
     
    První čtyři místa momentálně okupují Norové a až pátý je Švéd Poromaa. Ten ještě drží relativně kontakt s Golbergem, kterému se ale krajani vzdalují.
     
    17,2km
    Kruger a Roethe si vypracovali drobný náskok před Klaebem a Golbergem. Pátý Poromaa už ztrácí 11 sekund. Zcela ze hry jsou Niskanen, Halfvarsson, Lapalus či Parisse.
     
    A začíná se čelní skupina ohromně trhat!
     
    Ale zpět na čelo. Tam hodně ošklivě spadl ve sjezdu Fin Hyvarinen, který přepadl a padl na břicho, nejspíš se udeřil i do obličeje.
     
    Nejlepším výsledkem Adama Fellnera na mistrovství světa bylo 26. místo z Oberstdorfu, právě ve skiatlonu. V individuálním závodě ve Světovém poháru pak byl v první třicítce jen jednou, když byl na 26. místě v sezoně 2021/22. To bylo v závodě na 15 kilometrů volnou technikou.
     
    15,1km
    Na 22. místě přezouvá Adam Fellner, který se ztrátou 1:25,9 vyráží na patnáctikilometrový úsek volnou technikou. Bojuje o elitní třicítky a dnes by to konečně mohlo v této sezoně klapnout!
     
    15,1km
    Nejrychle přezul Sjur Roethe, který vyráží ze stadionu na prvním místě. Následuje William Poromaa, Simen Krueger a Iivo Niskanen. Na pátém místě je Jules Lapierre. Šestý Clement Parisse, sedmý Paal Golberg, osmý Freidrich Moch, devátý Johannes Klaebo a desátý Hugo Lapalus. Ve vedoucí skupině jsou ještě Burman, Halfvarsson a Hyvarinen.
     
    Poslední stoupání před stadionem. V čelní skupině je nakonec 13 mužů. Odpadl ještě Esteve Altimiras.
     
    14km
    Už to nevypadá, že by Niskanen mohl čelní skupinu výrazněji roztrhat. Bude se muset smířit, že balíček bude početný při náběhu na stadion, kde se budou měnit lyže.
     
    Andrew Musgrave mezitím definitivně odpadl z vedoucí skupiny a nabírá vysokou ztrátu.
     
    A tempa se snad poprvé v závodě ujímá také Johannes Klaebo. Mistr světa ve sprintu by dnes rád hromadný dojezd, ve kterém by znovu prokázal svou rychlostní dominanci.
     
    Niskanen je zpátky na čelní pozici a pokouší se znovu pracovat na tempu. Ještě by rád vedoucí skupinu potrhal.
     
    11,3km
    Fellner probíhá do poslední části klasického úseku na 21. místě. Ztráta na čelo činí bezmála čtyřicet sekund. Na šestnáctého Baumanna ovšem pouhých šest sekund.
     
    11,3km
    Jde se do posledního okruhu klasického úseku. Esteve Altimiras se vrátil do čelní skupiny, vlaje ale na jejím chvostu společně s Musgravem z Velké Británie.
     
    Niskanen si chviličku odpočívá v závěsu a nechává táhnout jiné. Halfvarsson se ujal tempa. Za ním se drží Nor Golberg, který táhne druhou stopu.
     
    Mezitím z vedoucí skupiny odpadl Andořan Esteve Altimiras. Dál tak s Niskanenem pokračuje jen třináct běžců. Jmenovitě Golberg, Klebo, Poromaa, Moch, Kruger, Halfvarsson, Roethe, Burman, Lapalus, Hyvarinen, Musgrave, Parisse a Lapierre.
     
    9,7km
    Fellner se pere s tratí hodně statečně! Dokonce se posunul už na 20. místo a je součástí skupiny s dalšími šesti závodníky. Za nimi se navíc začíná zvětšovat rozestup od ostatních.
     
    8,4km
    Za Niskanenem se pohybují Poromaa, Musgrave, Klaebo a Golberg. Ve vedoucí skupině nechází žádný z aspirantů na medaili, to je v tuto chvíli nejpodstatnější informace.
     
    7,5km
    Tempo Niskanena akceptuje v tuto chvíli jen 15 závodníků. A nevypadá to, že by Fin zpomaloval. Na chvostu vedoucí skupiny vlaje Esteve Altimiras z Andorry.
     
    7,5km
    Fellner má za sebou druhý okruh a nachází se na 23. místě! Je ve skupině s Italem Salvadorim či Němcem Boglem.
     
    Niskanen dál pokračuje v trhání pole. Stále více se hlavní balík, teď už spíš balíček, natahuje a rozděluje se. Už je jasné, že toto tempo odnesl i Adam Fellner. Až na mezičase se ale dozvíme, kde se přesně pohybuje.
     
    6km
    Adam Fellner se zuby nehty drží ještě v kontaktu. Stále více běžců ale odpadá nebo vlaje na chvostu. Udržet se balíku bude stát Adama síly, čím déle se ale udrží, tím větší šanci bude mít na to, aby se poprvé v této sezoně podíval do elitní třicítky.
     
    A skutečně, Niskanenovo tempo ve spojení se sjezdy hodně natahuje hlavní balík.
     
    3,8km
    Ze hry o slušný výsledek je Slovák Andrej Renda, který na prvním okruhu nabral dvouminutovou ztrátu a je v sedmé desítce.
     
    3,8km
    Adam Fellner je stále součástí hlavního balíku, drží se poměrně v klidu kolem 30. místa.
     
    3,8km
    Niskanen diktuje tempo závodu a dá se očekávat, že pole buď roztrhá, nebo naopak nastoupí svým soupeřům. Za ním se pohybuje norská legie ve složení Golberg, Klaebo a Kruger. Golberg je nejlepším distančním běžcem této sezony.
     
    Na čele se zjevil Fin Iivo Niskanen. To je asi nejlepší klasikář z celého pole. Bude pro něj ale obtížné dnes uspět, přeci jen ve volné technice není až tak dobrý, jako na klasice.
     
    Ital Paolo Ventura je poslední se ztrátou 1:42. Jenže u něj byl problém trochu někde jinde. Měl zlomenou lyži a musel se nějak dostat k členovi realizačního týmu, který mu dal novou lyži. Prakticky má ale po závodě.
     
    Na zadních pozicích pelotonu se ale rozestupy zvyšují a ostré tempo zejména slabším běžcům a běžcům z méně lyžařských zemí tolik nesedí.
     
    2,2km
    Tempo závodu prozatím diktují Norové a Švédové. Na čelních pozicích jsou Kruger, Klaebo, Poromaa a Halfvarsson. Už registrujeme první odpadlíky, kterých je docela dost. Naštěstí se to netýká Adama Fellnera, který je součástí hlavního balíku.
     
    V dalším ze sjezdů byl pád. Potkal podle všeho Kanaďana Oliviera Leveilleho. Ač se propadl na poslední místo a nabral menší ztrátu, jinak se zdá být v pořádku a pokračuje v závodě.
     
    Závodní balík byl ve sjezdu hodně natažený, hned po něm se ale celá skupina sjela dohromady a běžci využili všechny čtyři bílé stopy, které byly připraveny.
     
    Na trať se vydalo všech 66 závodníků, kteří ukrajují velmi rychle první stovky metrů. K tomu jim pomáhá i poměrně táhlý sjezd krátce po startu.
     
    Závod odstartoval.
     
    Skiatlon se poběží napřed klasickou technikou. Okruhy měří shodně 3,75 kilometru. Po 15 kilometrech dojde k výměně lyží a poběží se volnou technikou.
     
    Startovní listina

    1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
    2. Pål Golberg (NOR)
    3. William Poromaa (SWE)
    4. Simen Hegstad Krüger (NOR)
    5. Sjur Røthe (NOR)
    6. Friedrich Moch (GER)
    7. Andrew Musgrave (GBR)
    8. Perttu Hyvärinen (FIN)
    9. Hugo Lapalus (FRA)
    10. Jules Lapierre (FRA)
    11. Calle Halfvarsson (SWE)
    12. Clement Parisse (FRA)
    13. Jens Burman (SWE)
    14. Scott Patterson (USA)
    15. Antoine Cyr (CAN)
    16. Iivo Niskanen (FIN)
    17. Eric Rosjö (SWE)
    18. Naoto Baba (JPN)
    19. Remi Lindholm (FIN)
    20. Beda Klee (SUI)
    21. Hunter Wonders (USA)
    22. Mika Vermeulen (AUT)
    23. Gus Schumacher (USA)
    24. Olivier Leveille (CAN)
    25. Lucas Bögl (GER)
    26. Irineu Esteve Altimiras (AND)
    27. Roman Furger (SUI)
    28. Arsi Ruuskanen (FIN)
    29. Cyril Fähndrich (SUI)
    30. Simone Dapra (ITA)
    31. Jonas Dobler (GER)
    32. Russell Kennedy (CAN)
    33. Thomas Maloney Westgaard (IRL)
    34. Rjo Hirose (JPN)
    35. Albert Küchler (GER)
    36. Giandomenico Salvadori (ITA)
    37. Takanori Ebina (JPN)
    38. Paolo Ventura (ITA)
    39. Jonas Baumann (SUI)
    40. Paul Constantin Pepene (ROU)
    41. Adam Fellner (CZE)
    42. Alvar Johannes Alev (EST)
    43. Vitalij Puchkalo (KAZ)
    44. Nail Bašmakov (KAZ)
    45. Joe Davies (GBR)
    46. Vladislav Kovaljov (KAZ)
    47. Snorri Einarsson (ISL)
    48. Jernur Bexultan (KAZ)
    49. Miha Ličef (SLO)
    50. Xavier McKeever (CAN)
    51. Simeon Dejanov (BUL)
    52. Sebastian Bryja (POL)
    53. Seve De Campo (AUS)
    54. Kaarel Kasper Korge (EST)
    55. Todor Malčov (BUL)
    56. Franco Dal Farra (ARG)
    57. Dmytro Drahun (UKR)
    58. Olexandr Lisohor (UKR)
    59. Ruslan Denysenko (UKR)
    60. Boštjan Korošec (SLO)
    61. Andrej Renda (SVK)
    62. Jošt Mulej (SLO)
    63. Robin Frommelt (LIE)
    64. Izidor Karničar (SLO)
    65. Phillip Bellingham (AUS)
    66. Fredrik Fodstad (COL)
     
    Kde hledat favority? Rozhodně na severu Evropy. Očekává se norská dominance, přičemž největším favoritem je vedoucí muž Světového poháru Johannes Høsflot Klæbo, jemuž by měli konkurovat hlavně krajané Simen Hegstad Krüger a Pål Golberg. Do medailových bojů by mohli pomluvit i další Nor Sjur Røthe či Švéd William Poromaa.

    Zlatou medaili vybojoval před dvěma lety Alexandr Bolšunov, jenž v dramatickém finiši přesprintoval druhého Simena Hegstada Krügera i třetího Hanse Christera Holunda. Rus každopádně titul obhajovat nebude, neboť stále přetrvává zákaz startu ruských a běloruských sportovců z důvodu invaze ruských vojáků na Ukrajinu.
     
    K zisku velkého křišťálového glóbu má nejblíže Johannes Høsflot Klæbo, který v dosavadním ročníku nasbíral už 1 911 bodů a reálně má jediného konkurenta, a sice krajana Påla Golberga, na nějž má k dobru 171 bodů, třetí Federico Pellegrino je zpět o dalších více jak čtyři sta bodů.

    Výbornou sezónu prožívá český reprezentant Michal Novák, který dokáže konkurovat nejužší světové špičce, důkazem budiž jedenáctá pozice v hodnocení Světového poháru.

    Pořadí SP

    1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 1911 b
    2. Pål Golberg (NOR) 1740 b
    3. Federico Pellegrino (ITA) 1321 b
    4. Hans Christer Holund (NOR) 1079 b
    5. Didrik Tønseth (NOR) 989 b
    6. Simen Hegstad Krüger (NOR) 973 b
    7. Calle Halfvarsson (SWE) 845 b
    8. Sjur Røthe (NOR) 829 b
    9. William Poromaa (SWE) 820 b
    10. Ben Ogden (USA) 792 b
    11. Michal Novák (CZE) 790 b
    ...
    47. Ondřej Černý (CZE) 271 b
    76. Luděk Šeller (CZE) 150 b
    117. Adam Fellner (CZE) 53 b
     
    Všem fanynkám a fanouškům zimních sportů přeju krásné čtvrteční odpoledne. Vítám vás při sledování světového šampionátu v běžeckém lyžování, dnes je na programu mužský skiatlon.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Jan Vojkůvka

    Konečné výsledky
    • 1. Simen Hegstad Krüger (NOR) 1:09:40,30
    • 2. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) +12,20
    • 3. Sjur Røthe (NOR) +14,10
    • 4. Pål Golberg (NOR) +45,90
    • 5. William Poromaa (SWE) +46,40
    • 6. Calle Halfvarsson (SWE) +1:14,20
    • 7. Friedrich Moch (GER) +1:14,90
    • 8. Jules Lapierre (FRA) +1:15,40
    • 9. Clement Parisse (FRA) +1:16,50
    • 10. Perttu Hyvärinen (FIN) +1:54,90
    • 11. Jens Burman (SWE) +2:00,20
    • 12. Irineu Esteve Altimiras (AND) +2:01,50
    • 13. Iivo Niskanen (FIN) +2:44,20
    • 14. Andrew Musgrave (GBR) +3:05,50
    • 15. Jonas Dobler (GER) +3:05,50
    • 16. Hugo Lapalus (FRA) +3:16,10
    • 17. Albert Küchler (GER) +3:16,20
    • 18. Jonas Baumann (SUI) +3:18,20
    • 19. Scott Patterson (USA) +3:19,90
    • 20. Naoto Baba (JPN) +3:38,90
    • 21. Adam Fellner (CZE) +4:11,30
    • 22. Remi Lindholm (FIN) +4:31,00
    • 23. Rjo Hirose (JPN) +4:31,60
    • 24. Hunter Wonders (USA) +4:32,90
    • 25. Vitalij Puchkalo (KAZ) +4:42,60
    • 26. Giandomenico Salvadori (ITA) +4:53,20
    • 27. Beda Klee (SUI) +4:53,50
    • 28. Snorri Einarsson (ISL) +4:56,40
    • 29. Mika Vermeulen (AUT) +5:15,90
    • 30. Thomas Maloney Westgaard (IRL) +5:20,70

    Startovní listina
    • 1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
    • 2. Pål Golberg (NOR)
    • 3. William Poromaa (SWE)
    • 4. Simen Hegstad Krüger (NOR)
    • 5. Sjur Røthe (NOR)
    • 6. Friedrich Moch (GER)
    • 7. Andrew Musgrave (GBR)
    • 8. Perttu Hyvärinen (FIN)
    • 9. Hugo Lapalus (FRA)
    • 10. Jules Lapierre (FRA)
    • 11. Calle Halfvarsson (SWE)
    • 12. Clement Parisse (FRA)
    • 13. Jens Burman (SWE)
    • 14. Scott Patterson (USA)
    • 15. Antoine Cyr (CAN)
    • 16. Iivo Niskanen (FIN)
    • 17. Eric Rosjö (SWE)
    • 18. Naoto Baba (JPN)
    • 19. Remi Lindholm (FIN)
    • 20. Beda Klee (SUI)
    • 21. Hunter Wonders (USA)
    • 22. Mika Vermeulen (AUT)
    • 23. Gus Schumacher (USA)
    • 24. Olivier Leveille (CAN)
    • 25. Lucas Bögl (GER)
    • 26. Irineu Esteve Altimiras (AND)
    • 27. Roman Furger (SUI)
    • 28. Arsi Ruuskanen (FIN)
    • 29. Cyril Fähndrich (SUI)
    • 30. Simone Dapra (ITA)
    • 31. Jonas Dobler (GER)
    • 32. Russell Kennedy (CAN)
    • 33. Thomas Maloney Westgaard (IRL)
    • 34. Rjo Hirose (JPN)
    • 35. Albert Küchler (GER)
    • 36. Giandomenico Salvadori (ITA)
    • 37. Takanori Ebina (JPN)
    • 38. Paolo Ventura (ITA)
    • 39. Jonas Baumann (SUI)
    • 40. Paul Constantin Pepene (ROU)
    • 41. Adam Fellner (CZE)
    • 42. Alvar Johannes Alev (EST)
    • 43. Vitalij Puchkalo (KAZ)
    • 44. Nail Bašmakov (KAZ)
    • 45. Joe Davies (GBR)
    • 46. Vladislav Kovaljov (KAZ)
    • 47. Snorri Einarsson (ISL)
    • 48. Jernur Bexultan (KAZ)
    • 49. Miha Ličef (SLO)
    • 50. Xavier McKeever (CAN)
    • 51. Simeon Dejanov (BUL)
    • 52. Sebastian Bryja (POL)
    • 53. Seve De Campo (AUS)
    • 54. Kaarel Kasper Korge (EST)
    • 55. Todor Malčov (BUL)
    • 56. Franco Dal Farra (ARG)
    • 57. Dmytro Drahun (UKR)
    • 58. Olexandr Lisohor (UKR)
    • 59. Ruslan Denysenko (UKR)
    • 60. Boštjan Korošec (SLO)
    • 61. Andrej Renda (SVK)
    • 62. Jošt Mulej (SLO)
    • 63. Robin Frommelt (LIE)
    • 64. Izidor Karničar (SLO)
    • 65. Phillip Bellingham (AUS)
    • 66. Fredrik Fodstad (COL)

    Pořadí SP
    • 1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 1911 b
    • 2. Pål Golberg (NOR) 1740 b
    • 3. Federico Pellegrino (ITA) 1321 b
    • 4. Hans Christer Holund (NOR) 1079 b
    • 5. Didrik Tønseth (NOR) 989 b
    • 6. Simen Hegstad Krüger (NOR) 973 b
    • 7. Calle Halfvarsson (SWE) 845 b
    • 8. Sjur Røthe (NOR) 829 b
    • 9. William Poromaa (SWE) 820 b
    • 10. Ben Ogden (USA) 792 b
    • 11. Michal Novák (CZE) 790 b
    • 47. Ondřej Černý (CZE) 271 b
    • 76. Luděk Šeller (CZE) 150 b
    • 117. Adam Fellner (CZE) 53 b


    bahis siteleri