St. Louis – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Vancouver – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Anaheim 2:3 (kon.)
Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 7:0 (kon.) | Detroit – Tampa 0:3 (kon.)
Vegas – Dallas 2:3 (0:2 po s.n.) | Colorado – Calgary 4:1 (kon.) | San Jose – Chicago 3:4 (0:1 po s.n.)
Buffalo – Washington 7:4 (kon.) | Minnesota – Columbus 3:2 (po pr.) | Winnipeg – NY Islanders 0:4 (kon.)
NY Rangers – Los Angeles 5:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Anaheim Ducks
Neděle 26.02.2023, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Forhendové nahození Teuva Teräväinena od pravého mantinelu Gibson neudržel, ovšem okamžitě drobné zaváhání napravil, blýskl se parádním zákrokem pravým betonem proti dorážce Andreje Svečnikova. Carolina už hraje v šesti, Frederik Andersen odjel na střídačku.
     
    57:42
    Aréna tleská Sebastianu Ahovi, který pro Carolinu vybojoval v dramatické koncovce základní hrací doby přesilovou hrou, když jej podrazil Ryan Strome.
    53:35 Jesper FAST - 2:3
     
    53:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Drama pokračuje, rozdíl ve skóre je znovu jediný gól! Kapitán Canes Jordan Staal nabil na modrou Pescemu, jehož ostrý projektil šikovně ztečoval k levé tyčce JESPER FAST, brankář neměl šanci na včasnou reakci. Asistence: Brett Pesce a Jordan Staal.
    52:01 Troy TERRY - 1:3
     
    52:01
    Anaheim právě vstřelil branku!
    TROY TERRY ukázal své individuální dovednosti. Od pravého mantinelu dojel do levého kruhu, kde se přes Pesceho natočil směrem k bráně a svižnou ránu ze zápěstí vyslal nad Andersenovu pravou ruku. Hokejisté Ducks jsou znovu o dva góly napřed, nečekaný zisk dvou bodů je blízko. Asistence: Isac Lundeström a Cam Fowler.
     
    50:37
    Dlouho přesilovka Anaheimu netrvala. Mason McTavish moc dobře věděl o Jordanu Staalovi, za nějž se postavil zády a počkal, až do něj překvapený domácí kapitán narazí. Rozhodčí vyloučili mladíka Ducks za nedovolené bránění.
     
    50:13
    Komplikace přidává Carolině Brady Skjei. Při snaze o zabránění v zakončení Troyovi Terrymu amerického protihráče sekl přes hokejku a oslabil tak svůj tým.
    44:19 Jesperi KOTKANIEMI - 1:2
     
    44:19
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikánům stačilo na odpověď třináct vteřin! Za obloučkem Slavina se rozjel JESPERI KOTKANIEMI. Finský forvard ujel obráncům a únik zakončil přesně mířeným forhendovým pokusem do pravé šibenice, na tento pokus skvěle chytající Gibson už zkrátka nemohl dosáhnout. Asistence: Jaccob Slavin.
    44:06 Jakob SILFVERBERG - 0:2
     
    44:06
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři dělají další důležitý krok k zisku tří bodů! Strome znovu úřadoval za bránou, když v tomto případě přihrál na střed JAKOBU SILFVERBERGOVI a švédský forvard nasměroval střelu nad levý beton bezmocného gólmana. Asistence: Ryan Strome a Trevor Zegras.
     
    37:49
    Hurikáni mají možnost vrátit stav do vyrovnané podoby v početní převaze, Sam Carrick vyfasoval dvě minuty za hrubost.
    36:18 John KLINGBERG - 0:1
     
    36:18
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Bezbrankové skóre prolamuje hostující outsider! Strome zpoza brány přihrál do pravého kruhu Zegrasovi, jenž ještě přiťukl puk JOHNU KLINGBERGOVI a švédský zadák vyslal tvrdou forhendovou ránu z první na zadní tyč, kam Andersen vyrážečkou nedosáhl. Asistence: Trevor Zegras a Ryan Strome.
     
    28:21
    Síly na ledě se vyrovnávají. Menší dvouminutový trest vyfasoval Kevin Shattenkirk, jenž přidržením vyvedl z míry unikajícího Sebastiana Aha, ten mířil do středu brány, kde byl Gibson.
     
    26:54
    Také druhé vyloučení míří do domácích řad. Na lavici hanby usedl finský útočník Jesperi Kotkaniemi, který trefil vysokou holí do obličeje Sama Carricka.
    20:43 Andersen ani nadvakrát nepovolil skórovat McTavishovi
     
    20:43
    Skvělý Frederik Andersen! Fowler posunul puk před sebe na Masona McTavishe, jehož forhendovou střelu i dorážku gólman pokryl pravým betonem připevněným k ledu.
     
    19:38
    První přesilovou hru si zahraje Brett Pesce, jehož viditelně zaskočila Kulikovova klička od levého mantinelu na střed, protihráče ukázkově podrazil.
    17:13 Klingberg na Andersena nevyzrál
     
    17:13
    Doposud největší příležitost ke skórování měl John Klingberg! Protihráč Slavin mu příhodně sklepl puk mezi kruhy, dobře mířený pokus švédského zadáka ovšem Frederik Andersen vyrazil koncem pravého betonu.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 45. Kotkaniemi (Slavin), 54. Fast (Pesce, J. Staal) – 37. Klingberg (Zegras, R. Strome), 45. Silfverberg (R. Strome, Zegras), 53. Terry (Lundeström, Fowler)


    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, S. Aho II, A. Svečnikov – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook – Stepan, Stastny, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – Kulikov, Fowler (A), Shattenkirk, Benoit, Klingberg, Beaulieu – Terry (A), R. Strome, Zegras – Silfverberg (A), McTavish, Max Jones – Jays. Megna, Lundeström, Vatrano – Carrick, Grant, Comtois.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Dwyer, Lambert – Gawryletz, Shewchyk

    Diváci: 18 818
    bahis siteleri