Ottawa – Detroit 6:2 (kon.) | Edmonton – Boston 2:3 (kon.) | Dallas – Vancouver 4:5 (po pr.)
Colorado – Vegas 3:0 (kon.) | Anaheim – Chicago 4:2 (kon.)
po prodl.
Dallas Stars
4:5 (1:3, 2:1, 1:0 - 0:1)
Vancouver Canucks
Úterý 28.02.2023, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Dallas odmítl posun na čelo Západu, doma prohrál s Vancouverem
     
    Statistika
    Střely na bránu: 38 – 21 | Přesilová hra: 1/5 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jake Oettinger (DAL) – 16 zákroků, 5 OG, úspěšnost 76,2 %, odchytal 60:48
    Thatcher Demko (VAN) – 34 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,5 %, odchytal 60:48

    Česká a slovenská stopa
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 9:58

    Tři hvězdy utkání
    1. Jamie Benn (DAL) – 1+1
    2. Anthony Beauvillier (VAN) – 2+1
    3. Andrej Kuzmenko (VAN) – 1+2 (05:31:02)
     
    Utkání přihlíželo 17 876 diváků.
     
    Dramatické utkání bohaté na góly zvládl lépe hostující Vancouver, který o zisku dvou bodů rozhodl brankou na konečných 5:4 v prodloužení.

    Domácí celek krátce po polovině zápasu prohrával o dva góly, ovšem tato skutečnost jej nepoložila a do konce základní hrací doby dokázal posunout stav střetnutí do vyrovnané podoby. V nastavením čase si hráči Stars dělali zálusk na obrat, ale ten se nekonal, hned v první minutě prodloužení rozhodl po výborném pasu Beauvilliera o bonusovém bodu pro Canucks Andrej Kuzmenko.

    Svěřenci kouče Toccheta napravili domácí nezdar s Bostonem tím nejlepším možným způsobem a v tabulce Západní konference se přiblížili jedenáctému St. Louis na rozdíl čtyř bodů, Dallas zůstává na druhém místě s mankem jediného bodu na Vegas.
     
    Konec zápasu.
     
    60:48
    Dlouhé rozhodování nakonec udělalo radost hráčům Vancouveru, gól zůstává v platnosti a Kosatky slaví vítězství.
     
    60:48
    Sledujeme zajímavé obrázky. Hokejisté Dallasu již opustili hrací plochu a na rozhodnutí čekají v hojném počtu u střídačky.
     
    60:48
    Tak pozor, možná ještě není konec! Domácí si berou coach challenge kvůli možnému ofsajdu a opakované záběry ukazují, že postavení Beauvillera bylo opravdu hraniční.
    60:48 Andrej KUZMENKO - 4:5
     
    60:48
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Rozhodnuto, bonusový bod berou hosté! Hughes dlouhou nahrávkou oslovil Beauvilliera který po pravém mantinelu nabruslil do útočného pásma a bekhendem jej nabídl před bránu, kde ANDREJI KUZMENKOVI stačil jeden dotek k nasměrování puku k levé tyčce. Asistence: Anthony Beauvillier a Quinn Hughes.
     
    60:17
    Jamie Benn hledal Tylera Seguina, jenž vystartoval pozdě a na nahrávku nedosáhl, vysokým forčekinkem pak Myerse k chybě nedonutil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, zápas míří za stavu 4:4 do prodloužení. Vyrovnání domácího celku obstaral ve 44. minutě Nils Lundkvist, jehož pokus zpoza kruhů tečoval mimo dosah vlastního gólmana Boeser. Dallas byl mírně aktivnějším týmem i v dalším průběhu části, obratu se však zatím nedočkal.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 38 – 20.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    Conor Garland postupoval jeden na jednoho proti Ryanu Suterovi. Vyzkoušel kličku k levému mantinelu, s níž americký zadák počítal a soupeře zpacifikoval.
     
    59:12
    Akce Vancouveru pokračovala. K levému mantinelu dostal nabito Elias Pettersson, ránu po ledě kryl Oettinger betonem. Následně si kouč Canucks Rick Tocchet vyžádal timeout.
     
    58:54
    Anthony Beauvillier tělem odmítl Nilse Lundkvista a útočil na hattrick, v těžké pozici však zakončil forhendem o kus vedle pravé tyče.
     
    58:14
    Domácí odjeli střídat, Mason Marchment se vydal do útoku na vlastní pěst. Snažit se uspět sám proti třem vzdal, forhendem jenom nahodil za bránu a také si odjel odpočinout.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Ja. Benn (Seguin), 25. Dadonov (W. Johnston, R. Suter), 38. Hintz (Ja. Benn, Pavelski), 44. Lundkvist (Marchment, Dellandrea) – 4. Beauvillier (E. Pettersson, Kuzmenko), 9. Dries (Garland, Wolanin), 16. Podkolzin (Räty, Q. Hughes), 32. Beauvillier (Q. Hughes, Kuzmenko), 61. Kuzmenko (Beauvillier, Q. Hughes)


    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – C. Miller, Heiskanen, Lundkvist, R. Suter, Hakanpää, Lindell (A) – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Dellandrea, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Dadonov, Seguin (A), Marchment – Karlström, Faksa, F. Olofsson.
    Trenér: Peter DeBoer

    Vancouver Canucks: Demko (Delia) – T. Myers (A), Q. Hughes (A), Burroughs, Wolanin, Juulsen, Brisebois – Beauvillier, E. Pettersson (A), Kuzmenko – Boeser, Studnicka, Kravcov – Garland, Räty, Podkolzin – Dries, Aman, Joshua.
    Trenér: Rick Tocchet

    Rozhodčí: Lambert, Charron – Shewchyk, Kelly

    Diváci: 17 876
    bahis siteleri