Kert Park Praha – Dobřany 8:1 (kon.) | Hostivař – Letohrad 3:4 (kon.) | Hr. Králové – Svítkov 2:3 (0:2 po s.s.)
Plzeň – Ústí n/L 4:1 (kon.) | Prachatice – Karviná 3:6 (kon.) | Pardubice – Kladno 3:0 (kon.)
konec
HBC Pardubice
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
HBC Kladno
Sobota 04.03.2023, 16:00CROSSDOCK Extraliga • 16. kolo
     
    Pardubičtí hokejbalisté potvrdili roli velkého favorita, na domácím hřišti porazili Kladno s přehledem 3:0.

    Důležitý první gól vstřelil ve 4. minutě Nicolas Langr. Zbylé dvě trefy přidali Východočeši v prostřední patnáctiminutovce, kdy vedení navýšili Josef Česák a svou druhou trefu přidal do statistik Nicolas Langr. Třetí třetina patřila Kladnu, které bylo jasně lepším týmem, avšak čisté konto skvěle chytajícímu Forštovi zrušit nedokázalo a nutno podotknout, že si nevypracovalo ani žádnou tutovku.

    Navzdory vítězství zůstávají Pardubice na třetí příčce, manko na druhý Letohrad je čtyřbodové. Kladenští hokejbalisté figurují na sedmé pozici o skóre před osmými Dobřanami. (17:46:43)
     
    Střely na bránu: 26 – 14.
     
    Konec zápasu.
     
    44:53
    Střetnutí se dohrává u mantinelu v útočném pásmu Pardubic. Žádný hráč už se k vyšťourání míčku nemá, i rozhodčí čekají na závěrečnou sirénu.
     
    44:15
    Pardubice hrají v plném počtu a je jasné, že tříbrankový náskok už v poslední minutě zápasu nepustí. Kladno si je tohoto faktu také vědomo a už se nikam nežene.
     
    43:49
    V oslabení mohl dokonce skórovat Jan Bílý. Proháčkoval se až před brankáře, jehož forhendovou střelou trefil do pravého betonu.
     
    43:18
    Skvělou práci odvedl Tomáš Zajíček. Správně očekával, že dojde k přenesení hry doleva, balónek zastavil ve středu hřiště a bez váhání ho odpálil až za soupeřovu bránu.
     
    42:50
    Hosté sice drží útočné pásmo, ale nedokáží si vytvořit žádnou gólovku. Adam Petr pálil pod těžkým úhlem vedle pravé tyčky.
     
    42:11
    Poslední šance, jak ještě zdramatizovat utkání. Kladno potřebuje co nejrychleji využít početní převahu, kterou jim vražením na hrazení věnoval Jakub Geisler.
     
    41:43
    Zakázané uvolnění Východočechů, kteří zůstávají pod obrovským tlakem. Po levém mantinelu odpálil balónek do bezpečí Roman Krejčí.
     
    41:19
    Kladno je v posledních okamžicích jasně lepším týmem. Zpoza levého kruhu pálil Milan Schnaubelt, Foršt na poslední chvíli zvedl levé rameno. Výborný zákrok.
     
    40:40
    Přečíslení dvou na jednoho Radek Soukup řešil individuálně forhendovou střelou na přední tyč. Pavel Foršt s tímto řešením počítal, prostor u levé tyčky ucpal.
     
    40:09
    Už při hře obou celků v plném počtu vyslal tvrdou střelu z levého kruhu Radek Soukup. S přispěním teče Hálka balónek proletěl o půl metru vedle levé tyče.
     
    39:40
    Pardubický brankář působí jistým dojmem. Další zákrok Foršt zaznamenal při ráně kousek za modrou čárou, vyrážečkou zastavil ostrý projektil vypálený z hokejky Dědiče.
     
    39:12
    Od pravého mantinelu střílel z první František Pliml. Pavel Foršt se bleskově přesunul k levé tyče, balónek vyrazil a následně ho přikryl lapačkou.
     
    38:47
    Od modré vypálil Jiří Hrabar. Domácí gólman Foršt mohl zůstat ledově klidný, protože ránu zblokoval první bránící hráč.
     
    38:06
    Až ve třetí třetině si Kladno zahraje přesilovou hru. Prvním vyloučeným pardubickým hráčem je Lukáš Vlasák, který zastavil protihráče nedovoleným bráněním.
     
    37:56
    Vysokou rychlost nabral středem Martin Janeček. Až k zakončení se nedostal, v poslední chvíli mu míček vystihl Patera.
     
    37:27
    Před výměnou stran v polovině poločase střílel téměř z poloviny hřiště Miroslav Hálek. Hrací předmět prosvištěl o dobrý metr vedle pravé tyče.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Langr (Krejčí, Bílý), 26. Česák (Förstl), 30. Langr (Bílý, Krejčí)


    HBC Pardubice: Foršt (Třináctý) – Geisler, Hálek, Krejčí (A), Novotný, Školoudík, Vlasák (C), Zajíček – Bílý, Březina, Česák, Förstl, Hlaváček, Janeček, Kubeš, Langr, Licek, Martan, Mikula, Moravec, Strouhal (A).
    HBC Kladno: Jirotka (Solar) – Dědič (A), Důras, Hrabar, Kastner, Kyclt, Pliml (C), Soukup (A), Teinitzer – Adam, Barnošák, Kamenář, Kohout, Patera, Pražák, Schnaubelt, Šíma, Singer, Zdrůbecký.

    Rozhodčí: Škrobák, Vrba

    Diváci: 70
    bahis siteleri