Bournemouth – Liverpool 1:0 (kon.) | Tottenham – Nottingham 3:1 (kon.) | Everton – Brentford 1:0 (kon.)
Leeds – Brighton 2:2 (kon.) | Leicester – Chelsea 1:3 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:1 (kon.)
konec
Leicester City
1:3 (1:2)
Chelsea FC
Sobota 11.03.2023, 16:00 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází James Maddison, přichází Jonny Evans.
    87. Faes si za faul na Chukwuemeku vysloužil druhou žlutou kartu
     
    87
    Zřejmě je rozhodnuto, Leicester totiž bude dohrávat o deseti! Do sprch předčasně míří Wout Faes, který šel nesmyslně do skluzu daleko od vlastního vápna, místo míče navíc zasáhl jenom Chukwuemeku. Nebylo co řešit.
     
    86
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Wesley Fofana, přichází Benoît Badiashile.
     
    82
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Mychajlo Mudryk, přichází Carney Chukwuemeka.
    78. Mateo KOVAČIĆ - 1:3
     
    78
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Tenhle gól už platit bude! Havertz z pravé strany přetáhl centr na Mudryka. Ukrajinec hlavou šikovně sklepl míč pod sebe na MATEA KOVAČIĆE, chorvatský středopolař pohotovým zakončením pravou nohou propálil bezmocného brankáře.
     
    76
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Kelechi Iheanacho, přichází Jamie Vardy.
     
    75
    Druhý gól Chelsea neuznaný pro ofsajd. Nahrávku za obranu obdržel Mychajlo Mudryk, který brankáře prostřelil přízemním pokusem k pravé tyči, ovšem v době nahrávky skutečně byl za posledním obráncem.
     
    73
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Ruben Loftus-Cheek, přichází Trevoh Chalobah.
     
    73
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Ben Chilwell, přichází Christian Pulišić.
     
    72
    Ani teď není vyrovnáno! Kepa Arrizabalaga nejistě vyboxoval centr zleva na Barnese, který hlavou skvěle přiťuknul kulatý nesmysl ke Kiernanu Dewsburymu-Hallovi, jemuž se však míč zamotal pod nohy, výsledkem bylo slabé zakončení do rukavic gólmana.
     
    71
    Aktivní Mychajlo Mudryk šikovně prostrčil míč na Conora Gallaghera, který vyzkoušel z hranice šestnáctky technický obstřel na zadní tyč, Danny Ward zpacifikoval balón nadvakrát.
     
    66
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Daniel Amartey, přichází Tetê.
     
    66
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Patson Daka, přichází Harvey Barnes.
     
    66
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Nampalys Mendy, přichází Boubakary Soumaré.
     
    65
    Dlouho a nebezpečně se míč pohyboval ve vápně Chelsea. Nakonec musel za Kepu zaskočit Conor Gallagher, jenž před brankovou čárou vytahoval Souttarem tečovanou střelu.
     
    51
    Příliš daleko si dal balón od nohy Ricardo Pereira. Situaci chtěl zachránit ve skluzu, jenže místo míče bolestivě zasáhl do levého kotníku Fernándeze, žlutá karta je na místě.
     
    47
    Brzký gól druhé půle mohl obstarat Wesley Fofana, který se vyšponoval po rohovém kopu vysoko do vzduchu, jeho zakončení Ward s vypětím všech sil levou rukou vytlačil nad břevno.
     
    46
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází João Félix, přichází Conor Gallagher.
    45+6. Kai HAVERTZ - 1:2
     
    45+6
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Hosté střílí možná klíčový gól do šatny! Fernández dokonale načasoval pas za obranu na KAIE HAVERTZE, kterého je třeba pochválit nejen za náběh, ale i za následné zakončení, neboť na dlouhou nohu zvládl přehodit Warda, gólman se za míčem směřujícím k pravé tyči jenom smutně díval.
     
    42
    Tlak Leicesteru neutichá! Propadený balón si uvnitř vápna našel Patson Daka, jenž z prvního doteku vypálil levým nártem, Kepa Arrizabalaga byl včas na zemi a vytáhl další velmi důležitý zákrok
     
    41
    Kepa Arrizabalaga skvělým zákrokem zabránil hrozícímu obratu. Včas zareagoval na tvrdou ránu Jamese Maddisona z pravé strany vápna do protějšího horního rohu, španělský gólman vytáhl kulatý nesmysl do bezpečí pravou rukou.
    39. Patson DAKA - 1:1
     
    39
    Leicester právě vstřelil branku!
    Předčasně se hosté pár minut zpět radovali z dvoubrankového náskoku, místo toho přichází vyrovnání! Félix místo zbavení se míče zbytečně kličkoval kousek za vlastním vápnem, což neměl dělat, protože balón na jeho úkor získal Pereira, ten jej posunul na PATSONA DAKU a jeho rána kousek za velkým vápnem s mírnou falší zapadla k levé tyči, Kepa natahoval levou ruku neúspěšně.
     
    36
    Tak pozor, gól neplatí! Arbitr Andrew Marriner dostal do sluchátka informaci, že skórující João Félix stál v době přihrávky v těsném ofsajdovém postavení.
     
    34
    The Blues odskakují na rozdíl dvou branek! Mudryk v pravý čas rozvinul útok nahrávkou na pravou stranu k Loftusi-Cheekovi, jenž nezištně z prvního doteku poslal míč do vápna přesně do nohy JOÃOVI FÉLIXOVI, ten tváří v tvář brankáři zakončil neomylně po zemi k pravé tyči. Asistence: Ruben Loftus-Cheek.
     
    31
    Na žluté karty je vyrovnáno. Kiernan Dewsbury-Hall v poslední chvíli dokázal píchnout balón k pravé lajně, Marc Cucurella dohrál konkurenta příliš pozdě, nepříjemně jej srazil na trávník.
    26. Na jedné straně trefil tyč Félix, na té druhé vzápětí Dewsbury-Hall
     
    26
    Obrovské štěstí si právě vybral i Kepa Arrizabalaga! Příliš mnoho volného prostoru využil ke střele z osmnácti metrů Kiernan Dewsbury-Hall, technický pokus kolem clonícího Koulibalyho narazil do břevna a odrazil se nad bránu.
     
    24
    Druhý gól The Blues byl blízko! Sám vstříc Wardovi postupoval po výborném nákopu João Félix, který provedl lob přes vyběhnuvšího gólmana téměř dokonale, vstřelené brance zabránila levá tyč.
     
    19
    Arbitr Andrew Marriner chvíli váhal, ale nakonec se rozhodl faulujícímu domácímu stoperovi Woutu Faesovi za faul na Loftuse-Cheeka udělit kartu žluté barvy.
     
    13
    Domácí chtěli odpovědět ze standardky a moc nechybělo! Kepa Arrizabalaga na střílený centr Maddisona nedosáhl, Daniel Amartey z bezprostřední blízkosti zakončoval těsně vedle levé tyčky.
     
    13
    Wesley Fofana svým faulem kousek za vlastní šestnáctkou zařídil pro Leicester slibně vypadající volný přímý kop. Navíc za prohřešek obdržel žlutou kartu.
    11. Ben CHILWELL - 0:1
     
    11
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Pottera střílí důležitý první gól a ujímají se vedení! Prodloužený centr od rohového kopu si našel Koulibaly, jenž netypicky v pozici centrujícího hráče oslovil na pravé straně šestnáctky BENA CHILWELLA, jehož rána z voleje na přední tyč Warda dokonale zaskočila. Domácí fanoušci na bývalého beka Leicesteru doposud pískali při každém jeho doteku s míčem, ten je teď umlčel tím nejlepším možným způsobem.

    Milan Huppert

    Branky: 39. Daka (R. Pereira) – 11. Chilwell (Koulibaly), 45+6. Havertz (E. Fernández), 78. Kovačić (Mudryk)

    Karty:   19. Faes (LEC), 51. R. Pereira (LEC) – 13. W. Fofana (CHE), 31. Cucurella (CHE)   87. Faes (LEC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:11.
    Leicester City: D. Ward – R. Pereira, Souttar, Faes, Castagne – Dewsbury-Hall, N. Mendy (66. Soumaré) – Iheanacho (76. Vardy), Maddison (C) (90. Evans), Amartey (66. Tetê) – Daka (66. Barnes).
    Náhradníci: Iversen – Ndidi, Praet, Thomas.

    Trenér: Brendan Rodgers

    Chelsea FC: Arrizabalaga – W. Fofana (86. Badiashile), Koulibaly, Cucurella – Loftus-Cheek (73. T. Chalobah), E. Fernández, Kovačić (C), Chilwell (73. Pulišić) – Félix (46. Gallagher), Havertz, Mudryk (82. Chukwuemeka).
    Náhradníci: Bettinelli – Madueke, Zakaria, Zíjáš.

    Trenér: Graham Potter

    Rozhodčí: Marriner – Long, Aspinallová

    Diváci: 32 170
    bahis siteleri