Florida – Chicago 4:3 (po pr.) | Calgary – Anaheim 1:3 (kon.) | Boston – Detroit 3:2 (kon.)
Pittsburgh – Philadelphia 5:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 1:2 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Philadelphia Flyers
Sobota 11.03.2023, 21:30 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Trenér Pittsburghu Mike Sullivan zaznamenal 400. vítězství v NHL
     
    Statistika
    Střely na bránu: 32 – 31 | Přesilová hra: 1/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Casey DeSmith (PIT) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8 %, odchytal 60:00
    Carter Hart (PHI) – 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1 %, odchytal 58:36

    Česká a slovenská stopa
    Jan Rutta (PIT) – 0+1, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 12:18

    Tři hvězdy utkání
    1. Casey DeSmith (PIT) – 30 zákroků
    2. Jason Zucker (PIT) – 1+0
    3. Marcus Pettersson (PIT) – 0+2 (00:20:21)
     
    Utkání přihlíželo 18 254 diváků.
     
    Pittsburgh v domácí aréně potvrdil roli velkého favorita, Letce z Philadelphie porazil 5:1.

    Ačkoli výsledek vypadá jasně, tak Tučňáci se o vítězství dlouho strachovali, protože ještě po druhé třetině vedli o jediný gól. Pojistku na vedení dal v 55. minutě úspěšnou tečí Jason Zucker, načež se při powerplay soupeře trefil do prázdné brány Jake Guentzel a v poslední minutě skóroval ještě Mikael Granlund.

    Svěřenci kouče Sullivana si vítězstvím polepšili ve Východní konferenci na sedmé místo, před Islanders jsou z důvodu lepšího skóre. Philadelphia zůstává čtrnáctá, jejich naděje na postup zůstávají pouze v rovině teorie.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Domácí dohrávají střetnutí za vlastní bránou, diváci kvitují předvedený výkon potleskem vestoje. Tučňáci si připíšou do tabulky důležité dva body.
    59:04 Mikael GRANLUND - 5:1
     
    59:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A další kousek v hostující bráně. Finský útočník MIKAEL GRANLUND dostal od Kulikova parádní nahrávku za obranu, v přečíslení volil z levého kruhu forhendové zakončení na zadní tyč a Hart lapačkou na dobře umístěnou střelu nedosáhl. Asistence: Dmitrij Kulikov a Jan Rutta.
    58:22 Jake GUENTZEL - 4:1
     
    58:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Carter získal puk v obranné třetině a odrazem o pravý mantinel jej poslal do střední k JAKEU GUENTZELOVI, člen elitní útočné formace s přehledem usměrnil touš do odkryté soupeřovy svatyně. Asistence: Jeff Carter a Brian Dumoulin.
     
    57:57
    Do chumlu hráčů před bránou vypálil Cameron York. Clonící Brian Dumoulin srazil touš k pravému mantinelu.
     
    57:17
    Není nač čekat. Philadelphia získala útočnou třetinu a Carter Hart upaluje na střídačku, hosté zkouší štěstí v šesti bruslařích.
     
    56:50
    Domácí drží puk v útočné třetině a pochopitelně nikam nespěchají. Jake Guentzel mohl střílet, nakonec ještě volil nahrávku za bránu na Crosbyho.
     
    56:18
    Po levém mantinelu Noah Cates nahrával Morganovi Frostovi, jenž zakončoval z velkého úhlu, cílové zařízení minul o pořádný kus.
     
    55:19
    Owen Tippett si s přečíslením neporadil vůbec dobře. Vyzkoušel žabičku na Jamese van Riemsdyka, jenž nezvládl těžké zpracování.
    54:24 Jason ZUCKER - 3:1
     
    54:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sullivanova družina dělá další důležitý krok směrem k zisku důležitých dvou bodů! Ihned po buly vypálil od modré čáry Pettersson a JASON ZUCKER hrací předmět šikovně tečoval mezi Hartovy betony. Asistence: Marcus Pettersson a Jevgenij Malkin.
     
    54:04
    Skrytou střelu vyslal přes dvojici bránících hráčů Rickard Rakell a Carter Hart měl štěstí, že mu kotouč zůstal pod pravým betonem.
     
    53:47
    Pittsburgh v plném počtu, Bryan Rust je zpět na ledové ploše. Zkusil počkat za defenzivní linií soupeře, ale včas se k němu stáhl Nick Seeler.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 6. Rakell (M. Pettersson, Granlund), 27. Crosby (Guentzel, Letang), 55. Zucker (M. Pettersson, Malkin), 59. Guentzel (Carter, Dumoulin), 60. Granlund (Kulikov, Rutta) – 11. Bellows (Braun)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), M. Pettersson, Petry, Dumoulin, Rutta, Kulikov – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Carter, Granlund, A. Nylander – Archibald, D. O'Connor, Heinen.
    Trenér: Mike Sullivan

    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, Braun, Seeler – Tippett, Frost, Farabee – Foerster, N. Cates, Laughton (A) – Hayes, Desnoyers, J. van Riemsdyk – Bellows, Laczynski, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Pollock, Rooney – Berg, Murray

    Diváci: 18 254
    bahis siteleri