Florida – Chicago 4:3 (po pr.) | Calgary – Anaheim 1:3 (kon.) | Boston – Detroit 3:2 (kon.)
Pittsburgh – Philadelphia 5:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 1:2 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Philadelphia Flyers
Sobota 11.03.2023, 21:30 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Trenér Pittsburghu Mike Sullivan zaznamenal 400. vítězství v NHL
     
    Statistika
    Střely na bránu: 32 – 31 | Přesilová hra: 1/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Casey DeSmith (PIT) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8 %, odchytal 60:00
    Carter Hart (PHI) – 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1 %, odchytal 58:36

    Česká a slovenská stopa
    Jan Rutta (PIT) – 0+1, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 12:18

    Tři hvězdy utkání
    1. Casey DeSmith (PIT) – 30 zákroků
    2. Jason Zucker (PIT) – 1+0
    3. Marcus Pettersson (PIT) – 0+2 (00:20:21)
     
    Utkání přihlíželo 18 254 diváků.
     
    Pittsburgh v domácí aréně potvrdil roli velkého favorita, Letce z Philadelphie porazil 5:1.

    Ačkoli výsledek vypadá jasně, tak Tučňáci se o vítězství dlouho strachovali, protože ještě po druhé třetině vedli o jediný gól. Pojistku na vedení dal v 55. minutě úspěšnou tečí Jason Zucker, načež se při powerplay soupeře trefil do prázdné brány Jake Guentzel a v poslední minutě skóroval ještě Mikael Granlund.

    Svěřenci kouče Sullivana si vítězstvím polepšili ve Východní konferenci na sedmé místo, před Islanders jsou z důvodu lepšího skóre. Philadelphia zůstává čtrnáctá, jejich naděje na postup zůstávají pouze v rovině teorie.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Domácí dohrávají střetnutí za vlastní bránou, diváci kvitují předvedený výkon potleskem vestoje. Tučňáci si připíšou do tabulky důležité dva body.
    59:04 Mikael GRANLUND - 5:1
     
    59:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A další kousek v hostující bráně. Finský útočník MIKAEL GRANLUND dostal od Kulikova parádní nahrávku za obranu, v přečíslení volil z levého kruhu forhendové zakončení na zadní tyč a Hart lapačkou na dobře umístěnou střelu nedosáhl. Asistence: Dmitrij Kulikov a Jan Rutta.
    58:22 Jake GUENTZEL - 4:1
     
    58:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Carter získal puk v obranné třetině a odrazem o pravý mantinel jej poslal do střední k JAKEU GUENTZELOVI, člen elitní útočné formace s přehledem usměrnil touš do odkryté soupeřovy svatyně. Asistence: Jeff Carter a Brian Dumoulin.
     
    57:57
    Do chumlu hráčů před bránou vypálil Cameron York. Clonící Brian Dumoulin srazil touš k pravému mantinelu.
     
    57:17
    Není nač čekat. Philadelphia získala útočnou třetinu a Carter Hart upaluje na střídačku, hosté zkouší štěstí v šesti bruslařích.
     
    56:50
    Domácí drží puk v útočné třetině a pochopitelně nikam nespěchají. Jake Guentzel mohl střílet, nakonec ještě volil nahrávku za bránu na Crosbyho.
     
    56:18
    Po levém mantinelu Noah Cates nahrával Morganovi Frostovi, jenž zakončoval z velkého úhlu, cílové zařízení minul o pořádný kus.
     
    55:19
    Owen Tippett si s přečíslením neporadil vůbec dobře. Vyzkoušel žabičku na Jamese van Riemsdyka, jenž nezvládl těžké zpracování.
    54:24 Jason ZUCKER - 3:1
     
    54:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sullivanova družina dělá další důležitý krok směrem k zisku důležitých dvou bodů! Ihned po buly vypálil od modré čáry Pettersson a JASON ZUCKER hrací předmět šikovně tečoval mezi Hartovy betony. Asistence: Marcus Pettersson a Jevgenij Malkin.
     
    54:04
    Skrytou střelu vyslal přes dvojici bránících hráčů Rickard Rakell a Carter Hart měl štěstí, že mu kotouč zůstal pod pravým betonem.
     
    53:47
    Pittsburgh v plném počtu, Bryan Rust je zpět na ledové ploše. Zkusil počkat za defenzivní linií soupeře, ale včas se k němu stáhl Nick Seeler.
     
    53:25
    Casey DeSmith musel znovu do akce a zákrok nebyl vůbec jednoduchý. Levou ruku srazil k tělu proti ráně van Riemsdyka v poslední chvíli.
     
    53:09
    Poměrně dlouho trvající kombinaci ukončil nahozením od modré čáry Cameron York, Casey DeSmith schoval hrací předmět ve výstroji.
     
    52:53
    Útok Flyers začal u Joela Farabeeho, který po výměně puku s van Riemsdykem získal útočnou třetinu. Letci mohou znovu vymýšlet.
     
    52:16
    Příliš dlouho kvedlal v levém kruhu s kotoučem Owen Tippett. Nakonec si jej sám odpálil od hokejky, po levém mantinelu pak vyhazoval Pettersson.
     
    51:57
    Vinou podrážení usedl na lavici hanby Bryan Rust. Domácí forvard hrál proti pravidlům ve středním pásmu, kde nedovoleným způsobem zabránil v jízdě Tippettovi.
     
    51:29
    Velmi dobře si ve středovém kruhu poradil Travis Sanheim. Projel mezi dvěma překvapenými protihráči, získal útočné pásmo, až přihrávka na Laughtona mu nevyšla.
     
    50:55
    Hokejisté v bílo-žlutých dresech udržují kotouč daleko od vlastní brány. Útočný výpad završil Rickard Rakell pasem pod sebe na Krise Letanga, který mířil nepřesně.
     
    50:13
    V již probíhající závěrečné desetiminutovce základní hrací doby Rasmus Ristolainen nahrál v útočné třetině do pravého kruhu Kiefferu Bellowsovi, ten rozvlnil jenom boční síť.
     
    49:48
    S velkým štěstím se Jevgenij Malkin protlačil za záda Scotta Laughtona, na dlouhou hokejku posléze střílel příliš vysoko.
     
    49:01
    Tanner Laczynski místo očekávaného zakončení zbytečně nahrával pod sebe na obsazeného Nicolase Deslaurierse, jemuž nedovolil zakončit Dmitrij Kulikov.
     
    48:25
    Domácí v plném počtu. Marcus Pettersson okamžitě vystartoval vypomoci do obranné třetiny a byl to právě on, kdo zpacifikoval Jamese van Riemsdyka.
     
    48:06
    Při dalším kontaktu s pukem volil Ivan Provorov střelu ze zápěstí od modré čáry, Casey DeSmith zakročil levou rukou.
     
    47:43
    Z pod tlaku dostal Penguins Jason Zucker. Tak dlouho vyvíjel tlak na Ivana Provorova, až ho nakonec přiměl k nepřesné nahrávce na Hayese.
    47:11 Fantastický DeSmithův zákrok proti Tippettově dorážce
     
    47:11
    Do třetice už to vyšlo a Philadelphii byla blízko srovnání stavu. Dělovku Yorka vytáhl Casey DeSmith pravým betonem pouze k Owenu Tippettovi, jehož dorážky do odkryté brány fantasticky vytěsnil vyrážečkou.
     
    46:51
    Hokejisté v oranžových dresech marně usilují o usazení se v útočném pásmu. Nejprve vyhodil Brian Dumoulin, spoluhráče o pár vteřin později doplnil Josh Archibald.
     
    46:17
    Morgan Frost vybojoval pro hosty přesilovku. Za bránou výborně pokryl kus černé gumy tělem, Marcus Pettersson si proti němu pomohl držením.
     
    45:50
    Další ofenzivní akci Philadelphie vedl po levé straně Tanner Laczynski. Prodral se až do levého kruhu, odkud střílel na zadní tyč, ale bránu minul.
     
    45:27
    Útok tří proti třem řešil Scott Laughton křižným pasem na Kevina Hayese, kotouč zastavil nataženou hokejkou Jason Zucker.
     
    44:44
    Kotouč pomalým tempem dojel za červenou čáru a za domácí bránu. Protože se Jeff Petry neměl k dojetí touše, tak rozhodčí rozpažil, odmítl odpískat icing.
     
    44:29
    Brian Dumoulin poslal nahrávku po pravém mantinelu na Joshe Archibalda, jenž si věřil na Travise Sanheima, až před bránu se však neprocpal.
     
    43:57
    Delší dobu se hraje bez přerušení, což vyhovuj spíše domácím. Marcus Pettersson vystřelil od modré čáry vedle levé části brankové konstrukce.
     
    43:26
    Jan Rutta do poslední chvilky počkal, co Nicolas Deslauriers. S kličkou do středu počítal a protihráči puk vypíchl, navíc přímo ke spoluhráči Carterovi.
     
    42:40
    Cameron York strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Po návratu na ledovou plochu se mohl v klidu odebrat na střídačku, protože hra probíhala ve středním pásmu.
     
    42:26
    Tučňáci pokračují v tlaku. Za kruhy dostal nabito Kris Letang, tvrdá rána se vynesla o pár čísel nad horní tyčku. Letci odolávají zuby nehty.
     
    41:45
    Další nebezpečí zažehnal Carter Hart. Gólman výborně zmenšil střelecký úhel Crosbymu, pokus z forhendu kryl pravým betonem.
     
    41:24
    Jake Guentzel si dvakrát vyměnil kotouč s Jevgenijem Malkinem, aby následně křižnou nahrávkou našel u levé tyče Rickarda Rakella, Švéd trestuhodně minul odkrytou levou polovinu brány.
     
    40:32
    Philadelphii oslabuje Cameron York. Nezachytil rozjetého Sidneyho Crosbyho, jehož zezadu ukázkově podrazil.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Rychlým útokem ji zahájili domácí hokejisté, Jake Guentzel zakončoval bekhendem mimo tři tyče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 23:30.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 21.
     
    Druhou dvacetiminutovku ovládl Pittsburgh, který získal na svou stranu jednobrankový náskok. Ve 27. minutě využil přesilovou hru kapitán Sidney Crosby, který z pravého kruhu uspěl forhendovou ránou z první do bližší šibenice. Tučňáci svého soupeře výrazně přestříleli, ale další góly nevstřelili, pár výborných zákroků předvedl Hart. Letci zůstávají ve hře o body, ovšem ve třetí třetině musí předvést výrazně lepší výkon.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Domácí celek si připravil prostor pro poslední zakončení v prostředním dějství, jenže vše zhatil Kris Letang, jenž zpracoval prudkou nahrávku až za modrou čárou.
     
    39:21
    Do útočné třetiny nastřelil touš Brian Dumoulin. Mikael Granlund nabral velkou rychlost, v souboj tělo na tělo však prohrál s Travisem Sanheimem.
     
    38:53
    Působení Pittsburghu v útočném pásmu nemělo dlouhého trvání. Jake Guentzel hledal Sidneyho Crosbyho, kapitána mužstva zradilo zpracování.
     
    38:16
    Rasmus Ristolainen si počkal na Jevgenije Malkina, jehož poslal na mantinel tvrdým, ale čistým hitem. Rus se ztěžka sbírá z ledu.
     
    37:28
    S končícím trestem Granlunda vyrazil do úniku Jeff Carter. Vyzkoušel bekhendový blafák s posláním puku mezi gólmanovy betony, Hart se nachytat nenechal!
     
    37:11
    Ivan Provorov si párkrát vyměnil hrací předmět s Kevinem Hayesem, aby následně vypálil z levé strany od modré čáry, DeSmith včas vytasil pravý beton.
     
    36:39
    Tučňáci se úspěšně osvobozují. Postaral se o to Josh Archibald, který nabral touš na bekhend a vyhodil volným středem.
     
    36:00
    Zpoza levého kruhu vyprodukoval tvrdou ránu Cameron York. Casey DeSmith měl velké štěstí, že ho puk trefil do pravé ruky.
     
    35:27
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší hokejisté Flyers. V obranné třetině fauloval Mikael Granlund, jenž Foersterovi pomohl k ledu krosčekem.
     
    35:06
    Icing Penguins. Jan Rutta vyhodil naslepo přes všechny čáry, Drew O'Connor neměl žádnou šanci hrací předmět dostihnout.
     
    34:54
    Snadný zákrok předvedl Casey DeSmith proti nahození Nicolase Deslaurierse od levého mantinelu, hrací předmět sebral do lapačky.
     
    34:13
    Bryan Rust vysunul forčekink až za soupeřovu svatyni. Dostal pod tlak Ivana Provorova, ten nakonec sáhl k obloučku, který zamířil k volnému protihráči Ruttovi.
     
    33:48
    Danton Heinen sice udržel kus černé gumy v útočné třetině, ale pouze za ceny hry vysokou holí, rozhodčí proto vykázal hru do středního pásma.
     
    33:16
    Za obloučkem Jakea Guentzela dojel nejrychleji Kevin Hayes. Udržel na zádech Nylandera a po mantinelu zapojil do hry Yorka.
     
    32:50
    Mikael Granlund na sebe natáhl dva protihráče, načež přihrál do levého kruhu Rickardu Rakellovi, ránu těsně nad ledem Hart pokryl pravým betonem.
     
    32:18
    Zakázané uvolnění domácího celku. Jeff Petry sáhl k nahrávce zrovna v momentě, kdy se spoluhráči vydali směr střídačka.
     
    31:49
    Za bránu soupeře se procpal James van Riemsdyk. Následně adresoval nahrávku naslepo do předbrankového prostoru, Joel Farabee natahoval hokejku za pukem marně.
     
    31:08
    V levém kruhu zůstal trestuhodně volný Kris Letang. Zkušený kanadský obránce volil střelu z první, kotouč napálil nad břevno.
     
    30:51
    Zpoza brány se na levé straně vytočil Mikael Granlund. V nouzi zkoušel finský útočník střelu na přední tyč, kde gólman měl přilepený beton.
     
    30:20
    Carter Hart ukázal, že mu hra vyrážečkou není cizí. Zastavil za vlastní bránou nepřesnou přihrávku Dumoulina, načež puk přenechal Seelerovi.
     
    29:54
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Jake Guentzel, jenže došlo k jeho zdvojení, americký útočník proto jen nahodil do útočného pásma a odjel střídat.
     
    29:15
    Philadelphia pokračuje v pěti mužích, druhý dvouminutový trest Foerstera přestála bez úhony. Do brejku vystartoval Nicolas Deslauriers, zastavil jej poslední obránce Jan Rutta.
     
    28:55
    Na zadovku od Bryana Rusta si v pravém kruhu počkal Rickard Rakell. Švédský útočník střílel z první, mezeru mezi brankářovými betony hledal neúspěšně.
     
    28:23
    Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Jevgenij Malkin. Chtěl se natlačit až před bránu, v čemž mu zabránil Nick Seeler.
     
    27:53
    Sidney Crosby útočil na druhý zásah v krátkém časovém sledu. Znovu pálil z pravého kruhu, v tomto případě Carter Hart zasáhl vyrážečkou.
    26:49 Sidney CROSBY - 2:1
     
    26:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    První část přesilovky využita, Tučňáci jsou znovu o krok napřed! Letang nejprve tvrdou ránou do nechráněných míst vyřadil ze hry Tippetta, aby následně Guentzel nabil do pravého kruhu SIDNEYMU CROSBYMU a domácí kapitán ránou z první vymetl bližší šibenici. Asistence: Jake Guentzel a Kris Letang.
     
    26:11
    Také druhý trest míří do řad Flyers. Menší dvouminutový trest si vysloužil Tyson Foerster, který navíc hrou vysokou holí způsobil Brianu Dumoulinovi krvavý šrám, takže se jedná o čtyřminutový trest.
     
    25:40
    Hosté hrají v plném počtu. První přesilovku soupeře ubránil bez větších problémů, Scott Laughton se okamžitě zapojuje do plnění defenzivních povinností.
     
    25:03
    Aktivita Pittsburghu pokračovala. Jevgenij Malkin vzal situaci do vlastních rukou, ovšem zakončení s hokejkou mezi nohama mu hrubě nevyšlo.
     
    24:38
    Jevgenij Malkin vymyslel výbornou střílenou nahrávku před bránu, kde byl najetý Sidney Crosby, ten touš nasměroval o kousek vedle pravé tyče.
     
    24:06
    Odvážná rozehrávka Caseyho DeSmitha trefila Noaha Catese do brusle a brankář pak měl velké štěstí, že hra nepokračovala, protože hrací předmět skončil v ochranné síti.
     
    23:50
    Brzy se Letcům podařilo osvobodit. Kotouč nabral na čele hole Travis Sanheim a vyhodil ho volným středem.
     
    23:37
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Na trestnou lavici zamířil Scott Laughton, jenž zabránil hitu na svou osobu tak, že Krise Letanga podrazil.
     
    22:44
    Opět si o pozornost řekl Josh Archibald, když u zadního mantinelu tvrdě dohrál Ivana Provorova, ten však krátce před tím stihl puk posunout na Deslaurierse.
     
    22:22
    Ofenzivní akci Penguins táhl pravou stranou Alexander Nylander. Ve finále nahrával mezi kruhy, kde Josh Archibald promáchl naprázdno.
     
    21:59
    Drew O'Connor v rychlostním souboji nedal Justinu Braunovi žádnou šanci. Následoval pas na modrou čáru, odkud Jan Rutta vystřelil do levého betonu gólmana.
     
    21:19
    Jason Zucker protečoval nahození Dumoulina do útočné třetiny, ovšem přímo k bruslím Jamese van Riemsdyka, ten hru vrátil do středního pásma.
     
    20:58
    A další zákrok pro hostujícího gólmana. Tentokráte jej prověřil ráno ze zápěstí Jevgenij Malkin, strážce svatyně schoval puk ve výstroji.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Jako první zahrozili domácí, střelu Marcuse Petterssona od modré kryl Carter Hart levým betonem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 22:36.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 13.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Pittsburghem a Philadelphií nabídlo dva góly, po jednom na každé straně. Důležitý první branku zaznamenali na sklonku 6. minuty favorizovaní domácí, pěknou tečí se prosadil Rickard Rakell. Hosté přispěchali s odpovědí v 11. minutě, kdy Kieffer Bellows dokonale zaskočil překvapeného gólmana. V závěrečných vteřinách třetiny mohl dokonat obrat Owen Tippett, únik ale zakončil střelou do brankářovy lapačky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Gól do šatny měl na hokejce Owen Tippett. Zbavil se osobního strážce a rázem postupoval sám vstříc brankáři, pokus k levé tyčce DeSmith vyrazil lapačkou.
     
    19:38
    Dlouho Byan Rust naznačoval nahrávku, aby nakonec zkusil Cartera Harta překvapit střelou z úhlu, gólman však ucpal prostor u levé tyčky.
     
    19:13
    Elliot Desnoyers vyvinul velký tlak na Dmitrije Kulikova, ale posila Pittsburghu z Anaheimu si poradila, po mantinelu uvolnila Jakea Guentzela.
     
    18:50
    Úspěšný zákrok připsal na své konto Carter Hart. Proti nahození Briana Dumoulina měl volný výhled, touš s přehledem podržel ve výstroji.
     
    18:27
    Joel Farabee u mantinelu tvrdě, ale v rámci pravidel dohrál autora prvního gólu střetnutí Rickarda Rakella, švédský útočník se marně dožaduje přesilovky.
     
    17:45
    Z ostrého úhlu nahazoval na bránu Cameron York. Casey DeSmith pouze vyrážel před sebe, dorážka Scotta Laughtona zamířila mimo tři tyče.
     
    17:25
    Sidney Crosby vyzval k souboji jeden na jednoho Travise Sanheima. Volil od pravého mantinelu kličku do středu, s čímž soupeř počítal a domácímu kapitánovi vypíchl puk.
     
    16:50
    Icing Flyers. Dmitrij Kulikov pohlídal na zádech Kieffera Bellowse, zároveň neměl žádnou šanci puk stihnout před červenou čárou.
     
    16:09
    Philadelphia obsadila útočnou třetinu, ale žádnou zajímavější šanci si vypracovat nedokázala, křižný pas Tippetta zastavil Kulikov.
     
    15:53
    Útočnou akci Penguins zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, když po nedorozumění mezi Guentzelem a Crosbym správně odpískal ofsajd.
     
    15:27
    Do poslední chvíle zůstalo Yorkovo nahození pro Caseyho DeSmitha skryté. Domácí brankář nicméně ukázal perfektní reflexy a lapačkou zvládl kus černé gumy vytěsnit mimo tři tyče.
     
    14:44
    Přes obránce vyzkoušel štěstí ze zápěstí Mikael Granlund. Carter Hart na puk velmi dobře viděl, takže pravým betonem zakročil bez problémů.
     
    14:25
    Za vlastní bránou odvedl dobrou práci Jake Guentzel. Navzdory blížícímu se Hayesovi dokázal po levém mantinelu propasírovat puk k Petrymu.
     
    13:59
    Sám proti dvěma neměl Elliot Desnoyers moc šancí na úspěch, ovšem srdnatě zabojoval, aby nakonec neuspěl kličkou proti Kulikovovi.
     
    13:15
    Po ztrátě Sanheima vystartoval do protiútoku Jeff Carter. Vyslal dělovku kousek za levým kruhem, avšak přímo do brankářovy výstroje.
     
    12:54
    Hodně nepřesnou ránu vyprodukoval od modré čáry Ivan Provorov, Casey DeSmith kontroloval kotouč směřující nad břevno očima.
     
    12:17
    Owen Tippett si po solidním zpracování hodil puk příliš daleko před sebe, této skutečnosti využil k zisku kotouče Drew O'Connor.
    11:40 Zucker na Harta nevyzrál
     
    11:40
    Vrátit Pittsburghu těsné vedení mohl Jason Zucker, jenž obdržel před bránu výbornou nahrávku od Dumoulina, načež volil kličku do bekhendu, střelu pod horní tyč ovšem Hart sebral do lapačky!
     
    11:24
    Justin Braun vymýšlel dlouhou nahrávku za obranu, která měla oči, jenže James van Riemsdyk nezvládl nelehké zpracování.
     
    10:55
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Carter Hart. Za vlastní bránou zastavil kotouč, zkontroloval situaci a vybral si Sanheima.
    10:04 Kieffer BELLOWS - 1:1
     
    10:04
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Zničehonic přichází vyrovnání! KIEFFER BELLOWS nabruslil do útočné třetiny a přes Dumoulina vyslal skrytou střelu, jež DeSmitha viditelně zaskočila, touš mu propadl za brankovou čárou mezi pravou rukou a betonem. Asistence: Justin Braun.
     
    09:42
    Situaci dvou proti dvěma řešil Jevgenij Malkin individuálně. Ruský forvard dobruslil do pravého kruhu, odkud mířil na zadní tyč nepřesně.
     
    09:29
    Přes bránícího Dumoulina vypálil Scott Laughton. Casey DeSmith reagoval v poslední chvíli, inkasovanému gólu zabránil levým betonem.
     
    08:55
    Marcus Pettersson pod tlakem nevymýšlel žádné složitosti a odrazem o levý mantinel poslal touš na zakázané uvolnění, Danton Heinen vzdal snahu puk dojet.
     
    08:23
    Pittsburgh pokračuje v aktivním pojetí hry. Danton Heinen přihrál mezi dva protihráče Jevgenijovi Malkinovi, ruský útočník vystřelil o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    07:49
    Alexander Nylander obkroužil soupeřovu svatyni a na modrou posunul Janu Ruttovi, český zadák vypálil vysoko nad břevno.
     
    07:08
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Bryan Rust nedosáhl na dlouhý pas Jasona Zuckera, následně se před něj dostal Cameron York.
     
    06:39
    O rychlou odpověď se pokusil Nicolas Deslauriers. Neuspěl, od pravého mantinelu mířil jenom do brankového oblouku.
    05:52 Rickard RAKELL - 1:0
     
    05:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Favorit se ujímá brzkého vedení! Granlund při dlouho trvajícím tlaku Penguins posunul touš na modrou čáru, odkud vypálil Pettersson a byl to RICKARD RAKELL, kdo svou hokejkou šikovně ztečoval puk mimo Hartův dosah. Asistence: Marcus Pettersson a Mikael Granlund.
     
    05:29
    Do přehuštěného prostoru bránil Jason Zucker. Směr střely výborně odhadl Nicolas Deslauriers, kolenem touš srazil do rohu mantinelu.
     
    04:55
    Dobrou práci odvedl směrem do defenzivy Marcus Pettersson. Počkal si na kličku Scotta Laughtona a ukázkovým způsobem soka obral.
     
    04:19
    Marně Bryan Rust zkoušel u mantinelu vydolovat puk z pod bruslí Travise Sanheima, ten nakonec vyslal bekhendem oblouček do střední třetiny.
     
    03:44
    Mezi kruhy dostal hodně volného prostoru Sidney Crosby. Po rychlém zpracování mířil k pravé tyči, ovšem zasáhl jenom brusli Yorka.
     
    03:13
    Za Rasmusem Ristolainenem nahozeným pukem startoval James van Riemsdyk, avšak měl velkou ztrátu na Briana Dumoulina, kterou nesmazal.
     
    02:51
    Ihned po buly vypálil tvrdou střelu Jeff Petry. Carter Hart zasahovat nemusel, práci za něj odvedl blokující spoluhráč Travis Sanheim.
     
    02:20
    Josh Archibald nabízel touš z pravé strany do předbrankového prostoru, Drew O'Connor na dlouhou hokejku tečoval puk těsně vedle pravé tyče.
     
    01:47
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Tanner Laczynski, marně však zkoušel natlačit tělo před pozičně dobře bránícího Dmitrije Kulikova.
     
    01:16
    Od modré čáry nahazoval Brian Dumoulin. Carter Hart toho moc neviděl, naštěstí pro něj touš prosvištěl vedle levé tyčky.
     
    00:36
    První útok patřil Tučňákům. Kapitán Sidney Crosby hledal svou nahrávkou Jakea Guentzela, k němuž kotouč nepustil Ivan Provorov.
     
    00:10
    Zápas mezi Pittsburghem a Philadelphií odstartoval! Favoritem jsou domácí, kteří v bitvě o play-off potřebují každý bod, hosté hrají už spíše jen o vlastní čest.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), M. Pettersson, Petry, Dumoulin, Rutta, Kulikov – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Carter, Granlund, A. Nylander – Archibald, D. O'Connor, Heinen.
    Trenér: Mike Sullivan

    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, Braun, Seeler – Tippett, Frost, Farabee – Foerster, N. Cates, Laughton (A) – Hayes, Desnoyers, J. van Riemsdyk – Bellows, Laczynski, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Pollock, Rooney – Berg, Murray.
     
    Philadelphia Flyers

    Hokejisté Philadelphie mohou na postup do vyřazovací fáze zapomenout. Na Východě jim náleží čtrnáctá příčka a byť matematicky ještě šanci mají, tak lze jen těžko očekávat, že stáhnou patnáctibodový náskok na Pittsburgh a dostanou pod sebe dalších pět týmů. Letci totiž předvádí v posledních dnech velmi špatné výkony, v posledních dvanácti utkáních vyhráli jenom dvakrát a v současnosti drží nelichotivou sérii dvou porážek v řadě, po Tampě nestačily ani na Carolinu. Týmové produktivitě mužstva vévodí 54bodový Travis Konecny.
     
    Pittsburgh Penguins

    Pittsburgh čeká ještě těžká bitva o místenku v play-off. Aktuálně drží ve Východní konferenci poslední postupové osmé místo, přičemž náskok na devátou Ottawu čítá pouhé čtyři body. Tučňáci v posledních dnech nabrali solidní formu, když v předešlých šesti střetnutích prohráli dvakrát, s Floridou a v doposud posledním utkání na domácím ledě neudrželi ve třetí třetině dvoubrankový náskok s newyorskými Islanders, prohráli 3:4 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Sidney Crosby se 77 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný sobotní večer. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Pittsburghem a Philadelphií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 6. Rakell (M. Pettersson, Granlund), 27. Crosby (Guentzel, Letang), 55. Zucker (M. Pettersson, Malkin), 59. Guentzel (Carter, Dumoulin), 60. Granlund (Kulikov, Rutta) – 11. Bellows (Braun)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), M. Pettersson, Petry, Dumoulin, Rutta, Kulikov – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Carter, Granlund, A. Nylander – Archibald, D. O'Connor, Heinen.
    Trenér: Mike Sullivan

    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, Braun, Seeler – Tippett, Frost, Farabee – Foerster, N. Cates, Laughton (A) – Hayes, Desnoyers, J. van Riemsdyk – Bellows, Laczynski, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Pollock, Rooney – Berg, Murray

    Diváci: 18 254
    bahis siteleri