Modré Krídla – Humenné 4:3 (po pr.) | Martin – Trnava 3:5 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:5 (1:2, 2:0, 0:3) Stav série: 2:2
HK Gladiators Trnava
sk Neděle 19.03.2023, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Roman Straka (asistent trénera HK Gladiators Trnava): "Hra dnes mala srdiečko. Bojovalo sa, pričom práve takto majú stretnutia play-off vyzerať. Niekedy je strelecké šťastie na jednej, inokedy na druhej strane, je to však najmä o tom, ktorý z tímov dokáže lepšie naložiť s vypracovanými príležitosťami. Základom nášho úspechu bol ale gólman, ktorý pochytal množstvo striel. Ďalej to bolo nadšenie, emócie. Na striedačke to žilo. Ako sme si to pred stretnutím predstavovali, tak sa to podarilo zrealizovať. Je to v hráčoch, ktorí sa musia sami vyhecovať. Ako tréneri k tomu nemáme schopnosť pomôcť. Všetko odštartoval svojím výkonom Michel Miklík, z môjho pohľadu najlepší hráč stretnutia. Mužstvo vybudil k takému výkonu, aby sa pridali aj ostatní. Séria je vyrovnaná, už po zápasoch v Trnave som sa vyslovil, že bude naozaj dlhá. Rovnako ako v prípade zápasov medzi Humenným a Slovanom. Tešíme sa z toho, diváci chodia na zápasy, vidia parádny hokej, ktorí si užívame. Séria sa vracia do Trnavy, v týchto stretnutiach ale nerozhoduje prostredie. Súperi sú vyrovnaní, aj v najbližšom zápase môžeme očakávať to, čo dnes. Tímy sa navzájom poznajú, nemôžeme hrať defenzívne. Tak my, ako aj Martin budeme chcieť hrať aktívne."

    Ján Tabaček (asistent trénera HK VITAR Martin): "Veľmi dobrý zápas. Z našej strany nechýbalo nasadenie či emócie. Všetko tu bolo. V záverečnej tretine nás dve zaváhania stáli dva góly. Následné príležitosti zostali nevyužité. Záver stretnutia sme žiaľ nezvládli. V konečnom dôsledku sme doplatili práve na tieto momenty, šanca ale žila do úplného konca. Aj za stavu 3:2 sme mali príležitosti na to, aby sme súperovi odskočili na vyšší rozdiel. Keďže sme ich nepremenili, akoby sa nám to neskôr vypomstilo. Je to play-off. Sme stále tam, kde sme boli včera. K ukončeniu série nám chýbajú dve víťazstvá. Pozeráme sa už na stredu, v Trnave budeme chcieť uspieť. Všetci by sme radi zopakovali výkon z druhého zápasu, kedy sme si zobrali späť to, čo sme požičali. Teraz sme na rade. Všetci tomu veríme, nič sa nedeje. Ako sme sa včera tešili len do polnoci, dnes budeme do polnoci smútiť. Z chýb sa musíme poučiť, hrať sústredene celých šesťdesiat minút."

    Roman Jurák (útočník HK Gladiators Trnava): "Vo včerajšom zápase sme na ľade nedokázali nič ukázať. Domáci na nás od úvodu vyleteli, bili nás, pričom bolo ťažké sa vôbec dostať do zápasu. Prehru sme sa preto snažili čo najrýchlejšie hodiť za hlavu a povedať si niektoré veci, ktoré sme potrebovali zmeniť. Obraz hry tak od úvodného buly vyzeral úplne inak. Dnes sme hrali múdro, počkali sme si na príležitosti, ktoré prišli. Tieto sme využili, boli sme efektívni, vďaka čomu sme zvíťazili. S výkonom sme spokojní. Pred treťou tretinou sme si povedali, že tu za žiadnu cenu neprehráme. Som rád, že to, o čom sme hovorili, sme dokázali preniesť na ľad. Snaha sa nám vrátila v podobe víťazstva, druhého a veľmi dôležitého v sérii. Vraciame sa domov, kde ho chceme potvrdiť. Stretli sa dve veľmi dobré mužstvá. Nikto nemohol očakávať, že by sa séria skončila 4:0 pre jedno či druhé mužstvo. Tieto štyri stretnutia to len dokazujú. Minimálne dva zápasy preto ešte v tejto sérii odohráme. My dúfame, že na jej konci budeme úspešnejší ako súper."

    Michal Stanček (útočník HK VITAR Martin): "Príležitostí na skórovanie sme mali v stretnutí dostatok. Najmä v druhej tretine sme mohli pokojne pridať i štvrtý gól a ukľudniť sa. Taký je ale hokej, nie vždy to vyjde. Ideme ale ďalej, v Trnave chceme zvíťaziť. Trnava má takisto kvalitný tím, ktorý sa vie presadiť najmä počas presilových hier. Stále však verím nášmu tímu, ktorý má charakter a mal by ísť ďalej. Musíme však myslieť na to, že nemôžeme prestať hrať. Ak dohrávame súboje, súper odhadzuje puky, z čoho vznikajú pre nás príležitosti. Musíme byť ale aktívni počas celej hry. Strelený gól ma teší, bol by som ale radšej, ak by sme boli zvíťazili. Čakajú nás ešte minimálne dve stretnutia s týmto súperom, pričom verím, že v oboch sa budeme radovať z víťazstva, v tom poslednom pred našimi fanúšikmi. Budeme radi, ak nás opäť prídu povzbudiť, za každého jedného budeme vďační." (21:40:47)
     
    Martin podľahol Trnave vo štvrtom zápase 3:5. Góly: 19. Lahtinen (Petran, Vorobyev), 29. Paulíny (Ďurina, Semaňák), 36. Stanček (Lahtinen) – 4. Jurák (Holovič, Galimov), 20. Miklík (Jurák, Holovič), 43. Galimov (Holovič, Jurák), 52. Miklík (Kupka, Ružek), 60. Kukumberg (Jurák, Korím).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:33
    Trnava dala gól! Gól do prázdnej bránky. Postaral sa oň ROMAN KUKUMBERG po asistenciách Romana Juráka a Karola Koríma.
     
    59:30
    Fafrák sa uponáhľal s prihrávkou. Tá preletela bránkoviskom.
     
    58:46
    Jurák zahodil obrovskú príležitosť. Netrafil prázdnu bránku.
     
    58:38
    Oddychový čas pre tím HK VITAR Martin.
     
    58:38
    Vorobyev sa vrútil do pásma. Pri jeho zakončení prichádza po strete s brankárom k posunutiu bránky.
     
    58:29
    Ružek zakončil nad bránku. Puk patrí domácim.
     
    57:48
    Holovič ďalším v poradí, ktorému sa podarilo vyviezť puk. Hostia hrajú umne.
     
    57:01
    Vysunutý Jurák. Získal pre svoj tím cenné sekundy.
     
    56:35
    Tomov pokus zblokoval Čížek. Puk majú hostia.
     
    56:05
    Kocúrov pozdrav po ľade. Hra je prerušená.
     
    56:01
    Jurákov pokus. Lapačka Maťovčíka.
     
    55:47
    Dírer späť na Semaňáka. Ten spätnú prihrávku neočakával.
     
    55:06
    K prihrávke spoza bránky sa dostal Lahtinen. Nemá ale voľný priestor pre zakončenie.
     
    54:42
    Naušov pozdrav z diaľky. Domáci zostávajú v útočnom pásme.
     
    53:47
    Charvát sa tlačil do bránkoviska. Tiesnený Korímom.
     
    53:14
    Kukumberg na Antonova. Hostia si držia pásmo.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 19. Lahtinen (Petran, Vorobyev), 29. Paulíny (Ďurina, Semaňák), 36. Stanček (Lahtinen) – 4. Jurák (Holovič, Galimov), 20. Miklík (Jurák, Holovič), 43. Galimov (Holovič, Jurák), 52. Miklík (Kupka, Ružek), 60. Kukumberg (Jurák, Korím)


    HK VITAR Martin: Maťovčík (Glosár) – Semaňák, Petran – Lavička, Charvát – Biro, Nemec – Oško, Dvořák – Fafrák, Dírer, Poliaček – Toma, Tyczynski, Vorobyev – Juščák, Lahtinen, Nauš – Stanček, Paulíny, Ďurina
    Trenér: Rudolf Jendek

    HK Gladiators Trnava: Hollý (Nagy) – Korím, Čížek – Ejem, Schmidt – Maarnela, Kocúr – Jurák, Holovič, Galimov – Miklík, Kukumberg, Antonov – Bodnár, Kupka, Ružek – Miščík, Tóth, Kliment
    Trenér: Martin Baran

    Rozhodčí: Adamec, Jobbágy – Klejna, Riš, Majling (inštruktor)

    Diváci: 1782
    Martin 4 3 Trnava
    #1 Úterý 14.03.2023 • 17:30
    Trnava - Martin 5:1
    #2 Středa 15.03.2023 • 17:30
    Trnava - Martin 0:4
    #3 Sobota 18.03.2023 • 18:00
    Martin - Trnava 4:1
    #4 Neděle 19.03.2023 • 18:00
    Martin - Trnava 3:5
    #5 Středa 22.03.2023 • 17:00
    Trnava - Martin 5:2
    #6 Pátek 24.03.2023 • 18:00
    Martin - Trnava 2:1 po prodl.
    #7 Neděle 26.03.2023 • 17:00
    Trnava - Martin 2:3
    ocianews.com