Buffalo – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Detroit 6:2 (kon.) | Vancouver – Calgary 4:5 (po pr.)
Arizona – Dallas 2:5 (kon.) | Nashville – St. Louis 6:1 (kon.) | Pittsburgh – Boston 3:4 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
6:2 (3:0, 2:0, 1:2)
Detroit Red Wings
Sobota 01.04.2023, 02:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 29 – 25 | Přesilová hra: 0/3 – 1/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Connor Hellebuyck (WPG) 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92%, odchytal 59:56
    Magnus Hellberg (DET) 23 zákroků, 6 OG, úspěšnost 79,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Dominik Kubalík (DET) 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:45

    Tři hvězdy utkání
    1. Nikolaj Ehlers (WPG) 1+1
    2. Nino Niederreiter (WPG) 1+0
    3. Dylan DeMelo (WPG) 1+1 (04:33:31)
     
    Winnipeg předvedl v domácím utkání proti Detroitu parádní výkon a postupně se dostal až do vedení 6:0, na čemž se podílelo hned šest střelců! V 50. a 51. minutě sice v rozmezí jen 21 sekund dokázali hokejisté Detroitu dvakrát skórovat, ale jednalo se jen o kosmetickou úpravu skóre. Pro Winnipeg se jedná o důležité vítězství, odskočil díky němu v Západní konferenci devátému Calgary na rozdíl čtyř bodů a bude nyní doufat, že Flames padnou na ledě Vancouveru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Winnipeg nepřipouští v závěru utkání žádné ohrožení vlastní branky. Drží puk poblíž útočného pásma a zastavilo ho až postavení mimo hru.
     
    58:37
    Barron z levého kruhu sice cíl trefil, ale Hellberg srazil kotouč na zadní mantinel. A hostům se daří dostat následně puk do středního pásma.
     
    58:05
    Domácí drží útočné pásmo a hledají dobrou střeleckou pozici. DeMelo od modré čáry míjí svůj cíl.
     
    57:28
    Přečíslení dvou proti jednomu domácím nakonec nevyšlo! Ehlers sice našel Wheelera křižným pasem na pravé straně, ale Wheelerovo protečování skončilo pouze na zadním mantinelu.
     
    56:37
    Po Czarnikově nepřesném zakončení se domácí Dubois snažil o rychlý protiútok podél pravého mantinelu. Přes posledního hráče Detroitu se ale nedostal.
     
    55:30
    Domácí Pionk nutí po delší době k ostrému zákroku Hellberga. Prudká střela od modré čáry se stala kořiští hostujícího gólmana.
     
    55:10
    Chiarotova střela od levého mantinelu z ostrého úhlu nenadělala Hellebuyckovi problémy. Brankář Winnipegu přerušuje hru.
     
    54:34
    Walmanovo zakončení prosvištělo kolem brankoviště. Krátce poté rozhodčí přerušuje hru kvůli domnělému zranění jednoho z hráčů. Byl tam zásah kotoučem do jednoho z bránících hokejistů. Komerční pauza.
     
    54:25
    Zblokovaná rána Seidera. Wheeler při bloku přišel o hokejku.
     
    53:59
    Jednoznačně se zlepšil pohyb hráčů Detroitu, kteří hrají nyní velmi dobře. Kdyby tak hráli po celé utkání, kdo ví, jaký by byl teď výsledek.
     
    53:18
    Rychlá střela Luffa po vyhraném vhazování v útočném pásmu. Hellebuyck byl připraven a kotouč odvrací.
     
    53:14
    Kotouč končí v hledišti. Komerční pauza.
     
    53:05
    No, to mohlo být ještě zajímavé! Dylana Larkina ale z levé strany zastavila tyč Hellebuyckovy brány!
     
    52:36
    Čas rychle plyne. Pro Winnipeg je to navíc usnadněné tím, že drží puk daleko od své klece. Niederreiter se pokusil o překvapivou střelu z ostrého úhlu, Hellberg si ale puk za záda nesrazil.
     
    51:32
    Domácí nutně potřebují zvýšit aktivitu a okamžitě tak také činí. Tlačí se do útočného pásma a zastavují nečekaný nápor Detroitu, který sice reálnou šanci na obrat nemá, ale dva góly rychle po sobě jsou pro Red Wings velkým povzbuzením.
    51:02 Joseph VELENO - 6:2

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 7. Connor (Dillon, Scheifele), 12. Wheeler (Ehlers, Naměstnikov), 14. Scheifele (Pionk, Connor), 22. DeMelo (Appleton, Lowry), 34. Niederreiter (Appleton, DeMelo), 46. Ehlers (Wheeler, Naměstnikov) – 51. Perron (Seider, Larkin), 52. Veleno (Luff, Erne)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – DeMelo, Pionk, Dillon (A), Samberg, Schmidt, Stanley – Scheifele (A), Connor, Dubois – Wheeler, Naměstnikov, Ehlers – Lowry (A), Niederreiter, Appleton – Kuhlman, M. Barron, Stenlund.
    Trenér: Rick Bowness

    Detroit Red Wings: Hellberg (Nedeljkovic) – Seider, Walman, Chiarot (A), Määttä, Lindström, Oesterle – Perron, Larkin (C), Kubalík – Copp (A), P. Suter, Raymond – Luff, Veleno, Erne – Chiasson, Berggren, Czarnik.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Chmielewski, Rooney – Johnson, Toomey

    Diváci: 14389
    ocianews.com