Winnipeg – Calgary 1:3 (kon.) | NY Rangers – Tampa 6:3 (kon.) | Anaheim – Edmonton 1:3 (kon.)
konec
Hokej Vyškov
5:1 (2:0, 0:0, 3:1) Stav série: 2:1
HC Letci Letňany
Čtvrtek 06.04.2023, 18:10 • Zimní stadion, Vyškov • Play-off 2. ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Semifinále ve druhé lize jsou v plném proudu a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na sérii mezi týmy Hokej Vyškov a HC Letci Letňany. Půjde o třetí duel v této sérii.
     
    Semifinále č. 1 – Letňany – Vyškov 2:3, stav série 0:1 na zápasy

    První duel se odehrál v neděli a lépe ho začali hosté z Vyškova. Ti se v první třetině dostali do vedení a dohánět skóre tak musely Letňany. Těm zase patřilo prostřední dějství, ve kterém se domácím hráčům podařilo vyrovnat. Jenže ve třetím dějství vedl znovu Vyškov a Letci opět ztráceli. Ovšem podruhé dokázali vyrovnat a začínalo se tak znovu od začátku. A když už to vypadalo, že duel dojde do nastavené hrací doby, hosté ho v pětapadesáté minutě odmítli, kdy šli potřetí do vedení. To si už udrželi a po výhře 3:2 se tak ujali vedení 1:0 na zápasy.
     
    Semifinále č. 2 – Letňany – Vyškov 2:1, stav série 1:1 na zápasy

    Druhý duel této semifiálové série chtěli hokejisté Letňan zvládnout, kdyby totiž padli podruhé, soupeř by měl mečbol a Letci nůž na krku. První třetina byla z obou stran hodně opatrná a skončila bez gólového příspěvku. V té druhé už se naopak skóre měnilo, a to hned třikrát. V šestadvacáté minutě otevřel účet zápasu Adam Kellerstein a poslal Pražany do vedení. O sedm minut později už to bylo 2:0 a znovu skóroval stejný hráč. Jenže netrvalo dlouho a Vyškov se vrátil zpět do zápasu díky Filipu Weintrittovi a vše bylo opět otevřené. Později se ale ukázalo, že tři branky ve třetí třetině byly jediné, které do sítě soupeřů padly. Letci uhájili těsný náskok a na zápasy tak srovnali – 1:1. Dnes se série stěhuje do Vyškova a je jasné, že se budou hrát na tomto stadionu dva zápasy. Kdo strhne dnes sériové vedení na svou stranu? Každopádně je jasné, že jeden z týmů si dnes vypracuje mečbol.
     
    Úvodní sestavy:

    Hokej Vyškov: Šarman (Lambert) – Hohl, Holemý, Mikulík, Studený, Pokorný, Vosátko, Hefka, Žižka (C) – Vašíček, Janeček, Tomajko – Lekeš, Sebera, Dobiáš – Snášel, Kořenek, Popelka – Weintritt, Komínek (A)
    Trenér: Michal Konečný

    HC Letci Letňany: Brázdil (Kopřiva) – Chalupa, Němeček, Kynčl, Havelka, Lytvynov, Fiala, Čížek – Kropáček, Turek, Kastner (A) – Uhlík, Hrala, Vacín – Švec, Kellerstein, Wojnar – Arnošt (A), Hozák (C), Pejchal – Labuzík
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Rozhodčí: Šutara, Rapák – Bartoň, Tvrdý.
     
    Hráči obou celků se už trousí na ledovou plochu, utkání tak bude moci za malou chvíli začít.
     
    Vyslechli jsme si českou hymnu a jdeme na to.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Tak to je úvod pro domácí celek jako hrom. Po čtyřiatřiceti vteřinách se do vedení dostávají hráči Vyškova. Od modré střílel Tomáš Žižka, těsně před Brázdilem si sklepl puk DOMINICK VAŠÍČEK a poté ho z pravé strany zasunul do odkryté sítě Letňan – 1:0. Asistence: Tomáš Žižka a Tomáš Komínek.
    00:34 Dominick VAŠÍČEK - 1:0
     
    01:42
    Aktivita Vyškova pokračovala a Letňany byly opět v ohrožení. Jaroslav Brázdil ale další pokus soupeře kryje a raději přerušuje hru.
     
    02:21
    Hosté mířili do útočného pásma, ale vysoké nahození si rukou na čepel srazil Tomáš Žižka a Vyškov otočil hru. Domácí pak před Brázdilem sice operovali, ale žádnou střelu na něho nevyslali.
     
    03:10
    Od vlastní branky zakládali další akci hráči Vyškova, Letci číhali na jejich chybu, ale to se nestalo. Vyškovští už jsou v pásmu Letňan a znovu zde kombinují.
     
    03:38
    Vhazuje se po levé ruce Dominika Šarmana, hosté tak ještě mohou zůstat v pásmu soupeře.
     
    04:01
    Jedovka soupeře končí na Dominiku Šarmanovi, jenž kryje další pokus Pražanů. Hra je opět zastavena a bude se opět vhazovat před jeho brankou.
     
    04:43
    Po pravém křídle pláchl Matěj Tomajko, puk si prohodil mezi nohama ala Tomáš Hertl a šel stále dopředu, zblízka pak na Jaroslava Brázdila přízemní střelou nevyzrál.
     
    05:01
    Nyní musel zakročit Jaroslav Brázdil a protože se jeho branka vychýlila ze svého postavení, následuje krátká pauza, během níž bude usazena zase zpátky.
     
    05:15
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Hned po krátké přestávce se vhazovalo před Brázdilem, domácí rozjeli akci a tu zakončil TOMÁŠ KOMÍNEK, který zužitkoval z prostorou mezi kruhy přihrávku od Matěje Sebery od zadního mantinelu – 2:0. Pražané tak ztrácejí už dva góly. Asistence: Matěj Sebera a Dominick Vašíček.
    05:15 Tomáš KOMÍNEK - 2:0
     
    07:23
    Domácí hráči pokračují v ofenzivní činnosti, hosté zatím hledají recept na svého soupeře. Nyní se dostali do šance díky Hozákovi, ale ten pokus z levého kruhu poslal jen vedle klece Dominika Šarmana.
     
    07:33
    Zakázané uvolnění Vyškova, hra se stěhovala před Šarmana a hosté získali zadarmo útočnou třetinu, ale puk záhy ztratili a vrací se zase do obranné činnosti.
     
    08:12
    Jaroslav Brázdil musel opět hasit nebezpečí, před dotěrnými domácími hráči pak raději touš schoval pod sebe a hru přerušil. Buly po jeho pravé ruce.
     
    09:11
    Dominick Vašíček udržel kotouč v útočné třetině, poté chtěl z mezikruží vystřelit, ale nakonec puk minul. Ten získali hosté a hned s ním míří před Šarmana.
     
    09:27
    A ten musel zasahovat proti jedovce Ivana Lytvynova. Hra je zastavena, buly na levém kruhu.
     
    09:32
    Letci se opět protlačili až do zakončení, ale Dominik Šarman sklapl betony a puk do nich ukryl. Poté hned zastavil hru. Vhazování znovu v levém kruhu.
     
    10:20
    Hned na to vytáhli hru opět do útoku domácí a hosté se dopustili faulu. Je ponechána výhoda, pokud Vyškov neskóruje, zahraje si přesilovou hru.
     
    10:20
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Adam Čížek – 2 min., hákování.
     
    11:30
    Domácí se dlouho drželi v pásmu Letců, kde se dostali do pohledné kombinace, ovšem ta končí ziskem puku pro hosty a ti se okamžitě osvobozují.
     
    12:03
    Další osvobození Letňan a už to vypadá, že své první oslabení hosté zvládnou bez úhony.
     
    12:20
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    13:08
    Lukáš Kastner číhal mezi kruhy, ale přihrávky od spoluhráče se nedočkal. Následně pak kotouč sebrali Vyškovští a ti už zase otáčejí hru před Jaroslava Brázdila.
     
    13:52
    O puk se bojovalo ve středním pásmu, na svou stranu ho získali Letci a poté ho vytáhli do neutrální zóny. Ale nahození Chalupy bylo příliš prudké a touš končí na zakázaném uvolnění.
     
    14:29
    Domácí velmi dobře kryjí obranné pásmo a znovu teď nepustili do zakončení Letce, ti se tak zatím marně snaží o kontaktní branku, která by je vrátila zpět do hry.
     
    15:06
    Vyloučení v týmu Hokej Vyškov:
    David Vosátko – 2 min., podrážení.
     
    16:10
    Letci se uhnízdili v pásmu soupeře, kde chvíli obléhali branku Dominika Šarmana, ale nakonec nevystřelili. Domácí pak získali kotouč a ten letí až před Jaroslava Brázdila.
     
    16:42
    Další možnost pro Letňany, z levého kruhu střílel Adam Kellerstein a jeho rána končí na připraveném zákroku Dominika Šarmana. A ten raději pozastavuje dění.
     
    17:06
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    17:56
    Letci se nadechli k další akci, ale stále se nemohou dostat na kontaktní gól. Z dorážky to zkusil Jiří Uhlík, ale beton Šarmana byl na místě.
     
    18:47
    Vyloučení v týmu Hokej Vyškov:
    Adam Popelka – 2 min., hákování.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:32
    Hosté se roztáhli v pásmu Vyškova, ale domácí jim sebrali puk a odpálili ho až před Jaroslava Brázdila, čímž pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a lépe se povedla domácím hráčům, ti se ujali vedení už po čtyřiatřiceti vteřinách hry díky Dominicku Vašíčkovi. Hosté se z první inkasované branky ještě ani pořádně neprobrali a Jaroslav Brázdil lovil znovu puk ze své sítě, když ho překonal Tomáš Komínek. Dvoubrankový náskok Vyškova vydržel až do konce a uvidíme, co nám nabídne prostřední dějství. Hosté rozhodně budou mít snahu vrátit se zpět do zápasu.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Letňanští se hned na začátku druhého dějství dostali do útočného pásma, kde si vyměnili několik přihrávek, ale k velké šanci to nevedlo.
     
    21:35
    David Vosátko si klepl na pravém kruhu o přihrávku, té se ale nedočkal a poté se domácí sami vykázali z teritoria Pražanů.
     
    22:19
    Zakázané uvolnění Letců a hra se stěhuje před Jaroslava Brázdila. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    23:26
    Oba týmy nyní vystřídaly a na ledě jsou čerstvé síly. U puku jsou hosté a snaží se z vlastního pásma projít až do toho útočného.
     
    24:53
    Adam Kellerstein se ocitl mezi kruhy a jeho svižná rána pak zapadla do natažené lapačky Dominika Šarmana. Ten poté okamžitě hru přerušuje.
     
    25:50
    Lukáš Kastner nyní zablokoval soupeře, který se napřahoval ke střele a pomohl tak Jaroslavu Brázdilovi. Ten přikryl kotouč pod lapačku a zastavil hru.
     
    26:24
    Zakázané uvolnění Vyškova, hra se stěhuje před klec Dominika Šarmana a buly bude vhozeno v pravém kruhu. Hosté tak mají šanci na akci v pásmu soupeře.
     
    26:56
    Místo toho se ale narodila rychlá akce na druhé straně, kde proti pokusu Janečka zasáhl Němeček.
     
    27:15
    Domácí nestihli dojet nahozený puk do obranné třetiny hostů a je z toho další zakázané uvolnění a zisk pásma pro Letňany.
     
    27:45
    Tomáš Labuzík dotíral před Dominikem Šarmanem, ale domácí brankář byl rychlejší a kotouč ukryl pod lapačku. Okamžitě pak hru opět pozastavil.
     
    28:38
    Martin Snášel dostal nabito na levou stranu a zblízka pak vystřelil na Brázdila, ten jeho pokus fantasticky pokryl a notně podržel Letce!
     
    29:45
    Matěj Mikulík projel osou útočného pásma, poté se dostal k zadnímu mantinelu a nabil před brankoviště, tam puk minul Matěj Sebera. Velká šance domácích opět nekončí pojistkou.
     
    30:12
    Jsme za polovinou základní hrací doby a domácí mají stále dvoubrankový náskok, kterého dosáhli v průběhu první třetiny. Hosté se snaží o návrat zpět, zatím jim to však Vyškov nedovoluje.
     
    30:58
    Dominik Šarman nyní zakročil proti jedovce Štěpána Turka, jenž nebyl daleko od kontaktní branky!
     
    31:52
    Rodila se další akce domácích, kteří jeli dva na jednoho, ale v zakončení jim zabránil jeden z hostujících beků.
     
    32:17
    A hned na druhé straně v podobné situaci hosté a i domácí brankář Dominik Šarman uspěl a svůj tým a jeho dvoubrankový náskok udržel.
     
    32:54
    Jaroslav Brázdil nyní zakročil proti dalšímu pokusu soupeře a kotouč má ve své moci. Zároveň pak hru opět přerušuje.
     
    33:38
    Matěj Tomajko si nabruslil k brance soupeře, ale jeho zakončení šlo jen k zadnímu mantinelu.
     
    34:58
    Vhazuje se před brankou Šarmana.
     
    35:15
    Vyloučení v týmu Hokej Vyškov:
    Matěj Sebera – 2 min., hákování.
     
    36:05
    Domácí se po buly v pásmu Vyškova dostali na kotouč a hned ho poslali až před klec Jaroslava Brázdila. Díky tomu pošetřili cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    37:15
    Vyškov je v plném počtu.
     
    38:40
    Letňanští se natlačili před Šarmana, ale nakonec se před ním nedokázali prosadit. Následoval rychlý protiútok Vyškova, jenž skončil také zmarem.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Hosté se ještě dostali do zakončení a do akce musel Šarman, ten puk nechal ve hře a na druhou stranu míří domácí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí a v ní se neskórovalo. Domácí hráči tak stále drží dvoubrankový náskok, který získali už v úvodním dějství. Hosté se stále snaží o kontaktní branku, zatím ale nepřišla. Ještě nás rozhodně čeká zajímavá třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Domácí se dostali do útočného pásma, kde vystřelil Vojtěch Dobiáš, ale Jaroslav Brázdil nastavil lapačku a semaforem jeho pokus zastavil.
     
    40:37
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Lukáš Chalupa – 2 min., nedovolené bránění.
     
    41:12
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a jdou do tříbrankového trháku. Od modré čáry dostal nabito MATĚJ SEBERA, který pohotovou střelou z pravého kruhu prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 3:0. Asistence: Matěj Mikulík a Tomáš Komínek.
    41:12 Matěj SEBERA - 3:0
     
    42:12
    Hosté čelili další akci Vyškova, který je hodně aktivní a pálí snad z každé pozice. Dobře ale zakročil Jaroslav Brázdil a hra je přerušena.
     
    43:37
    Tomáš Labuzík se zamotal do kliček, nakonec se mu podařilo vyhodit touš z obranného pásma, ale na opačném konci kluziště pak nikdo z hostů nezakončil.
     
    44:56
    Po pravém křídle pronikl do útočného pásma domácí Tomáš Komínek, ale tam rychle kotouč zase ztratil a do akce tak zkoušejí jít Letci.
     
    46:13
    Hra byla přerušena v obranném pásmu Letňan a vhazovalo se po pravé ruce Jaroslava Brázdila. Následně pak se protlačili hosté k Šarmanovi, který další pokus soupeře vychytal.
     
    46:34
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Domácí dvakrát spálili velké šance, napotřetí už se ale radují ze čtvrtého gólu. DOMINICK VAŠÍČEK na pravé straně plácl do puku v těžkém úhlu, nakonec touš končí za zády Jaroslava Brázdila – 4:0. Asistence: Tomáš Komínek a Matěj Sebera.
    46:34 Dominick VAŠÍČEK - 4:0
     
    46:34
    Střídání v týmu HC Letci Letňany:
    ze hřiště odchází Jaroslav Brázdil, přichází Miroslav Kopřiva.
     
    47:15
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Tak už i střídající Miroslav Kopřiva hned inkasuje, Filip Weintritt nabil TOMÁŠI KOMÍNKOVI, jenž z pravé strany trefil odkryté místo jeho branky a v ní ho tedy přivítal přesnou trefou – 5:0. Asistence: Filip Weintritt a Jan Holemý.
    47:15 Tomáš KOMÍNEK - 5:0
     
    48:16
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Dominik Arnošt – 2 min., krosček.
     
    48:41
    Hosté jsou jako opaření, aby ne, nyní už si cestu k nějakému obratu notně ztížili.
     
    49:57
    Vojtěch Dobiáš napřáhl na pravém kruhu a jeho rána pak byla obranou hostů sražena do ochranné sítě.
     
    50:51
    Ivan Lytvynov po pravém křídle zavezl puk do útočné třetiny, ale tam byla připravena obrana Vyškova, která znovu svého soupeře do ničeho nepustila.
     
    51:00
    Letňany právě vstřelily branku!
    Nyní už se to hostům povedlo a dávají dnes svou první branku v utkání. DOMINIK ARNOŠT se natlačil až před Dominika Šarmana, kterého prostřelil okolo jeho pravého betonu a bere mu tak čisté konto – 5:1. Asistence: Kryštof Hrala a Tomáš Kynčl.
    51:00 Dominik ARNOŠT - 5:1
     
    53:20
    Znovu se hosté dostali do akce před Šarmanem, tomu ale pomohla obrana, která puk poslala do rohu obranného pásma.
     
    54:33
    Hosté znovu na kotouči, ale k zakončení se vůbec nedostali. Hned poté míří opačným směrem hráči Vyškova.
     
    55:16
    Zakázané uvolnění Letňan a hra se stěhuje před branku Miroslava Kopřivy. Buly po jeho pravé ruce.
     
    56:35
    Zápas se už jen dohrává, domácí se nikam netlačí, hosté už vědí, že s takovým stavem jen těžko něco udělají.
     
    57:22
    Adam Popelka skrze obranu soupeře neprošel před klec Letců a záhy pak ztratil puk. S ním pak míří dopředu zase Pražané.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:37
    Vhazovalo se před Šarmanem, buly vyhráli domácí a ještě se snaží projít do jedné z posledních akcí tohoto duelu.
     
    59:17
    Ofsajd domácích, buly ve středním pásmu.
     
    59:50
    Ještě se zkusili do zakončení dostat hráči Vyškova, proti byl ale Miroslav Kopřiva. Vyškovští tak pomalu mohou začít slavit další sériový bod, po kterém povedou 2:1 na zápasy.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči nakonec vítězí 5:1 a zapisují tak další bod v sérii. V té se ujímají 2:1 na zápasy a mají k dispozici mečbol, který mohou zítra využít na domácím ledě. Naopak hosté budou odvracet hrozbu konce sezóny.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:29:34)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Vašíček (Žižka, Komínek), 6. Komínek (Sebera, Vašíček), 42. Sebera (Mikulík, Komínek), 47. Vašíček (Komínek, Sebera), 48. Komínek (Weintritt, Holemý) – 51. Arnošt (Hrala, Kynčl)


    Hokej Vyškov: Šarman (Lambert) – Hohl, Holemý, Mikulík, Studený, Pokorný, Vosátko, Hefka, Žižka (C) – Vašíček, Janeček, Tomajko – Lekeš, Sebera, Dobiáš – Snášel, Kořenek, Popelka – Weintritt, Komínek (A)
    Trenér: Michal Konečný

    HC Letci Letňany: Brázdil (47. Kopřiva) – Chalupa, Němeček, Kynčl, Havelka, Lytvynov, Fiala, Čížek – Kropáček, Turek, Kastner (A) – Uhlík, Hrala, Vacín – Švec, Kellerstein, Wojnar – Arnošt (A), Hozák (C), Pejchal – Labuzík
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Rozhodčí: Šutara, Rapák – Bartoň, Tvrdý
    Vyškov 2 3 Letňany
    #1 Neděle 02.04.2023 • 14:30
    Letňany - Vyškov 2:3
    #2 Pondělí 03.04.2023 • 17:30
    Letňany - Vyškov 2:1
    #3 Čtvrtek 06.04.2023 • 18:10
    Vyškov - Letňany 5:1
    #4 Pátek 07.04.2023 • 17:00
    Vyškov - Letňany 2:7
    #5 Neděle 09.04.2023 • 14:00
    Letňany - Vyškov 4:1
    bahis siteleri