Kanada – Švýcarsko 4:0 (kon.) | Německo – Švédsko 6:2 (kon.) | Japonsko – Česko cz 1:2 (po pr.)
konec
Německo
6:2 (1:1, 3:1, 2:0)
Švédsko
Čtvrtek 06.04.2023, 17:00 • CAA Centre, Brampton • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráčky

    Celina Haiderová (GER) – Hilda Svenssonová (SWE) (19:27:53)
     
    První překvapení světového šampionátu v Bramptonu je na světe! Velice účelně hrající Němky dokázaly přetlačit favorizované Švédsko a připisují si tři body s nádechem senzace. V posledním dějství už se hráčky ze střední Evropy spíše bránily, přesto ale dokázaly vstřelit další dva góly, tím posledním do prázdné branky upravila Franziska Feldmeierová na konečných 6:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Na modré čáře se do kotouče opřela Sofie Lundinová, nicméně trefila hned první blokující protihráčku.
     
    58:43
    Anne Bartschová nabrala na pravém křídle obrovskou rychlost a díky skvělému pokrytí puku projela až před branku. Emma Söderbergová jí ale dostatečně zmenšila střelecký úhel.
     
    57:49
    O další německé vyhození se zpoza vlastní branky postarala Luisa Welckeová, tentokrát už se ale jedná o zakázané uvolnění.
     
    57:18
    Velice aktivní střelkyně Mira Jungäkerová propasírovala puk mezi nohama jedné z Němek, puk se ale nakonec zasekl ve skrumáži před brankovištěm.
     
    56:18
    Celina Haiderová vydolovala puk z tlačenice v rohu a šikovným obloučkem jej poslal do středního pásma, čímž ušetřila další cenné sekundy na cestě za třemi body.
    55:07 Franziska FELDMEIEROVÁ - 6:2
     
    55:07
    Německo právě vstřelilo branku! Tady je s největší pravděpodobností hotovo! THERESA WAGNEROVÁ dostala přesnou přihrávku na útočnou modrou čáru, kde měla spoustu času na zamíření do odkryté klece, kterou s přehledem trefila. Asistence: Carina Strobelová, Tabea Botthofová.
     
    54:42
    Švédky už to zkoušejí v šesti!
     
    54:10
    Po dalším úspěšném zákroku Sandry Abstreiterové následuje krátká pauza na úpravu ledu. Po ní se bude vhazovat po pravé ruce německé brankářky.
     
    53:52
    Tvrdá střela od modré z hokejky Josefine Holmgrenové těsně před brankou změnila směr, mezi tři tyče ale nezamířila.
     
    52:55
    Lisa Johanssonová si na pravém kruhu prohodila protihráčku, ale puk dojela až za brankou. A odtamtud se góly nedávají.
     
    52:09
    Němky se v posledních minutách výhradně brání a o ofenzívu se snaží jen sporadicky, jejich vyhození teď způsobilo icing.
     
    51:39
    Po sérii švédských nepřesností v útočném pásmu vypadl puk na modrou čáru, kde se do něj opřela Anna Kjellbinová, nicméně její pumelice narazila jen na beton německé gólmanky.
     
    51:05
    Mira Jungäkerová si na pravém kruhu zamíchala s kotoučem a našla prostor na střelu. Její projektil mířil na zadní tyč, ale to dobře viděla i Sandra Abstreiterová.
     
    50:48
    Linnéa Anderssonová dlouho přešlapovala na modré čáře a střela, ke které se nakonec odhodlala, neprošla ani přes první blokující Němku.
     
    50:31
    Svenja Voigtová se snažila vytáhnout puk z obranného pásma a obhodit jej o mantinel, místo toho ale nechtěně trefila spoluhráčky na vlastní střídačce.
     
    49:48
    Tentokrát Mira Jungäkerová od modré pálila příklepem, její pumelice se ale zastavila o změť těl před brankou.
     
    49:13
    Mira Jungäkerová dostala přihrávku na modrou čárou a sama se chtěla zbavit dotírající Němky, při kličce jí ale puk opustil čepel a zaplul až do neutrální zóny.
     
    48:20
    Přihrávka zpoza branky proskákala k Olssonové, která tečovanou střelou jen těsně přestřelila horní tyč!
     
    47:57
    Po souboji v rohu za německou brankou zůstala na ledové ploše ležet Laura Klugeová, nicméně nakonec se zvedla a na střídačku odjela po svých.
    47:21 Celina HAIDEROVÁ - 5:2
     
    47:21
    Německo právě vstřelilo branku! Tak teď už je takřka senzační výsledek opravdu velmi blízko, Němky využívají jednu z mála šancí, které ve třetí třetině měly. CELINA HAIDEROVÁ na pravém kruhu zblokovala střelu svojí spoluhráčky, perfektně si zpracovala puk a zasunula jej k levé tyči. Asistence: Theresa Wagnerová, Bernadette Karpfová.
     
    46:30
    Po vyhraném buly v útočném pásmu dostala puk na modrou čáru Anna Kjellbinová, která kolem nohou soupeřky vystřelila zápěstím. Sandra Abstreiterová si ale dobře pokryla spodní polovinu svojí branky.
     
    46:23
    Tre Kronor už střílí prakticky ze všeho. Z ostrého úhlu to teď zkoušela Lisa Johanssonová, nicméně puk skončil jen v lapačce Sandry Abstreiterové.
     
    45:46
    Hanna Olssonová měla puk za brankou a naslepo jej poslal do slotu, kde se ho ujala Theresa Wagnerová a obloučkem do středního pásma osvobodila svůj tým od tlaku.
     
    45:11
    Rasková dostala zpoza branky nabito na pravý kruh, odkud dokázala jakýmsi krkolomným způsobem vystřelit. Přes několik těl ale ke gólmance doklouzal už jen neškodný šourák.
     
    43:47
    Anna Kjellbinová neměla na pravém mantinelu příliš prostoru a doslova z nouze musela střílet. Její padáček ale pro německou branku nepředstavoval žádné nebezpečí.
     
    42:27
    Maja Nylén-Perssonová si ze středního pásma nenápadně najela za modrou a dostala pas do druhé vlny, její střelu ale gólmanka vytáhla vyrážečkou.
     
    41:44
    Sofie Lundinová se protáhla po levém mantinelu a nahodila do útočného pásma, za pukem ale sama spěchat nemohla, protože ji v tom nechtěně zamezila čárová rozhdodčí.
     
    40:45
    Švédky se na malou chvíli usadily v útočném pásmu, nicméně Lina Ljungblomová si za brankou se dvěma protihráčkami na zádech neporadila.
     
    40:07
    Švédky uspěly na úvodním buly, nicméně jejich rychlá rozehrávka končí jen zakázaným uvolněním.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zatím se na ledě teda dějí věci! Velký outsider z Německa nejen že drží krok, ale dokonce už vede o dvě branky! Dvoubrankové vedení si Němky nejprve vydobyly dvěma slepenými góly z úvodu druhé třetiny a reagovat dokázaly i na následné snížení, když na současných 4:2 upravila ve 34. minutě Svenja Voigtová.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Paula Bergströmová na modré čáře místo střely jen posunula puk po prknech, ale její spoluhráčku už za brankou nedokázaly vzdorovat německé obraně.
     
    38:42
    Sara Hjalmarssonová si ve velké rychlosti zpracovala přihrávku na pravém mantinelu a z kruhu vypálila přímo do těla brankářky.
     
    37:12
    Zpoza branky proskákal puk do slotu, kde se jej ujala Lina Ljungblomová, nicméně z bezprostřední blízkosti nedokázala dobře postavenou brankářku prostřelit.
     
    35:44
    Německo v plném počtu.
     
    34:20
    Švédky se usadily v útočném pásmu, jednu z přihrávek na modrou ale nedokázala zpracovat Hanna Olssonová a celá pětice musí ven.
     
    33:44
    Vyloučení v týmu Německo:
    Marie Delarbreová – 2 min., vysoká hůl.
    33:05 Svenja VOIGTOVÁ - 4:2
     
    33:05
    Německo právě vstřelilo branku! Německo si bere zpět dvoubrankové vedení! Katarina Jobst-Smithová zpracovala puk z pravého mantinelu a ihned jej poslala na branku. Do trajektorie střely vložila na poslední chvíli hůl SVENJA VOIGTOVÁ, jejíž přičiněním už gólmanka nedokázala reagovat. Asistence: Katarina Jobst-Smithová.
     
    32:35
    Paula Bergströmová si u levého mantinelu zpracovala puk a od modré čáry jej poslala na branku. Brankářka ale na střelu celou dobu viděla a bez potíží ji zastavila.
     
    31:39
    Tabea Botthofová si bravurně počínala na modré čáře, když střelu zápěstím poslala těsně kolem nohou blokující protihráčky, Emma Söderbergová ale vykopla puk betonem.
     
    31:22
    Po infarktové situace před vlastní brankou otočily Švédky a připsaly další úspěšný zákrok na konto Sandry Abstreiterové, před kterou se bude po krátké pauze vhazovat.
     
    30:49
    Carina Strobelová vyřešila přečíslení střelou z pravého kruhu, puk se pak vrtěl pod tělem brankářky a Švédky měly velké štěstí, že jej žádná z Němek nedokázala jen píchnout za čáru.
     
    29:36
    Lisa Johanssonová kroužila na levém kruhu, až si našla dle ní ideální místo na střelu. Mířila na přední tyč, nicméně její projektil jen rozezvučel zadní mantinel.
     
    29:03
    Tabea Botthofová vyslal z obranného pásma žabičku až na útočnou modrou čáru, kde ale plánovaná adresátka nedokázala trefit puk a následuje icing.
     
    28:26
    Švédky nyní útočí mnohem přímočařeji, což způsobilo další problémy pro gólmanku Sandru Abstreiterovou, která ale střelu z levého kruhu schovala ve výstroji.
     
    27:44
    Fanny Rasková si na levém křídle zpracovala zadovku a z kruhu zkusila vyslat střílený pas k pravé tyči, do toho ale žádná z jejích spoluhráček nevložila hůl.
     
    27:00
    Hanna Thuviková pokazila situace tří proti dvěma, když se z levého křídla snažila vymyslet krosovou přihrávku, trefila totiž jen brusle bránící protihráčky.
     
    26:16
    Namlsaná Hilda Svenssonová se ze středního pásma protáhla přes modrou čáru a namířila si to mezi dvě Němky, tím si ale ukousla příliš velké sousto.
    25:50 Hilda SVENSSONOVÁ - 3:2
     
    25:50
    Švédsko právě vstřelilo branku! Netrvalo dlouho a Švédky jsou znovu na dostřel! HILDA SVENSSONOVÁ to vzala na sebe, zpoza branky si vyjela až na modrou čáru a z osy hřiště přes několik clonících těl propasírovala puk do branky. Bez asistence.
     
    25:31
    Oddechový čas pro tým Švédsko.
    25:31 Celina HAIDEROVÁ - 3:1
     
    25:31
    Německo právě vstřelilo branku! Teď už to s Tre Kronor začíná být opravdu vážné! Wagnerová parádně vyřešila přečíslení dvou proti jedné, které do prázdné branky zakončila CELINA HAIDEROVÁ. Asistence: Theresa Wagnerová a Bernadette Karpfová.
    24:47 Laura KLUGEOVÁ - 2:1
     
    24:47
    Německo právě vstřelilo branku! Máme zaděláno na překvapení! LAURA KLUGEOVÁ se podruhé v krátkém čase dostala do samostatného úniku a tentokrát si s ním poradila o poznání lépe, když po ledě mazácky propasírovala kotouč mezi betony. Asistence: Luisa Welckeová, Sonja Weidenfelderová.
     
    24:26
    Švédky mají ve druhé třetině převahu, Sandra Abstreiterová teď musela znovu zasahovat, zatím svůj tým ale drží.
     
    24:02
    Špatnou rozehrávku Harkové vystihly Švédky ve středním pásmu, sama Ronja Harková se ale dokázala rychle vrátit a zamezit nebezpečí.
     
    23:26
    Josefine Holmgrenová si od modré čáry popojela k odraženému kotouči, který bez přípravy poslala na branku, Abstreiterová zasahuje.
     
    22:21
    Na levém křídle nabrala dobrou rychlost Sofie Lundinová, která se ale podél mantinelu přes bránící protihráčku protáhnout nedokázala.
     
    20:59
    Laura Klugeová dostala dlouhý pas na útočnou polovinu a úplně sama se řítila na branku, Emma Söderbergová ale její bekhendové zakončení vychytala.
     
    20:11
    Němky vyhrály buly a kapitánka Daria Gleissnerová okamžitě nahodila puk za branku, kde jej ale sbírají Švédky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V Bramptonu je zatím k vidění patrně dosud nejvyrovnanější zápas šampionátu. Němky se i jako velký outsider drží v zápase i přes úvodní gól, jenž inkasovaly už po deseti sekundách hry. Zejména díky třem nabídnutým přesilovkám se jim ale podařilo vyrovnat, když v 19. minutě Franziska Feldmeierová využila tu poslední z nich.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:58.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:15
    Katarina Jobst-Smithová neviděla ve středním pásmu jiné východisko, takže si najela na modrou a vystřelila, se střelou z takovéto dálky ale neměla brankářka problém.
    18:15 Franziska FELDMEIEROVÁ - 1:1
     
    18:15
    Německo právě vstřelilo branku! Svoji třetí přesilovku v pořadí už Němky dokázaly využít, zejména proto, že přidaly více střelby. FRANZISKA FELDMEIEROVÁ si zpracovala puk na levé straně a přes kvalitní clonu zamířila přesně k přední tyči. Asistence: Carina Strobelová, Celina Haiderová.
     
    17:52
    Nicola Eisenschmidová vydolovala vyražený puk na brankovišti, ale z otočky jej napálila přímo do těla připravené gólmanky.
     
    17:32
    Z pravého kruhu to zkusila Laura Klugeová, Emma Söderbergová její střelu pouze vyrazila, nikdo ale před její brankou nedokázal dorazit.
     
    16:50
    Katarina Jobst-Smithová si na levém kruhu dlouho dělal místo na střelu, i přes sáhodlouhé přípravy ale nedokázala trefit branku.
     
    16:43
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Maja Nylén-Perssonová – 2 min., podrážení.
     
    16:07
    Nepřesnost ve švédské rozehrávce vrací hru před branku Emmy Söderbergové, po jejíž pravici se bude vhazovat.
     
    15:18
    Švédsko v plném počtu.
     
    15:13
    Až nyní se Švédkám pomocí prostého vyhození podařilo vymanit z velkého německého tlaku, tomu ale chyběla střela z nebezpečnější pozice.
     
    14:32
    Teď se to snažila změnit Laura Klugeová, která ale z levého kruhu nedokázala obstřelit blokující protihráčku.
     
    14:12
    Němky jsou pevně usazeny v pásmu, jejich pohledné přesilovce ale zatím chybí střelba.
     
    13:28
    Němky znovu vyhrály buly v útočnému pásmu, přesilovku na levém mantinelu řídí Daria Gleissnerová, která ale stále čeká na prostor pro přihrávku a nestřílí.
     
    13:18
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Anna Kjellbinová – 2 min., sekání.
     
    12:08
    Maja Nylén-Perssonová dostala zpoza branky nabito do slotu, kde byla úplně sama, střela z první jí ale nesedla a nezamířila mezi tři tyče.
     
    11:05
    Nicola Eisenschmidová nabrala kotouč na modré a troufale prošla přes dvě protihráčky, nicméně z německého útoku nakonec nic nebezpečného nevzešlo.
     
    09:47
    Němky se znovu ladně dostaly do útočné třetiny, jejich pobyt ale přerušila Theresa Wagnerová, která vyslala mizernou přihrávku na modrou a způsobila protiútok.
     
    09:21
    Skrumáž před švédskou brankou dobře vyřešila Emma Söderbergová, která zalehla kotouč. Vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    08:49
    Nicola Eisenschmidová dostala zadovku na modrou čáru, odkud se posunula až na levý kruh, její střela se ale zastavila o nohy jedné z protihráček.
     
    Němky zatím švédským favoritkám vzdorují velmi dobře. Jistě je bude mrzet brzká obdržená branka, jejich herní projev ale nevypadá vůbec špatně.
     
    08:28
    Švédský ofsajd přerušuje hru a před námi je první komerční pauza tohoto utkání.
     
    08:01
    Anna Kjellbinová s pukem na holi objela celé útočné pásmo a z mantinelu vyměřila dobrý pas na osu, odtamtud ale Sara Hjalmarssonová nedokázala přesně zamířit.
     
    07:13
    Švédsko v plném počtu.
     
    06:55
    Od modré to teď zkusila Carina Strobelová, nicméně její prudká rána letěla vysoko nad a jen rozezvučela zadní mantinel.
     
    06:36
    Němky znovu kombinují v útočném pásmu a čekají na gólovou přihrávku.
     
    05:51
    Carina Strobelová přes osu hřiště narýsovala perfektní křižný pas, do kterého se opřela Laura Klugeová, parádní přesun gólmanky ale gólu zabránil.
     
    05:13
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Fanny Rasková – 2 min., hákování.
     
    05:00
    Německá kapitánka Daria Gleissnerová se snažila konstruktivně rozehrát do středního pásma, kde ale její spoluhráčka špatně zpracovala a puk mají znovu Švédky.
     
    04:00
    Lisa Johanssonová se po levé straně chtěla dostat přes modrou čáru, její obahazovačka o mantinel ale byla špatně vyměřená a odevzdala puk Němkám.
     
    02:40
    Josefin Bouvengová z pravé strany strhla směr na osu hřiště a z mezikruží mířila do protipohybu Abstreiterové, svůj pokus ale nedokázala napasovat mezi tři tyče.
     
    02:16
    Ebba Hedqvistová nahodila kotouč do útočného pásma a dobrá práce jejích spoluhráček usadila Švédky před brankou.
     
    01:29
    Švédský icing vrací hru před gólmanku Emmu Söderbergovou, po jejíž pravici se bude vhazovat.
     
    01:21
    Němkám se teď několikrát podařilo dostat s pukem do útočného pásma, ani jednou se tam ale hokejistky v černých dresech nedokázaly usadit.
    00:10 Hilda SVENSSONOVÁ - 0:1
     
    00:10
    Švédsko právě vstřelilo branku! Lepší start si snad reprezentace Tre Kronor ani nemohla přát! Po buly se puk dostal na německé hole, nicméně mizernou rozehrávku vystihla HILDA SVENSSONOVÁ, která ze slotu propasírovala kotouč mezi rukou a betonem brankářky Abstreiterové. Bez asistence.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Abstreiterová (Mayová) – Gleissnerová (C), Strobelová, Harková, Jobst-Smithová, Strompfová, Botthofová, Schaffrathová – Feldmeierová, Delarbreová, N. Eisenschmidová – Weidenfelderová, Klugeová (A), Lu. Welckeová – Wagnerová, Karpfová (A), Haiderová – Christofová, Bartschová, Voigtová – Schieferová.
    Trenér: Schandler Thomas

    Švédsko: Söderbergová (Grahnová) – Bergströmová, Nylén-Perssonová (A), Silénová, Kjellbinová (C), Holmgrenová, Anderssonová, Jungäkerová – Ljungblomová, Olssonová, Svenssonová – Lis. Johanssonová, Hjalmarssonová, Thuviková – Lundinová, Blomová, Rasková – Bouvengová, Hedqvistová, Wikner-Zienkiewiczová – Carlssonová (A).
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Haacková, Hillerová – Chartrandová, Jonáková.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Abstreiterová (Mayová) – Gleissnerová (C), Strobelová, Harková, Jobst-Smithová, Strompfová, Botthofová, Schaffrathová – Feldmeierová, Delarbreová, N. Eisenschmidová – Weidenfelderová, Klugeová (A), Lu. Welckeová – Wagnerová, Karpfová (A), Haiderová – Christofová, Bartschová, Voigtová – Schieferová.

    Švédsko: Söderbergová (Grahnová) – Bergströmová, Nylén-Perssonová (A), Silénová, Kjellbinová (C), Holmgrenová, Anderssonová, Jungäkerová – Ljungblomová, Olssonová, Svenssonová – Lis. Johanssonová, Hjalmarssonová, Thuviková – Lundinová, Blomová, Rasková – Bouvengová, Hedqvistová, Wikner-Zienkiewiczová – Carlssonová (A).
     
    Vítám všechny hokehové fanoušky u online přenosu z utkání Mistrovství světa žen v Bramtonu mezi Německem a Švédskem.

    Pro Němky i Švédky to bude první zápas na letošním turnaji. Tým Německa minulý rok obsadil čtvrtou, a tedy nepostupovou, příčku ve skupině B. Němky přitom měly stejný počet bodů jako třetí Maďarky, o osudu tedy rozhodovalo vzájemném utkání, v kterém Německo svému soupeři podlehlo 2:4. Loni tedy německému výběru uteklo play off opravdu o kousíček.


    To Švédky si play off zahrály a postoupily do něj ze druhého místa skupiny B, k čemuž jim stačila jedna tříbodová výhra a dva úspěchy v samostatných nájezdech. Ten první přišel právě proti Německu. Poslední vzájemný zápas na mistrovství světa tak dopadl lépe pro Švédky, a to v poměru 4:3. Druhou remízu Seveřanky uhájily proti Maďarsku. Ve čtvrtfinále proti Kanadě ovšem neskórovaly ani jednou a podlehly jí 0:3. Nakomec obsadily sedmé místo, když v utkání o umístění o gól podlehly Japonsku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 19. Feldmeierová (Strobelová, Haiderová), 25. Klugeová (Lu. Welckeová, Weidenfelderová), 26. Haiderová (Wagnerová, Karpfová), 34. Voigtová (Jobst-Smithová), 48. Haiderová (Wagnerová, Karpfová), 56. Feldmeierová (Strobelová, Botthofová) – 1. Svenssonová, 26. Svenssonová


    Německo: Abstreiterová (Mayová) – Gleissnerová (C), Strobelová, Harková, Jobst-Smithová, Strompfová, Botthofová, Schaffrathová – Feldmeierová, Delarbreová, N. Eisenschmidová – Weidenfelderová, Klugeová (A), Lu. Welckeová – Wagnerová, Karpfová (A), Haiderová – Christofová, Bartschová, Voigtová – Schieferová.
    Trenér: Schandler Thomas

    Švédsko: Söderbergová (Grahnová) – Bergströmová, Nylén-Perssonová (A), Silénová, Kjellbinová (C), Holmgrenová, Anderssonová, Jungäkerová – Ljungblomová, Olssonová, Svenssonová – Lis. Johanssonová, Hjalmarssonová, Thuviková – Lundinová, Blomová, Rasková – Bouvengová, Hedqvistová, Wikner-Zienkiewiczová – Carlssonová (A).
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Haacková, Hillerová – Chartrandová, Jonáková

    Diváci: 1021
    bahis siteleri