New Jersey – Columbus 8:1 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 4:1 (kon.) | Florida – Ottawa 7:2 (kon.)
Boston – Toronto 2:1 (po pr.) | Montreal – Washington 6:2 (kon.) | Detroit – Buffalo 6:7 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Tampa 6:1 (kon.) | Nashville – Carolina 3:0 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 3:2 (po pr.)
Dallas – Philadelphia 4:1 (kon.) | Vancouver – Chicago 3:0 (kon.) | Vegas – Los Angeles 5:2 (kon.)
Seattle – Arizona 4:2 (kon.) | San Jose – Colorado 2:6 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Minnesota Wild
Pátek 07.04.2023, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Minnesota Wild

    Hostující Minnesota Wild v letošním ročníku odehrála semdesát sedm zápasů a získala v nich devadesát osm bodů. S tímto ziskem patří Minnesotě průběžně šestá pozice Západní konference. Na deváté Calgary má desetibodový náskok. S účastí v play-off to tak pro Minnesotu vypadá víc než slibně. Poslední dva zápasy se jí ale vůbec nepovedly. Naposledy padla 3:4 v prodloužení s Vegas a nedokázal odčinit porážku právě v Nevadě. Nejproduktivnějším hráčem Minnesoty je Kaprizov se sedmdesáti čtyřmi body.
     
    Pittsburgh Penguins

    Domácí Pittsburgh je na tom o něco hůře. Tučňáci mají po sedmdesáti osmi odehraných duelech osmdesát šest bodů a drží deváté místo Východní konference. Na osmé Islander ztrácejí jediný bod. V závěru základní části tak Pittsburgh bude muset bojovat, aby si zajistil účast v play-off. V posledním duelu ale prohrál na ledě New Jersey vysoko 1:5. Doma ale v důležitých zápasech Pittsburgh umí bodovat. Produktivitu táhne s osmdesáti osmi body Sidney Crosby.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Petry, P. Joseph, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby, Guentzel – Rakell, Malkin, Zucker – Granlund, Poehling, Heinen – Archibald, Carter, D. O'Connor.

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon, Middleton, Dumba, Brodin, Klingberg, Merrill – Zuccarello, Hartman, Steel – Boldy, J. Eriksson Ek, M. Johansson – Sundqvist, F. Gaudreau, M. Foligno – Reaves, Dewar, Duhaime.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Pittsburgh bude hrát v černém, zatímco Minnesota oblékne bílou sadu.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování dnešního souboje. Domácí celek potřebuje v boji o play-off nutně vyhrát.
     
    00:38
    Letang dostal přihrávku za branku a pod tlakem napadajícího soupeře jej odehrál pouze na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Jarrym.
     
    01:02
    Zakázaným uvolněním se nyní provinila také Minnesota. Hra se pro změnu přesune před Fleuryho klec.
     
    01:25
    Do útočného pásma se středem ledové plochy dostal Rust, jenže v klíčovou chvíli mu kotouč z čepele uskočil ke gólmanovi.
     
    02:03
    Minnesota se usadila v útočném pásmu, ale důrazný Jeff Petry uspěl v souboji za domácí brankou a vybojoval kotouč pro Penguins.
     
    02:22
    Jan Rutta pálil od modré čáry. Hostující gólman měl výborně zakrytý výhled, ale se štěstím pokus českého obránce vykopl betonem.
     
    03:03
    Pittsburgh se dostal do útočného pásma, ale nahození do rohu ledové plochy si defenziva Minnesoty s přehledem pohlídala.
     
    03:35
    Další zakázané uvolnění domácího celku. Malkin ani přes urputné snažení nedohnal kotouč.
     
    04:35
    Joseph uspěl v souboji za domácí brankou a před napadajícím Dumbou odehrál puk za modrou čáru. V úvodu duelu se hra hodně kouskuje.
     
    05:35
    Rust získal kotouč ve středním pásmu, ale nedokázal jej poslat na někoho v černém dresu Penguins.
     
    05:42
    Další zákrok hostujícího brankáře. Z dálky zkoušel štěstí právě Rust, ale Fleury měl čistý výhled a připsal si snadný zákrok lapačkou.
     
    06:06
    Spurgeon se příklepem opřel do odraženého kotouče, ale jeho dělovka jen zaduněla o zadní mantinel. Pittsburgh se poté osvobodil.
     
    06:35
    Archibald získal kotouč, ale při bruslařském manévru podklouzl. Z obou stran je začátek dnešního souboje poněkud nervózní.
     
    07:10
    Další nebezpečné zakončení obstaral Malkin, který mezi kruhy tečoval pobídku od mantinelu. Od jeho hole šel kotouč mimo tři tyče.
     
    07:38
    Jan Rutta získal puk a vyhodil jej do středního pásma. Pittsburgh se snažil o rychlý přechod vpřed, ale obrana Wild se stačila srovnat.
     
    08:03
    Rozehrávku Minnesoty napadal Jason Zucker, který dokonce vybojoval kotouč a poslal jej před branku. Minnesota měla kus štěstí.
     
    08:22
    První obrovskou šanci dnešního souboje měl Heinen, který si sjel na střílenou přihrávku z levého křídla, ale tečí těsně před brankou nepřehodil Fleuryho beton!
     
    09:02
    Při další útočné akci se domácí sami připravili o útočné pásmo. Dumoulin chtěl nabít spoluhráči, ale vyhnal jej za modrou čáru.
     
    09:28
    Carter od pravého mantinelu poslal kotouč před klec Minnesoty, ale nikdo v černém dresu jeho pobídku netečoval mezi tři tyče.
     
    10:00
    Je za námi polovina úvodní periody a zatím sledujeme velký boj z obou stran. O něco aktivnější je domácí Pittsburgh.
     
    10:23
    Marcus Johansson dostal přihrávku na pravé křídlo, odkud si puk navedl na střed, ale pokusem zápěstím trefil jen prvního soupeře.
     
    11:02
    Brian Dumoulin dostal fantastickou přihrávku zpoza branky a pohotově zakončil zápěstím. Jeho pokus ale prolétl kolem zadní tyče.
     
    11:23
    Hosté sice vyhodili kotouč do hlediště, ale čárový okamžitě ukázal, že to bylo s tečí. Vylučovat se proto nebude.
     
    12:20
    Minnesota se po delší době dostala do útočného pásma, ale nikdo v bílém se nedostal k zakončení. Pittsburgh se v obraně skvěle pohybuje.
     
    12:48
    Drew O'Connor dostal prostor na pravé straně, ale prováhal ideální moment pro zakončení. Defenziva Minnesoty se srovnala.
     
    13:10
    Carter mohl rozjet protiútok domácího celku, nicméně jeho spoluhráči zrovna mířili na střídačku. Domácí hráč tak uklidnil hru.
     
    13:35
    Guentzel nabral rychlost na pravém křídle, dostal se do zakončení, ale jeho projektil skončil sražený mimo tři tyče.
     
    14:02
    Na opačné straně vyplaval po krásné kombinaci sám před Jarrym Joel Eriksson Ek, který střílel zápěstím, ale netrefil mezírku mezi rukou a tělem domácího brankáře!
     
    14:28
    Minnesota nahodila kotouč do útočného pásma, ale nikdo v bílém se k pobídce nedostal před domácími obránci.
     
    15:00
    Zucker střílel z levé strany útočného pásma, nicméně jeho pokus skončil v lapačce Fleuryho. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    15:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Domácí celek se dostává do vedení pět minut před koncem první části! Po vyhraném vhazování dostal přihrávku na modrou čáru KRIS LETANG, jehož pokus prošel za záda hostujícího brankáře! Asistence: Brian Dumoulin, Jake Guentzel.
    15:02 Kris LETANG - 1:0
     
    15:31
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Matt Dumba – 2 min., nedovolené bránění.
     
    16:00
    Minnesota získala kotouč v obranném pásmu a vyhodila jej přes celé kluziště za domácí klec. Pittsburgh musí rozjet novou akci.
     
    16:25
    Brodin získal kotouč v rohu ledové plochy a prudkým vyhozením po mantinelu jej poslal za branku Penguins. Pokračuje velký boj.
     
    17:00
    Znovu se hostům podařilo poslat kotouč za Jarryho klec. Pittsburgh se v úvodní početní převaze dnešního souboje vůbec nedaří.
     
    17:31
    Hosté v plném počtu.
     
    18:10
    Jarry měl kotouč v lapačce, ale překvapil své spoluhráče bleskovou rozehrávkou. Domácí nechtěli vhazování v obranném pásmu.
     
    18:35
    Dumba poslal z levé strany pobídku na pravou stranu, kde měl rozjetého spoluhráče, ale tomu nevyšlo zpracování. Odražený puk získali Penguins.
     
    19:03
    Zucker si dal pozor na napadacjího soupeře a zadovkou našel spoluhráče. Pittsburgh si v závěru úvodní periody chce pohlídat náskok.
     
    19:28
    Foligno bekhendem z levé strany nahodil puk před domácí klec, ale nikdo v bílém na jeho pobídku nedosáhl. Pittsburgh se ale dopustil zakázaného uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější domácí celek. Pittsburgh si je vědom důležitosti duelu a od začátku na soupeře vlétl. V první šanci ale Heinen nechal vyniknout Fleuryho. Na opačné straně hrozil Eriksson Ek, ale Jarry udržel nulu. Pět minut před přestávkou tak do kotouče práskl Letang a poslal Penguins do vedení.
     
    Střely na branku: 18 – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Pittsburgh potřebuje navázat na velmi aktivní výkon z úvodní periody.
     
    20:35
    Také druhá část začíná zakázaným uvolněním Pittsburghu. Příliš prudkou přihrávku vyslal na pravou stranu Brian Dumoulin.
     
    21:10
    Po levé straně se vpřed dral Jason Zucker, ale důrazný obránce Minnesoty jej tělem zastavil už při vstupu do útočného pásma.
     
    21:35
    Domácí skvěle napadají rozehrávku Minnesoty. Hosté si znovu museli pomoci jen odevzdaným nahozením. Penguins tak získavají odražené kotouče.
     
    22:10
    Za brankou Minnesoty se výborně otočil Bryan Rust, který zadovkou hledal spoluhráče, ale trefil jen brusle prvního obránce.
     
    22:42
    Carter neuspěl v souboji v rohu útočného pásma, kde jej důrazný soupeř dokázal odstavit od puku.
     
    23:10
    Drew O'Connor se středem ledové plochy tlačil do útočného pásma, ale obránce Minnesoty jej v souboji rozhodl a domácí hráč o puk přišel.
     
    23:24
    Další ofenzivní výpad Pittsburghu zastavuje přihrávka rukou, které se dopustil Sidney Crosby.
     
    23:47
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Jonas Brodin – 2 min., nedovolené bránění.
     
    24:03
    Hned v úvodu přesilovky vypálil od modré čáry Rust, ale jeho tvrdou ránu Fleury skvěle vykopl pravým betonem do rohu kluziště.
     
    24:30
    Malkin zavezl puk do útočného pásma, ale žabičkou mezi kruhy trefil jen hůl pozorného obránce. Minnesota se osvobodila.
     
    25:03
    Znovu se hokejistům v bílém podařilo vyhodit kotouč za Jarryho klec. Domácí celek bleskově rozjel další akci, zatímco Wild vystřídali.
     
    25:47
    Hosté v plném počtu.
     
    26:03
    Fleury vyjel za svou klec, kde zastavil nahozený kotouč a před rozjetým Heinenem puk odehrál mimo nebezpečný prostor.
     
    26:22
    Na opačné straně se Minnesotě nepovedl přechod do útočného pásma. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    27:02
    Brodin před napadajícím soupeřem vyhodil puk bekhendem do středního pásma. Domácí zadáci si puk stáhli pro sebe a uklidňují hru.
     
    27:26
    Na opačnou stranu se hnal Heinen, který projel na pravou stranu útočného pásma, ale pod tlakem nedokázal přesně zakončit.
     
    28:03
    Jarry vyjel za svou klec, kde zastavil nahození po mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Jarry je dnes zatím sebejistý.
     
    28:18
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Josh Archibald – 2 min., nedovolené bránění.
     
    29:10
    Obrana Pittsburghu vybojovala kotouč a Brian Dumoulin jej šikovným vyhozením poslal do středního pásma. Domácí ale nevystřídali.
     
    29:26
    Až nyní se Pittsburghu podařilo vyhodit kotouč přes celé kluziště. Fleury měl navíc problém při zpracování a rozehrávka mu trvala.
     
    30:03
    Spurgeon dostal nabito na modrou čáru, ale místo rány hledal Foligna, jehož ránu si Jarry i přes dobrou clonu našel a ukryl do lapačky.
     
    30:18
    Domácí v plném počtu.
     
    30:35
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Jonas Brodin – 2 min., nedovolené bránění.
     
    30:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Domácí celek další přesilovku využívá přidává druhou branku! Po kombinaci v útočném pásmu dostal přihrávku na levý kruh RICKARD RAKELL a jeho dělovka příklepem se odrazila od tyče do branky! Asistence: Kris Letang, Jake Guentzel.
    30:53 Rickard RAKELL - 2:0
     
    31:09
    V hale po druhé brance Pittsburghu panuje vynikající atmosféra. Domácí příznivci nechcou ani v letošní sezóně přijít o play-off.
     
    31:38
    Po pravé straně se vpřed hnal Drew O'Connor, ale důrazný obránce Minnesoty se s ním vrátil a nedovolil mu zakončit.
     
    32:20
    Joseph ustál souboj v rohu obranného pásma, kde získal kotouč a následně rozehrál vpřed. Pittsburgh ale na kotouči dlouho nezůstal.
     
    32:32
    Rozehrávka Minnesoty byla ještě o něco horší a puk skončil na zakázaném uvolnění. Vhazování se vrátí před Fleuryho.
     
    32:35
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jake Guentzel – 2 min., vysoká hůl.
     
    33:03
    John Klingberg poslal přihrávku na pravou stranu, jenže tam hlídkoval domácí Petry, který od modré čáry vyhodil puk do bezpečí.
     
    33:23
    Jason Zucker se dokonce během oslabení dostal do útočného pásma a prověřil Fleuryho pozornost. Hostující gólman nadvakrát zasáhl.
     
    34:00
    Steel střílel z mezikruží, ale jeho pokus příklepem skončil vedle pravé tyčky. Obrana Pittsburghu bez problémů ránu zablokovala.
     
    34:35
    Domácí v plném počtu.
     
    35:06
    Pittsburgh se dostal vpřed po pravé straně, nicméně akce domácích skončila u pozorného obránce v bílém dresu.
     
    35:28
    Další ofenzivní snažení Pittsburghu zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přechodu modré čáry Sidney Crosby.
     
    36:01
    Dumoulin se hnal vpřed po levém křídle, ale i další akce Pittsburghu skončila postavením mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    36:28
    Dumoulin napadal rozehrávku soupeře, jenže se nedostal ke kotouči. Defenziva Minnesoty bez problémů odehrála kotouč dopředu.
     
    37:10
    Tristan Jarry vytáhl důležitý zákrok! Před domácí branku se natlačil Foligno, ale Jarry jeho bekhendový pokus udržel ve výstroji!
     
    37:38
    Brian Dumoulin měl na opačné straně moře času na zakončení z prostoru mezi kruhy, ale jeho ránu Fleury udržel!
     
    38:10
    Dumba nahodil kotouč na útočnou modrou čáru, ale tam neměl spoluhráče. Defenziva Pittsburghu zvládá utkání na výbornou.
     
    38:29
    Archibald projel do útočného pásma, ale Spurgeon jej vynikajícím pohybem vytlačil mimo střelecký úhel.
     
    39:00
    Dumoulin se dostal do zakončení na pravém kruhu, ale jeho pokus skončil na bruslích prvního soupeře. Penguins pokračují v aktivitě.
     
    39:14
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jason Zucker – 2 min., sekání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! I po čtyřiceti minutách je blíže k vítězstvím domácí Pittsburgh. Hráči v černém hýřili ve druhé části aktivitou a vybojovali si přesilovky. Jednu z nich navíc proměnil Rickard Rakell. V závěru periody měla šance v přesilovce i Minnesota, ale Jarry zatím drží čisté konto.
     
    Střely na branku: 24 – 18
     
    Další třetina začne přibližně v 3:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování třetí části. Minnesota v jejím úvodu dohrává přesilovou hru po vyloučení Jasona Zuckera.
     
    40:29
    Kotouč se povaloval před brankou Penguins, ale nikdo v bílém dresu jej nedokázal dorazit za záda domácího brankáře Jarryho.
     
    41:01
    Jan Rutta získal odražený kotouč, srovnal si jej na forhend a pohotově jej vyhodil přes celé kluziště. Pittsburgh pokračuje v koncentrovaném výkonu.
     
    41:14
    Domácí v plném počtu.
     
    42:10
    Od modré čáry zkusil štěstí Chad Ruhwedel, ale Fleury měl proti jeho pokusu čistý výhled a připsal si snadný zásah.
     
    42:32
    Fleury vyjel za svou klec a před rozjetým Rustem vyhodil puk odrazem o mantinel do bezpečí. Minnesota se něčím potřebuje chytit.
     
    42:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Jenže se děje pravý opak! Jevgenij Malkin projel po levém křídle do útočného pásma, odkud mohl střílet, ale zvolil přihrávku pod sebe a JASON ZUCKER příklepem napálil kotouč do horního rohu! Asistence: Jevgenij Malkin, Rickard Rakell.
    42:58 Jason ZUCKER - 3:0
     
    43:10
    Hosté ještě zkoumali možné postavení Rakella v brankovišti a nedovolené bránění gólmanovi, ale výzvu si nakonec nevzali.
     
    43:32
    Fleury si dal pozor na Letangovu dělovku a schoval kotouč do lapačky. Pittsburgh v posledních minutách dostává Minnesotu pod tlak.
     
    44:10
    Hosté tentokrát získali puk v útočném pásmu, jenže se jim nepovedlo zakončit. Zucker poté vypomohl obraně a protečoval puk do bezpečí.
     
    44:35
    Crosby bojoval o kotouč na modré čáře, ale nedal soupeři nárok. Minnesota se v dnešním duelu směrem do ofenzivi trápí.
     
    45:10
    Spurgeon se zpoza branky vytlačil před Jarryho, ale nedokázal puk kolem jeho betonu zasunout do klece.
     
    45:35
    Dumba měl problémy se stabilitou ve středním pásmu a dal obraně Penguins čas k tomu, aby se stačila srovnat.
     
    46:10
    Od modré čáry zkoušel štěstí John Klingberg, jehož pobídku srazil dobře postavený obránce v černém dresu mimo citlivé území.
     
    46:33
    Domácí si pod tlakem pomohli vyhozením kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Tristana Jarryho.
     
    46:48
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jeff Petry – 2 min., vysoká hůl.
     
    47:21
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Bryan Rust – 2 min., držení.
     
    47:39
    Minnesota právě vstřelila branku! Minnesota využívá přesilovku pět na tři a vrací se do zápasu! Zuccarello poslal přihrávku za branku, odkud puk na brankoviště poslal MARCUS JOHANSSON, který trefil Dumoulinovu brusli a od ní se puk odrazil do sítě! Asistence: Mats Zuccarello, Matthew Boldy.
    47:39 Marcus JOHANSSON - 3:1
     
    48:15
    Domácí tentokrát získali kotouč a vyhodili jej do bezpečí. Minnesota stále dohrává přesilovku po vyloučení Rusta.
     
    48:40
    Znovu se domácím podařilo dostat puk do bezpečí. Minnesota je ale po snížení nabuzená a tlačí se dopředu.
     
    49:05
    Carter nekompromisně napálil kotouč za Fleuryho klec. Unavené kvarteto domácích hokejistů spěchá na střídačku.
     
    49:21
    Domácí v plném počtu.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a Pittsburgh stále drží dvoubrankové vedení. Aktivnější je v posledních minutách Minnesota.
     
    50:28
    Domácí se vysunuli do útočného pásma, ale nikdo v černém dresu tentokrát nedokázal zakončit. Pittsburgh potřebuje utkání nutně zvládnout.
     
    51:03
    Matt Dumba našel Johanssona v útočném pásmu. Druhý jmenovaný chtěl vypálit zápěstím, ale trefil brusle obránce.
     
    51:35
    Jason Zucker získal odražený kotouč, stáhl se s ním za branku a počkal na vystřídání svých spoluhráčů.
     
    52:03
    John Klingberg poslal přihrávku na Boldyho, který se snažil prosmýknout kolem obránce, ale ten mu tělem zamezil vstup do třetiny.
     
    52:32
    Nahození do útočného pásma poslal Brian Dumoulin. Odevzdaný kotouč získala Minnesota, která už spěchá vpřed s dalším útokem.
     
    53:08
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Pittsburgh přidává čtvtou branku a přibližuje se k triumfu! Brian Dumoulin projel do útočného pásma, nechal kotouč O´Connorovi, jehož prudkou přihrávku sklepl bekhendem pod horní tyč JEFF CARTER! Asistence: Drew O'Connor, Brian Dumoulin.
    53:08 Jeff CARTER - 4:1
     
    53:50
    Minnesota se ihned tlačila do útočného pásma, ale nepřesná rozehrávka skončila kotoučem pro Tristana Jarryho.
     
    54:10
    Marcus Johansson se snaží spoluhráče strhnout aktivitou, ale nikdo v bílém se zatím nepřidává. Pittsburgh brání bez větších problémů.
     
    54:38
    Jake Guentzel si v obranném pásmu vypomohl s Petrym, jenže domácí se následně dopustili vyhození na zakázané uvolnění.
     
    55:05
    Foligno v pádu dokázal přihrát na levou stranu útočného pásma, odkud střílel Jacob Middleton, ale jeho pokus skončil vedle zadní tyče.
     
    55:32
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Marcus Foligno – 2 min., vysoká hůl.
     
    56:03
    Sidney Crosby zakončil rychlou kombinaci střelou z pravé strany, ale jeho pokus těsně minul branku Minnesoty!
     
    56:35
    Dumba zboural jednoho z domácích hráčů zákrokem na hraně pravidel, ale podle rozhodčího se o krosček nejednalo.
     
    57:10
    Crosby počkal na pravé straně, jenže následnou přihrávkou na Letanga vyhnal Pittsburgh ven z útočného pásma.
     
    57:32
    Hosté v plném počtu.
     
    58:03
    Rust se dral vpřed, ale Klingberg jej v tvrdém souboji poslal k ledu. Ani v tomto případě se vylučovat nebude.
     
    58:26
    Rust dojel přihrávku na pravou stranu, ale nedokázal přihrát na nikoho v černém dresu. Fleury pomohl Minnesotě zrychlit rozehrávku.
     
    59:01
    Jevgenij Malkin napadal rozehrávku Minnesoty v jejím obranném pásmu. Defenziva Wild se tentokrát bez problémů dostala vpřed.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Pittsburgh zvládl dnešní souboj s Minnesotou a vítězí 4:1. V úvodu třetí části navýšil vedení domácích přesnou střelou Jason Zucker. Za hosty sice v přesilovce 5 na 3 se štěstím snížil Marcus Johansson, ale poslední slovo měli Penguins. Sedm minut před koncem zakončil krásnou akci Jeff Carter. Minnesota se v závěru duel snažila zdramatizovat, ale další branka už nepadla.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 28 | Přesilová hra: 1/4 – 1/5 | Trestné minuty: 10 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Tristan Jarry (PIT) – 26 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,3 %, odchytal 60:00
    Marc-Andre Fleury (MNS) – 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1 %, odchytal 59:25

    Česká a slovenská stopa
    Jan Rutta (PIT) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 16:54

    Tři hvězdy utkání
    1. Kris Letang (PIT) 1+1
    2. Rickard Rakell (PIT) 1+1
    3. Tristan Jarry (PIT) 26 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,3 % (03:41:37)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 16. Letang (Dumoulin, Guentzel), 31. Rakell (Letang, Guentzel), 43. Zucker (Malkin, Rakell), 54. Carter (D. O'Connor, Dumoulin) – 48. M. Johansson (Zuccarello, Boldy)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Petry, P. Joseph, Ruhwedel, Rutta – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Zucker – Granlund, Poehling, Heinen – Archibald, Carter, D. O'Connor.
    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Middleton, Dumba (A), Brodin, Klingberg, Merrill – Zuccarello, Hartman, Steel – Boldy, J. Eriksson Ek, M. Johansson – Sundqvist, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Reaves, Dewar, Duhaime.

    Rozhodčí: Pollock, Furlatt – Nansen, Smith

    Diváci: 18417
    bahis siteleri