Česko – Kanada cz 1:5 (kon.) | Švédsko – Maďarsko 6:2 (kon.)
konec
Česko
1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
Kanada
Sobota 08.04.2023, 01:00 • Brampton, Kanada • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Z Bramptonu zdravíme všechny příznivce ledního hokeje. V posledním utkání třetího hracího dne Mistrovství světa žen se v rámci skupiny utká Česko s Kanadou.
     
    Češky se při svém premiérovém vystoupení na turnaji pořádně natrápily s Japonskem, proti kterému sice díky gólu Pejšové ze závěru první třetiny dlouho vedly, Japonkám se ale v posledním dějství podařilo vyrovnat. Na řadu tak přišlo prodloužení, ve kterém o druhém bodu pro lvice rozhodla Kateřina Mrázová.

    Kanada před domácím publikem nebere nic jiného než zlato a podcenění před zraky zaplněných tribun nepřipadá v úvahu. V prvním zápase narazily javorové listy na Švýcarsko, které sice hrálo důsledně do obrany, ale v ofenzívě už to tak slavné nebylo. Kanada potvrdila roli favorita a zvítězila 4:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škodová (Zechovská) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Čajanová, Jandusíková, Trnková, Kosinová – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová (A), Pejzlová, Vanišová – Hymlárová, Přibylová, Neubauerová – Pištěková, Mills (C), Pátková – Plosová.
    Trenér: Carla MacLeodová.

    Kanada: Desbiensová (Campbellová) – Larocqueová, Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Zandee-Hartová, Sheltonová, Bourbonnaisová – Johnstonová, Poulinová, Jennerová – Nurseová, Fillierová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová, Staceyová – Maltaisová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Trenér: Troy Ryan.

    Rozhodčí: Dewarová, Nearyová – Hammarová, Lacková.
     
    Do zápasu nám zbývá zhruba dvacet minut a stadion se již začíná pěkně plnit. Zápasy domácího celku jsou tady v Kanadě takřka všechny vyprodané, čeká nás tak parádní hokejová kulisa, jaký to rozdíl oproti včerejšímu zápasu s Japonskem.
     
    Hlasatelka na stadionu právě oznámila soupisky obou celků, ta česká ji dělala daleko větší potíže. Avšak zvládla to a napětí stoupá.
     
    Vše je připraveno, utkání může začít – pojďme na něj!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Kanada vyhrála úvodní buly, rychle přesunula hru do útočné třetiny, avšak první střela jde vysoko nad bránu. Vhazovat se bude po pravé ruce Blanky Škodové.
     
    00:54
    Ani české hráčky se nebojí vydat na útočný výlet, avšak po prví akci domácí brankářka zasahovat nemusela.
     
    01:26
    Blanka Škodová si na svůj účet připisuje první úspěšný zákrok. Střela z osy hřiště šla naštěstí pro ní jen doprostřed brány.
     
    02:50
    Adéla Šapovalivová se drze vydala na útočný výlet, na poslední chvíli ji ale domácí obrana vyhnala do rohu ledové plochy, kde o kotouč mladá česká hráčka přišla.
     
    03:18
    Denisa Křízová byla blízko, aby jela sama na bránu, české hráčce chybělo jen pár centimetrů, aby ji puk přistál přesně na hokejce.
     
    03:56
    Jenom to v hledišti zahučelo, Rebecca Johnstonová dostal před branku zpětný pas od zadního mantinelu, domácí hráčka mířila k bližší tyčce, tu si však Blanka Škodová skvěle pohlídala.
     
    05:00
    Utkání se rozhodně nehraje zatím v rukavičkách, na to, že sledujeme ženský hokej, tak se toho ani jeden celek vůbec nebojí.
     
    05:36
    Blayre Turnbullová dostala puk do jízdy u české střídačky, záhy kanadská hráčka hezky přibrzdila, vypálil nebezpečně přes českou hráčku, ale na Škodovou si nepřišla.
     
    05:44
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Blayre Turnbullová – 2 min., podrážení.
     
    05:57
    Kanada mohla jít do vedení ve vlastním oslabení. Pejšová při snaze zachytit na modré čáře kotouč namazala Kristin O'Neillovém, ta se dostala až před Škodovou, tu ovšem bekhendem nepřekonala.
     
    06:22
    Záhy ale přichází i obrovská šance na české straně. Kateřina Mrázová byla zcela sama mezi kruhy, poté vyslala střelu ale jen do připravené lapačky Ann-Renée Desbiensové.
     
    06:53
    Erin Ambroseová se dostala za svou brankou ke kotouči a ten bleskově poslala až za českou branku.
     
    07:17
    Češky zatím hrají parádně a odměnou jim byla další vyložené šance. Alena Mills po hezké přihrávce byla před brankou úplně nehlídaná, avšak velkou šanci česká kapitánka pohrdla.
     
    08:03
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Jak je ten hokej někdy úplně jednoduchý, kanadské hráčky se dostaly do rychlého brejku dvou na jednu, Blayre Turnbullová přihrála na druhou vlnu MARII-PHILIP POULINOVÉ, která si přibrzdila a posléze bekhendem zakončila pod horní tyčku. Asistence: Marie-Philip Poulinová, Blayre Turnbullová, Brianne Jennerová.
    08:03 Marie-Philip POULINOVÁ - 0:1
     
    09:33
    Češky se snaží rychle odpovědět, ale proti domácí kanadské obraně to mají zatím velmi složité, i když už Češky dvě obrovské šance měly.
     
    10:32
    Kanaďanky se pustil znovu do útočení, tentokrát ale je jejich snaha zastavena předčasně – ofsajd.
     
    11:22
    Stále sledujeme vyrovnanou partii od obou celků, Češky se rozhodně svých soupeřek vůbec nezalekly a od první minuty hrají velice dobře.
     
    12:17
    Daniela Pejšová dobře na modré čáře podržela kotouč, následně ho rozehrála do strany, kde byla Tereza Vanišová, ta to zkoušela střelou na bližší tyč, tam nicméně místo pro puk nebylo.
     
    12:55
    Vyloučení v týmu Česko:
    Tereza Vanišová – 2 min., pozdní dohrání.
     
    13:12
    Češky se dokázaly osvobodit, domácí hráčky musí další útočnou akci založit až od své branky.
     
    14:16
    Z pravého kruhu vystřelila Brianne Jennerová, Blanka Škodová si po její ráně nebyla úplně jistá, nakonec ale přece jen našla puk ve své lapačce.
     
    14:55
    České hráčky jsou v plném počtu, Kanada svou první početní hru zužitkovat nedokázala.
     
    15:21
    Blanka Škodová tentokrát raději podržela puk. Vhazovat se bude po komerční přestávce po její levici.
     
    15:46
    Vendula Přibylová dostala puk před branku, avšak česká hráčka se nedokázala přesně zorientovat, kde má kotouč a ten nakonec poslala v obtížné pozici vedle brány.
     
    16:49
    Češky se rozjely do otevřené kanadské obrany, avšak Adéla Šapovalivová zapomněla kotouč za sebou a mezitím se domácí hráčky stačily včas vrátit.
     
    17:20
    Ann-Renée Desbiensová nyní měla těžko práci se skákavým kotoučem, těžko chvilku ale zvládla bez úhony.
     
    18:20
    Další ofsajd kanadských hráček. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    18:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, Češky vyrovnávají na 1:1. NATÁLIE MLÝNKOVÁ si nabruslila do útočného pásma na levé straně, poté se mírně zahnala do kouta, přesto dokázala z kruhu vystřelit a česká hráčka trefil parádně mezeru mezi betony. Bez asistence.
    18:27 Natálie MLÝNKOVÁ - 1:1
     
    18:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Avšak nerozhodný stav trval pouhých 25 vteřin. RENATA FASTOVÁ dostala puk ideálně na modrou čáru, s pukem si mírně popojela k české brance a záhy obránkyně Kanady trefil přesně volné místo. Asistence: Jocelyne Larocqueová, Blayre Turnbullová.
    18:52 Renata FASTOVÁ - 1:2
     
    19:50
    České hráčky mohly krátce před odchodem do šaten znovu srovnat, avšak brankářka Ann-Renée Desbiensová tentokrát svůj tým podržela.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina a zatím sledujeme parádní hokej. České hráčky měly v zápase jako první velké příležitosti, ty však nedokázaly proměnit a tak Kanada trestala. Na zásah domácí kapitánky nicméně našla odpověď Natálie Mlýnková, která trefil přesně prostor mezi betony. Avšak nerozhodný stav trval jen necelou půl minutu, Kanadě vrátila vedení následně Renata Fastová. Česká reprezentace se ale zatím nemá vůbec za co stydět, s favoritkami celého mistrovství drží krok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Marie-Philip Poulinová dostala puk do druhé vlny, rázem byla sama mezi kruhy, ale rychlým švihem Blanku Škodovou nepřekonala.
     
    21:38
    Tereza Vanišová nahodila puk do útočné třetiny, kotouč navíc před brankářkou nepříjemně poskočil, ale v brance neskončil.
     
    22:11
    Vyloučení v týmu Česko:
    Noemi Neubauerová – 2 min., držení.
     
    22:44
    Střela od modré čáry byla ztečovaná vysoko do ochranné sítě. Při každé střele zde publikum naprosto šílí, tentokrát ale zbytečně.
     
    22:53
    Teď už to před brankou Škodovou smrdělo o mnoho více, avšak Marie-Philip Poulinová svou druhou branku v zápase nevstřelila.
     
    23:23
    Češky se dostaly ke kotouču a ten posléze dokázaly dostat alespoň do středního pásma.
     
    23:40
    Klára Hymlárová bez váhání nabrala kotouč na bekhendem a poté ho poslala až k brance Kanady.
     
    24:37
    Hráčky Kanady přepnuly do rychlejšího režimu a najednou mají Češky v obraně potíže. Blanka Škodová ale zatím vše vyřešila. Mezitím se stadione rozběhla mexická vlna.
     
    25:31
    Zakázané uvolnění Kanady. Domácím nyní nevyšla rozehrávka dle představ a Češky se po delší době podívají opět před svatyni Ann-Renée Desbiensové.
     
    27:21
    Domácí hráčky se za obrovského jásotu dostaly do další útočné akce, Sarah Fillierová to vzala na sebe z levé strany, trefila však ne přilbu Blanky Škodové.
     
    28:49
    Dominika Lásková dostala puk ideálně na modrou čáru, obránkyně českého výběru si s kotoučem popojela, následně tvrdě vypálila, červené světlo za brankou se nicméně nerozsvítilo.
     
    29:43
    V polovině utkání špatně vyhodila puk Klára Hymlárová, po dvou rychlých přihrávkách měla záhy místo na levé straně Jocelyne Larocqueová, její střela ale posléze neměla gólové parametry.
     
    30:53
    České hráčky se nadále vůbec nebojí útočit a dotěrná hra dělá Kanadě evidentně menší problémy.
     
    31:51
    Daniela Pejšová měla před sebou volné místo ke střele, avšak ideální moment ke střele prováhala.
     
    32:15
    Vyloučení v týmu Česko:
    Dominika Lásková – 2 min., podrážení.
     
    32:31
    Češky začaly oslabení dobře, puk rychle vyhodily přes všechny čáry.
     
    33:27
    Kanada držela dlouho kotouč, ale domácí hráčky vůbec nestřílely. Nakonec se černé gumy zmocnila Kateřina Mrázová a puk rychle dostala pryč z obranného pásma.
     
    34:15
    Češky jsou znovu v plném počtu.
     
    35:01
    Adéla Šapovalivová se probíjela do útočného pásma podél pravého mantinelu, avšak v nejméně vhodný okamžik česká mladá hráčka upadla.
     
    35:15
    Vyloučení v týmu Česko:
    Adéla Šapovalivová – 2 min., vysoká hůl.
     
    35:53
    Sarah Nurseová střílela z pravého kruhu, její ránu ale reflexně vykopla Blanka Škodová svým betonem.
     
    36:11
    Následně pálila od modré čáry Claire Thompsonová, v permanenci byla k vidění lapačka české gólmanky.
     
    36:23
    Češky se dokázaly dostat ke kotouči a ten bleskově poslaly až na druhou stranu ledové plochy.
     
    36:47
    Stále se hra odehrává za brankou Kanady, kde české hráčky šetří několik cenných vteřin.
     
    37:15
    Češky jsou v plném počtu, Kanada nevyužila ani svou třetí početní výhodu ve druhé třetině.
     
    37:46
    Hlavní rozhodčí si všimla postavení útočící hráčky v brankovišti, hra se vysune do středního pásma.
     
    38:27
    Zakázané uvolnění domácích hráček.
     
    38:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    To je škoda, český tým inkasuje krátce před koncem druhé třetiny třetí branku. Jocelyne Larocqueová dostala spoustu místa na modré čáře a její ukrytou ránu dokázala tečovat BLAYRE TURNBULLOVÁ, Blanka Škodová měla ráně zakrytý výhled. Asistence. Jocelyne Larocqueová, Emily Clarková.
    38:57 Blayre TURNBULLOVÁ - 1:3
     
    39:37
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Dannielle Serdachnyová – 2 min., podrážení.
     
    39:43
    Na modré čáře napřáhla po vyhraném buly Klára Hymlárová její ostrá rána ale skončila jen na betonu brankářky Kanady.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry je minulostí, Kanada po nich vede nad českým celkem již 3:1. Ve druhé periodě jsme viděli jednu branku, v předposlední minutě ji vstřelila obránkyně Kanady Jocelyne Larocqueová. České hráčky před tím dokázaly ubránit tři oslabení krátce po sobě, inkasovaná branka tudíž musí mrzet dvojnásob. Avšak nic není ztracené a před námi je ještě dvacet minut hry, kde se může stát cokoliv.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    České hráčky na úvod třetí periody dohrávají přesilovou hru, hra se nicméně zatím odehrává tam, kde si to Češky nejméně přejí.
     
    41:27
    Aneta Tejralová přišla u mantinelu o kotouč a Kanaďanky ho posléze dostal alespoň do středního pásma.
     
    41:37
    Kanaďanky jsou v plném počtu.
     
    42:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Už při rovnovážném stavu na ledě domácí celek na vyšuje své vedení již na rozdíl tří branek. MARIE-PHILIP POULINOVÁ se krásně proháčkovala mezi kruhy, odkud rychlým švihem zamířila přesně k tyči, Blanka Škodová na její ránu nedosáhla. Asistence: Brianne Jennerová.
    42:16 Marie-Philip POULINOVÁ - 1:4
     
    43:11
    Češky rychle otočily hru, avšak střela od modré čáry domácí brankářku moc nezaměstnala, ta bez problémů vyrazila kotouč svou vyrážečkou do rohu ledové plochy.
     
    43:47
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Claire Thompsonová – 2 min., podrážení.
     
    44:39
    Češky hrají početní výhodu, avšak na ledě to zatím není moc znát, domácí celek se zatím brání velice dobře.
     
    45:14
    Noemi Neubauerová dostala puk na modrou čáru, obránkyně českého výběru vypálila z voleje, avšak proti její ráně se zakvěla Ann-Renée Desbiensová.
     
    45:43
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Kristin O'Neillová – 2 min., držení.
     
    45:47
    Kanaďanky ve čtyřech, začíná klasická přesilová hra.
     
    46:33
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Laura Staceyová – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    46:33
    71 vteřin přesilové hry pět na tři pro české holky!
     
    46:59
    Natálie Mlýnková měla u levé tyčky hodně prostoru, puk ovšem poslala vedle brány. Škoda, Češky ale nadále drží kotouč.
     
    47:43
    Kanaďanky už jsou ve čtyřech.
     
    48:00
    Ofsajd českého výběru. České lvice drží po většinu přesilové hry kotouč, málo ale dostávají puk na brankoviště, Ann-Renée Desbiensová prakticky nemusela zasahovat.
     
    48:33
    Kanaďanky jsou v plném počtu. Zároveň ale dostala Alena Mills přihrávku na osu hřiště, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefila.
     
    49:01
    Vyloučení v týmu Česko:
    Alena Mills – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    49:01
    Faul české kapitánky se ještě řeší u videa, zřejmě přichází varianta i vyššího trestu.
     
    49:01
    Nakonec se rozhodčí rozhodli pouze pro dvouminutový trest.
     
    49:34
    České lvice se dokázaly osvobodit. Domácí hráčky se posléze chtěly dostat rychle zpět do pásma, nicméně je jim pískán ofsajd.
     
    50:10
    Jaime Bourbonnaisová vystřelila od modré čáry, Blanka Škodová ale její ránu viděla a včas dokázala zasáhnout svou vyrážečkou.
     
    51:01
    České hráčky jsou v plném počtu, v oslabení se dnes zatím brání velice dobře.
     
    51:44
    Daniele Pejšové utekl puk do středního pásma, české holky musí opustit útočnou třetinu.
     
    52:28
    Utkání mezi Kanadou a Českou republikou sleduje 4036 diváků.
     
    53:49
    Utkání se pomalu blíží ke svému konci, na obou týmech začíná být patrné, že o vítězi je již rozhodnuto.
     
    54:20
    Ella Sheltonová si sjela mezi kruhy, do střílené přihrávky vložila svou hůl, branku nicméně netrefila.
     
    54:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí hráčky držely dlouho puk v útočné třetině, puk se posléze dostal k LAUŘE STACEYOVÉ, která vypálila z vrcholu pravého kruhu a Blanka Škodová na její ránu nedokázala zareagovat. Asistence: Blayre Turnbullová. Ella Sheltonová.
    54:40 Laura STACEYOVÁ - 1:5
     
    55:39
    Domácí hráčky si závěr utkání začínají čím dál více užívat, Kanaďanky se znovu velmi rychle usadily v útočné třetině, kde se snaží něco vymyslet.
     
    56:52
    Po vyhraném buly pálila bleskově Tereza Vanišová, branku Kanady nicméně netrefila.
     
    56:55
    Vyloučení v týmu Česko:
    Tereza Vanišová – 2 min., vražení na hrazení.
     
    57:34
    Blayre Turnbullová se dostala ke střele z levého kruhu, Blanka Škodová toho znovu moc neviděla, přesto nyní dokázala včas zasáhnout. Posléze ji pomohla i obrana, která vyčistila prostor před brankou.
     
    58:30
    České hráčky se znovu celkem dobře brání, kdo by to byl řekl, že z tolika početních výhod nevstřelí Kanada ani jednu branku.
     
    58:55
    České hráčky jsou v plném počtu.
     
    59:19
    V poslední minutě tečovala další ránu od modré čáry Kristin O'Neillová, velké nebezpečí z toho ale nebylo.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, české hráčky podlehly domácí Kanadě nakonec 1:5. Přesto se sluší český celek pochválit, jelikož české lvice předvedly velmi dobrý výkon, zkrátka větší kvalita byla dnes na domácí straně. Jedinou branku českého celku vstřelila Natálie Mlýnková.

    Nejlepší hráčky: Blanka Škodová – Marie-Philip Poulinová.

    Střely na bránu: 15 – 42.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku noci se s vámi z kanadského Bramptonu loučím, mějte se fajn. (03:33:22)
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 19. Mlýnková – 9. Poulinová (Turnbullová, Jennerová), 19. Fastová (Larocqueová, Turnbullová), 39. Turnbullová (Larocqueová, Clarková), 43. Poulinová (Jennerová), 55. Staceyová (Turnbullová, Sheltonová)


    Česko: Škodová (Zechovská) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Čajanová, Jandusíková, Trnková, Kosinová – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová (A), Pejzlová, Vanišová – Hymlárová, Přibylová, Neubauerová – Pištěková, Mills (C), Pátková – Plosová.
    Trenér: Carla MacLeodová.

    Kanada: Desbiensová (Campbellová) – Larocqueová, Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Zandee-Hartová, Sheltonová, Bourbonnaisová – Johnstonová, Poulinová, Jennerová – Nurseová, Fillierová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová, Staceyová – Maltaisová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Trenér: Troy Ryan.

    Rozhodčí: Dewarová, Nearyová – Hammarová, Lacková

    Diváci: 4036
    bahis siteleri