Česko – Kanada cz 1:5 (kon.) | Švédsko – Maďarsko 6:2 (kon.)
konec
Švédsko
6:2 (4:2, 1:0, 1:0)
Maďarsko
Sobota 08.04.2023, 17:00 • CAA Centre, Brampton • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráčky

    Lina Ljungblomová (SWE) – Fanni Gasparicsová (HUN) (19:18:45)
     
    Ve třetí třetině jsme znovu viděli jen jednu branku, o kterou se opět postaraly švédské hokejistky, na konečných 6:2 upravila v 52. minutě Hilda Svenssonová. Maďarky před skvělou kulisou ale bojovaly srdnatě a předvedly několik krásných hokejových momentů, rozhodně se nemají za co stydět.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Anna Kjellbinová se ze středního pásma snažila nahodit do pásma útočného, ale puk jí nešťastně sjel z čepele.
     
    58:26
    Reka Dabasiová se v obranném pásmu dostala ke kotouč, který ale jen po prknech poslala do neutrální zóny.
     
    57:27
    A ještě jedna střela z levé strany, tentokrát z dílny Annie Silénové. Její projektil změnil směr, ale zastavil se o brankářku.
     
    56:50
    Sara Hjalmarssonová vyslala z ostrého úhlu pumelici, která gólmance vypadla z lapačky a vykutálela se mimo klec.
     
    56:36
    Ebba Hedqvistová dostala puk do samostatného úniku, zamířila k pravé tyči, kterou ale i přes dostatek času a prostoru minula.
     
    56:11
    Střela Taylor Bakerové z pravého mantinelu se od betonů odrazila před branku, žádná z Maďarek ale nedokázala skákavý puk usměrnit.
     
    55:29
    Hilda Svenssonová se z levého kruhu snažila proháčkovat před branku, najela si ale přímo do dvou bránících hráček, což se jí stalo osudným.
     
    55:04
    Hanna Thuviková na obranné modré čáře vystihla špatnou maďarskou přihrávku, v protiútoku ale nic nevymýšlela a jen nahodila a vydala se střídat.
     
    54:24
    Švédsko v plném počtu.
     
    54:14
    Na pravý kruh dostala nabito Lotti Odnogaová, ale byla už v ostrém úhlu a její střelu z první dokázala vyrazit gólmanka.
     
    53:36
    Maďarky srdnatě bojují, ale v této přesilovce se jim nedaří usadit se v útočné třetině.
     
    52:24
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Sara Hjalmarssonová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
    51:54 Hilda SVENSSONOVÁ - 6:2
     
    51:54
    Švédsko právě vstřelilo branku! Tady je hotovo. Tři korunky vedou už o čtyři góly. HILDA SVENSSONOVÁ dostala od modré čáry shozený puk na levý kruh, odkud zamířila přes blokující hráčku přesně k zadní tyči. Asistence: Maja Nylén-Perssonová, Hanna Olssonová.
     
    51:04
    Vyloučení v týmu Maďarsko:
    Lotti Odnogaová – 2 min., podrážení.
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 3. Ljungblomová (Svenssonová), 7. Ljungblomová (Svenssonová, Olssonová), 14. Ljungblomová (Svenssonová, Nylén-Perssonová), 15. Anderssonová (Thuviková, Jungäkerová), 25. Ljungblomová (Lundinová), 52. Svenssonová (Nylén-Perssonová, Olssonová) – 8. Stroblová (Gasparicsová, A. Nemethová), 9. Huszaková (Mayerová, Kiss-Simonová)


    Švédsko: Grahnová (Söderbergová) – Bergströmová, Nylén-Perssonová (A), Silénová, Kjellbinová (C), Holmgrenová, Anderssonová, Jungäkerová – Ljungblomová, Olssonová, Svenssonová – Lis. Johanssonová, Hjalmarssonová, Thuviková – Lundinová, Blomová, Rasková – Carlssonová (A), Hedqvistová, Wikner-Zienkiewiczová – Bouvengová.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Maďarsko: A. Nemethová (25. Reveszová) – B. Nemethová, Odnogaová (A), Kneeová (A), Bakerová, Mayerová, Kiss-Simonová, Tóthová – Gasparicsová (C), Kreiszová, Seregelyová – Pazmandiová, Williamsová, Jokai-Szilagyiová – Dabasiová, Huszaková, Metzlerová – Stroblová, Horvath, Szamosfalviová – Ronaiová.
    Trenér: Pat Cortina

    Rozhodčí: Lieffersová, Nurmiová – Greenenová, Saarimäkiová

    Diváci: 1337
    bahis siteleri