Valladolid – Mallorca 3:3 (kon.) | Real Betis – Cádiz 0:2 (kon.) | Almería – Valencia 2:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Atlético 1:2 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
1:2 (0:2)
Atlético Madrid
Neděle 09.04.2023, 21:00 • Estadio de Vallecas (Madrid) • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný nedělní večer. Vítám vás při sledování 28. kola španělské LaLigy, u zápasu mezi Rayem Vallecanem a Atléticem Madrid.
     
    Rayo Vallecano

    Fotbalisté Raya Vallecana patří k příjemným překvapením letošního ročníku nevyšší španělské ligy. Dokonce zůstávají v boji o evropské poháry pro příští sezónu, z osmého místa vzhlíží na šestý Villarreal s rozdílem sedmi bodů. Svěřenci kouče Iraoly ovšem musí výrazně zlepšit výkony z posledních týdnů, protože nevyhráli už v sedmi ligových zápasech v řadě, pětkrát remizovali a dvakrát prohráli, naposledy uhráli nerozhodný výsledek 1:1 ve Valencii. Střelecké produktivitě mužstva vévodí šestigóloví Isi Palazón a Sergio Camello.
     
    Atlético Madrid

    Atlético Madrid potvrzuje nálepku třetího nejlepšího týmu Španělska, nicméně ve hře zůstává i druhé místo, protože na městského rivala Real ztrácí pouhých pět bodů, vedoucí Barcelona je vzdálena o dalších dvanáct bodů. Atleti v letošním kalendářním roce prohráli pouze v jeho úvodu s Barcelonou, od té doby táhnou parádní jedenáctizápasovou šňůru bez prohry, přičemž jen třikrát v této sérii remizovali, takže tolik bodů nepoztráceli. Nejlepším střelcem týmu je Álvaro Morata s dvanácti góly.
     
    Úvodní sestavy:

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Catena, Fran García – Valentín, Comesaña (C) – Palazón, U. López, Álvaro García – de Tomás.
    Náhradníci: D. López I – Camello, Ciss, Falcao, M. Hernández, Chavarria, Andr. Martín, Mumin, Salvi, Saveljich, M. Suárez, Trejo.
    Trenér: Andoni Iraola

    Atlético Madrid: Oblak – Molina, Savić, J. Giménez, Hermoso, Carrasco – Llorente, de Paul, Koke (C) – Griezmann, Morata.
    Náhradníci: Grbić – Doherty, Kondogbia, Lemar, C. Martín, Ñíguez, Barrios, Reguilón, Witsel.
    Trenér: Diego Simeone

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núñez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Fotbalisté Atlética Madrid pro dnešní ligové střetnutí oblékli dresy barvy černé.
     
    3
    První rohový kop střetnutí obstaral hostující tým. První centr byl odvrácen, načež balón přiletěl do vápna pro změnu zleva a José Giménez hlavičkoval těsně nad břevno.
     
    4
    Ta Rayo si vyzkoušelo standardku. Do vnitra vápna centroval Isi Palazón, vzdušnému prostoru kraloval Nahuel Molina.
     
    5
    Pravou stranou nabral vysokou rychlost Unai López, jemuž výborně zkřížil cestu José Giménez a kulatý nesmysl píchl do zámezí.
     
    6
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Nahuel Molina, jehož přetažený centr sklepával Yannick Carrasco pro Antoinea Griezmanna, ránu z druhého doteku úspěšně zblokoval obránce.
     
    7
    Pod tlakem si Fran García nepočínal úplně ideálně, před Álvarem Moratou odpálil hrací předmět mimo hrací plochu.
     
    8
    Volnější levé lajny využil Álvaro García, který se nakonec i dostal k centru, ten nastřelil do de Paula a získal pro domácí roh.
     
    9
    Z rohu neudeřilo. Po odvráceném centru se do míče z první opřel Unai López, míč napálil vysoko nad horní tyč.
     
    10
    Těžkou malou domů hlavou vyprodukoval Stefan Savić. Jan Oblak měl co dělat, aby míč udržel ve hře, což se mu zdárně povedlo.
     
    11
    Útočný faul odpískán Raúlu de Tomásovi, jenž přiběhl do souboje s Nahuelem Molinou příliš pozdě a nevybíravým způsobem ho srazil k zemi.
     
    12
    Antoine Griezmann vyslal do vápna střílený centr, který mířil na Álvara Moratu, před nejlepším střelcem mužstva odkopával balón do bezpečí Alejandro Catena.
     
    13
    K vidění je v úvodu poměrně dost faulů. Další předvedl Santi Comesaña, když v hlavičkovém souboji nedovoleně atakoval Rodriga de Paula.
     
    14
    Proti dvěma protihráčům Isi Palazón zvládl nacentrovat do pokutového území, ale pozdě si všiml, že v něm není žádný ze spoluhráčů.
     
    15
    Obranný odkop Stefana Saviće šťastně doputoval k Marcosi Llorentemu, avšak tato skutečnost hostům nebyla nic platná, protože se Španěl nestihl vrátit z ofsajdu.
     
    16
    Na vlastní polovinu se vydal pomoci s defenzivní činností Álvaro Morata, leč příliš dobře si nevedl, podrazil totiž Garcíu.
     
    17
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Florian Lejeune vymýšlel dlouhý nákop za obranu, míč doskákal až k Janu Oblakovi.
     
    18
    Situaci čtyři na čtyři Álvaro García nevyřešil vůbec dobře. Věřil si na Stefana Saviće, právě na jeho úkor však o hrací předmět přišel.
     
    19
    Óscar Valentín viděl po levém křídle sprintujícího Álvara Garcíu, ovšem přecenil jeho rychlostní schopnosti, balón doskákal do autu.
     
    20
    Malé domů se dočkal Jan Oblak. Nikým neatakovaný slovinský brankář si v pohodě balón zpracoval, vzápětí rozehrál doleva na Carrasca.
     
    21
    Santi Comesaña až nečekaně hladce proběhl skrze Griezmanna s Kokem, aby následně hledal ve vápně Isiho Palazóna, José Giménez pokryl soka na jedničku.
     
    22
    Zdvojený Mario Hermoso si poradil v rámci možností obstojně, nastřelil clonícího Alejandra Catenu, takže Atlético bude vhazovat.
     
    22
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Zničehonic tu máme první gól, vedení se ujímá favorizované Atlético! Hosté přestáli nepovedenou standardku soupeře, aby následně Griezmann vyslal kousek za polovinou hřiště křižnou nahrávku na pravou stranu šestnáctky, kterou ještě smolně prodloužil García přímo ke kopačkám NAHUELA MOLINY, jenž vstřelil první ligový gól v sezóně dobře umístěnou ránou k pravé tyčce do protipohybu brankáře.
     
    24
    Atlético právě vstřelilo branku!
    A rázem je to o dva góly! Atleti dostali příležitost rozehrávat rohový kop. Yannick Carrasco zakroutil centr dokonale na MARIA HERMOSA, jehož nepohlídal obránce, zároveň Španěl potrestal i nepovedený pokus gólmana o vyběhnutí.
     
    26
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Alejandro Catena, nicméně centr od levé lajny mu vůbec nevyšel, Rodrigo de Paul snadno hlavičkoval do bezpečí.
     
    27
    Proti dlouhému nákopu za obranu Floriana Lejeuna odcouval José Giménez, uruguayský stoper v mírném záklonu zvládl míč sklepnout pro de Paula.
     
    28
    Na kontaktní trefu útočil Álvaro García, který z hranice šestnáctky vyslal zleva křižný projektil, míč se mezi tři tyče o pár čísel nevešel.
     
    29
    Santi Comesaña očekával, že Iván Balliu vystartuje za obranu, leč nestalo se tak, balón proto pomalu doskákal až do Oblakových rukavic.
     
    30
    Roh pro Vallecano. Iván Balliu na malém prostoru prostrčil hrací předmět k nohám Santiho Comesañi, jeho střílený centr úspěšně zblokoval Llorente.
     
    31
    S centrem od praporku si poradil Jan Oblak, který vystartoval z brankové čáry a kulatý nesmysl vyboxoval pryč z velkého vápna.
     
    32
    Hodně pomalou domů vyslal Iván Balliu a Stole Dimitrievski měl co dělat, aby odehrál balón do bezpečí před presujícím Griezmannem.
     
    33
    Domácí mužstvo rozehrávalo další rohový kop, ovšem ani v tomto případě nebyla výsledkem kontaktní trefa, do vzduchu nejvýše vyšplhal Mario Hermoso.
     
    34
    Pokutového kopu se dožadoval Santi Comesaña. Marně, arbitr De Burgos dal svým gestem jasně najevo, že si José Giménez počínal povoleným způsobem.
     
    35
    Krásnou zidanovkou Yannick Carrasco dokonale obelstil Ivána Balliua, který si ve finále pomohl stažením Belgičana za dres.
     
    36
    Velmi dobře si na malém prostoru poradil dokonce ztrojený Nahuel Molina. Nejprve neúspěšně hledal cestičku směrem k bráně, vzápětí nastřelil Garcíu a vybojoval aut.
     
    37
    Narážečka mezi Álvarem Moratou a Antoinem Griezmannem nebyla úspěšná. Španělský útočník se ke zpětnému pasu nedostal, tělo před něj natlačil Alejandro Catena.
     
    38
    Na druhé straně vyslal střílený nákop Santi Comesaña, za nímž marně natahoval nohu Raúl de Tomás, balón skončil v držení brankáře.
     
    39
    Individuálně musel zkusit štěstí Isi Palazón, protože se mu žádný ze spoluhráčů nenabídl, v koncovce akce si posunul míč příliš dopředu, čehož Stefan Savić využil bez zaváhání.
     
    40
    Defenzivní povinnosti si Mario Hermoso splnil na jedničku. Podržel na zádech Raúla de Tomáse a hrací předmět usměrnil doprava k osamocenému Molinovi.
     
    41
    Před vlastním vápnem si zahrával hostující kapitán Koke, nakonec odkopával míč na útočnou polovinu těsně před Palazónem.
     
    42
    Domácí v závěru usilují o zdramatizování střetnutí kontaktní trefou, defenziva soupeře je ovšem skvěle organizovaná a zatím soupeře do výraznější příležitosti nepustila.
     
    43
    Mezi dva konkurenty dostal ideální pas Iván Balliu, jenže Albánce zradilo zpracování, Mario Hermoso bez otálení odkopával do autu.
     
    44
    Jednoho protihráče se Isi Palazón zbavil, ale okamžitě mu cestu zkřížil Stefan Savić, na černohorského stopera již nejlepší střelec domácího celku v sezóně recept nenašel.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství přineslo dvě branky, přičemž o obě se postaralo favorizované hostující mužstvo. Atleti vměstnali trefy do rozmezí 22. a 24. minuty, když nejprve po rychlém brejku poprvé v sezóně skóroval Nahuel Molina, na nějž navázal Mario Hermoso gólem hlavou po centru Carrasca od rohového praporku. Hosté mají hru pod kontrolou, dvě branky jim viditelně přinesly ještě více klidu na kopačky a zatím bez větších problémů udržují čisté konto.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Isi Palazón vyzkoušel zajímavý pas za obranu na Unaie Lópeze, který však pochopil úmysl konkurenta příliš pozdě, tělo před něj nacpal Rodrigo de Paul.
     
    49
    Velká příležitost Raya ke snížení gólem nekončí! Ztečovaný centr zprava Oblak vyrazil do prostoru, kde se nacházel osamocený Fran García, jenže potřeboval by ještě o několik centimetrů navíc, protože místo prázdné brány míč jenom prodlužoval za sebe.
     
    50
    Standardka pro Atlético. Kličkou k pravé lajně se prezentoval Nahuel Molina, argentinského mistra světa podrazil Alejandro Catena ve skluzu.
     
    51
    A byl to právě faulovaný Nahuel Molina, kdo vzal na sebe exekuci standardky, nejvýše se vyšplhal bránící Alejandro Catena.
     
    52
    Po ubráněné standardce domácích si míč za velkým vápnem našel belgický reprezentant Yannick Carrasco, pravým nártem balón napálil vedle levé tyče.
     
    53
    Středem hřiště nabral velkou rychlost Koke. Volil nahrávku k pravé lajně na Molinu, jehož střílený centr odvrátil Fran García před Moratou.
     
    54
    Fran García přihrál Álvaru Garcíovi a očekával zpětnou nahrávku do středu, ta ovšem mezi de Paulem a Kokem neprošla.
     
    55
    Roh pro Vallecano. Získal ho Santi Comesaña, který podle všeho směřoval centr na Raúla de Tomáse, ale byl to Mario Hermoso, kdo pokryl příliš nízko letící balón.
     
    56
    Na levou stranu šestnáctky dostal výbornou nahrávku od Unaie Lópeze Raúl de Tomás, zradilo ho však zpracování.
     
    57
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Unai López, přichází Óscar Trejo.
     
    57
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Raúl de Tomás, přichází Sergio Camello.
     
    57
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Isi Palazón, přichází Radamel Falcao.
     
    58
    Zhruba z osmnácti metrů vypálil Isi Palazón. Jan Oblak měl situaci pod kontrolou, kulatý nesmysl nechal proletět vedle levé tyče.
     
    59
    Rayo Vallecano je ve druhé půli bez debat lepším týmem, ale není mu to nic platné, protože defenziva Atlética nadále působí neprostupným dojmem.
     
    60
    Tak pozor, bude se červenat? Florian Lejeune stáhl zezadu za dres Álvara Moratu, který by podle všeho postupoval sám na bránu!
     
    61
    Arbitr De Burgos je u obrazovky už poměrně dlouho. Oba tábory netrpělivě očekávají, jak celá situace dopadne.
     
    62
    Domácí skutečně budou dohrávat o deseti! Florian Lejeune opravdu zatáhl Álvara Moratu za dres v momentě, kdy by Španěl postupoval sám vstříc brankáři, toto rozhodnutí si rozhodčí obhájí.
     
    63
    Volný přímý kop obstaral Rodrigo de Paul. Centroval na zadní tyč, kde Álvaro Morata zezadu trefil do hlavy bránícího Catenu.
     
    64
    Fotbalistům v bílých dresech nezbývá nic jiného, než se pokusit o zdramatizování střetnutí i v oslabení. Jednou cestou jsou určitě standardky, Iván Balliu nyní vybojoval roh.
     
    65
    Centr od rohového praporku si vzal na starosti Óscar Trejo, Alejandra Catenu udržel na uzdě stoper Stefan Savić.
     
    66
    Antoine Griezmann řešil útok tří proti třem přetaženým balónem na Marcose Llorenteho, jenž sklepával pod sebe na Rodriga de Paula, Argentinec v krkolomné pozici zakončoval nad bránu.
     
    67
    Přestože hrají v deseti, tak domácí pokračují v kombinaci na útočné polovině hřiště, cesta do vápna Atlética jim ale zůstává uzavřená.
     
    68
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Rodrigo de Paul, přichází Saúl Ñíguez.
     
    69
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází Thomas Lemar.
     
    70
    Navýšit na tři góly mohl a nejspíše i měl Álvaro Morata. Marcos Llorente nejprve získal míč a pak ho skvěle vyvezl na útočnou polovinu, kde akce pokračovala, nakonec nově příchozí Saúl Ñíguez patou posouval za sebe na již zmíněného Moratu, útočník zakončoval pravačkou vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    71
    Na druhé straně zahrozil Óscar Trejo, který střílel už uvnitř vápna pravačkou těsně bráněný dvojicí protihráčů o dobrý metr vedle cílového zařízení.
     
    72
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Alejandro Catena, přichází Abdul Mumin.
     
    72
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Pablo Barrios.
     
    73
    Marcos Llorente na pravé straně šestnáctky vymyslel parádní křižný oblouček na Thomase Lemara, který po zpracování napálil vyběhnuvšího brankáře. Dorážka Griezmanna do protihráče stojící těsně před brankovou čárou byla navíc, Lemar se totiž po neúspěšné střele dopustil faulu na Dimitrievského.
     
    74
    Simeoneho družina nikam přehnaně nespěchá, vědoma si faktu, že vede o dvě branky, navíc hraje proti oslabenému konkurentovi.
     
    75
    Od levé lajny centroval Fran García. Radamel Falcao na balón nedoskočil, na zadní tyči útok zavírající Sergio Camello přestřelil.
     
    76
    Volnějším středem postupoval Antoine Griezmann a nečekaně proti němu vystartoval brankář Stole Dimitrievski, který levou nohou vystihl kličku a prozatím odvrátil hrozbu třetího inkasovaného gólu.
     
    77
    O pozornost si řekl talentovaný Pablo Barrios. Závěrečnou kličku ovšem protáhl příliš a střela z ostrého úhlu se mezi tři tyče nevešla.
     
    78
    Malou domů obdržel Stole Dimitrievski. Domácí brankář volil dlouhý odkop na útočnou polovinu, kde se Sergio Camello neúspěšně pokusil přehlavičkovat Josého Giméneze.
     
    79
    Sám na trojici obránců vyrazil Radamel Falcao. Zkušený Kolumbijec si byl moc dobře vědom, že moc šancí nemá, ztroskotal na Mariu Hermosovi.
     
    80
    Zbytečné složitosti nevymýšlel Marcos Llorente. Za šestnáctkou si připravil míč na levačku, balón napálil do boční sítě.
     
    81
    Horším zpracováním se pod tlak vlastní vinou dostal Thomas Lemar, nakonec na dlouhou nohu zvládl balón posunout k levé lajně Savićovi.
     
    82
    Óscar Trejo j po příchodu na trávník hodně vidět, nyní našel ve vápně Radamela Falcaa, ten neuspěl jeden na jednoho v souboji s Nahuelem Molinou.
     
    83
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Álvaro García, přichází Andrés Martín.
     
    84
    Za obranu vystartoval Antoine Griezmann, jehož rychlostní schopnosti přecenil Koke, do bezpečí odkopával gólman Stole Dimitrievski.
     
    85
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Je zaděláno na drama! Rayo skóruje navzdory oslabení a dostává favorita pod velký tlak. Hodně volného prostoru bez otálení potrestal FRAN GARCÍA, za skvělou křižnou přízemní ránou z dvaceti metrů k levé tyčce se Oblak natahoval bez úspěchu.
     
    87
    Lze očekávat, že hosté ještě více zatáhnou defenzivní řady. José Giménez si nekomplikoval život a nahrával za sebe na Oblaka.
     
    88
    Kousek za velkým vápnem zpracoval míč Thomas Lemar a druhým dotekem střílel pravačkou, Stole Dimitrievski pohlídal očima ránu směřující nad břevno.
     
    89
    Stříleným centrem z levého křídla se prezentoval Antoine Griezmann. Domácí gólman byl znovu v pozoru, včas šel k zemi a míč uzmul pro sebe.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Přečíslení tři na dva úspěchem neskončilo. Nahuel Molino příliš okatě avizoval nahrávku na Antoinea Griezmanna, Santi Comesaña ji úspěšně vystihl.
     
    90+2
    Snahy Raya na pár vteřin otupil střelec kontaktního gólu Fran García, při presinku si pomohl proti Pablu Barriosovi nedovoleným způsobem.
     
    90+3
    Rychlý brejk Atlética zastavil zdviženým praporkem pomezní, v ofsajdovém postavení se nechal nachytat Antoine Griezmann.
     
    90+4
    Poslední útok domácího celku táhl pravou stranou Óscar Trejo. Po nastřelení skluzujícího Josého Giméneze signalizoval hru rukou, ale ta nepřicházela v úvahu, Uruguayec je totiž měl za tělem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Atlética Madrid v městském derby zvítězili na půdě Raya Vallecana, nicméně na zisk tří bodů se pořádně nadřeli, soupeře pokořili těsným výsledkem 2:1.

    Hosté rozhodli o svém úspěchu slepenými trefami ve 22. a 24. minutě, na gól Nahuela Moliny navázal Mario Hermoso. Domácím v 62. minutě výrazně zkomplikoval cestu za zdramatizováním klání Florian Lejeune, který byl v 62. minutě vyloučen po stažení Moraty, ovšem outsider i v oslabení zvládl snížit zásluhou skvěle umístěné dalekonosné střely Frana Garcíi z 85. minuty, na vyrovnání už však Vallecano dostatek sil nenašlo.

    Svěřenci kouče Simeoneho se díky vítězství přiblížili z třetího místa druhému Reau na rozdíl dvou bodů. Vallecano nezvítězilo poosmé v řadě, v tabulce okupuje devátou pozici.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:9. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 8:7. (22:59:57)

    Milan Huppert

    Branky: 85. Fran García (Comesaña) – 22. Molina, 24. Hermoso (Carrasco)

    Karty:   62. Lejeune (VLL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:9. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 8:7.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Catena (72. Mumin), Fran García – Valentín, Comesaña (C) – Palazón (57. Falcao), U. López (57. Trejo), Álvaro García (83. Andr. Martín) – de Tomás (57. Camello).
    Náhradníci: D. López I – Ciss, M. Hernández, Chavarria, Salvi, Saveljich, M. Suárez.

    Trenér: Andoni Iraola

    Atlético Madrid: Oblak – Molina, Savić, J. Giménez, Hermoso, Carrasco (69. Lemar) – Llorente, de Paul (68. Ñíguez), Koke (C) – Griezmann, Morata (72. Barrios).
    Náhradníci: Grbić – Doherty, Kondogbia, C. Martín, Reguilón, Witsel.

    Trenér: Diego Simeone

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núñez

    Diváci: 13 512
    bahis siteleri