Philadelphia – Boston 3:5 (kon.) | Anaheim – Colorado 4:5 (po pr.)
konec
Philadelphia Flyers
3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Boston Bruins
Pondělí 10.04.2023, 00:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    David Pastrňák se skvělým výkonem proti Philadelphii zařadil po bok klubové legendy Phila Esposita
     
    Statistika
    Střely na bránu: 37 – 34 | Přesilová hra: 0/4 – 0/1 | Trestné minuty: 7 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Felix Sandström (PHI) – 29 zákroků, 5 OG, úspěšnost 85,3 %, odchytal 57:12
    Jeremy Swayman (BOS) – 34 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,9 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Jakub Zbořil (BOS) – 0+1, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 16:09
    Jakub Lauko (BOS) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 8:04
    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:59
    David Pastrňák (BOS) – 3+1, +3 účast, 10 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:04
    Pavel Zacha (BOS) – 1+1, +3 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:49

    Tři hvězdy utkání
    1. David Pastrňák (BOS) – 3+1
    2. Tyler Bertuzzi (BOS) – 0+3
    3. Owen Tippett (PHI) – 1+1 (03:00:04)
     
    Utkání přihlíželo 18 776 diváků.
     
    Boston i bez některých opor předvedl velmi dobrý výkon, nejlepší tým soutěže zvítězil na ledě Philadelphii 5:3.

    Hrdinou zápasu byl David Pastrňák. Šestadvacetiletý rodák z Havířova zaznamenal 15. hattrick v NHL, jímž zaokrouhlil počet vstřelených gólů v sezóně na 60 a dvě trefy mu chybí do vyrovnání rekordu Jaromíra Jágra, zároveň vstřelil 300. kariérní zásah v nejlepší soutěži světa. Navzdory tomuto skvělému počinu českého útočníka domácí do posledních minut udržovali šance na bodový zisk, definitivní tečku na výhru Bruins dal v 57. minutě jiný Čech Pavel Zacha.

    Svěřenci kouče Montgomeryho si polepšili v tabulce na fenomenálních 131 bodů a před druhou Carolinou disponují dvaadvacetibodovým náskokem, Philadelphia zůstává ve Východní konferenci čtrnáctá.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Domácí hokejisté si dokázali vytvořit ještě jednu palebnou pozici, ale James van Riemsdyk ji ve kontaktní trefu nepřetavil, kotouč netrefil vůbec dobře.
     
    59:26
    Přes celé hřiště zkusil trefit odkrytou domácí svatyni Connor Clifton, prudce letící hrací předmět prosvištěl vedle levé části brankové konstrukce.
     
    58:39
    Rasmus Ristolainen si vyměnil kus černé gumy s Kevinem Hayesem, forhendový projektil švédský zadák vyslal vedle levé tyče.
     
    58:14
    Znovu odvedl velmi dobrou práci Jeremy Swayman, když pokryl zakončení Tippetta, navíc úspěšně rozehrál na Brandona Carla.
     
    57:46
    Zprvu se zdálo, že by Jeremy Swayman mohl zkusit štěstí přes celou bránu, ale původní úmysl si rozmyslel, vyhodil po levém mantinelu.
     
    57:25
    Není nač čekat, domácí ihned po vyhraném buly ve středném pásmu odvolávají gólmana a zkouší štěstí v šesti bruslařích.
    56:56 Pavel ZACHA - 3:5
     
    56:56
    Boston právě vstřelil branku!
    Nejen Pastrňák, bodovat v Bostonu umí i jiní Češi! Třeba PAVEL ZACHA, jenž obdržel k levému kruhu pas právě od produktivnějšího krajana, forhendovou dělovku z první nechytatelně napálil pod břevno. Asistence: David Pastrňák a Tyler Bertuzzi.
     
    56:28
    Domácí kouč už určitě uvažuje o hře bez gólmana, důležité ale bude usadit se v útočném pásmu, jinak si budou zbytečně koledovat o průšvih.
     
    55:56
    Hodně si dal záležet s rozehrávkou Matt Grzelcyk. Zpoza vlastní brány si bek vybral Trenta Frederica, jemuž nevyšla klička na Sanheima.
     
    55:13
    Netrvalo dlouho a Letci byli nastěhovaní zpět v útočné třetině, ovšem jenom na pár vteřin, protože Tippett nahrával do bruslí Lindholma.
     
    54:47
    Morgan Frost nahodil puk do útočného pásma a sám ho chtěl dojet, v čemž mu tělem zabránil český zadák Jakub Zbořil.
     
    54:21
    Dobrou práci odvedl v obranné třetině David Pastrňák. Nejprve český forvard vystihl pas po levém mantinelu, aby následně vyslal přesný křižný pas na Bertuzziho.
     
    53:54
    Travis Konecny tradičně dostává hodně prostoru na ledové ploše. Nyní Kanaďan nabil na modrou čáru Ivanu Provorovovi, pokus z první zblokoval Carlo.
     
    53:12
    Emoce planou. Travis Konecny vyrazil Jeremymu Swaymanovi z ruky vyrážečku, rozhodčí přešli tuto skutečnost bez udělení trestu.
     
    52:57
    Za vlastní bránou zaváhal při rozehrávce Jeremy Swayman. Gólman ale zaváhání napravil, Hayese udržel na zádech a píchl kotouč ke Carlovi.
     
    52:26
    Průnik Travisovi Konecnymu po levém mantinelu nevyšel, stopku mu vystavil čistým hitem Matt Grzelcyk. Hraje se ve střední třetině.
     
    51:53
    Pavel Zacha viděl Tylera Bertuzziho, avšak nahrávku poslal za jeho brusle, takže český forvard musel vycouvat z obranné třetiny.
     
    51:30
    K hattricku chtěl David Pastrňák přidat i asistenci, zleva sklepával z první pod sebe na Pavla Zachu, střelu z první zblokoval pozorný York.
     
    50:53
    Zranění Ivana Provorova nakonec zřejmě není tak vážné, jak se zprvu zdálo. Nyní musel ruský bek překousnout další bolestivou chvilku, když schytal do brady ránu Marchanda.
     
    50:24
    Icing domácího mužstva. Rasmus Ristolainen vyhazoval naslepo po pravém mantinelu, mimo dosah některého ze čtveřice spoluhráčů na hrací ploše.
     
    49:57
    Hokejisté v černých dresech pokračují v tlaku. Od levého mantinelu nahazoval Kieffer Bellows, rozvlnil jenom boční síť.
    49:06 Owen TIPPETT - 3:4
     
    49:06
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ještě to bude drama! Letci sehráli přečíslení tří proti dvěma ukázkově. Cates nahrál doleva Farabeemu, jenž křižnou přihrávkou oslovil OWENA TIPPETTA, za rychlou střelou k levé tyčce se Swayman přesouval marně. Asistence: Joel Farabee a Noah Cates.
     
    48:53
    Jakub Lauko mezi dva protihráče nahrál na modrou čáru Hampusi Lindholmovi, ránu zápěstím směřující do středu brány kryl Felix Sandström.
     
    48:23
    Fanouškům nabídli bitku Nicolas Deslauriers a A. J. Greer. Oba hokejisté si vyměnili pár tvrdých ran, aby nakonec skončili u střídaček. Mírně navrch měl domácí forvard, každopádně na bruslích zůstali oba hokejisté.
     
    48:09
    Za obloučkem Brandona Carla vystartoval A. J. Greer, jenž si poskakující hrací předmět nezvládl hodit kolem Sanheima do palebné pozice.
     
    47:53
    Z ostrého úhlu nahazoval Noah Cates. Jeremy Swayman byl zase v pozoru, hrací předmět s lehkostí sebral do lapačky.
     
    47:15
    Hosté v plném počtu. Domácí ještě chvíli pobývali v útočném pásmu, avšak k žádnému zakončení již nedošlo, puk získal Jakub Zbořil.
     
    46:58
    Do pravého kruhu dostal pobídku Joel Farabee. Jeremy Swayman předvedl parádní přesun k levé tyči, kus černé gumy skryl v lapačce.
     
    46:26
    Jeden na jednoho postupoval Trent Frederic. Útočník Bruins volil střelu švihem přes Ristolainena, od brusle beka puk zamířil do ochranné sítě.
     
    45:55
    Chvíli to trvalo, ale nakonec domácí získali útočné pásmo, aby se nakonec James van Riemsdyk neprotlačil do zakončení přes DeBruska.
     
    45:10
    Početní převaha pro Flyers. Za katr usedl Charlie Coyle, jehož vyhození z obranného pásma vyletělo mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla.
     
    44:44
    Nebezpečí i na druhé straně. Jeremy Swayman nejprve vyrazil ránu Laughtona od pravého mantinelu, rady si věděl i s dorážkou Frosta.
     
    44:17
    Od levého mantinelu zkusil brankáře překvapit Charlie Coyle. Felix Sandström si se skrytou střelou poradil, úspěšně zasáhl pravým betonem.
     
    43:47
    Přechod přes modrou čáru si nepohlídal Tyler Beruzzi, Pavel Zacha byl v útočné třetině o kousek dřív. Čárový správně zpozoroval ofsajd.
     
    43:05
    Nástřel do útočného pásma Travisi Konecnymu vůbec nevyšel, protože k puku měl nejblíže Connor Carrick, takže rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    42:46
    Velká komplikace pro Flyers, domácí budou dohrávat ve čtyřech obráncích. Vinni Lettieri nešťastně dohrál Ivana Provorova, jemuž u mantinelu skřípl pravou ruku, z toho by klidně mohlo být vyhozené rameno.
     
    42:19
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Morgan Frost. Správně očekával přihrávku Frederica před bránu, tu bez potíží zastavil.
     
    41:30
    Philadelphia chtěla přispěchat s rychlou reakcí. James van Riemsdyk nahazoval před bránu, kde Brendan Lemieux píchl puk těsně vedle levé tyče.
    40:39 David PASTRŇÁK - 2:4
     
    40:39
    Boston právě vstřelil branku!
    Ano, šedesátka padla, a to ve velkém stylu, dovršením hattricku! Dámy a pánové, DAVID PASTRŇÁK je po Jaromíru Jágrovi druhým českým útočníkem, který dosáhl na hranici šedesáti vstřelených gólů v jedné sezóně NHL, zároveň zaznamenal 300. kariérní trefu v NHL!

    Přečíslení dvou na jednoho vyřešil DAVID PASTRŇÁK s Tylerem Bertuzzim dokonale. Český útočník si s tím kanadským narazil a z pravého kruhu skóroval střelou pod levý beton bezmocného Sandströma. Asistence: Tyler Bertuzzi a Hampus Lindholm.
     
    40:10
    Třetí třetina odstartovala. Boston zatím plní papírové předpoklady, ale v cestě za dalším vítězstvím tento tým nečeká nic snadného, protože je napřed o jediný gól.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:01.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 24.
     
    Prostřední část patřila Davidu Pastrňákovi, který v ní vstřelil tři góly, dva regulérní. Nejprve se český ostrostřelec prosadil ve 23. minutě, načež druhý zásah přidal o dvě minuty později, ale tato trefa neplatila pro postavení spoluhráče v brankovišti. Havířovského rodáka neuznaný gól nijak zvlášť nerozhodil a ve 28. minutě přidal další, jehož uznání už nebránilo vůbec nic. Prosadit se ve druhé třetině dokázali i domácí, když ve 34. minutě využil Zbořilovu chybu Joel Farabee, takže i Philadelphia nadále zůstává ve hře o vítězství.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Rasmus Ristolainen chtěl hrát konstruktivně, jenže neměl na koho, takže nahodil za bránu soupeře, pod tlakem hrající Jakub Zbořil posunul kotouč na A. J. Greera.
    39:15 Laughton na Swaymana nevyzrál
     
    39:15
    Pokračujeme v pěti na obou stranách, již vypršel i trest Konecnyho. Po zaváhání Lindholma zamířil do úniku Scott Laughton, proti střele zápěstím vytáhl Jeremy Swayman skvělý semafor.
     
    38:59
    Na hattrick měl políčeno David Pastrňák. Dostal nabito do oblíbeného prostoru v levém kruhu, střelu doprostřed Felix Sandström kryl bez komplikací.
     
    38:27
    Tyler Bertuzzi je zpátky na ledové ploše, Boston hraje přesilovku. David Pastrňák vyslal střílenou nahrávku právě na Bertuzziho, ten přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    37:56
    Levou stranou pláchl protihráčům Jake DeBrusk. Člen elitní útočné lajny střílel z kruhu zápěstím na přední tyč, Felix Sandström zakročil lapačkou.
     
    37:12
    V tlaku pokračuje i druhá přesilovková formace Flyers. Scott Laughton z první nabil před bránu Morganu Frostovi, pokus po ledě na Swaymana nestačil. Vzápětí však početní převaha Philadelphie skončila z důvodu nesportovního chování Travise Konecnyho.
     
    36:57
    Travis Konecny na sebe natáhl dva soky, načež přenesl hru doleva na Joela Farabeeho, proti jeho střele se Jeremy Swayman výborně přemístil k pravé tyči.
     
    36:23
    S velkou lehkostí Morgan Frost prokličkoval mezi dvěma protihráči až před bránu, kde mu vyšlo zakončení na bekhend, puk posunul vedle pravé tyčky.
     
    35:51
    Slabé nahození od pravého mantinelu v podání Matta Grzelcyka nenadělalo Felixu Sandströmovi žádné starosti, domácí gólman počkal na hvizd rozhodčího. Po přerušení Tyler Bertuzzi naprosto nesmyslně srazil k ledu Ristolainena, Kanaďan zadarmo věnoval Philadelphii přesilovku.
     
    35:21
    Český ostrostřelec David Pastrňák ukázal, že umí i výborně nahrávat. Výborným křižným pasem našel v pravém kruhu Pavlu Zachovi, rána z pvní mezi tři tyče nezamířila.
     
    34:49
    Jakub Zbořil je zpátky po chybě vedoucí ke gólu naděje Philadelphie. Tentokráte si český bek poradil a pod tlakem volil oblouček do střední třetiny.
     
    34:22
    O bleskové srovnání stavu se pokusil Tanner Laczynski, který mířil z pravého kruhu mezi betony, Jeremy Swayman je včas srazil k sobě.
    33:58 Joel FARABEE - 2:3
     
    33:58
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Individuální chyba Jakuba Zbořila vede ke kontaktnímu gólu Flyers. Českému zadákovi přeskočil kotouč přes čepel hole, JOEL FARABEE zacílil tváří v tvář Swaymanovi k pravé tyči mimo dosah Američana. Asistence: Owen Tippett.
     
    33:28
    Domácí celek má obrovské potíže s vytvářením šancí. Brendan Lemieux hledal křižnou nahrávkou Scotta Laughtona, vystihl ji pozorný Trent Frederic.
     
    32:35
    Přesilovka domácího celku je minulostí. Jakub Zbořil se okamžitě zapojil do hry a byl to právě on, kdo vypíchl puk Jamesi van Riemsdykovi.
     
    32:13
    Po mizerné zadovce Yorka vystartoval středem do úniku Pavel Zacha, který vypálil ze zápěstí k levé tyčce, Felix Sandström zabránil čtvrtému inkasovanému gólu lapačkou.
     
    31:39
    Vůbec to nevypadá, že by Letci aktuálně hráli přesilovku. Brad Marchand nahrál za pravý kruh Brandonu Carlovi, ránu z první gólman kryl levým ramenem.
     
    31:06
    Při vlastním oslabení do brejku vystartoval Tomáš Nosek, který v obležení dvou soupeřů dokázal vystřelit od pravého mantinelu a Sandströma donutil zakročit.
     
    30:29
    Na lavici hanby odjel český zadák Jakub Zbořil, jenž před vlastní bránou zabránil Farabeemu v zakončení ze slibné pozice pouze za cenu hákování.
     
    30:19
    Morgan Frost si individuálně nevěřil, proto rozjel po pravé straně Ivana Provorova, pokus ze zápěstí skončil na brankovém oblouku.
     
    29:45
    Po levém mantinelu projel do útočného pásma Tomáš Nosek, skrze dva konkurenty posléze nezvládl touš propasírovat na hokejku Jakuba Lauka.
     
    29:18
    Situaci dvou proti dvěma hosté nevyřešili vůbec dobře, A. J. Greer vyslal prudkou žabičku, kterou Jake DeBrusk neměl šanci zpracovat.
     
    28:52
    Na modré si vytvořil prostor pro zakončení Brandon Carlo, úspěšný blok zaznamenal obětavě padající Travis Sanheim.
     
    28:23
    Jeremy Swayman měl nyní velké štěstí, poté, co před ním vyplaval zcela osamocený Nicolas Deslauriers, forhendem však cílil mimo tři tyče.
    27:31 David PASTRŇÁK - 1:3
     
    27:31
    Boston právě vstřelil branku!
    Poslední trefa schází k dosažení šedesáti zásahů! Zacha u pravého mantinelu vybojoval puk pro Bertuzziho. Kanaďan posunul kus černé gumy do levého kruhu na DAVIDA PASTRŇÁKA, další z pověstných dělovek zazvonila na pravou i levou tyčku, načež zamířila za brankovou čáru. Asistence: Tyler Bertuzzi a Pavel Zacha.
     
    27:01
    Nahození Connora Carricka schytal Garnet Hathaway zezadu do hlavy. Hostující útočník v bolestech téměř sprintoval do útrob stadiónu na ošetření.
     
    26:41
    S koncem týmového trestu Bostonu pálil od modré čáry Ivan Provorov, střelu doprostřed brány Jeremy Swayman bez problémů udržel ve výstroji.
     
    26:16
    Scott Laughton poslal těžkou nahrávku na Kevina Hayese, jemuž zabralo poměrně dost času zpracování, nakonec útočník vypálil příklepem příliš vysoko.
     
    25:50
    Po buly vyhodil Brandon Carlo a domácí mají problémy získat útočné pásmo zpět, podnikli už dva neúspěšné nájezdy.
     
    25:17
    Rasmus Ristolainen nahrál do levého kruhu Owenu Tippettovi, jehož svižnou ránu ze zápěstí kryl Jeremy Swayman vyrážečkou.
    24:40 Gól Pastrňáka neplatil pro postavení Cliftona v brankovišti
     
    24:40
    Trenérská výzva Bostonu byla neúspěšná, takže hráčská lavice inkasuje dvě minuty za zdržování hry. Medvědi zůstávají napřed o jeden gól, týmový trest míří odpykat Jakub Lauko.
     
    24:40
    Tak pozor, rozhodčí si ještě jedou celou situaci překontrolovat. Bude se zkoumat, zda Clifton nebyl do gólmana natlačen Provorovem takovým způsobem, že se brankáři nemohl vyhnout.
     
    24:40
    David Pastrňák se radoval z druhého vstřeleného gólu, ale jen pár okamžiků, protože brankovištěm proskočil Connor Clifton, ten znemožnil Sandströmovi pomýšlet na úspěšný zákrok.
     
    24:22
    Za nahozeným pukem po levém mantinelu vystartoval Scott Laughton. Ze všech sil se snažil natlačit před Brandona Carla, což mu nevyšlo.
     
    23:40
    Na modré čáře ještě udržel touš Matt Grzelcyk, jenže nastřelil pouze Kevina Hayese, kterého vzápětí jeden na jednoho úspěšně obral.
     
    23:14
    Hampusi Lindholmovi podjely brusle a zadák měl velké štěstí, že v blízkosti neměl žádného konkurenta, puk po něm převzal Brandon Carlo.
     
    22:45
    Nahrávku od Jakuba Lauka dostal za soupeřovu svatyni Vinni Lettieri, toho ukázkovým hitem odstavil Rus Ivan Provorov.
    22:04 David PASTRŇÁK - 1:2
     
    22:04
    Boston právě vstřelil branku!
    Gólostroj DAVIDA PASTRŇÁKA se nezastavuje! Šestadvacetiletý rodák z Havířova najel mezi kruhy, kde jej našel Clifton, Sandström proti svižnému projektilu ze zápěstí nezvládl včas srazit betony k sobě. Asistence: Connor Clifton a Jakub Zbořil.
     
    21:51
    Do levého kruhu sjel Pavel Zacha, jenž vyprodukoval kvalitní ránu forhendem z první, Felix Sandström úspěšně zakročil levým betonem.
     
    21:39
    David Pastrňák pod tlakem dvou protihráčů nic nevymyslel, po pravém mantinelu nahodil a volný kotouč převzal Ristolainen.
     
    21:13
    Po vyhraném buly si na zakončení dělal zálusk Joel Farabee, do forhendového zakončení mu ovšem obětavě skočil Charlie Coyle.
     
    20:52
    Bradu Marchandovi vůbec nevyšla rozehrávka z vlastního pásma. Vystihl ji Wade Allison, který posléze z pravého kruhu přestřelil cílové zařízení.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Úvodní buly v něm zvládl lépe Charlie Coyle, útočit tak mohou hosté.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:58.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 13.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Philadelphií a Bostonem přineslo dva góly, po jednom na každé straně. Hned v úvodní minutě poslal hostujícího favorita do vedení Charlie Coyle, ovšem odpověď Letců přišla o pouhých 17 sekund později, chybnou rozehrávku gólmana potrestal Wade Allison. Hodně byl vidět i David Pastrňák, který dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Před bránu se od pravého mantinelu protáhl Charlie Coyle, který hledal mezírku mezi Sandströmovými betony, švédský gólman je v poslední okamžik dokázal srazit k sobě.
     
    19:03
    Tomáš Nosek si před bránou klepl o nahrávku od Garneta Hathawaye, dobře myšlenou žabičku spoluhráče ovšem promáchl.
     
    18:40
    Na slabé nahození od pravého mantinelu v podání Rasmuse Ristolainena gólman Jeremy Swayman velmi dobře viděl a snadno ho skryl do lapačky.
     
    18:11
    Sám proti třem Travis Konecny neměl moc šancí na úspěch. Zabojoval srdnatě a puk si hodil k pravému mantinelu, kam dojel jako druhý po Cliftonovi.
     
    17:48
    Zpoza pravého kruhu vystřelil forhendem Connor Carrick, blokující Ivan Provorov zvedl kus černé gumy do ochranné sítě.
     
    17:29
    Ačkoliv se Trent Frederic k puku nedostal, tak Boston rychle získal puk zpět, protože pod tlakem rozehrávající Sanheim našel jenom Lettieriho.
     
    16:55
    Hampus Lindholm střílel do přehuštěného prostoru. Felix Sandström vůbec nic neviděl a měl velké štěstí, že puk prosvištěl vedle pravé tyčky.
     
    16:27
    Před bránu konkurenta sjel Brad Marchand, čehož si v poslední chvíli všiml Rasmus Ristolainen a v poslední chvíli nahrávku na jeho osobu vystihl.
     
    15:48
    Krátce po buly Connor Carrick posunul puk do levého kruhu na Davida Pastrňáka, proti dělovému projektilu dnes už podruhé Sandströma zachránila branková konstrukce!
     
    15:14
    Protiútok Philadelphii neměl dlouhého trvání. Brendan Lemieux vyprodukoval příliš prudký oblouček na Owena Tippetta, jemuž sice vyšlo zpracování, nikoliv však klička na Cliftona.
     
    14:59
    Jake DeBrusk srdnatě bojoval o hrací předmět u mantinelu. Neuspěl, musel se sklonit před přesilou, puk z pod jeho bruslí vydoloval Justin Braun.
     
    14:31
    Střetnutí zatím probíhá v rychlém tempu. Z ostrého úhlu chtěl gólmana překvapit James van Riemsdyk, Jeremy Swayman nenechal u levé tyče ani centimetr volného místa.
     
    13:58
    Pastrňákova formace neúspěšně usilovala o vstup do útočného pásma, Tyler Bertuzzi totiž přihrál Pavlu Zachovi za brusle.
     
    13:17
    S velkým štěstím Jakub Zbořil předčil Noaha Catese a dobruslil až do útočné třetiny, odkud nahazoval forhendem vedle pravé tyče.
     
    12:56
    Autor vyrovnávací trefy Wade Allison se nechal rozhodit osobním strážcem v podobě Carricka, přihrávka na modrou měla k přesnosti hodně daleko.
     
    12:19
    V dosavadní průběhu střetnutí se Jeremy Swayman rozhodně nenudí. Již poněkolikáté vyrazil za bránu, kde opět nezaváhal, tentokráte si vybral Lindholma.
     
    11:53
    Brad Marchand přecenil rychlostní schopnosti Jakea DeBruska. Výsledkem je zakázané uvolnění, vhazování proběhne po pravici Swaymana.
     
    11:13
    Bekhendovou přihrávku Matta Grzelcyka dostal do předbrankového prostoru Tomáš Nosek, který šel do forhendového blafáku, na pravý beton Sandströma však nevyzrál.
     
    10:44
    Nicolas Deslauriers si věřil na stojícího Hampuse Lindholma, který ovšem působil velmi dobře pozičně na bruslích a soka obral ukázkovým obranným zákrokem.
     
    10:27
    Česká souhra k vedoucímu gólu Medvědů nevedla! Po pasu Zbořila promáchl Zacha. V levém kruhu číhal David Pastrňák, jehož obávanou dělovku Felix Sandström s vypětím všech sil vytěsnil do pravé tyčky.
     
    09:50
    Letci získali pevné postavení v útočném pásmu, ale nebylo jim to nic platném rána Ivana Provorova od modré mezi tři tyče nemířila.
     
    09:13
    Za nahozením Brendana Lemieuxa vystartoval Jeremy Swayman, jenž zvedl hlavu a na volnější pravou stranu poslal puk na hokejku Carla.
     
    08:54
    Váhajícího Rasmuse Ristolainena napadal český mladík Jakub Lauko, nahrávka po pravém mantinelu skončila u Jamese van Riemsdyka.
     
    08:29
    Felix Sandström ukázal, že mu rozehrávka rozhodně není cizí, kolem forčekujícího Hathawaye posunul hrací předmět na Provorova.
     
    07:59
    Boston dostal puk do útočné třetiny, ale příliš dlouho ho v ní neudržel, Scott Laughton v obranné pozici vyzrál na A. J. Greera.
     
    07:23
    Výbornou práci odvedl Jeremy Swayman. Americký brankář správně očekával střílený pas před bránu a vyrážečkou odpálil touš mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    06:51
    Český útočník Pavel Zacha nahrával po levém mantinelu za bránu Tylerovi Bertuzzimu, který neuspěl jeden na jednoho proti Yorkovi.
     
    06:29
    Když si Charlie Coyle všiml, že nemá komu nahrát, tak jenom nahodil za bránu a odjel vystřídat. Hraje Travis Sanheim.
     
    05:56
    Jeden na jednoho si věřil Vinni Lettieri, jenž vyzval Ivana Provorova, ze souboje vyšel jako poražený.
     
    05:23
    V obranném pásmu ztratil hokejku Rasmus Ristolainen, čehož chtěl využít Trent Frederic, ze zápěstí ovšem mířil příliš vysoko.
     
    04:58
    Hodně načas si dal s rozehrávkou Ivan Provorov, aby nakonec zvolil pas středem na Kevina Hayese, jemuž nevyšlo zpracování.
     
    04:20
    Jakub Zbořil vyhodil takovým způsobem, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění, spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Felix Sandström.
     
    03:44
    A znovu James van Riemsdyk! Tentokráte jej parádním stříleným pasem oslovil Travis Sanheim, americký forvard usměrnil puk o kousek vedle levé tyčky.
     
    03:23
    Po odrazech v předbrankovém prostoru Bruins vypálil James van Riemsdyk jen těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    02:51
    Za obranu najížděl David Pastrňák. Dočkal se nahrávky a z pravého kruhu pálil na zadní tyč, domácí gólman úspěšně zasáhl vyrážečkou.
     
    02:23
    Trent Frederic chtěl vytěžit z chybné rozehrávky Yorka maximum, ale Felix Sandström se výborně srovnal a vyrážečkou odpálil touš do ochranné sítě.
    01:04 Wade ALLISON - 1:1
     
    01:04
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Bleskové srovnání Letců! Po úspěšném zákroku Swayman zariskoval a pokusil se rozehrát, což ale neměl dělat, protože se hracího předmětu chopil WADE ALISSON a z ostrého úhlu dokázal trefit prázdnou bránu. Bez asistence.
    00:47 Charlie COYLE - 0:1
     
    00:47
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Favorizovaní Medvědi se ujímají vedení hned v úvodní minutě! Mezi kruhy dostal od Carricka pobídku CHARLIE COYLE, jenž se nenechal dvakrát přemlouvat a forhendovou ránou z první rozvlnil sít za Sandströmovými zády. Asistence: Connor Carrick.
     
    00:10
    Zápas mezi Bostonem a Philadelphií odstartoval! Domácí hned zahrozili Davidem Pastrňákem, jenž z levé strany najel před Sandströma, jehož neprostřelil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Sandström (Hart) – Ristolainen, Provorov, York, Sanheim, Braun – Tippett, N. Cates, Hayes – Konecny, Frost, Farabee – Allison, Laughton (A), J. van Riemsdyk – Lemieux, Laczynski, Deslauriers – Bellows.
    Trenér: John Tortorella

    Boston Bruins: Swayman (Bussi) – Carlo, H. Lindholm (A), C. Carrick, Grzelcyk, Clifton, Zbořil – DeBrusk, Coyle, Marchand – Pastrňák (C), Zacha (A), Bertuzzi – Lettieri, Frederic, Lauko – Hathaway, Nosek, Greer.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: Syvret, South – Gawryletz, Hughes.
     
    Boston Bruins

    Boston je suverénně nejlepším týmem základní části, Presidents' Trophy si zajistil s velkým předstihem, na druhou Carolinu aktuálně disponuje obrovským dvacetibodovým náskokem. Medvědi vyhráli pětkrát za sebou, v noci ze soboty na neděli na domácí půdě zdolali New Jersey 2:1 dvěma trefami českého útočníka Pavla Zachy. Týmové produktivitě mužstva vévodí jiný český hokejista David Pastrňák se ziskem 105 kanadských bodů, jen čtyři hokejisté jich letos nasbírali více.
     
    Philadelphia Flyers

    Hokejisté Philadelphie na letošní sezónu nebudou vzpomínat v dobrém. Ve Východní konferenci jsou pouze dva horší týmy Montreal a Columbus, před sebou mají Washington s mankem šesti bodů. Svěřenci kouče Tortorelly momentálně táhnou nelichotivou sérii šesti porážek v řadě, přičemž ve včerejším utkání prohráli jednoznačně 0:4 v aréně newyorských Islanders. Nejproduktivnějším hráčem týmu je kanadský útočník Travis Konecny s 56 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Philadelphií a Bostonem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. Allison, 34. Farabee (Tippett), 50. Tippett (Farabee, N. Cates) – 1. Coyle (C. Carrick), 23. Pastrňák (Clifton, Zbořil), 28. Pastrňák (Bertuzzi, Zacha), 41. Pastrňák (Bertuzzi, H. Lindholm), 57. Zacha (Pastrňák, Bertuzzi)


    Philadelphia Flyers: Sandström (Hart) – Ristolainen, Provorov, York, Sanheim, Braun – Tippett, N. Cates, Hayes – Konecny, Frost, Farabee – Allison, Laughton (A), J. van Riemsdyk – Lemieux, Laczynski, Deslauriers – Bellows.
    Trenér: John Tortorella

    Boston Bruins: Swayman (Bussi) – Carlo, H. Lindholm (A), C. Carrick, Grzelcyk, Clifton, Zbořil – DeBrusk, Coyle, Marchand – Pastrňák (C), Zacha (A), Bertuzzi – Lettieri, Frederic, Lauko – Hathaway, Nosek, Greer.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: Syvret, South – Gawryletz, Hughes

    Diváci: 18 776
    bahis siteleri