Finsko – Švýcarsko 2:1 (kon.) | Česko – Švédsko 1:5 (kon.)
konec
Česko
1:5 (1:3, 0:0, 0:2)
Švédsko
Pátek 14.04.2023, 17:00 • Zimný štadión Poprad • Turnaj pěti (U20)
Partner:
     
    Závěr utkání vskutku žádné další pozoruhodnosti nenabídl, naši hokejisté podlehli tedy Švédsku minimálně rozdílem třídy, který je ve skóre vyjádřen poměrem 5:1. Na střely nás soupeř rovněž porazil drtivě, rozdíl celých 20 střel ukazuje poměr 37:17. Velmi těžko se bude při rozborech zápasu v kabině hledat nějaké větší pozitivum, snad by se našlo pár momentů ve druhé třetině, v celkovém vyznění duelu jsou to však jen jehly v kupce zatuchlého sena.

    Věřme, že do budoucna se bude českým barvám dařit o poznání lépe než ve dvou prvních zápasech turnaje pěti zemí na Slovensku, které oba prohráli naši hokejisté poměrem 5:1.

    To už je za mě dnes vše, doufám, že se v životě vyhnete podobným debaklům, jaký dnes schytal nás národní tým, přeji všem top den! (19:04:56)
     
    Konec zápasu.
     
    58:45
    Švédové kontrolují puk a tak ani v nějaký gól útěchy v úplném závěru duelu nelze příliš doufat.
     
    58:00
    Závěr zápasu je blízko, ani jeden z celků už nepůsobí příliš motivovaně, je to spíše čekání na závěrečný hvizd.
     
    56:05
    U puku jsou teď naši hráči, nepřesná předfinální fáze jim však několikrát za sebou znemožňuje dostat se do fáze finální.
     
    55:00
    Zakázané uvolnění švédského celku pět minut do konce základní hrací doby, alespoň brzký konec může těšit české hráče.
     
    54:30
    Dnešní utkání sleduje v Popradě 242 diváků.
     
    53:50
    A po jejím návratu kupředu jistí svou svatyni lapačkou Jakub Vondraš.
     
    53:30
    Teď přeci jen slabší pasáž přesilovkové formace hostí, která se nedokáže dostat zpět do pásma.
     
    53:00
    Galapředstavení Švédů bohužel pokračuje, přesilovku zatím zvládají skvěle a kombinují v našem obranném pásmu.
     
    52:18
    Vyloučení v týmu Česko:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Vlček.
     
    50:45
    Výbornou šanci si teď vytvořila česká čtvrtá ofenzivní řada, ta dnes předvádí vůbec nejlepší výkon ze všech našich formací. Dorážet se snažil Gardon, bohužel bez úspěchu.
     
    49:40
    Dobrou práci na útočné modré odvádí Matěj Vovsík, Švédové jsou donuceni vyhodit na zakázané uvolnění a vhazovat se tak bude opět před Forsbergem.
     
    48:30
    V jednoznačně gólové pozici těsně před Vondrašem se puk dostal k Hellbergovi, ten v pádu ovšem nedokázal zakončit plnohodnotně a jím směrovaný puk český brankář kryje.
     
    47:00
    Strnad výborně hledal v útočné třetině nebráněného Gaspara, který mohl jet sám na Forsberga, chyběl jen kousíček přesnosti načasování.
    45:26 ENGSTRÖM - 1:5
     
    45:26
    Švédsko právě vstřelilo branku! Tak to je debakl, po sérii akcí hostujícího týmu, jehož tlak nebyl nepodobný přesilové hře je tu pátá branka do sítě plzeňského Jakuba Vondraše. Podruhé v zápase se prosazuje LIAM ENGSTRÖM.

    Asistence: Freddie Larson
     
    44:20
    Teď jsme měli poměrně velké štěstí, extrémně zajímavá švédská přihrávka před odkrytou část branky končí pouze v předbrankovém prostoru na hokejce jednoho z bránících plejerů.

    Tadeáš Rulf

    Branky a nahrávky: 12. Šikl (Cibulka, Borák) – 1. Wagner (Havelid, Larsson), 2. Engstrom (Hemstrom, Pahlsson), 14. Pahlsson (Polin, Johannson), 41. Kant, 46. Engström (Larson)


    Česko: Vondraš (Vopravil) – Zavřel, Burian, Brůna, Cibulka, Hebek, Vovsík – Soukup, Borák, Dvořák – Čechmánek, Přibyl, Šikl – Ekrt, Vlček, Němec – Gardon, Gaspar, Strnad
    Trenér: Jiří Kalous

    Švédsko: Forsberg (Hävelid H.) – Larsson, Hävelid M., Fransson, Johansson, Lagerberg, Haara, Nordberg – Hellberg, Wagner, Rudslätt, Larsson, Kant, Polin, Engström, Pahlsson, Hemström, Vesterlund, Laband, Nässén
    Trenér: Tomas Montén

    Rozhodčí: Orolin, Žák, Šoltés, Knižka, Kontšek
    bahis siteleri