Německo – Česko cz 1:5 (kon.)
konec
Německo
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Česko
Sobota 15.04.2023, 17:00 • Eissporthalle Frankfurt • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já vám děkuji za pozornost a budu se těšit zase někdy u hokejových přenosů na počtenou! (19:06:26)
     
    Nejlepšími hráči obou týmů byli vyhlášeni Jakub Flek a Alexander Ehl.
     
    Čeští hokejisté i ve druhém přípravném utkání před světovým šampionátem porazili Německo. Ve Frankfurtu nad Mohanem zvítězili 5:1. Vedení si svěřenci Kariho Jalonena vybojovali během prvních dvou třetin, další tři góly pak přidali v závěrečné periodě. Stejně jako ve čtvrtek se i dnes trefili Jakub Flek, David Tomášek a Filip Chlapík, úspěšný zásah si připsali rovněž Radan Lenc a Ondřej Beránek. Jediný německý gól vstřelil v přesilovce Jonas Müller, který tak překazil čisté konto Štěpánu Lukešovi.
     
    Konec zápasu.
     
    59:07
    Ancicka ukázal semafor proti střele Vojtěcha Mozíka, který střílel z vrcholku pravého kruhu.
    58:46 BERÁNEK - 1:5
     
    58:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pátý gól v domácí síti definitivně potvrzuje vítězství Česka. Kombinace Černocha a na pravém křídle zakončujícího ONDŘEJE BERÁNKA už tentokrát k brance vedla. Asistence: Jiří Černoch.
     
    57:13
    Ehl chtěl využít zaváhání Čechů na modré čáře, narazil ale na připraveného Moravčíka, který mu cestu k brance zatarasil.
    56:12 Beránek (CZE)
     
    56:12
    Černoch už poněkolikáté v dnešním utkání ujel do přečíslení, tentokrát s Beránkem, proti kterému se fantasticky přesunul Ancicka!
    54:24 MÜLLER - 1:4
     
    54:24
    Německo právě vstřelilo branku!
    Pět vteřin po Chlapíkově vyloučení Němci poprvé v utkání překonávají Štěpána Lukeše. Český brankář neviděl dalekonosnou střelu obránce JONASE MÜLLERA, která se i díky cloně před bránou zastavila až v síti. Asistence: Dominik Bokk.
     
    54:19
    Vyloučení v týmu Česko:
    Chlapík – 2 min., vysoká hůl.
     
    52:21
    Po delší době musí být Lukeš znovu ostražitý. Wiederer ho prověřil střelou z mezikruží, nebezpečná byla i následná dorážka z levé strany.
     
    49:58
    Špačkova formace se sice do zakončení nedostala, ale s Němci si teď chvíli hrála bago. Češi poslední minuty kontrolují hru.
    48:47 LENC - 0:4
     
    48:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dvě minuty po Chlapíkově trefě přichází čtvrtý gól Česka! Postaral se o něj RADAN LENC, který střelou z levé strany překonal Ancicku. Asistence: Jiří Černoch.
     
    48:28
    Černoch šikovně tečoval nabídku Moravčíka z pravé strany, puk končí na boční síťce.

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 55. Müller (Bokk) – 2. Flek (Horký, Horák), 36. Tomášek (Černoch), 47. Chlapík (Špaček, Tomášek), 49. Lenc (Černoch), 59. Beránek (Černoch)


    Německo: Ancicka (Bugl) – Müller (A), Forhler, Mebus, Zimmermann, Weber, Karrer, Mik, Wirth – Noebels (C), Wiederer, Bokk – Karachun, Kammerer (A), Fischbuch – Tuomie, Leonhardt, Fleischer – Soramies, Eder, Ehl – Samanski
    Trenér: Harold Kreis

    Česko: Lukeš (Malík) – Jordán (C), Zámorský, Němeček, Zábranský, Kučeřík, Mozík, Moravčík, Pýcha – Chlapík, Špaček (A), Tomášek – Flek (A), Horák, Horký – Hrabík, Najman, Pour – Lenc, Černoch, Beránek – Kovařčík
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Hunnius, Hoppe – Hurtik, Menz
    bahis siteleri