Dukla B – Karlovy Vary 2:0 (kon.) | Admira Praha – Zbuzany 3:1 (kon.) | Hostouň – Motorlet 0:2 (kon.)
konec
FK Dukla Praha B
2:0 (0:0)
Slavia Karlovy Vary
Neděle 16.04.2023, 10:15 • FC Přední Kopanina • Česká fotbalová liga (A) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dukla Praha B potvrdila roli favorita, na domácím hřišti porazila Karlovy Vary výsledkem 2:0.

    Oba góly padly ve druhé půli. Skóre střetnutí otevřel v 63. minutě Filip Lehký, jenž využil otevřené obrany a tváří v tvář brankáři zamířil nechytatelně k pravé tyči, o čtyři minuty později se mezi střelce utkání přidal Radek Fojt pěkně skrytou střelou po výborně zahraném signálu z rohu. Západočeši nebyli výrazně horším týmem, ale nevytvořili si potřebné příležitosti, které by jim mohli udržet naděje na bodový zisk. Pochvalu zaslouží kotel hostujícího celku, jenž na hřišti Přední Kopaniny vytvořil parádní atmosféru a hráči se díky němu mohli cítit jako doma.

    Svěřenci kouče Majera se díky vítězství posunuli v tabulce na osmé místo. Karlovy Vary jsou dvanácté s náskokem pěti bodů na sestupové pásmo. (12:17:47)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Václav Vyleta doufal, že by balón mohl doputovat k němu až do vápna, v poslední možnou chvíli před ním odkopl kulatý nesmysl do autu Filip Matoušek.
     
    90+4
    Po centru od rohového praporku došlo ke slabému zakončení hlavou, to bez výraznějších komplikací zblokoval jeden z domácích fotbalistů.
     
    90+3
    Úsměvná situace v nastaveném čase, kdy Pavel Maňák kopal přímý kop z ideální pozice od brány, přičemž zasáhl do hlavy protihráče a tomu pár vteřin trvalo, než se zvedl zpátky na nohy.
     
    90+2
    Arbitr Nenadál dal ukázáním prstu na hodinky jasně najevo, že nastavený čas bude o něco delší, domácí totiž při dvojitém střídání dost zdržovali.
     
    90+1
    Střídání v týmu Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Oskar Jelínek, přichází Jakub Hodek.
     
    90+1
    Střídání v týmu Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Martin Douděra, přichází Šimon Nikl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Nákop do pokutového území Dukly nevyšel. Na jeho hranici kraloval Filip Matoušek, hlavou míč sklepl pro osamoceného Mládka.
     
    88
    Nedovolený zákrok i na druhé straně. Lukáš Buchvaldek šel do skluzu, přičemž zasáhl míč, ale nejprve nohy konkurenta Horníka.
     
    87
    Ostřejší faul vyrobil ještě na útočné polovině Jaroslav Červený. Arbitr Nenadál neváhal a ze své kapsičky vytáhl žlutou kartu.
     
    86
    Štěpán Černý předskočil obránce Jakuba Uhlíře, na nějž vzápětí zkusil neúspěšnou kličku, stoper vyšel ze souboje jako vítěz.
     
    85
    Proti centru od rohového praporku vystartoval Ilarion Tuhai, který zaváhání nepřipustil, kulatý nesmysl bez problémů sebral do rukavic.
     
    84
    Z dobrých dvaceti metrů byla vyslána rána, která mířila do středu karlovarské brány, Ilarion Tuhai ji zpacifikoval nadvakrát.
     
    83
    Hosté právě ukázali, co všechno lze spálit. Nepovedená střela z pravé strany doputovala v malém vápně číhajícímu útočníkovi Karlových Varů, který z bezprostřední blízkosti trestuhodně napálil břevno!
     
    82
    Střídání v týmu Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Filip Lehký, přichází Tomáš Mládek.
     
    82
    Měli jsme možnost vidět hodně nepovedený centr, který proletěl vysoko nad hlavami v pokutovém území přítomných fotbalistů. Na hosty čeká autové vhazování.

    Milan Huppert

    Branky: 63. Lehký, 67. Fojt

    Karty:   54. Piroch (DKB) – 57. Černý (KVA), 87. Červený (KVA)


    FK Dukla Praha B: Šťovíček – Piroch (60. Ulman), Uhlíř, Buchvaldek (60. Krenciv), Matoušek, Jelínek (90+1. Hodek), Lehký (82. Mládek), Douděra (90+1. Nikl), Čížek (C), Fojt, Hudec.
    Náhradníci: Spilka – Novotný.

    Trenér: Aleš Majer

    Slavia Karlovy Vary: Tuhai – Skala, Owolabi, Vyleta (C), Červený, Maňák, Wireko (75. Psohlavec), Geňo, Krčma, Horník, Černý.
    Náhradníci: Chára – Stařík, Prágr, Gabriel, Okorie.

    Trenér: Marian Geňo

    Rozhodčí: Nenadál – Vojtěch, Beneš

    Diváci: 100
    thejrc.org