Tatran – Vítkovice 4:3 (po pr.)
po prodl.
ESA logistika Tatran Střešovice
4:3 (2:0, 0:2, 1:1 - 1:0)
1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle 16.04.2023, 17:25 • O2 arena, Praha • Bigboard Superfinále (muži) • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Z O2 arény je to tedy pro dnešek vše. Udělali jsme skvělou tečku jak za sezonou žen, tak Superligou mužů. V obou utkáních byly stanoveny nové návštěvnické rekordy, byli jsme svědky dramatického závěru a hlavně jsme viděli i skvělý florbal. Přeji hezký zbytek večera! (19:47:34)
     
    Branky a nahrávky: 17. Havlas (Hanák), 19. Kolísko (M. Mühlfait), 49. Šimek (Meliš), 61. Havlas (Němeček) – 35. Zubek (Matejčík), 37. Zubek (Šebesta), 46. Pažák (Matejčík). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Zásahy brankářů: 17:13. Diváci: 12 538. Rozhodčí: Furmánek – Šolc.
    Tatran slaví po osmi letech mistrovksý titul!
     
    Ondřej Němeček má pohár v rukou, je to oficiální! Tatran Střešovice je vítězem Bigboard Superfinále a Superligy mužů pro rok 2023!
     
    I zde proběhne památeční fotka, ale k té je samozřejmě potřeba trofej pro mistra Superligy. A tu právě přináší prezident Českého florbalu Daniel Novák.
    Pro zlaté medaile si jdou novopečení mistři ze střešovického Tatranu
     
    A na připravených stříbrných podnosech už zbývá jen jedna sada medailí, ta zlatá! Hráči Tatranu si jdou nejen pro ně, ale i pro titul na který čekali dlouhých osm let!
     
    I hráči Vítkovic samozřejmě gratulují letošním mistrům.
     
    Ještě prostor pro přítomné fotografy.
    Hráči Vítkovic přebírají stříbrné medaile
     
    Nyní už předáváme medaile. Nejprve pro poražené Vítkovice.
     
    Následuje ocenění pro dnešní sudí. Pro oba to dnes bylo poslední utkání v kariéře a dostávají tak památeční dresy s počtem utkání, které dozorovali. Furmánek odpískal v O2 areně a všude jinde za patnáct let 184 klání, pro Šolce se jednalo o 180. zápas.
     
    Nejprve ocenění pro hráče Bigboard Superfinále. Ocenění od Porsche samozřejmě dostává Matěj Havlas.
     
    O2 aréna je radostí bez sebe. Ačkoliv šlo o neutrální půdu, tak se samozřejmě pořád hrálo v Praze a hala byla značně zbarvena do ruda. Už se ale vše uklidnilo a budeme předávat ocenění.
     
    Konec zápasu.
    60:51 Matěj HAVLAS - 4:3
     
    60:51
    Tatran právě vstřelil branku!

    A jak rychle začalo, tak také končí! Ondřej Němeček sice při souboji na hrazení na moment přišel o míček, pak ale na ose hřiště našel MATĚJE HAVLASE, který střelou tahem zamířil k levé tyči pod nohu Součka a přidává Tatranu další titul do sbírek! Asistence: Ondřej Němeček.
     
    60:26
    Prodloužení zahajuje Tatran.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.

    Marek Baloun


    Hledáme zpravodaje pro tým ESA logistika Tatran Střešovice. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 17. Havlas (Hanák), 19. Kolísko (M. Mühlfait), 49. Šimek (Meliš), 61. Havlas (Němeček) – 35. Zubek (Matejčík), 37. Zubek (Šebesta), 46. Pažák (Matejčík)


    Využití: 1:0. Zásahy brankářů: 17:13.
    ESA logistika Tatran Střešovice: Jurco (Kříž) – Eliáš, Tlapák, M. Mühlfait, Sládeček, Meliš, Němeček – Kreysa, Šimek, Sádlo, Kolísko, Čermák, Beneš, Havlas, Kún, Vavroušek, Hanák, Šindelář, Brautferger.
    Trenér: Luděk Beneš

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Jasiok) – Šebesta, Pažák, Hatala, Hubálek, Vítovec, Besta, Kaleta – M. Gattnar, R. Gattnar, Fukala, Sidunov, Šindler, Jankovský, Zubek, Slončík, Palčinský, Delong, Matejčík.
    Trenér: Tomáš Martiník

    Rozhodčí: Furmánek – Šolc

    Diváci: 12 538