Litva – Česko 1:2 (kon.)
konec
Litva
1:2 (1:1)
Česko
Úterý 18.04.2023, 18:00 • Kedainiai Arena • Kvalifikace mistrovství světa • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky zápasu
    Střely – 24:16
    Střely na branku – 11:8
    Střely mimo branku – 13:8
    Rohy – 10:5
    Akumované fauly – 8:8 (19:55:51)
     
    Česká futsalová reprezentace postupuje do závěrečné fáze kvalifikace MS 2024. Dvojzápas proti Litvě zvládla 7:3. Češi byli většinu dvojutkání lepší. Dnes s nimi trošku zacloumal gól na 1:1, ale neinkasovali do šatny, což bylo hodně důležité. Ve druhém poločase rozhodl Michal Seidler svým 111. reprezentačním gólem. Češi se od té doby soustředili primárně na obranu. Navíc jim pomohlo že Litevci postavili powerplay strašně pozdě, tj. šest minut před koncem.
     
    Konec zápasu.
     
    39:57
    Reimaris se obořil na Holého. Ten ukázal, že dokáže ovládat emoce a moc dobře věděl o nepsaném pravidlu, že oplácení je mnohem víc vidět. Reimaris potvrzuje litevskou výhru 5:0 ve statistice žlutých karet.
     
    39:10
    Tomáš Vnuk navázal přátelství s dalšími Litevci. Odhadem tak se třemi během deseti sekund. Vnuk nemohl uvěřit tomu, že se píská útočný faul a držel míč. Tím nenechal Litevce rozehrát. Jeden z Litevců jej strčil. Bylo docela veselo, ale obešlo se to bez karet.
     
    38:43
    Po fatálu Čechů s vysunutím Vahalou to vypadalo, že Češi přijdou o vítězství, ale Osauskas nezakončil do brány, v ní už stál jen Seidler.
     
    38:23
    Oddechový čas pro Litva.
     
    38:05
    Rozehrávající český hráč otřel míč o presujícího futsalistu, Litevci pak de facto museli presovat, ale bez úspěchu. Češi stačili vystřídat a poslat na plac plzeňskou čtyřku.
     
    37:36
    Češi se nadále brání powerplay, ale Litevci si jen nahrávají.
     
    37:03
    Zagurskas poslal míč z první nad branku a Vahala hned vyhodil na hlavu Pavla Drozda, ten si trošku ublížil, ale bude pokračovat.
     
    36:37
    Třetí litevská tyč, Zagurskas střelou na pravou stranu už překonal Vahalu, Sendžikas chtěl ještě dorážet až to bylo na hranici hry na zemi v českém brankovišti.
     
    36:00
    Baranauskas zkazil nahrávku na levou stranu a zákrok na Achillovku Pavla Drozda volal podle českého týmu po šestém faulu, respektive desítce.
     
    35:30
    Litevci zase hrají powerplay, ale člověk se nemůže zbavit dojmu, že ta powerplay přišla strašně pozdě.
     
    35:01
    Litevci rozebrali čtyři hráče zrychlením Zagurskase na levou stranu a Sendžiikasova loženka skončila na horní tyči.
     
    34:37
    To hodně hraničilo s dvojím hraním hráče v dresu brankáře.
     
    33:54
    Je tady ona litevská powerplay.
     
    33:23
    Plzeňáci postavili hru v pěti s Vahalou, ale ta trvala tak pět vteřin, protože Litevci napadali na půli a Seidler přišel o míč. Domácí se snažili z dálky přehodit Vahalu, ale scénář z Arménie se neopakoval.
     
    33:10
    Osauskas zůstal ležet po střele Holého. Schytal ránu do kotníku. Kontakt plzeňského obránce a Litevce tam nebyl.
     
    32:20
    Litevci si toho dnes moc z postupného útoku nevypracovali, ale standardky, to je jiná. Samsonika nikdo nepokryl v brankovišti, ale jeho pokus zprava letěl vedle brány.

    Vít Muzikář

    Branky: 14. Samsonik (Zagurskas) – 12. P. Drozd (Slováček), 26. Seidler (Holý)

    Karty:   15. Osauskas (LIT), 16. Sendžikas (LIT), 24. Bučma (LIT), 25. Vasylius (LIT), 40. Reimaris (LIT)


    Litva: Macenis (Čirba) – Zagurskas (C), Sendžikas, Reimaris, Sipavicus – Vasylius, Derendiajev, Bučma, Voskunovič, Baranauskas, Zenkovas, Osauskas, Samsonik.
    Trenér: Mico Martić

    Česko: Vahala (Hůla) – Koudelka, Slováček, P. Drozd, D. Drozd – Rešetár (C), Holý, Seidler, Vnuk – Vokoun, Künstner, Křivánek, Buchta
    Trenér: Tomáš Neumann

    Rozhodčí: Manzione, Peronaová – Piccolová (ITA)
    bahis siteleri