Bulharsko – Nový Zéland 7:2 (kon.) | Belgie – SAE 3:4 (kon.) | Mexiko – Turecko 0:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:4 (0:0, 0:1, 2:3) Stav série: 0:1
HC Oceláři Třinec
Úterý 18.04.2023, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Blain se ještě pokoušel zachránit prudké nahození na modré, jenže trefil jenom obránce před sebou, kterým byl Andrej Nestrašil. Ten posunul před sebe na VLADIMÍRA DRAVECKÉHO do středního pásma, jenž pohodlně dovezl do prázdné. V Hradci je hotovo – 2:4! Asistence: Andrej Nestrašil.
     
    58:56
    Klíma šel do tří hráčů, byl zastaven a přišlo vysoké vyhození, které směřovalo do branky, ale nakonec se zarazilo o tyčku! Hradec stále žije.
     
    57:59
    Filip Pavlík sebral vyhozený puk a opět otáčí hru. Machovský pálí na střídačku, Lvi jdou do rizika!
     
    55:20
    Protože speaker domácího klubu radost dříve neodpálil, jak je ve zvyku, rozhodčí rozpažili a Oceláři stále drží těsné vedení!
     
    55:20
    Situace je dle videotrenérů MHK taková, že by ten gól uznán být mohl. Ale jistí si tím stoprocentně nejsou.
     
    55:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tenhle tlak Třinečtí už neustáli a necelých pět minut před koncem je srovnáno! Za nahozením do brankoviště se tlačil Jergl, nešťastně přitom ale trefil Kacetla do prostoru mezi nohama. Třinecký gólman přestal hrát a svalil se na led, hra ale pokračovala a Kacetl musel být ve střehu. Skoro to celé vychytal, ale JORDANN PERRET dostal nadvakrát puk za jeho záda!

    Situace byla taková, že si lavička Ocelářů na absolutní hraně povoleného časového limitu vzala coach challenge na nedovolené bránění brankáři, právě kvůli postavení Jergla v brankovišti.
    48:43 Daniel VOŽENÍLEK - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům ale ohromně pomohlo zaváhání Klímy na obranné modré! Ten jakožto poslední hráč ztratil puk proti Daňovi a bylo to 2 na 1. Slovenský útočník zpomaloval, zatímco mu skvěle do prostoru najel DANIEL VOŽENÍLEK. V ideální moment mu puk pustil a Voženílek to měl už fakticky do prázdné – 2:3! Asistence: Marko Daňo.
     
    47:19
    Radovan Pavlík zůstal sám viset mezi kruhy, jenže to měl na bekhend. I tak dokázal zamířit k tyči, Kacetl sice nemusel zasahovat, pořádně se však protáhnul!
    43:52 Radek SMOLEŇÁK - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    43:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Na konci 44. minuty je srovnáno a hradecký kapitán ještě nepatří do starého železa, kam ho mnozí posílají! Výbornou práci předvedl Marcel, který nakopl motory a rázem byl v útočném pásmu, kde připravil pozici pro Radka Pilaře. Pilař nečekal a hned tlačil puk na branku. Navíc do místa, kde se pohyboval RADEK SMOLEŇÁK a parádní tečí překonal Kacetla – 2:2! Asistence: Radek Pilař.
    41:12 Kevin KLÍMA - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    41:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže jenom 22 sekund poté jsou Hradečtí zase zpátky ve hře! KEVIN KLÍMA provedl puk středním pásmem a dostal se až nad kruhy. Tady poslal puk před sebe na Olivera Okuliara, který podržel hru za brankou a nalil Klímovi zpátky na kruh. Rychlonohý forvard prostřelil Kacetla mezi betony – 1:2! Asistence: Oliver Okuliar.
    40:50 Daniel VOŽENÍLEK - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    40:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Padesát sekund po startu třetí třetiny odskakují Oceláři na dvě branky! Všechno to začalo u nepřesné rozehrávky Hradce směrem dopředu a kotouč zachytil na modré Daňo. Ten využil toho, že byla rozhozená domácí obrana a posunul na DANIELA VOŽENÍLKA, který byl sám před Machovským a nezaváhal – 0:2! Asistence: Marko Daňo.
    29:11 Daniel KUROVSKÝ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se ujímají extrémně důležitého vedení! Z jejich vlastního obranného pásma přišla průniková přihrávka mezi dva obránce, zatímco do akce najížděl DANIEL KUROVSKÝ. Tomu se trochu překvapivě povedlo přebruslit oba soupeře a Machovskému poslat kotouč z úniku mezi betony – 0:1! Asistence: Miloš Roman, Marian Adámek.
     
    26:01
    Antonín Jeřábek si toho nevšiml, v poli postavený Jiří Ondráček ale ano, a tak čeká Třinec první početní výhoda. Za podrážení jde ven Jan Eberle (MHK). To až ale po komerční přestávce, ve které se domácí kotel prezentuje dalším choreem.
     
    24:56
    Parádní vstup Hradce do třetiny pokračuje! Perret s Blainem dostali dvě velké příležitosti z čistých pozic, ani v jednom případě však Kacetla nepřekonali!
     
    24:25
    Filip Pavlík probruslil po pravém křídle až za kruh a jenom předal kotouč na Okuliara, který byl sám před Kacetlem. Ani ve druhém případě však třineckého kouzelníka neprostřelil!
     
    20:25
    Závěr přesilovky ale Třinec takticky nezvládl a vyhození letělo přímo do prostoru, kde Okuliar naskakoval z trestné. Proto jel rázem sám na branku a zkoušel kličku na forhend, Kacetl ale fantasticky Oceláře podržel!
     
    18:25
    A přesilovka nakonec končí pro Lvy celkem neslavně. Oliver Okuliar (MHK) dostává jako dar ze souboje u Kacetlovy kasy dvě minuty za držení. Útočný faul a 56 sekund se bude hrát čtyři na čtyři.
     
    16:25
    Perret vedl brejk v přečíslení a rozhodl se nahrávat pod sebe na McCormacka, jehož zakončení ale bylo sraženo! Hradec je ale ve velkém tlaku.
     
    15:21
    Porada nebyla nikterak dlouhá a video ukázalo, že Martin Marinčin (TRI) skutečně trefil svou holí Marka Zachara do obličeje. A protože na ledě zůstala i krvavá stopa, první přesilovka v zápase bude dokonce čtyřminutová a zahrají si ji domácí.
     
    15:21
    Rozhodčí tak debatují o potenciálním trestu a ve hře jsou 2+2 minuty pro Marinčina. O pomoc žádají hlavní sudí přítele na tabletu.
     
    09:59
    Adámek si počkal na ideální moment a střílel. Machovský vykopl před sebe, kde byl připraven Daňo. Na dorážku neměl ale ideální postavení, přesto to bylo poměrně nebezpečné.
     
    04:03
    A dobrá pasáž Ocelářů pokračovala nadále! Do hry se vložila druhá útočná formace a sražené nahození zprava domácí gólman ani jednou neměl. Po sérii odrazů a nepřehledných situací nakonec Lvi vyhodili na icing!
     
    03:39
    Třinec byl nebezpečný z nenápadné akce, kdy přišla přihrávka na kruh pro Daňa, jenž pálil z první. Machovský reagoval včas, přesto ale měl velmi těžký zákrok!
     
    01:46
    Okuliarovo nahození z téměř nulového úhlu si přikopnul nešikovně Doudera do brankoviště a Kacetl musel reagovat v poslední chvíli. Na dlouhou hůl puk poslal mezi kruhy a Oceláři vyhodili pak na icing.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 42. Kev. Klíma (Okuliar), 44. Smoleňák (Pilař) – 30. Kurovský (M. Roman, Mar. Adámek), 41. Voženílek (Daňo), 49. Voženílek (Daňo), 60. Dravecký (Nestrašil)


    Mountfield HK: Machovský (Kiviaho) – Gaspar, McCormack, Kalina, Blain (A), Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Zachar, Miškář, Eberle – Perret, Lalancette, Jergl – Okuliar, Kev. Klíma, Werek – R. Pavlík, Pilař, Smoleňák (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Doudera, Mar. Adámek, Kaňák – Chmielewski, Marcinko, M. Růžička (A) – Dravecký (A), M. Roman, Kurovský – Nestrašil, Voženílek, Daňo – Svačina, Vrána (C), Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Hynek, Šimánek

    Diváci: 6890
    Mountfield HK 2 4 Třinec
    #1 Úterý 18.04.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Třinec 2:4
    #2 Středa 19.04.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Třinec 1:2 po prodl.
    #3 Sobota 22.04.2023 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 1:0
    #4 Neděle 23.04.2023 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 1:2 po prodl.
    #5 Středa 26.04.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Třinec 3:0
    #6 Pátek 28.04.2023 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 4:1
    bahis siteleri