Osasuna – Real Betis 3:2 (kon.) | Almería – Ath. Bilbao 1:2 (kon.) | Real Sociedad – Rayo Vallecano 2:1 (kon.)
Valladolid – Girona 1:0 (kon.) | Real Madrid – Celta Vigo 2:0 (kon.)
konec
UD Almería
1:2 (0:1)
Athletic Bilbao
Sobota 22.04.2023, 16:15 • Power Horse Stadium – Estadio de los Juegos Mediterráneos (Almería) • Španělská LaLiga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:20. (18:12:13)
     
    Je konec, Almeríi se sice nakonec podařilo závěr zdramatizovat, na body to ale nestačilo. Už na počátku druhé půle šlo Bilbao díky brance Martíneze do dvoubrankového vedení, které drželo až do 92. minuty, kdy se parádním volejem zaskvěl Álex Centelles. Jeho branka ale stačila jen na redukci konečného skóre na 1:2.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým UD Almería (Alejandro Pozo).
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým Athletic Bilbao (Mikel Vesga).
     
    90+2
    Almería právě vstřelila branku! Tak tohle byla nádhera, ale není už příliš pozdě? Almería dává v nastaveném čase kontaktní gól! ÁLEX CENTELLES se dostal k odraženému míči, který ze střední vzdálenosti parádní volejí zatloukl přesně k pravé tyči.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Žlutá karta pro tým Athletic Bilbao (Álex Berenguer).
     
    88
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Gorka Guruzeta, přichází Daniel Vivian.
     
    87
    Domácí útok po levé straně zastavil Yeray, jenž prudký centr skluzem odvrátil na rohový kop.
     
    86
    Álex Berenguer se hnal za dlouhým míčem a Rodrigo Ely jej nepěkně zboural. Tady se klidně mohla udělit žlutá karta, avšak rozhodčí celou situaci nechal bez povšimnutí.
     
    83
    Álex Centelles se na hraně vápna snažil jedním dotekem prodloužit vysoký míč, trefil ale hned prvního obránce stojícího před ním.
     
    81
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Nico Williams, přichází Unai Vencedor,
    ze hřiště odchází Oihan Sancet, přichází Raúl García.
     
    78
    Gorka Guruzeta narýsoval kolmici za obranu, za kterou běžel Nico Williams, nicméně Fernando Martínez včas vyběhl a z pod nohou mu ukradl míč.
     
    77
    Gorka Guruzeta dostal dobrý míč za obranu, který ještě posunul na Sanceta, ten ale ze zajímavé pozice přestřelil.
     
    75
    Bilbao v posledních minutách naprosto kontroluje hru a vše nasvědčuje tomu, že si dnes bez problémů dokráčí pro tři body.
     
    74
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Srđan Babić, přichází Alejandro Pozo,
    ze hřiště odchází Luis Javier Suárez, přichází Dyego Sousa.
     
    70
    Ani z tohoto rohového kopu nevytvořilo Bilbao žádnou nebezpečnou šanci, vše ale nasvědčuje tomu, že mu to při konečném zúčtování vadit nebude.
     
    69
    Oier Zarraga vystřelil z volného kopu a trefil zeď, nicméně vybojoval tak alespoň rohový kop.
     
    68
    Žlutá karta pro tým UD Almería (Rodrigo Ely).
     
    67
    Nico Williams výborně vyřešil přečíslení a našel úplně volného Zarragu, jenž ale nikým nebráněn nedokázal zevnitř šestnáctky dobře zakončit!
     
    66
    Adrián Embarba rozehrál volný kop dlouhým nákopem do vápna, což ale obrana Bilbaa očekávala a neměla žádný problém s eliminací nebezpečí.
     
    65
    Žlutá karta pro tým Athletic Bilbao (Oier Zarraga).
     
    64
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Gonzalo Melero, přichází Lázaro,
    ze hřiště odchází Léo Baptistão, přichází Francisco Portillo.
     
    63
    Álex Berenguer se dostal k odraženému míči uvnitř šestnáctky, nicméně jeho střela letěla hodně vysoko nad.
     
    62
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Ander Herrera, přichází Oier Zarraga.
     
    59
    Léo Baptistão rozehrál volný kop z velké dálky troufalou střelou, která ale neměla nejmenší šanci přeletět zeď.
     
    57
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Arnau Puigmal, přichází Adrián Embarba.
     
    56
    Bilbao právě vstřelilo branku! Tak teď už to s domácími vypadá opravdu bledě! Oihan Sancet prostrčil míč do vápna, kde se jej ujal ÓSCAR DE MARCOS. Ten si jej potáhl na osu hřiště a spoře bráněn zakončil krásně k levé tyči.
     
    53
    Rodící se přečíslení Bilbaa bylo zastaveno, když Nico Williams ve středovém kruhu narazil na čistý skluz.
     
    52
    Z volného kopu dle očekávání přišel dlouhý míč do vápna, který ale nikdo z domácích nedokázal přetavit v nebezpečnou střelu.
     
    51
    Léo Baptistão si z levé strany naváděl míč na osu hřiště, přičemž byl ale faulován. Domácí mají k dispozici volný kop z velké dálky.
     
    49
    Centr z rohového kopu si ve vápně našel Iñigo Martínez, který hlavou trefil pravou tyč!
     
    48
    Fernando Martínez si teď při výkopu málem pořádně zavařil, když při odkopu trefil napadajícího protihráče, naštěstí pro něj zamířil míč za pomezní čáru.
     
    46
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Álex Berenguer.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V první půli jsme sledovali jednoznačnou převahu hostů z Bilbaa, kteří po zásluze vedou. V 9. minutě po hrubé chybě domácího gólmana otevřel skóre Nico Williams. Další góly už do píšťalky nepřišly a Almería může být ráda, že je stále ve hře o body.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:18.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45
    Na centr z pravé strany si dobře naskočil Samuel Costa, který ale z pozice penaltového puntíku hlavičkou vysoko přestřelil.
     
    44
    Kombinace hostů směřovala až k Simónovi, který si míč na kopačkách náležitě užil. Nikdo jej nenapadal, což vedoucímu Bilbau naprosto vyhovuje.
     
    43
    Almería je v útoku gramlavá a nepřesná, čehož využil Ander Herrera, ten se zmocnil nepřesného pasu a odkopl míč co nejdál od svojí branky.
     
    42
    Bilbao mělo k dispozici další rohový kop, kterého se ujal Nico Williams, z tohoto typu standartní situace ale zatím ani jeden z týmů zahrozit nedokázal.
     
    38
    Nico Williams se na hraně velkého vápna snažil zpracovat skákavý míč, nicméně učinil tak rukou, útok Bilbaa tak končí.
     
    37
    Gorka Guruzeta udělal pár rychlých kroků, kterými se uvolnil od obránce a vyslal střelu ze střední vzdálenosti, jež o pár čísel minula levou tyč.
     
    35
    Arnau Puigmal teď napadal až příliš agresivně, což hlavní arbitr po zásluze ohodnotil jako nepovolené.
     
    33
    Arnau Puigmal si na pravé straně zpracoval těžký míč a posadil centr přímo na hlavu Suáreze, který ale z bezprostřední blízkosti hlavičkoval přímo do náruče gólmana.
     
    30
    Tentokrát Lucas Robertone z podobné pozice jako před malou chvílí ještě přihrával, avšak jeho dlouhý pas za obranu včas vystihl brankář Unai Simón.
     
    29
    Hra se v posledních minutách bez zjevného efektu přesouvá ze strany na stranu, ale útoky málokdy končí zajímavým zakončením.
     
    28
    Lucas Robertone se dostal k odraženému míči kousek před šestnáctkou a po rychlém zpracování jej utáhla na zadní tyč, kterou jen o pár čísel minul.
     
    27
    Luis Javier Suárez uprostřed hřiště schytal šlapák zezadu na achilovku, který ale unikl zraku sudího. Suárez se ale statečně zvedá a v zápase bude pokračovat.
     
    26
    Óscar de Marcos využil místo na pravé straně a posunul se blíže brance, jeho střílený centr ale přes hustou obranu do vápna nedoputoval.
     
    24
    Oihan Sancet si ve vápně jedním dotekem zpracoval dlouhý nákop a druhým už střílel, z gólové pozice ale branku trestuhodně přestřelil.
     
    22
    Domácí se dostali do ojedinělé šance v podobě rychlého protiútoku. Na jeho konci stál Gonzalo Melero, jenž ale skákavý míč ve vápně trefit nedokázal.
     
    21
    Žlutá karta pro tým Athletic Bilbao (Oihan Sancet).
     
    21
    Bilbao mělo k dispozici rohový kop, jehož exekuce se ujal Nico Williams, nicméně jeho centr žádné pozdvižení v domácí obraně nezpůsobil.
     
    20
    Óscar de Marcos si ve velké rychlosti naváděl míč do vápna, ale Samuel Costa jej krásně čistým skluzem dokázal odzbrojit.
     
    18
    Hosté znovu velmi snadno pronikli do útoku a obléhali pokutové území, o poslední přihrávku se postaral Óscar de Marcos, jenž se snažil dloubnout míč před branku, nicméně jeden z obránců jeho pas zachytil.
     
    17
    Gorka Guruzeta dostal míč za obranu a s obráncem nalepeným na zádech se skácel k zemi, to ale zbytečně, byl totiž v postavení mimo hru.
     
    15
    Bilbao zatím velmi snadno přechází do útoku, Oihan Sancet tentokrát z osy hřiště posunul míč na pravé křídlo, leč na následný střílený centr do vápna už nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl.
     
    14
    Iñaki Williams se dostal do šestnáctky a ze zajímavé pozice vypálil, svůj projektil ale nenapasoval mezi tři tyče.
     
    12
    Almería se po nešťastném startu snaží trochu uklidnit hru a přihrává si v bezpečí na vlastní polovině.
     
    10
    Luis Javier Suárez si navedl míč na hranu velkého vápna a vystřelil do protipohybu gólmana, Unai Simón se ale roztáhl a pomalou přízemní střelu zastavil.
     
    9
    Bilbao právě vstřelilo branku! Tak tohle si Fernando Martínez za rámeček nedá, Bilbao dává první gól prakticky zadarmo! NICO WILLIAMS dostal přihrávku za obranu a z levé strany šestnáctky vyslal přízemní střelu, kterou domácí gólman trestuhodně pustil pod tělem.
     
    7
    Léo Baptistão se po levé straně efektně proháčkoval do vápna a dostal až do těsné blízkosti branky. Unai Simón mu ale dostatečně zmenšil střelecký úhel a vychytal jej.
     
    5
    Domácí Almería měla k dispozici první rohový kop dnešního utkání, nicméně žádné nebezpečí pro branku Bilbaa z něj nevzešlo.
     
    3
    Iñaki Williams byl adresátem prudké přihrávky za obranu po pravém křídle, nicméně dobře bránící Álex Centelles míč skluzem zachytil.
     
    2
    Luis Javier Suárez se hnal za dlouhým míčem na hranu velkého vápna, nicméně rychlejší stoper jej hlavou přiťuknul do rukavic svého gólmana.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujímá domácí Almería, která nastupuje v červenobílých dresech, Bilbao má dnes černou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    UD Almería: F. Martínez – Brandáriz, Ely, Babić (C), Centelles – S. Costa, Robertone – Puigmal, Melero, Baptistão – L. Suárez.
    Náhradníci: Mariño – A. Pozo, Kaiky, de la Hoz, Šviderský, Portillo, Eguaras, Embarba, Sousa, Lázaro.
    Trenér: Rubi

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos (C), Yeray, I. Martínez, Berchiche – Vesga, A. Herrera – I. Williams, Sancet, N. Williams – Guruzeta.
    Náhradníci: Iruarrizaga, Agirrezabala – Capa, Vivian, Balenziaga, Paredes, Vencedor, Berenguer, Zarraga, R. García I, Adu.
    Trenér: Ernesto Valverde

    Rozhodčí: Valentin Pizatto Gomez.
     
    Athletic Bilbao

    Bilbao má stále na dostřel účast v evropských pohárech, na které by se potřebovalo umístit alespoň na 6. místě, aktuální ztráta činí čtyři body. Zatím je celek z Baskicka se 43 body na 7. místě a z posledních pěti utkání vybojoval deset bodů. Naposledy se Bilbao představilo na domácím trávníku, kde porazilo 2:0 Real Sociedad. Nejlepším střelcem týmu je Iñaki Williams, jenž ke svým osmi trefám přidal ještě dvě asistence. Osm gólů v lize nastřílel i Oihan Sancet.
     
    UD Almería

    Almería v letošní sezoně bojuje o záchranu, nicméně její pozice v tomto nezáviděníhodném klání je vcelku dobrá. Celek z jihu Španělska se aktuálně se 30 body na kontě nachází na 17. místě a jeho náskok na sestupovou 18. pozici činí tři body. Z posledních pěti utkání získala Almería 5 bodů a naposledy se představila na hřišti Atlética Madrid, odkud se po prohře 2:1 vracela bez bodu. Nejlepším střelcem týmu je šestigólový El Bilal Touré, kterého však v posledních kolech trápilo zranění.
     
    Zdravím všechny příznivce kvalitní španělské kopané, vítejte u online přenosu z utkání LaLigy mezi celky UD Almería a Athletic Bilbao.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Jakub Ruč

    Branky: 90+2. Centelles – 9. N. Williams (Sancet), 56. de Marcos (Sancet)

    Karty:   68. Ely (ALM), 90+4. A. Pozo (ALM) – 21. Sancet (ATB), 65. Zarraga (ATB), 90. Berenguer (ATB), 90+4. Vesga (ATB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:20.
    UD Almería: F. Martínez – Brandáriz, Ely, Babić (C) (74. A. Pozo), Centelles – S. Costa, Robertone – Puigmal (57. Embarba), Melero (64. Lázaro), Baptistão (64. Portillo) – L. Suárez (74. Sousa).
    Náhradníci: Mariño – Kaiky, de la Hoz, Šviderský, Eguaras.

    Trenér: Rubi

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos (C), Yeray, I. Martínez, Berchiche – Vesga, A. Herrera (62. Zarraga) – I. Williams (46. Berenguer), Sancet (81. R. García I), N. Williams (81. Vencedor) – Guruzeta (88. Vivian).
    Náhradníci: Iruarrizaga, Agirrezabala – Capa, Balenziaga, Paredes, Adu.

    Trenér: Ernesto Valverde

    Rozhodčí: Valentin Pizatto Gomez

    Diváci: 13 271
    bahis siteleri