Slovensko – Kanada 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Lotyšsko 5:1 (kon.) | Švédsko – Česko cz 2:0 (kon.)
USA – Finsko 8:4 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1) Stav série: 3:1
Mountfield HK
Neděle 23.04.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:34 Radovan PAVLÍK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    60:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Trenérská výzva domácího týmu nebyla úspěšná, k zásahu vysokou holí nedošlo. Střelcem vítězné branky byl RADOVAN PAVLÍK. Asistence: Aleš Jergl. Konečný stav utkání 1:2.
     
    60:34
    Mountfield HK vstřelil branku, ale domácí si ještě vyžádali trenérskou výzvu k posouzení situace z hlediska hry vysokou holí.
     
    57:17
    Obrovské šance před Machovským! Nejprve po Marcinkově a Růžičkově přihrávce byl sám před gólmanem Daňo a následně ještě střílel Růžička. Kotouč orazítkoval zadní mantinel.
     
    55:16
    Chmielewski zatáhl puk do útočné třetiny, nabil na modrou Douderovi, jehož střela z první nadělala Machovskému starosti. Hostující brankář ale udržel puk před brankovou čárou.
     
    54:36
    Voženílek zatáhl puk do útočné třetiny, předal Nestrašilovi, který nacentroval před bránu, kde Daňo do puku jen lehce šťouchl. Machovský parádní zákrok.
     
    52:22
    Domácí dostali puk do střední třetiny a šance se hned zrodila na druhé straně. Střílel z levého kruhu z takového poloúniku Růžička, ale Machovský jej vychytal. Je vyhlášená komerční přestávka.
     
    47:04
    Hosté chybovali v útočném pásmu, kam zatáhl puk Miškář. Puk propadl do střední třetiny, kde jej sebral Hudáček a upaloval sám na Machovského. Potáhl si brankáře do strany, ale měl už komplikovanou pozici na zakončení. Poté ještě hledal kolegu zpoza branky před odkrytou klecí, ale domácí se už ke střele nedostali.
     
    41:56
    První velká šance druhé třetiny vznikla z nenápadného nahození z obranného pásma, které Machovskému vypadlo a za kterým šel Kurovský. Domácí měli následně nebezpečnou střelu ze slotu.
     
    39:57
    Kritický moment přežili Oceláři v samotném závěru druhé třetiny. Klíma udržel puk u mantinelu, nabil na modrou Filipu Pavlíkovi a jeho střelu, kterou Kacetl podle mě moc neviděl a zasahoval spíš intuitivně, vytěsnil třinecký brankář držadlem hole. Následoval další prudký centr z druhé strany před branku na teč, která skončila těsně mimo třineckou branku!
     
    36:00
    Werek s Eberlem postupovali dva na dva a nakonec z toho byla poměrně nebezpečná dorážka, která těsně přeskočila třineckou branku.
     
    32:47
    A festival jasných faulů pokračuje. Ani Jakub Lev (MHK) nedal rozhodčím moc šancí nepísknout. Ve středním pásmu zastavil Hrňu, který se jej snažil obejít. Menší trest podrážení.
     
    29:39
    Pasáž vyloučení pokračuje. Mislav Rosandić (MHK) podrazil ve středním pásmu Draveckého a nabídl rozhodčím také poměrně jasnou možnost, jak se nechat vyloučit.
     
    29:25
    Domácí už jsou kompletní. V samotném závěru početní převahy ještě zblízka Kacetlovy branky dorážel vyražený puk Jergl a přestřelil. Možná s přispěním Kacetlova betonu?
     
    27:45
    Navrátilec z trestné lavice Marcinko teď měl velkou šanci, když mu v situaci dva na dva nabil na vrchol pravého kruhu Nestrašil.
     
    27:17
    Domácí si neporozuměli ve středním pásmu při rozehrávce a Okuliara následně fauloval Adam Smith (TRI). Třinecký bek je vykázán za podrážení. Hosté mají k dispozici 21 sekund převahy čtyř proti třem.
     
    26:17
    Následně je vyloučen Radek Smoleňák (MHK) za sekání. Ten fauloval Smithe a následně se poměrně intenzivně rozvířily emoce. Hosté vyčítali Smithovi, že faulu přidal a sám Smoleňák se nemohl s vyloučením smířit.
     
    25:38
    Hosté byli nastěhovaní v útočném pásmu a proti jejich ofenzivní aktivitě se provinili domácí svým prvním faulem v utkání. Vyloučen je Tomáš Marcinko (TRI) za držení.
    24:19 Marian ADÁMEK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Akce domácích pokračovala. Od levého mantinelu putoval puk křížně na modrou čáru, odkud zapadla do Machovského brány střela MARIANA ADÁMKA. Asistence: Libor Hudáček, Daniel Voženílek. Stav utkání 1:1.
    18:07 Bohumil JANK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Následovalo vhazování před Kacetlem a hned po něm se dostal ke střele od modré BOHUMIL JANK a za třineckého brankáře zapadla střela, kterou Kacetl zřejmě neviděl. Asistence: Aleš Jergl. Stav utkání 0:1.
     
    14:57
    Hosté postupovali skrz střední pásmo, vypadalo to na nebezpečný útok tři na dva ve třinecké zóně, ale hlavní rozhodčí Šír situaci přerušil. Marek Zachar (MHK) vysekl Kurovskému hůl a je prvním vyloučeným hráčem za sekání.
     
    13:02
    Oceláři teď měli solidní pasáž v útočné třetině, kterou nevyužili a naopak Eberle založil akci dva na jednoho, do které se nestihl vrátit Daňo. Smoleňák střílel z levého kruhu a Kacetl těžkou střelu vyškrábl ramenem.
     
    11:08
    Intenzivní střídání, které začalo ostrým zákrokem Janka na Vránu v útočném rohu z třineckého pohledu. Pak po krátké mezihře hostů v útočné třetině jeli tři Oceláři na dva a situace končí střelou Vrány z osy ze slotu, kterou kryje Machovský.
     
    09:51
    První situace, kterou bychom mohli označit za šanci. Roman se ve střední třetině šikovně uvolnil, v útočné zóně si pak hodil puk na osu a vystřelil přes beka.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 25. Mar. Adámek (Hudáček, Voženílek) – 19. Jank (Jergl), 61. R. Pavlík (Jergl)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Čukste, Kaňák, Mar. Adámek, Doudera, Zahradníček – M. Růžička (A), Marcinko, Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Dravecký (A) – Daňo, Voženílek, Nestrašil – Hrňa, Vrána (C), Hudáček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Mountfield HK: Machovský (Kiviaho) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Rosandić, Marcel – Zachar, Miškář, R. Pavlík – Jergl, Lalancette, Perret – Werek, Kev. Klíma, Okuliar – Smoleňák (C), Lev (A), Eberle.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Hribik, Šír – Jiří Ondráček, J. Svoboda

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 2 Mountfield HK
    #1 Úterý 18.04.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Třinec 2:4
    #2 Středa 19.04.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Třinec 1:2 po prodl.
    #3 Sobota 22.04.2023 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 1:0
    #4 Neděle 23.04.2023 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 1:2 po prodl.
    #5 Středa 26.04.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Třinec 3:0
    #6 Pátek 28.04.2023 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 4:1
    bahis siteleri