Česko – Maďarsko 4:1 (kon.)
konec
Česko
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Maďarsko
Neděle 23.04.2023, 19:00 • Mátyásföldi Jégcsarnok, Budapešť • Evropský pohár žen do 16 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je evropský turnaj hráček do šestnácti let, který dospěl do finále. A v něm znovu nechybí Češky, které v souboji o zlaté medaile vyzvou stejně staré Maďarky, které tento turnaj hostí.
     
    Nominace ženské šestnáctky

    Brankářky:
    Daniela Nováková (Slavia Praha), Kateřina Fialová (Ostrov).

    Obránkyně:
    Aneta Paroubková (Pilsen Wolves), Elen Jarabková (Hvězda Praha), Johanna Tischler (Warriors Brno), Šarlota Stýblová (Polička), Hana Panešová (Roudnice nad Labem), Madlen Chladová (Humpolec), Adéla Fromová (Kolín), Alena Luxemburková (Poděbrady).

    Útočnice:
    Ester Rosenbaumová (Slavia Praha), Magdaléna Felcmanová (Rovaniemi, Finsko), Julie Jebousková (Stanstead College, Kanada), Adéla Pánková (Soběslav), Lucie Šindelářová (Mladá Boleslav), Kateřina Nogová (Orlová), Natálie Musilová (Mad Bull), Kateřina Pěnčíková (Poruba), Tereza Gildainová (Šumperk), Věra Šťástková (Liberec).
     
    První zápas odehrály české hráčky s Francií a ačkoli měly střelecky navrch, ve druhé třetině inkasovaly. Ovšem ve třetím dějství vyrovnaly paradoxně v oslabení a byly zpět v zápase. Netrvalo dlouho a české hokejistky strhly vedení na svou stranu a nakonec vyhrály 2:1. Na turnaji v Maďarsku tak výhru doslova vydřely.
     
    Druhý zápas už byl zcela v režii českého týmu. Češky na Norsko doslova vlétly a měly znovu velký počet střel. Tentokráte už pálily ostrými a norské hráčky porazily vysoko 7:1. Navíc se parádní trefou prezentovala Julie Jebousková, která předvedla parádičku. Skórovala totiž střelou mezi nohama ala Tomáš Hertl. Češky se tak naladily na dnešní duel s Němkami a opět chtějí uspět.
     
    V sobotu si pak Češky připsaly další vítězství a základní skupinu tak zakončily bez ztráty kytičky. Porazily Němky 6:2 a nadále tak drží neporazitelnost. A rády by v tom pokračovaly i dnes. Loni totiž tento turnaj vyhrály a dnes tak budou bojovat o zlaté medaile, které obhajují. Máme se na co těšit.
     
    Loni Češky o finálové účasti rozhodly až v posledním utkání ve skupině, letos měly postup jistý už před utkáním s Německem, vzhledem k vývoji ostatních zápasů. I v loňském roce hrály o prvenství s Maďarskem. Porazí ho i dnes nebo budou Maďarky oplácet?
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Nováková (Fialová) – Fromová, Stýblová, Paroubková, Tischler, Chladová, Jarabková, Panešová – Jebousková, Luxemburková, Šindelářová – Gildainová, Mazancová, Pánková – Felcmanová, Nogová, Šťástková – Panešová, Palíšková
    Trenér: Jan Lucák

    Maďarsko: Takácsová (Milibáková) – Konczová, Kornyilová, Hajduová, Szabóová, Harasztová, Simonová – Báhiczkiová-Tóthová, Mozolaiová, Pásztorová – Hiezlová, Polónyiová, Weilerová – Bereczkiová, Fehérová, Gergylyová – Kovácsová-Ferenczová, Paskaová, Sághyová

    Rozhodčí: Daleová – Andrewsová, Bublová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je vstup do zápasu jako hrom. Od hrazení si vybruslila na kruh JULIE JEBOUSKOVÁ a poté napřáhla ke střele a tou pak dostala kotouč mezi betony Takácsové a pověsila puk do sítě – 1:0. Asistence: Alena Luxemburková.
    00:15 Julie JEBOUSKOVÁ - 1:0
     
    01:28
    Hned na to šly do akce Maďarky, ale nedostaly se do zakončení před brankou Daniely Novákové.
     
    02:10
    Nyní musela do zákroku Zoe Noémi Takácsová, která pokryla střelu z levé strany. Hra je přerušena a vhazovat se bude po její pravé ruce.
     
    03:43
    Náznak úniku Maďarek zastavily Češky a rychle otočily hru do útočného pásma, kde znovu kombinovaly. Zblízka to pak zkusila Magdaléna Felcmanová, ale neuspěla.
     
    04:55
    V pásmu Maďarek byly zase agilní české hráčky, které se ale znovu nedostaly do vážnější šance před Takácsovou.
     
    05:26
    Nahozený puk do pásma Maďarek zachytila jedna z obránkyň a soupeř českého týmu míří na opačnou stranu.
     
    07:02
    Johanna Tischler pálila od modré čáry a její prudká rána končí na pozorné maďarské obraně. Hned na to pak právě Maďarky otáčejí hru.
     
    08:45
    Další průnik českého týmu a zblízka to zkusila jedna z Češek, ale pálila jen těsně vedle branky Takácsové.
     
    09:19
    Češky vyhnaly Maďarky ze svého teritoria a hra se otáčela znovu do pásma maďarského týmu. Ovšem ten český se dopustil zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Novákovou.
     
    10:11
    Velká šance Maďarek, z hrany kruhu pálila Krisztina Weilerová a její jedovku ukázkovým semaforem chytá Daniela Nováková, která svůj tým podržela a také své čisté konto!
     
    11:09
    Adéla Pánková posílala v akci dvě na jednu přihrávkou na najíždějící spoluhráčku na druhé straně, ale tuhle souhru pokazila maďarská obrana.
     
    11:54
    Závar před Danielou Novákovou Češky zvládly a už se zase derou na druhou stranu.
     
    12:15
    A tam to z pravého kruhu švihem zkusila Kateřina Nogová a proti ní zase skvělý zákrok vytasila Zoe Noémi Takácsová, která nechala hru přerušit.
     
    13:03
    Vyloučení v týmu Česko:
    Šarlota Stýblová – 2 min., podrážení.
     
    13:17
    Vyloučení v týmu Česko:
    Johanna Tischler – 2 min., držení.
     
    13:37
    Maďarky zahájily dvojnásobnou přesilovou hru menším tlakem před Danielovou Novákovou a ta jistila puk. Hned na to nechala raději hru zastavit.
     
    14:45
    Nyní se český tým dostal na kotouč a hned ho vyhodil až před branku Takácsové. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    14:50
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Od modré čáry napřáhla ke střele ANNA KORNYILOVÁ a puk nakonec po nějakém odrazu skončil v brance českého týmu – 1:1. Asistence: Darma Gergelyová.
    14:50 Anna KORNYILOVÁ - 1:1
     
    15:17
    Česko je v plném počtu.
     
    16:11
    Vyloučení v týmu Česko:
    Aneta Paroubková – 2 min., podrážení.
     
    16:11
    Další vyloučení českého týmu a Maďarsko má šanci strhnout vedení na svou stranu, zahraje si další početní výhodu.
     
    16:30
    Maďarky se už natlačily před českou branku, ovšem česká šestnáctka se urputně snaží získat kotouč na svou stranu, aby ho vyhodila daleko od Daniely Novákové.
     
    16:58
    A to se daří až nyní, puk letí před maďarskou klec a český tým rychle střídá.
     
    18:00
    Puk prolétl k brance Daniely Novákové, ta se po něm natahovala lapačkou, ale nakonec zasahovat nemusela, touš totiž skončil vedle její klece.
     
    18:11
    Česko se ubránilo a už je v plném počtu.
     
    18:50
    A hned české hráčky zahrozily před brankou Maďarska, Anna Mazancová ale zblízka Takácsovou nepřekonala. Nicméně stále se Češky drží před její svatyní a kombinují.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Zakázané uvolnění českého celku a hra se stěhuje před Danielu Novákovou, vhazovat se bude po její pravé ruce.
     
    19:45
    Anna Kornyilová znovu vyslala z dálky nepříjemnou střelu, která zamířila na Danielu Novákovou, ta ale uhájila brankoviště a podržela své spoluhráčky. Kotouč si tak sbírají ony a jdou ještě dopředu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     
    První třetina je minulostí a začala lépe pro Češky, které otevřely účet už po patnácti vteřinách hry. Z kruhu napřáhla Julie Jebousková a tak prostřelila Takácsovou mezi betony. V patnácté minutě pak střelou od modré čáry vyrovnala ve dvojnásobné přesilové hře Anna Kornyilová a začínalo se znovu od začátku. I když měly oba celky další šance, skóre se už neměnilo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Češky se natlačily až před Takácsovou, zblízka dorážely puk, ale brankářka Maďarska svou svatyni uhájila.
     
    21:01
    Johanna Tischler se proháčkovala do útočného pásma a střelou švihem z levého kruhu nechala vyniknout Takácsovou, která vytáhle efektní semafor.
     
    21:51
    Další kombinace národního týmu a po ní zakročila opět Zoe Noémi Takácsová. Před dotěrnými soupeřkami pak raději nechala hru přerušit.
     
    22:36
    Nahození Felcmanové od modré čáry skončilo u Takácsové a ta má puk u sebe. Následně pak Maďarky vytahují hru na opačnou stranu.
     
    23:45
    Teď to zase zkusily soupeřky českého týmu a pozorná ve svém brankovišti musela být Daniela Nováková, která u své levé tyče jistila kotouč a přikryla ho pod lapačku.
     
    24:23
    Dvě Češky jely na jednu obránkyni, na Takácsovou šla střela z levé strany a tu znovu dokázala pokrýt.
     
    25:23
    Lucie Šindelářová nahodila kotouč z levého kruhu před branku, ale na dorážku to její spoluhráčka nestihla. Nicméně stále se české hráčky drží v útočném pásmu.
     
    26:01
    Nyní se musela zase činit Daniela Nováková, která pokus z levého kruhu vytěsnila do bezpečí.
     
    26:54
    Magdaléna Felcmanová převzala puk od Lucie Šindelářové a na pravé straně to zkusila z bekhendu, ale Takácsová její ránu jistila.
     
    27:40
    Těsně u branky Takácsové jedna z Češek chtěla dorazit puk v pádu před brankovištěm, ale brankářka Maďarska si poradila a znovu má kotouč v lapačce.
     
    28:01
    Effi Réka Hiezlová z bekhendu nahodila puk před branku českého týmu, která byla trochu odkrytá, ale nakonec nikdo z Maďarek nedorážel.
     
    29:14
    Vyloučení v týmu Česko:
    Magdaléna Felcmanová – 2 min., podrážení.
     
    29:25
    Další vyloučení Češek a Maďarky tak hrají přesilovou hru. Hned se cpaly do útočného pásma, ale zastavilo je postavení mimo hru, která se přestěhovala zpět do středního pásma, kde se bude za okamžik vhazovat.
     
    30:06
    Petra Polónyiová na levé straně bekhendovou střelou zakončila a trefila beton Daniely Novákové. Následně pak se Češky rychle osvobozují výhozem puku až před Takácsovou.
     
    30:55
    Závar před Novákovou Češky zvládly a hned s pukem zamířily do útočného pásma.
     
    31:14
    Česko je v plném počtu.
     
    31:23
    Vyloučení v týmu Maďarsko:
    Amanda Boglárka Konczová – 2 min., podrážení.
     
    32:35
    Po střele Češek získaly puk obránkyně Maďarska a vyhodily ho až před Novákovou. Češky tak musejí další akci zakládat od její branky.
     
    32:59
    Maďarky ve vlastním oslabení vyslaly na Novákovou pokus, ta ho vyráží do bezpečí.
     
    33:23
    Maďarsko je v plném počtu.
     
    33:45
    Magdaléna Felcmanová na pravém kruhu vyslala nepříjemnou střelu na Takácsovou, ta její ránu vyráží betonem mimo ohrožení své svatyně.
     
    34:12
    Daniela Nováková znovu čelila nebezpečné střele z mezikruží a kotouč jistí a má ho v lapačce. Hra je zastavena a vhazovat se bude po levé ruce české brankářky.
     
    35:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky v závěru druhého dějství strhávají opět vedení na svou stranu. Lucie Šindelářová bekhendem nahodila puk před branku, ten byl poté sražen a dostal se na levý kruh k ALENĚ LUXEMBURKOVÉ, která střelou našla skulinu v bráně soupeřek a pověsila puk pod víko – 2:1. Asistence: Lucie Šindelářová.
    35:51 Alena LUXEMBURKOVÁ - 2:1
     
    37:40
    Další akce českého celku, který byl chvíli před Takácsovou zase nebezpečný.
     
    38:25
    Češky se samy vykázaly z útočného pásma a hned se draly do obrany, aby případně pomohly Novákové.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:19
    Maďarky ve svém teritoriu vypíchly touš a nasměrovaly hru zase před Danielu Novákovou, nakonec ale před ní nedokázaly pořádně vystřelit.
     
    39:48
    Vyloučení v týmu Maďarsko:
    Nikolett Fehérová – 10 min. osobní trest, nesportovní chování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:29.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm se oba týmy přetahovaly o akce a obě brankářky tak musely být ve svých brankovištích pozorné. Svými zákroky motaly soupeřkám hlavy a skóre se stále neměnilo. Až v šestatřicáté minutě to změnila Alena Luxemburková, která z levé strany prostřelila Takácsovou a strhla tak vedení opět na stranu českého týmu. Stále ale není rozhodnuto, ve třetí třetině se Maďarky budou snažit vyrovnat, aby se vrátily zpět do hry, naopak Češky prahnou po pojistce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Stejně jako v první třetině patří úvodní minuta té třetí českému týmu. Julie Jebousková vystřelila na branku Takácsové, puk se poté odrazil k najíždějící LUCII ŠINDELÁŘOVÉ, která ho poté doklepla za záda maďarské gólmanky – 3:1. Asistence: Julie Jebousková.
    40:11 Lucie ŠINDELÁŘOVÁ - 3:1
     
    41:24
    Národní tým tak Maďarsku odskočil na dvoubrankový rozdíl a v boji o zlaté medaile je na tom lépe než soupeř.
     
    42:27
    Zakázané uvolnění Maďarek a hra se stěhuje znovu před branku Takácsové, buly bude vhozeno po její pravé ruce.
     
    43:15
    Maďarky se prodraly do teritoria českého týmu, hned se ale zase pakovaly zpět. Češky jim kotouč sebraly a zamířili opačným směrem, tedy až před klec Takácsové.
     
    44:45
    Berta Bora Mozolaiová nedosáhla na puk před útočnou modrou čárou, proto ho poté sebrala jedna z Češek a znovu se tak hráčky národního týmu přesouvají před branku Takácsové.
     
    45:22
    Na levé straně se do střely opřela Alena Luxemburková, ale proti byl beton připravené brankářky Takácsové.
     
    46:10
    Naopak na druhé straně holí vytěsnila touš do bezpečí Daniela Nováková a poté před dotírajícími soupeřkami ho poté přikryla lapačkou a přerušila hru.
     
    47:03
    Vyloučení v týmu Česko:
    Věra Šťástková – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
     
    47:13
    Na hráčkách českého týmu je hodně vidět, jak moc prahnou po obhajobě zlatých medailí z loňského roku. Na ledě pomáhají Novákové a stále drží slibný náskok, který je dvoubrankový.
     
    47:53
    Nebezpečnou střelu nyní pokryla Daniela Nováková a hned na to nechává hru zastavit. Buly bude vhozeno na pravém kruhu a Maďarky se tak ještě mohou zdržet v útočném teritoiru.
     
    48:27
    Daniela Nováková připisuje další důležitý zákrok. Maďarky více ožily a snaží se za každou cenu dostat se Češkám na rozdíl jediné branky.
     
    49:03
    Češky jsou v plném počtu.
     
    50:15
    Madlen Chladová dorážela puk před Takácsovou, Maďarky ho vyrazily před sebe a poté se znovu snažila zakončit stejná hráčka, ale Takácsová má puk v lapačce.
     
    51:04
    V rohu obranného pásma získaly puk na svou stranu zase české hráčky a hned přenesly hru před branku Maďarek. Tam zakročila Zoe Noémi Takácsová a zastavuje hru. Buly po její pravici.
     
    51:28
    Do akce jely Maďarky, Effi Réka Hiezlová pak napřáhla na pravém kruhu a její pokus zastavila pozorná lapačka Daniely Novákové!
     
    52:08
    Střelu Nikoletty Fehérové ramenem srazila nad sebe Daniela Nováková a má tak další důležitý zákrok, kterým udržela dvoubrankový náskok svého týmu.
     
    53:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Náskok českého týmu je zase vyšší. Od modré čáry napřáhla ke střele ANETA PAROUBKOVÁ po tom, co jí puk posunula Magdaléna Felcmanová a její dalekonosný projektil zapadl až za záda Takácsové – 4:1. Asistence: Magdaléna Felcmanová.
    53:06 Aneta PAROUBKOVÁ - 4:1
     
    54:10
    Češky tak necelých šest minut před koncem hájí bezpečný náskok a už to vypadá, že by o výhru neměly přijít. Nyní se znovu dostaly do akce, ale Takácsová zakročila.
     
    55:51
    Češky našly odražený puk od soupeřek a hned ho vytáhly do středního pásma a směřovaly před Takácsovou, ale ke střele se díky obraně Maďarska nedostaly.
     
    57:10
    Vyloučení v týmu Česko:
    Adéla Pánková – 2 min., vražení na hrazení.
     
    57:10
    Oddechový čas pro tým Maďarsko.
     
    57:10
    Maďarky jsou v šesti a zkoušejí to bez brankářky!
     
    57:45
    Češky ale po zisku puku vyhazují až před branku soupeřek a šetří cenné vteřiny.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:28
    Maďarky se natlačily před Novákovou a pálí z každé pozice, zatím se jim ale nedaří prostřelit Danielu Novákovou. A ta nyní kryje pokus Paskaové a hra je zastavena.
     
    58:47
    Po vhazování v českém pásmu hned Češky vyhodily puk zase až před odkrytou branku Maďarska a ukrojily z oslabení další čas.
     
    59:10
    Češky jsou kompletní.
     
    59:28
    Po střele Konczové máchla rukou Daniela Nováková a znovu srazila kotouč nad sebe. Následně pak se derou do akce ještě její spoluhráčky.
     
    59:50
    Češky odklepávají poslední vteřiny zápasu a za chvíli si budou užívat velké radosti!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Hráčky českého týmu do šestnácti let porazily ve finále turnaje domácí Maďarsko 4:1 a stejně tak jako před rokem i letos nad stejným soupeřem slaví zisk zlatých medailí! Je to zase další obrovský úspěch pro ženský hokej!
     
    Maďarky tak na domácím turnaji obsadily znovu druhé místo, ovšem rozhodně to není vůbec špatné. I ony pro svou zemi udělaly velmi dobrý výsledek.
     
    Celý český tým převzal zlaté medaile a nyní už zimním stadionem v Budapešti zní česká hymna.
    Český tým se zlatými medailemi za tónů české hymny
     
    A nyní hráčky českého týmu převzaly to nejdůležitější, pohár pro vítěze tohoto turnaje a už s ním křepčí a skáčou na ledě.
    Češky převzaly pohár pro vítěze
     
    To už je ode mne vše. Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:13:07)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Jebousková (Luxemburková), 36. Luxemburková (Šindelářová), 41. Šindelářová (Jebousková), 54. Paroubková (Felcmanová) – 15. Kornyilová (Gergelyová)


    Česko: Nováková (Fialová) – Fromová, Stýblová, Paroubková, Tischler, Chladová, Jarabková, Panešová – Jebousková, Luxemburková, Šindelářová – Gildainová, Mazancová, Pánková – Felcmanová, Nogová, Šťástková – Panešová, Palíšková
    Trenér: Jan Lucák

    Maďarsko: Takácsová (Milibáková) – Konczová, Kornyilová, Hajduová, Szabóová, Harasztová, Simonová – Báhiczkiová-Tóthová, Mozolaiová, Pásztorová – Hiezlová, Polónyiová, Weilerová – Bereczkiová, Fehérová, Gergylyová – Kovácsová-Ferenczová, Paskaová, Sághyová

    Rozhodčí: Daleová – Andrewsová, Bublová
    bahis siteleri