Uničov – Zlín B 2:1 (kon.) | Vrchovina – Uh. Brod 1:0 (kon.)
konec
SK Uničov
2:1 (0:0)
FC Zlín B
Středa 26.04.2023, 17:00 • Uničov-tráva • Moravskoslezská fotbalová liga • 19. kolo
     
    Fotbalisté Uničova v dohrávce 19. kola potvrdili roli favorita, na domácím hřišti porazili Zlín B těsným výsledkem 2:1.

    Všechny góly padly ve druhém poločase. Skóre střetnutí otevřel v 53. minutě Jan Ambrozek, jehož dobře provedený centr k překvapení gólmana prošel až do sítě. Další zásah domácí přidali o pouhé tři minuty později, tváří v tvář brankáři mířil nejlepší střelec týmu Aleš Krč nekompromisně k pravé tyči. Hosté se postarali o drama v 80. minutě, kdy nařízený pokutový kop proměnil Jan Silný, vyrovnání už se ale rezerva prvoligového celku nedočkala.

    Svěřenci kouče Balcárka zvítězili posedmé v řadě a v tabulce třetí nejvyšší soutěže se posunuli tabulkou na čtvrté místo, Zlín B zůstává na osmé příčce. (18:56:47)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po závěrečném hvizdu si ještě vykoledoval žlutou kartu. Podobně jako Číž, tak i on měl řeči směrem k hlavnímu arbitrovi Dudkovi.
     
    90+3
    Domácí vybojovali faul na útočné polovině. Tento moment se nelíbil Adamu Čížovi, ten si za zbytečné řeči vysloužil kartónek žluté barvy.
     
    90+2
    Po ubráněném centru nebezpečí pro domácí neskončilo, protože jeden z protihráčů se opřel do balónu z voleje a poslal ho těsně nad horní tyč.
     
    90+1
    Přestože měl hodně času, tak Patriku Kulíškovi centr zleva vůbec nevyšel, vysoko letící míč doputoval přímo do Uvízlovy náruče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Hodně nepovedený centr z pravé strany, na který neměl šanci dosáhnout žádný ze zlínských ani uničovských hráčů. Uvízl bude odkopávat od brány.
     
    88
    Snahy Zlína o vyrovnání minimálně na pár vteřin přerušil pomezní rozhodčí, který si všiml v ofsajdu stojícího Jana Silného.
     
    87
    Po slabé obranné hlavičce v dobré pozici zakončoval Aleš Krč, kulatý nesmysl ovšem netrefil dobře a poslal ho vysoko nad břevno.
     
    86
    Vůbec první žlutou kartu celého střetnutí dostal střídající zlínský fotbalista Matěj Slouk, který hodně nevybíravým způsobem zajel do Kamase.
     
    85
    Pod tlakem se Jakub Coufal dostal k centru od pravé lajny, ale nic zajímavého ze situace nevzešlo, balón přeletěl brankovou čáru.
     
    84
    Výborně vystartoval z brány až mimo vápno Jan Šiška. Hrací předmět odkopával do zámezí těsně před Hauknechtem.
     
    83
    Přímý volný kop obstaral Aleš Krč. Dle očekávání vyzkoušel přímou střelu na bránu, kterou zblokovala dobře postavená čtyřčlenná zeď.
     
    82
    Domácí mohou odpovědět ze standardní situace. Kličkovanou za velkým vápnem ukázal Vojtěch Kamas, nedovoleně ho ve finále podrazil Patrik Kulíšek.
    80. Jan SILNÝ - 2:1
     
    80
    Tým Zlín B právě vstřelil branku!
    Exekuci „desítky“ si vzal na starosti JAN SILNÝ. Poradil si s velkým přehledem, když zakončoval po své levé ruce, zatímco gólman Uvízl se vydal opačným směrem.
    79. Rozhodčí Dudek nařídil po střetu ve vápně Uničova penaltu
     
    79
    Tak pozor, bude se kopat pokutový kop! Po dlouhém autovém vhazování došlo k souboji v pokutovém území Uničova, v němž arbitr Dudek viděl faul domácího fotbalisty.
     
    78
    Nahrávku za obranu vyzkoušel Radek Ovesný. Proti míči výborně vystartoval brankář Tomáš Uvízl a kulatý nesmysl odpálil mimo nebezpečí.
     
    77
    Střídání v týmu SK Uničov:
    ze hřiště odchází Jan Ambrozek, přichází Vojtěch Kamas.
     
    76
    Po levé lajně dostal vysokou nahrávku Martin Mlýnek. Objevil se v obležení dvou protihráčů a dle očekávání kulatý nesmysl neudržel.
     
    75
    Zlínští fotbalisté kombinují na útočné polovině. Nakonec z dálky vyzkoušel štěstí Patrik Kulíšek, ale vysoko přestřelil.
     
    74
    Narážečka mezi Čížem a Mlýnkem nevyšla ideálně, do zpětné nahrávky vložil nataženou pravou nohu Jan David.
     
    73
    Střídání v týmu SK Uničov:
    ze hřiště odchází Tomáš Komenda, přichází Jaroslav Saňák.
     
    72
    Zprava byl k vidění centr do vnitra šestnáctky, proti němuž vystartoval brankář Tomáš Uvízl a bez problémů míč schoval do rukavic.
     
    71
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín B:
    ze hřiště odchází Dalyn Červinka, přichází Radek Ovesný.
     
    71
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín B:
    ze hřiště odchází Marek Švach, přichází Matěj Slouk.
     
    70
    Hráči v tmavě modrých dresech vyzkoušeli útok středem hřiště. Nakonec Komenda vyzkoušel průnikovou nahrávku, ta skončila u Jana Šišky.
     
    69
    A další ofsajd Zlína. Domácí defenziva včas vystoupila, zapomněl se za ní Martin Mlýnek.
     
    68
    Uničov kombinoval na útočné polovině, ale až do vápna se nedostal, Jan Ambrozek naopak sáhl k dlouhé malé domů z poloviny hřiště.
     
    67
    Proti centru od pravé lajny vystartoval Jan Šiška. Neměl moc těžkou práci, protože proti sobě neměl žádného z protihráčů.
     
    66
    Ofsajdové postavení odpískáno Janu Silnému. Forvardovi se rozhodnutí pomezního nelíbilo, ale už s ním samozřejmě nic neudělá.
     
    65
    Ani teď se zlínské rezervě nezadařilo. Centrovaný balón směřoval do pokutového území na Jana Silného, jehož pokryl Jakub Coufal.
     
    64
    Fotbalisté v bílých dresech jsou od druhého inkasovaného gólu aktivnějším týmem, ale není jim to nic platné, na defenzivu soupeře stále hledají recept marně.
     
    62
    Střídání v týmu SK Uničov:
    ze hřiště odchází Martin Vybíral, přichází Jan Javůrek.
     
    62
    Střídání v týmu SK Uničov:
    ze hřiště odchází Jakub Vichta, přichází Marek Hausknecht.
     
    62
    Hosté kopali rohový kop. S centrem na přední tyčku si věděl rady Jan Ambrozek, kulatý nesmysl prodloužil mimo velké vápno.
     
    61
    Na druhé straně si o pozornost řekl Jakub Svoboda. Vyzkoušel dlouhý nákop na Aleše Krče, útočníka zradilo zpracování.
     
    60
    Středem nabral vysokou rychlost Adam Číž. Jednomu protihráči utekl, přes dalšího se ale snažil probít neúspěšně.
     
    59
    Domácí fotbalisté se ubránili. Proti centru mířícím na hranici malého vápna se nejvýše vyšplhal Jan David, odvrátil ho s přehledem mimo šestnáctku.
     
    58
    Zlín bude chtít odpovědět ze standardky. Zleva centroval Alexandr Bužek, clonící Jan David dokázal kulatý nesmysl srazit mimo hrací plochu.
    56. Aleš KRČ - 2:0
     
    56
    Uničov právě vstřelil branku!
    Druhý úder v rozmezí dvou minut a Uničov je zase o krůček blíže k vítězství. Na pravou stranu šestnáctky dostal nahrávku kapitán Komenda, který pasem pod sebe našel ALEŠE KRČE a nejlepší střelec mužstva zkušeně píchl míč přes padajícího gólmana k pravé tyči.
    53. Jan AMBROZEK - 1:0
     
    53
    Uničov právě vstřelil branku!
    Domácí se po standardce ujímají kýženého vedení! JAN AMBROZEK si nejprve narazil s protihráčem, aby následně velmi chytře odcentroval do vápna. Míč sice netrefil žádný ze spoluhráčů či protihráčů, ovšem byl zahrán tak šikovně, že zapadl k levé tyči za záda překvapeného Šišky.
     
    53
    Standardní situace pro Uničov. Vybojoval ji Tomáš Komenda, který si výborně pokryl balón a zezadu jej nedovoleně atakoval Červinka.
     
    52
    S dlouhým autovým vhazováním do vlastního vápna si zlínská defenziva věděla rady. Situaci měl pod kontrolou Šimon Polášek, jenž míč odvrátil mimo velké vápno.
     
    51
    Po levé lajně dostal vysokou nahrávku Jakub Vichta. Objevil se v obležení dvou protihráčů a dle očekávání kulatý nesmysl neudržel.
     
    50
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín B:
    ze hřiště odchází Filip Jura, přichází Matyáš Hartman.
     
    50
    Jan Ambrozek místo očekávaného centru zkusil překvapit brankáře zakroucením míč do brány. Balón mezi tyče směřoval, ale Jan Šiška výborně zareagoval a bez problémů zasáhl.
     
    49
    Paradoxně to vypadá, že si v souboji ublížil hostující fotbalista, který je aktuálně v péči zdravotníka. Jedná se o Filipa Juru.
     
    48
    Přenesení hry doprava na Martina Vybírala vyšlo na jedničku. Domácí hráč si potom píchl míč po lajně, načež jej protihráč ve skluzu sestřelil nedovoleným způsobem.
     
    47
    Zatímco hostující trenér ponechal na trávníku základní jedenáctku, tak domácí kouč jednu změnu udělal, místo Martina Diblíka do druhé půle nastupuje Jakub Coufal.
     
    46
    Střídání v týmu SK Uničov:
    ze hřiště odchází Martin Diblík, přichází Jakub Coufal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     
    První poločas zápasu mezi Uničovem a Zlínem B branku nepřinesl. Mírně aktivnějším týmem je favorizované domácí mužstvo, každopádně největší příležitost si vypracovali hosté, ve 26. minutě ve vápně osamocený Dalyn Červinka zakončoval nad břevno.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Domácí kapitán Tomáš Komenda si věřil proti dvěma soupeřům. Alexandra Bužka se zbavil, ale před Šimona Poláška tělo natlačit nedokázal.
     
    43
    Po zisku balónu Patrik Kulíšek uspěchal protiútok a dlouhý pas poslal mimo dosah posledního Jana Silného, hrací předmět doskákal až k Uvízlovi.
     
    42
    Míč za obranu dostal Martin Diblík. S velkým štětím se probil kolem soupeře do vápna, stříleným centrem však našel jenom Poláška.
     
    41
    Na pravém křídle si našel prostor k centru Martin Vybíral a balón posadil na osamoceného Jana Ambrozka, tomu však zakončení vůbec nevyšlo.
     
    40
    Jan Silný určitě viděl uvolňujícího se Adama Číže, avšak na dlouhou nohu na něj nedokázal prostrčit balón přes Davida.
     
    39
    Zlín kopal další roh a znovu velmi nebezpečný. Míč proskákal pokutovým územím bez jakéhokoliv doteku některého z hledících hráčů.
     
    38
    Centr od praporku směřoval do malého vápna, kam naskakoval Filip Jura, ještě o něco výše se naštěstí pro domácí vyšplhal Martin Diblík.
     
    37
    Aktivně presující Dalyn Červinka dostal pod tlak Michaela Sečkáře, který podklouzl a v pádu raději zahrál míč na roh.
     
    36
    Volný přímý kop rozehrál Adam Číž na kraj šestnáctky, kde nenašel žádného ze spoluhráčů, nýbrž Jakuba Svobodu.
     
    35
    Navrch zase začíná získávat Uničov. Filip Němeček sice na chvíli balón získal, ale vzdal se ho pouze dlouhým obranným odkopem k protihráčům.
     
    34
    Slibně se rozvíjející protiútok Uničova skvěle zastavil Alexandr Bužek, který odhadl přízemní nahrávku k levé lajně, pak ale okamžitě sám špatně rozehrál.
     
    33
    Se střelou z velkého úhlu neměl Tomáš Uvízl výraznější starosti. Šel včas k zemi a hrací předmět podržel v rukavicích.
     
    32
    Do běhu dostal míč po levé lajně sprintující Adam Číž, centr levou nohou mu nevyšel, Jakub Svoboda ho srazil mimo hrací plochu.
     
    31
    Levou stranou nabral vysokou rychlost Michael Sečkář. Vystoupil proti němu Patrik Kulíšek a ve skluzu míč píchl do zámezí.
     
    30
    Aleš Krč nyní nepotvrdil pozici nejlepšího střelce domácího celku, když z poměrně dobré pozice zakončoval přímo do středu, kde stál Šiška.
     
    29
    Pozdě Dalyn Červinka přiběhl do souboje s Tomášem Komendou, pískal se faul. Domácí rozehráli narychlo, dlouho u balónu nepobyli.
     
    28
    Alexandr Bužek do poslední chvíle počkal, co Jan Ambozek vymyslí, při kličce mu míč ukázkově vypíchl a získal ho pro sebe.
     
    27
    Pod tlakem Martin Mlýnek nevymýšlel žádné složitosti, nelámal si ani hlavu se zpracováním a hrací předmět odpálil na útočnou polovinu.
    26. Červinka v nadějné pozici přestřelil
     
    26
    Zlínští fotbalisté byli blízko prvnímu gólu! Pravou stranou se do vápna procpal Dalyn Červinka, pravačkou ale míč napálil vysoko nad břevno.
     
    25
    V posledních minutách útočí spíše hosté. Za přetaženým centrem směřoval Dalyn Červinka, jenže upadl po čistém souboji s Martinem Diblíkem.
     
    24
    Tomáš Uvízl moc dobře tušil, že by Jan Silný mohl zkusit přifilmovat penaltu, proto ze souboje včas stáhl ruce i nohy, aby nemohla být na odpískání ani malá šance.
     
    23
    Proti centru odvážně vystartoval Tomáš Uvízl. Odvážné vyběhnutí se mu nevymstilo, pravou rukou dokázal balón vyrazit do zámezí.
     
    22
    V hlavičkovém souboji na útočné polovině byl nedovoleným způsobem atakován Jan Silný. Arbitr Dudek neváhal a nařídil volný přímý kop.
     
    21
    Při plnění defenzivních povinností si velmi dobře počínal Šimon Polášek, jenž dal tělo před Jakuba Vichtu a nechal se jím zfaulovat.
     
    20
    Dalyn Červinka zrychlil zlínskou akci nahrávkou k levé lajně, odtud přišel útočný střílený centr a hvizd rozhodčího signalizující útočný faul.
     
    19
    Pro další vysoký míč vystartoval Jan Šiška a poradil si s jistotou, protože kolem sebe ani neměl žádného z konkurentů.
     
    18
    Rohový kop byl rozehrán na krátkou vzdálenost. Následně přeci jen došlo k centru od pravé lajny, míč směřující k přední tyči pohlídal Švach.
     
    17
    Z pravé strany šestnáctky došlo k nebezpečnému zakončení na zlínskou bránu. Jan Šiška šel včas k levé tyči a míč vyrazil na roh.
     
    16
    Hostující brankář Jan Šiška si zařval na míč letící od pravé lajny a ve vzduchu suverénně sebral míč do rukavic.
     
    15
    Hráči v bílých dresech se standardce ubránili bez větších komplikací, mimo velké vápno balón sebejistě odhlavičkoval Jan David.
     
    14
    Hodně nepovedená dlouhá malá domů, na kterou Tomáš Uvízl nedosáhl. Fotbalisté Zlína tak bez práce vybojovali svůj první roh.
     
    13
    Brejk hostujících fotbalistů nevypadal vůbec zle. Na střed směřovala dobrá nahrávka k Janu Silnému, který ale jako kdyby se lekl skluzujícího Jana Davida, souboj úplně vypustil.
     
    12
    Těžké zpracování Aleši Krčovi nevyšlo. Nejlepší střelec Uničova v sezóně si dal míč daleko od nohy, čehož využil Marek Švach.
     
    11
    Filip Jura se ne úplně ideálně domluvil s Janem Šiškou, ale nakonec si obránce poradil, pravou nohou odkopl míč na útočnou polovinu.
     
    10
    Pokus o rychlý protiútok nevyšel. Po levé lajně nabral vysokou rychlost Jan Ambrozek, ale Jakub Svoboda poslal přihrávku mimo jeho dosah.
     
    9
    Jakub Vichta pro změnu v roli centrujícího hráče, když si srovnal balón u levé lajny, hrací předmět nasměroval přímo do rukavic gólmana.
     
    8
    Kdo dostal výborný oblouček za obranu, to byl Jakub Vichta. Nedokázal ovšem ideálně srovnat krok a levačkou míč poslal o kus vedle brány.
     
    7
    Pokus o přenesení hry nevyšel. Jan David ještě zabojoval, avšak balón hrál poměrně výrazně až za pravou postranní čárou.
     
    6
    Pohybem si řekl o míč za obranu domácí kapitán Tomáš Komenda. Jakub Vichta jej zpozoroval, ale nahrávka měla k úspěchu hodně daleko.
     
    5
    Pod tlakem Martin Diblík nevymýšlel žádné složitosti a téměř z poloviny hřiště volil malou domů na Tomáše Uvízla.
     
    4
    Na levé straně pokutového území si s balónem hrál Tomáš Komenda, který nakonec volil střílený pas pod sebe, kde neměl žádného ze spoluhráčů.
     
    3
    Nahrávku za obranu vyzkoušel Jan Ambrozek. Proti míči výborně vystartoval brankář Jan Šiška a kulatý nesmysl odpálil mimo nebezpečí.
     
    2
    Dohrávka mezi Uničovem a Zlínem odstartovala. Domácí do utkání nastoupili v tmavě modrých dresech, hosté v bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Uničov: Uvízl – Diblík, David, Svoboda, Ambrozek, Vichta, Komenda (C), Vybíral, Sečkář, Krč, Koutný.
    Náhradníci: Kvapil – Saňák, Coufal, Hausknecht, Kirschbaum, Kamas, Javůrek.
    Trenér: Jiří Balcárek

    FC Trinity Zlín B: Šiška – Silný, Jura, Kulíšek, Červinka, Mlýnek, Číž, Švach, Němeček (C), Polášek, Bužek.
    Náhradníci: Bachůrek – Slouk, Trtek, Průcha, Hartman, Ovesný, Fojtů.
    Trenér: Jan Jelínek

    Rozhodčí: Dudek – Lukašík, Jurajda.
     
    FC Trinity Zlín B

    Rezerva Zlína také letos nepředvádí úplně špatné výkony. Figuruje v horní polovině tabulky, konkrétně na osmé příčce, přičemž za dnešním soupeřem zaostává o devět bodů. Zlínským fotbalistům se taktéž daří jarní část sezóny, když zaznamenali pět výher a dvě porážky, o víkendu v dramatickém utkání nestačili výsledkem 1:2 na Znojmo. Střelecké produktivitě mužstva vévodí osmigólový Jan Silný.
     
    SK Uničov

    Uničov se v tabulce nachází na šestém místě třetí nejvyšší české soutěže. Teoreticky ještě může život šance na postup, protože za vedoucí Kroměříží zaostává dvanáctibodovým rozdílem a má jedno utkání k dobru. Svěřenci kouče Balcárka zatím na jaře předvádí parádní výkony. Na úvod sice prohráli 0:2 v Hlučíně, ale od té doby táhnou sérii šesti výher v řadě, naposledy o víkendu vyhráli 2:1 v Uherském Brodu. Nejlepším střelcem týmu je Aleš Krč s šestnácti góly.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Milan Huppert

    Branky: 53. Ambrozek, 56. Krč – 80. Silný (pen.)

    Karty:   86. Slouk (ZLB), 90+3. Číž (ZLB), 90+4. Bužek (ZLB)


    SK Uničov: Uvízl – Diblík (46. Coufal), David, Svoboda, Ambrozek (77. Kamas), Vichta (63. Hausknecht), Komenda (C) (73. Saňák), Vybíral (63. Javůrek), Sečkář, Krč, Koutný.
    Náhradníci: Kvapil – Kirschbaum.

    Trenér: Jiří Balcárek

    FC Zlín B: Šiška – Silný, Jura (50. Hartman), Kulíšek, Červinka (71. Ovesný), Mlýnek, Číž, Švach (71. Slouk), Němeček (C), Polášek, Bužek.
    Náhradníci: Bachůrek – Trtek, Průcha, Fojtů.

    Trenér: Jan Jelínek

    Rozhodčí: Dudek – Lukašík, Jurajda

    Diváci: 161
    bahis siteleri