Nizozemsko – Čína 7:2 (kon.) | Japonsko – Srbsko 8:3 (kon.) | Ukrajina – Estonsko 7:4 (kon.)
konec
Ukrajina
7:4 (1:1, 4:1, 2:2)
Estonsko
Středa 26.04.2023, 18:30 • Tondiraba jäähall, Tallin • Mistrovství světa - I. B Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:14
    Vyloučení v týmu Ukrajina:
    Merežko – 2 min., nedovolené bránění.
     
    49:27
    Hodně zbytečný krosček ve středu pole, který pramenil zřejmě z frustrace z negativního vývoje hry předvedl Kiik. Tím způsobuje, že Estonsko bude 73 vteřin v oslabení 5 na 3 a negativní vývoj zápasu tak jen povzbuzuje. Vzhledem k dosud 100% úspěšnosti ukrajinských přesilovek si troufám tvrdit, že alespoň jeden z Estonců si svůj trest neodsedí celý.
     
    48:40
    Vyloučení v týmu Estonsko:
    Lahesalu – 2 min., vysoká hůl.
    48:20 ROOBA - 7:4
     
    48:20
    Estonsko právě vstřelilo branku! Zacharčenko dělal co mohl a předvedl ještě dva další perfektní zákroky, neuvěřitelná produktivity pořadatelské země však pokračuje a po 13 střelách přidávají svou čtvrtou branku. Přesilovou hru využil jednoznačně nejlepší estonský hráč ROBERT ROOBA, kterému prakticky stačilo jen trefit branku, Zacharčenko byl po sérii obtížných zákroků již rozhozený a daleko od ideální pozice.

    Asistence: Erik Embrich
     
    47:03
    Vyloučení v týmu Ukrajina:
    Merežko – 2 min., podrážení.
    44:54 TRACHT - 7:3
     
    44:54
    Ukrajina právě vstřelila branku! Místo předpokládaného uklidnění zápasu jsou tu gólové hody! Perusenko výtečně najížděl na Koitmu, následoval chaos před jeho brankou a k puku se nakonec dostal DANIL TRACHT, který předvedl pozoruhodný lob, jenž se štěstím dopadl za záda Koitmy a za brankovou čarou.

    Asistence: Vadym Mazur, Olexander Perusenko.
    44:34 ALEKSANDROV - 6:3
     
    44:34
    Estonsko právě vstřelilo branku! Pasivita se jim teď vůbec nevyplatila, soupeř se dostal k bleskovému faulu, který byl zastaven jen za cenu faulu a v nastalé výhodě prokázal přesnou mušku a ranou do horního růžku snižuje stav ARTEMI ALEKSANDROV, hráč, při jehož vyloučení vstřelili Ukrajinci svůj šestý gól.

    Asistence: Aleksandr Ossipov.
    42:28 MAZUR - 6:2
     
    42:28
    Ukrajina právě vstřelila branku! Bravurně sehraná přesilovka! Olexandr Perusenko nádherně dirigoval powerplay, následně Vorona předvedl jen několik desítek centimetrů od Koitmy nadějný bekhendový pokus, který v pádu dokázal dorazit za záda estonského brankáře VADYM MAZUR.

    Asistence: Olexandr Perusenko, Olexij Vorona.
     
    41:48
    Vyloučení v týmu Estonsko:
    Aleksandrov – 2 min., podrážení.
    38:58 KORENČUK - 5:2
     
    38:58
    Ukrajina právě vstřelila branku! Druhou branku si hned o 46 vteřin později připisuje také ILJA KORENČUK! Předvedl precizní zakončení forhendem poté, co se díky výbornému předvídání hry dokázal dostat jak k jasné střelecké pozici, tak ke kotouči.

    Asistence: Dmytro Niměnko, Olexij Vorona.
    38:12 PANGELOV-JULDAŠEV - 4:2
     
    38:12
    Ukrajina právě vstřelila branku! I druhá třetina končí z estonského pohledu velmi krutě, PYLYP PANGELOV-JULDAŠEV dokázal proměnit ohromný nápor před estonskou brankou v druhý gól, když se dobře zorientoval ve skrumáži před Kotimou a dorazil puk za jeho záda.

    Asistence: Jevgen Fadjejev.
     
    38:00
    Další dělovka od modré, puk musel skončit snad přímo na brankové čáře!
     
    37:20
    Niměnko mohl rovnou po návratu z trestné lavice zakončovat do prázdné branky, brilantní pas před odkrytou síť ale promáchl.
     
    35:12
    Vyloučení v týmu Ukrajina:
    Niměnko – 2 min., držení.
    33:44 ROOBA - 3:2
     
    33:44
    Estonsko právě vstřelilo branku! Hosté i nadále úspěšně tvoří z minima maximum, ze sedmi střel se jim dnes podařilo skórovat hned dvakrát. Kontaktní branku dává dělovkou od modré ROBERT ROOBA, který tak napravuje nedostatečnou pohotovost Andre Lindeho, jenž se těsně před Roobeho brankou nacházel rovněž v nadějné střelecké pozici.

    Asistence: Savelij Novikov.
     
    32:30
    Kotouč po ráně jednoho z Ukrajinců skočil za záda Koitmy, následně se jen tak tak vyhnul brance a končí až na zadním mantinelu. Fanouškům pořadatelské země na stadionu teď velmi slyšitelně zatrnulo.
    31:29 LJALKA - 3:1
     
    31:29
    Ukrajina právě vstřelila branku! Je jasné, že s tímhle výkonem Estonci dnes neobstojí, dominance Ukrajiny je již patrná i ze skóre. Skvělý pas Vadyma Mazura přes tři obránce našel před brankou VITALIJE LJALKU, který prokázal v zakončení na ledě velmi vhodný ledový klid a bez jakéhokoliv zaváhání dává třetí ukrajinský gól.
     
    28:40
    A hned to stojí za to, po náporu na Zacharčenka přešel puk brankovou čáru a publikum vypuklo v jásot. Sudí ovšem jasně signalizuje, že už bylo přerušeno pro faul Kevina Parrase a gólové oslavy byly tentokráte nepatřičné.
    21:37 PANGELOV-JULDAŠEV - 2:1
     
    21:37
    Ukrajina právě vstřelila branku! Po dvou nevydařených zpracováních Ljalky je tu přeci jen vydařená pasáž přesilové hry a především gól na 2:1! Dělovou ranou od modré se prosazuje PYLYP PANGELOV-JULDAŠEV, střelu nikdo netečoval, šla přesně do víka Koitmovy branky a hned první přesilovka zápasu je tedy využita.

    Asistence: Ilja Korenčuk, Olexander Perusenko.
     
    20:56
    Vyloučení v týmu Estonsko:
    Ossipov – 2 min., držení.
    17:54 KORENČUK - 1:1
     
    17:54
    Ukrajina právě vstřelila branku! Ukrajinci tentokráte poněkud laxní ofenzívu soupeře trestají a poté, co se podobně laxní přístup pokusila obrana Estonska aplikovat i při bránění situace 2 na 2, je srovnáno. Vinu nesou jednoznačně především dva bránící hráči Novikov a střelec estonské branky Parras, kteří měli kontrolovat uniknuvší hráče Ukrajiny. Ti měli poměrně lehkou práci v samotném zakončení, během svého úniku však museli prokázat značnou technickou kvalitu. Gól vsítil ILJA KORENČUK.

    Asistence: Dmytro Niměnko, Olexij Vorona.
    11:38 PARRAS - 0:1
     
    11:38
    Estonsko právě vstřelilo branku! Euforie v Talinnu! Přestože zatím pořadatelská země zaostává na střely 6:3, trefuje první branku zápasu. Rasmus Kiik v pádu přistrčil puk bekhendem směrem k KEVINU PARRASOVI a ten zakončoval již do prázdné branky. Zacharčenko neměl sebemenší šanci zakročit a ukrajinští fandové musejí doufat, že inkasovaná branka jejich tým příliš nerozhodí.

    Asistence: Rasmus Kiik, Nikita Puzakov.
     
    03:41
    Další tyč! A teď to byla absolutní gólovka! Pangelov-Juldašev dostal kotouč na hokejku přes prázdnou brankou, zcela však selhal v zakončení a zamířil pouze do břevna. Ačkoliv jde o obránce, rozhodně tuto šanci měl proměnit.
     
    03:15
    Po ráně jednoho z ukrajinských obránců od modré zvonila poprvé v zápase tyč.

    Tadeáš Rulf

    Branky a nahrávky: 18. Korenčuk (Niměnko, Vorona), 22. Pangelov-Juldašev (Korenčuk, Perusenko), 32. Ljalka (Mazur, Merežko), 39. Pangelov-Juldašev (Fadjejev), 39. Korenčuk (Niměnko, Vorona), 43. Mazur (Vorona, Perusenko), 45. Tracht (Mazur, Perusenko) – 12. Parras (Kiik, Puzakov), 34. Rooba (Novikov), 45. Aleksandrov (Ossipov), 49. Rooba (Embrich)


    Ukrajina: Zacharčenko (Djačenko ) – Merežko (C), Sysak, Ratušnyj, Pangelov-Juldašev, Andrejkiv, Hrebenyk, Voronin. Ružnikov – Tracht, Mazur, Peresunko – Ljalka (A), Fadjejev, Denyskin – Vorona, Niměnko (A), Korenčuk – Pančenko, Kucevyč, Borodaj –
    Trenér: Vadym Zacharčuk

    Estonsko: Koitmaa (Molder ) – Kulincev, Ossipov (A), Slessarevski, Lahesalu (A), Novikov, Kookmaa, Kerna – Rooba (C), Embrich, Kombe – Linde, Arrak, Viitanen – Kiik, Parras, Puzakov – Potsinok M., Potsinok E., Aleksandrov.
    Trenér: Jussi Tupamaki

    Rozhodčí: Baca (POL), Christensen (DEN) – Braten (NOR), Schwenk (GER)
    bahis siteleri