Rakousko – Česko 0:6 (kon.)
konec
Rakousko
0:6 (0:3, 0:3, 0:0)
Česko
Čtvrtek 27.04.2023, 18:30 • Steffl Arena, Vídeň • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek to bude vše, přejeme příjemný zbytek večera z vylidněné Steffl Areny z Vídně, u dalších onlajnů české reprezentace napočtenou. (20:49:35)
     
    Nejvíce se dnešní zápas povedl asi první útočné trojici, která dohromady zařídila tři branky, z nichž dvě vsítil Michael Špaček a jednu Roman Červenka. Stav českého kapitána bude jistě bedlivě sledován po ošklivém šrámu v oblasti obličeje, který si odnesl z dnešního utkání.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na bránu: 19:32
    Vyloučení: 5:5
    Využití: 0:1
     
    K vidění byl dnes ve Vídni přípravný zápas před mistrovstvím světa reprezentací Česka a Rakouska. Pro českou stranu však zápas nemohl být uspokojující, Rakušané toho moc nepředvedli a moc Čechy nepotrápili. Hosté tak sice vstřelili šest branek, ale proti tak pasivnímu soupeři je to možná i málo. Velmi pomalá třetí třetina, ve které nepadl ani gól, budiž testamentem dnešního utkání.
     
    Nyní už podání rukou, děkovačka nemnoha fanouškům v českých dresech a dnešní klání je definitvně ukončeno.
     
    Za Rakousko je zvolen Simeon Schwinger, za Čechy Jan Košťálek.
     
    Hráči si prosti sobě nastupují na modré čáry, budou vyhlášeni nejlepší hráči obou týmů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Rakušané ještě vyvíjejí sympatickou aktivitu, pravděpodobně ještě chtějí vstřelit alespoň kosmetický gól, to se však ale nestane. Češi si obranné pásmo hlídají.
     
    57:49
    Na puku jsou Češi, ovšem pokud to vypadalo, že se zápas dohrává již před deseti minutami herního času, nyní je od českého týmu aktivita ještě nižší.
     
    56:35
    Na druhé straně kluziště dohrál Kučeřík trochu ostřeji souboj u mantinelu proti Maxovi, což se domácím fanouškům rozhodně nelíbí. Sudí ale faul nepíská.
     
    56:03
    Z protiútoku se mohl prosadit Dvořák, v kritické chvíli ale mířil mimo.
     
    55:27
    Domácí tým na chvíli uzamkl Čechy v jejich obranném pásmu, ke střele však nedošlo.
     
    54:51
    Rakušané se hned po skončení oslabení vrhli do útoku, ale je přerušena hra. Langhammer si potřebuje upravit výstroj. Následně se vhazuje po pravici českého gólmana.
     
    54:28
    Domácí v plném počtu.
     
    54:09
    Češi nahazují puk za Starkbaumovu bránu, jde však vidět, že se za ním nijak extra neženou.
     
    53:43
    Češi se nedokázali dostat do protiútoku, naopak vyslali na zteč rakouského Maxu. Ten však při kličce přejel modrou čáru dříve než puk, píská se ofsajd.
     
    53:24
    Domácí tým vyhazuje puk až k Langammerově bráně.

    Vojta Pojer

    Lukáš Zrotal

    Warty

    Branky a nahrávky: 6. Košťálek (Sobotka, Dvořák), 17. Kaut (Černoch, Zohorna), 18. Sobotka (Hyka), 26. Špaček (Hyka, Červenka), 32. Červenka (Smejkal, Špaček), 38. Špaček (Červenka, Ščotka)


    Rakousko: Starkbaum (Kickert) – Lindner, Reinbacher, Wolf (A), Nickl, Maier, Zündel, Wimmer, Brunner – Ganahl (C), Haudum, Neubauer – Zwerger (A), Achermann, Feldner – Romig, Maxa, Gaffal – Schwinger, Wallner, Kraus.
    Trenér: Roger Bader

    Česko: Langhamer (Pavlát) – Ščotka, Jiříček, Němeček, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Kučeřík, Zámorský – Smejkal (A), Špaček, Červenka (C) – Flek (A), Kovařčík, Chlapík – Sobotka, Sedlák, Hyka – Zohorna, Černoch, Kaut.
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Fichtner, Siegel – Nothegger, Wimmler
    bahis siteleri