Finsko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Finsko
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Česko
Sobota 29.04.2023, 12:00 • Kuortane, Finsko • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (13:50:58)
     
    Je dobojováno. Češky i ve třetím utkání s finským celkem vyhrály a to znamená jediné, v trojzápase Finkám nedaly šanci a ty ani jednou nedokázaly národní tým porazit. To je určitě hezká vizitka pro českou ženskou osmnáctku, která z Finska poletí rozhodně s velmi dobrou náladou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Puk je v pásmu českého týmu a už to vypadá, že se zápas pouze a jen dohrává.
     
    58:11
    A znovu je klec Finek prázdná.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:50 Adéla ŠAPOVALIVOVÁ - 1:3
     
    57:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nyní se už Češky dostaly ven ze svého pásma a zavezly puk do toho útočného. Tam poté ze střední vzdálenosti trefila prázdnou klec ADÉLA ŠAPOVALIVOVÁ a zřejmě tak rozhoduje o osudu dnešního utkání – 1:3. Asistence: Natálie Brichová.
     
    57:28
    Finská branka je stále prázdná, Češky se dostaly k puku ve svém teritoriu a vyhodily ho ven šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    57:25
    Česko je v plném počtu.
     
    56:28
    Puk se dostal do středního pásma a Češky ho pak dostaly dále až před finskou klec. Drží ho tak v bezpečí a mimo ohrožení Barbory Dalecké.
     
    55:56
    Závar před českou brankou, do lehu šla Barbora Dalecká a nakonec někde pod ní zůstal puk. Hra je přerušena a bude se vhazovat po pravé ruce Dalecké.
     
    55:25
    Dalo se to předpokládat. Finky hrají vylepšenou přesilovou hru, jsou tedy v šesti hráčkách v poli a bez brankářky!
     
    55:25
    Oddechový čas pro tým Finsko.
     
    55:25
    Vyloučení v týmu Česko:
    Veronika Hujová – 2 min., podrážení.
     
    54:35
    Finky zvyšují tempo hry a dostávají se do ohrožení branky Dalecké, ta zatím znovu odolala a má puk u sebe. Hned ho pak posílá pryč od svého brankoviště.
     
    53:04
    Znovu obrana českého výběru nepovolila Finkám ohrozit Barboru Daleckou a Češky tak mohou jít znovu do útočné akce na druhé straně.
     
    52:27
    Nepovedený finský útok a kotouč je zase ve středním pásmu. Češky toho využily k průniku před klec soupeřek, ale tam byla připravena Kujaová-Halkolaová.
     
    50:55
    Posléze se tam ale vrátily zase zpátky a zblízka chtěla holí puk tečovat Petra Matějová, ovšem nakonec se k této myšlence nedostala. Nicméně stále se Češky drží v útočné třetině.
     
    50:39
    Do další akce se dostávaly české hráčky, které ale byly z pásma finskou obranou vypakovány.
     
    49:29
    Adéla Šapovalivová se natlačila až před branku finského týmu a zblízka pak vystřelila, ale proti byl další pozorný zákrok Kujaové-Halkolaové.
     
    49:10
    Česko je v plném počtu.
     
    48:51
    Finský útok zastaven českou obranou a ta hned dostává kotouč až před finskou brankářku Kujaovou-Halkolaovou. Finky tak musejí další akci rozehrát z obranného pásma.
     
    47:10
    Vyloučení v týmu Česko:
    Veronika Hujová – 2 min., vražení na hrazení.
     
    47:10
    Tak nakonec to bylo po falu české hráčky a Finky si zahrají přesilovou hru.
     
    47:10
    V rohu útočného pásma zůstala u mantinelu ležet jedna z Finek a už jsou u ní lékaři. Zřejmě narazila nešťastně do hrazení a je otřesena. Nyní už je za pomoci lékařky a spoluhráčky odvezena na střídačku. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    45:41
    Emma Ekoluomaová zachytila ve středním pásmu kotouč a dostala ho do českého teritoria, kde se však hráčky Finska neprosadily. Na druhé straně se pak neujala střela Adély Šapovalivové.
     
    44:45
    Finky jen nahodily puk do útočné třetiny a šly střídat. Češky si ho dojely a otočily hru před Kujaovou-Halkolaovou, která ale nemusela zasahovat.
     
    44:00
    Finky nyní operovaly před Daleckou, která po střele Tuuli Tallinenové zakročila a puk má u sebe. Hned na to ho posílá svým spoluhráčkám, které pádí dopředu.
     
    41:36
    Finsko je v plném počtu.
     
    41:31
    Češky nyní vyšachovaly obranu soupeřek a na levé straně střílela Tereza Plosová a její švih u své tyče zastavila Kujaová-Halkolaová.
     
    40:54
    Češky se snažily využít hned na začátku třetí třetiny přesilovou hru, Finky se ale ubránily a hned kotouč vyhazují až před Barboru Daleckou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:23.
     
    Druhá třetině už přinesla góly a padly rovnou tři. Nejprve v pětatřicáté minutě prostřelila finskou brankářku Tereza Pištěková a strhla vedení na českou stranu. O tři minuty později ho navýšila v přesilové hře Natálie Brichová a bylo to o dva góly. Jenže v poslední minutě prostřední části hry Finky snížily na rozdíl branky díky trefě Sofie Kariové a jsou zpět ve hře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Eva Lambergová – 2 min., hákování.
    39:10 Sofia KARIOVÁ - 1:2
     
    39:10
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky však našly bleskovou odpověď a jsou soupeřkám na dostřel jediné branky. Do prostoru mezi kruhy dostala přihrávku od Ekoluomaové SOFIA KARIOVÁ, která svižnou ránou nedala Dalecké šanci – 1:2. Asistence: Emma Ekoluomaová.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
    37:42 Natálie BRICHOVÁ - 0:2
     
    37:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita a Češky jdou do dvoubrankového náskoku. NATÁLIE BRICHOVÁ se natlačila před brankoviště a tam dostala střelou puk do finské sítě – 0:2. Asistence: Tereza Pištěková a Barbora Juříčková.
     
    37:21
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Nanna-Katariina Timonenová – 2 min., podrážení.
     
    36:37
    Finky se snažily najít rychlou odpověď, jejich průnik do pásma českého týmu byl ale neúspěšný. Místo toho pak zase hru na druhou otočil český výběr.
    34:56 Tereza PIŠTĚKOVÁ - 0:1
     
    34:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Veronika Hujová udržela puk v útočném pásmu, posunula ho na Viktorii Jílkovou a ta poté celou hezkou akci vyšperkovala přihrávkou na levou stranu, kde těsně před finskou brankářkou švihem rozvlnila síť TEREZA PIŠTĚKOVÁ – 1:0. Asistence: Viktorie Jílková a Veronika Hujová.
     
    33:59
    A hned rozjely akci, kterou zakončovala Heidi Kokoraová a puk končí na betonu Barbory Dalecké.
     
    33:39
    Natálie Brichová nahodila z vlastního obranného pásma puk do středu, kde si ho ale převzaly Finky a už rychle otáčejí hru před Barboru Daleckou.
     
    32:58
    Agilní Češky pak pronikly zase až před Kujaovou-Halkolaovou a ta musela proti střele Adély Wojnarové od modré čáry zakročit. Hra je zastavena, buly před ní.
     
    32:19
    Kerttu Lehmusová projela po levém křídle do útočné třetiny, kde zpětnou přihrávkou hledala spoluhráčku, ale tahle souhra skončila neúspěchem.
     
    31:21
    Další ofsajd českých barev a hra se přestěhovala do neutrální zóny. Po vystřídání obou reprezentačních celků se bude vhazovat blíže brance Finska.
     
    30:55
    Finky čelily další nebezpečné akci českého týmu, který znovu zahrozil před Kujaovou-Halkolaovou a ta vytasila další přesný zákrok.
     
    30:34
    Po polovině základní hrací doby se rychle uvolnila Linda Vocetková, která ale dostala přihrávkou na paty a nemohla pořádně zakončit.
     
    29:37
    Od zadního hrazení se prosmýkla až na pravý kruh Adéla Šapovalivová, která poté táhlou střelou zvedla puk, ale skulinku v brance Finek nenašla.
     
    29:07
    Slibně se rodící akci českého národního týmu zastavilo postavení mimo hru a ta se přestěhovala do středního pásma, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    28:42
    Češky ubránily další akci Finek a vyrazily okamžitě dopředu, ale do zakončení před Kujaovou-Halkolaovou se nedostaly.
     
    27:24
    A znovu v akci Zikmunda Mazancová, ta jela v tandemu dvě na jednu se svojí parťačkou a dostala přihrávku na levý kruh, stahovačkou ale trefila pouze boční konstrukci finské branky.
     
    26:58
    Zikmunda Mazancová mezi kruhy chtěla vystřelit, ale nepovedlo se, na druhé straně pak Barbora Dalecká čelila další nebezpečné střele Finek, ale Julkunenová ji neprostřelila.
     
    25:48
    Barbora Prošková se protáhla mezi kruhy až do zakončení, ovšem její střela skončila na připravené Kujaové-Halkolaové a ta svůj tým podržela.
     
    24:32
    Také Finsko je kompletní.
     
    23:06
    Barbora Juříčková na levé straně už už napřahovala ke střele, ale nakonec ji v tom finská obrana zabránila. Finky se poté osvobodily a puk letí až před Barboru Daleckou.
     
    22:44
    Vaníčková je na ledě a Česko je tedy kompletní. A začíná také jeho zkrácená přesilová hra.
     
    22:32
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Eva Lambergová – 2 min., podrážení.
     
    22:28
    Češky se zatím v oslabení dobře brání a nyní se dokonce dostaly do akce, svižná střela Vocetkové však končí mimo tři tyče.
     
    21:13
    Na druhé straně čelily akci soupeřek zase české hráčky, ale Dalecká u své tyče nastavila nohu a puk špičkou brusle vykopla pryč.
     
    20:55
    O chvilku později už střílela Lucie Velinská a Kujaová-Halkolaová musela do zákroku, po kterém hru přerušila. Vhazovat se bude po její pravé ruce.
     
    20:44
    Vyloučení v týmu Česko:
    Anna Vaníčková – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
     
    20:15
    Češky se hned dostaly na kotouč a směřovaly s ním do útočného pásma, mezi kruhy číhala Dominika Malicka, ale nakonec se nedočkala přihrávky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráčky obou týmů se už pomalu trousí zpět na ledovou plochu a druhá třetina tak za chvíli začne.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:36.
     
    Úvodní dvacetiminutovka se nesla ve znamení české aktivity. Naše děvčata byla notnou část třetiny nastěhována v útočném pásmu, recept ale zatím na pozornou Kujaovou-Halkolaovou nenašla. Uvidíme, zda se to změní po pauze.

    Střely na branku: 3:9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Finkám se navzdory aktivnímu českému napadání podařilo vyhodit kotouč do středního pásma. Zřejmě už se nic zásadního nestane.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta úvodní třetiny. Hraje se v pásmu Finska.
     
    17:45
    To Barbora Dalecká má na kontě zatím jen tři. Teď v pohodě vyrazila nahození z levé strany.
     
    16:50
    České hokejistky již znovu kombinují v útočné třetině. Kujaová už si připsala svůj devátý zákrok.
     
    16:10
    Finkám se po opravdu dlouhé době podařilo dostat kotouč z vlastního pásma a konečně mohly vystřídat.
     
    15:02
    Češky jsou usazeny v pásmu Finek. Bekhendovou střelu zkoušela Barbora Prošková. Byla sražena mimo.
     
    10:00
    Omluvte prosím technické problémy v úvodu utkání. Zatím sledujeme vyrovnanou podívanou. Hra se přelévá ze strany na stranu pouze s minimem přerušení. Na první branku stále čekáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Kujaová-Halkolaová (Huovinenová) – Varjonenová, Ojalaová, Pohjanahová, Tallinenová, Krooková, Timonenová, Anderssonová, Turunenová – Ekoluomaová, Kariová, Byskataová – Julkunenová, Lehmusová, Lambergová – Keränenová, Siekkinenová, Kokoraová

    Česko: Dalecká (Dudková) – Hotová, Narovcová, Velinská, Vaníčková, Slavíčková, Wojnarová, Hujová, Vališová – Malicka, Brichová, Matějová – Pištěková, Plosová, Vocetková – Šapovalivová, Čabelová, Juříčková – Jílková, Mazancová, Prošková

    Rozhodčí: Svartbäck – Kohtalaová, Pajunen.
     
    Nominace českého týmu:
    Brankářky:
    Barbora Dalecká (HTI Stars, Kanada), Denisa Dudková (Litoměřice).

    Obránkyně:
    Lucie Velinská (Rovaniemi, Finsko), Beáta Narovcová, Anna Vaníčková (obě Žebrák), Klaudie Slavíčková (Louny), Adéla Wojnarová (Orlová), Eliška Hotová (TPS Turku, Finsko), Veronika Hujová (Ústí nad Labem), Tereza Vališová (Břeclav), Zikmunda Mazancová (Landsberg, Německo).

    Útočnice:
    Linda Vocetková (Neratovice), Barbora Juříčková (Hämeenlinna, Finsko), Natálie Brichová (Kutná Hora), Tereza Plosová (Liberec), Viktorie Jílková (Žebrák), Dominika Malicka (Český Těšín), Petra Matějová (Vsetín), Tereza Pištěková (TPS Turku, Finsko), Adéla Šapovalivová (Beroun), Anežka Čabelová (Český Krumlov), Barbora Prošková (Černošice).
     
    Nejvíce bodů si zatím připsala Anežka Čabelová (2+1), následována Barborou Proškovou (2+0).
     
    Na poslední akci v této sezoně odjela česká reprezentace dívek do 18 let do finského Kuortane, kde dnes sehraje poslední ze tří přátelských zápasů proti Finsku. V obou předchozích zápasech zvítězily, první utkání zvládly s čistým kontem a pouze 15 střelami na vlastní bránu 2:0, včerejší zápas pak probíhal podobně, český tým soupeřky opět výrazně přehrál a připsal si výhru 4:1.
    Je třeba říct, že zatímco Češky hrají v sestavě velice podobné té z mistrovství světa, finská trenérka se rozhodla v zápasech vyzkoušet některé nové tváře. Ani to však nemění nic na skvělé hře českého týmu, který má i dnes velkou šanci zvítězit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 40. Kariová (Ekoluomaová) – 35. Pištěková (Jílková, Hujová), 38. Brichová (Pištěková, Juříčková), 58. Šapovalivová (Brichová)


    Finsko: Kujaová-Halkolaová (Huovinenová) – Varjonenová, Ojalaová, Pohjanahová, Tallinenová, Krooková, Timonenová, Anderssonová, Turunenová – Ekoluomaová, Kariová, Byskataová – Julkunenová, Lehmusová, Lambergová – Keränenová, Siekkinenová, Kokoraová
    Česko: Dalecká (Dudková) – Hotová, Narovcová, Velinská, Vaníčková, Slavíčková, Wojnarová, Hujová, Vališová – Malicka, Brichová, Matějová – Pištěková, Plosová, Vocetková – Šapovalivová, Čabelová, Juříčková – Jílková, Mazancová, Prošková

    Rozhodčí: Svartbäck – Kohtalaová, Pajunen
    bahis siteleri