Norsko – Německo 3:2 (kon.) | USA – Slovensko 7:1 (kon.) | Švédsko – Kanada 7:2 (kon.)
konec
Švédsko
7:2 (2:2, 4:0, 1:0)
Kanada
Sobota 29.04.2023, 19:00 • St. Jakob Arena, Basilej (Švýcarsko) • Mistrovství světa do 18 let • Semifinále
Partner:
    53:54 Zeb FORSFJÄLL - 7:2
     
    53:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další branka ale nyní už přichází, Švédsko totiž využívá přesilovou hru. Žlutomodří rozjeli parádní kombinaci, v dobré příležitosti byl už Sandin-Pellikka, který ale ještě vylepšil pozici pro mladého štírka ZEBA FORSFJÄLLA na pravé straně, který už trefil jednoduše odkrytou klec. Asistence: Axel Sandin-Pellikka.
    38:50 Otto STENBERG - 6:2
     
    38:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další nádherná souhra švédského týmu. S kotoučem se pohyboval na jedné straně Unger Sörum, který ho následně přeposlal na druhou stranu do výhodné pozice OTTU STENBERGOVI. Ten už jen rychle vstřelil černou pryž do volné části branky. Asistence: Felix Unger Sörum a David Edstrom.
    34:01 Anton WAHLBERG - 5:2
     
    34:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Výběr Tre Kronor navyšuje náskok! Po krásné kombinaci dostal od mantinelu do mezikruží přihrávku ANTON WAHLBERG, který ani chvíli neváhal a okamžitě vymetl tentokrát pravý horní růžek.. Asistence: Felix Unger Sörum a Tom Willander.
    32:47 David EDSTROM - 4:2
     
    32:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Krásná sólová akce DAVIDA EDSTROMA končí gólem. Ten si zpracoval puk, otočil se s ním před brankou a poslal ho do levého vinglu. Švédi tak vedou už o dvě branky. Asistence: Felix Unger Sörum a Otto Stenberg.
    23:57 Otto STENBERG - 3:2
     
    23:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Poprvé v duelu se žlutomodří dostávají do vedení. Po tečované ráně si kotouč před brankovištěm našel kapitán OTTO STENBERG. Rychle ho zpracoval a poslal do levého vinglu. Asistence: Arvid Bergström a Axel Sandin-Pellikka.
    14:34 David EDSTROM - 2:2
     
    14:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak tentokrát srovnání přišlo ještě rychleji! Po střele Axela Hurtiga se kotouč projel po brankové čáře, čehož využil pozorný DAVID EDSTROM, který kotouč v brankovišti do branky dorazil. Asistence: Axel Hurtig a Otto Stenberg.
    14:07 Angus MACDONELL - 1:2
     
    14:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy se znovu ujímají vedení! A byl to krásný gól. Jeho autorem je ANGUS MACDONELL, který zpracoval puk před gólmanem, otočil se a z otočky ho poslal přímo do vinglu. Asistence: Cameron Allen a Andrew Cristall.
    06:59 Tom WILLANDER - 1:1
     
    06:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to dlouho a je srovnáno! Švédové si dávali přednost, TOM WILLANDER už ale neměl trpělivost a tak to vzal na sebe. Z dálky poslal parádní ránu, která prošla až za záda Bjarnasona. Asistence: Felix Unger Sörum a Otto Stenberg.
    04:31 Macklin CELEBRINI - 0:1
     
    04:31
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada ale nakonec přesilovku přece jenom zužitkovala a dostává se do vedení. Morin nahrál do dobré pozice MACKLINU CELEBRINIMU, který parádní střelou z první dostal kotouč za záda Noaha Erlidena. Asistence: Etienne Morin a Riley Heidt .
    Marken.cz

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 7. Willander (Unger Sörum, Stenberg), 15. Edstrom (Hurtig, Stenberg), 24. Stenberg (Bergström, Sandin-Pellikka), 33. Edstrom (Unger Sörum, Stenberg), 35. Wahlberg (Unger Sörum, Willander), 39. Stenberg (Unger Sörum, Edstrom), 54. Forsfjäll (Sandin-Pellikka) – 5. Celebrini (Morin, Heidt), 15. MacDonell (Allen, Cristall)


    Švédsko: Erliden (Thelin) – Sandin-Pellikka, Lindstein (A), Willander, Hurtig, Landén (A), Bergström, Kostadinski – Edstrom, Unger Sörum, Stenberg (C) – Dower Nilsson, Forsfjäll, Wahlberg – G. Kangas, Zether, Nordh – Stählberg, Sagadin, Johansson – Pettersson.
    Trenér: Anders Eriksen

    Kanada: Bjarnason (20. D'Aigle) – Gibson, Allen (C), Dragicevic, Morin, Price, Yakemchuk, Bertucci – Celebrini, Ritchie, Wood – Howe, Barlow (A), Heidt – Cristall (A), Lardis, MacDonell – Halaburda, Martone, Pharand – Catton.
    Trenér: Jeff Truitt

    Rozhodčí: R. Brander, M. Hebeisen – O. Durmis, S. Gustafson

    Diváci: 1585
    bahis siteleri