Č. Budějovice – Pardubice 3:1 (kon.) | Slovácko – Brno 1:0 (kon.) | Liberec – Sparta 1:3 (kon.)
Plzeň – Teplice 1:1 (kon.) | Olomouc – Ostrava 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 1:1 (kon.)
Slavia – Hr. Králové 1:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Jablonec 4:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
4:1 (2:0)
FK Jablonec
Neděle 30.04.2023, 15:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásnou neděli všem fanynkám a fanouškům české kopané. V rámci posledního kola základní části Fortuna ligy budeme v Ďolíčku svědky souboje domácích Bohemians Praha 1905 a týmu FK Jablonec. U sledování textového přenosu z utkání vás vítám a přeji příjemnou zábavu.
     
    Bohemians Praha 1905

    Klokani se momentálně nacházejí na čtvrté příčce ligové tabulky, mají tak již jistotu postupu mezi nadstavbovou nejlepší šestku. Pošilhávají také po evropských pohárech, neboť čtvrté místo po konci celé soutěže by jim zajistilo postup do druhého předkola Konferenční ligy. Ale pozor. Po fantastické (nejen) jarní jízdě Bohemians v posledních dvou utkání tvrdě narazili, nejprve v Edenu vyhořeli ve vršovickém derby proti Slavii (0:3) a následně překvapivě prohráli i na půdě posledního Zlína (1:4). Klokani tak budou hrát nejen o cenné body, ale také o nápravu pachuti v ústech svých fanoušků, kteří jsou ale jinak z jejich výkonnosti v této sezóně právem nadšeni.

    Klíčovým mužem party Jaroslava Veselého by proti Jablonci mohl být David Puškáč. Ten byl jediným střelcem Klokanů ve Zlíně, když vykřesal naděje na vyrovnání šikovnou patičkou. V probíhajícím ročníku zapsal 29letý útočník šest vstřelených branek a hlavně na jaře jej trápily zdravotní problémy. Vzhledem k tomu, že už se ale dokázal stoprocentně vykurýrovat, se dá očekávat, že bude Severočechům činit řádné potíže.
     
    FK Jablonec

    Jablonečtí jsou po mírné výsledkové krizi desátí, pro jistotu nespadnutí do skupiny o záchranu ale potřebují získat minimálně bod, jinak budou muset doufat v přízeň ostatních výsledků, hlavně tedy nevýhru Českých Budějovic. Během jarní části soutěže měli zprvu velmi dobrou formu, v tuto chvíli ale již pětkrát po sobě nedokázali zvítězit – za posledních pět duelů získali jen tři body za stejný počet remíz. I proto by se rádi vrátili na vítěznou vlnu právě v Ďolíčku.

    Když se řekne Jablonec, v tuto chvíli se každému asi vybaví Jan Chramosta. 32letý útočník se pyšní úctyhodnou fazonou, v dosavadním ligovém ročníku se prosadil již čtrnáctkrát, čímž o čtyři branky překonal své maximum ze sezóny 2011/2012. Navrch přidal ještě šest asistencí. Mimochodem, minulý ročník strávil na hostování právě v Bohemians, jelikož v Jablonci se mu přílišného herního vytížení nedostávalo, a právě u Klokanů se rozehrál (7+5) do formy, kterou si přenesl i na sever Čech. Nabízí se tak otázka – pokud se Chramosta v Ďolíčku prosadí, bude slavit?
     
    Klokaní oslavy

    Pro Bohemians bude dnešní duel velice specifický. Z důvodu oslav čtyřicátého výročí od jediného domácího titulu v klubové historii totiž jejich hráči nastoupí v retro dresech, Půl hodiny před utkáním se také přímo na hřišti představí všichni žijící členové tehdejšího výběru, včetně borců, jakými byli například Stanislav Levý, Přemysl Bičovský či Pavel Chaloupka, jenž v mistrovské sezóně nasázel 17 branek a stal se nejlepším střelcem soutěže.
     
    Posledních pět soutěžních střetnutí

    31.7.2022 Jablonec – Bohemians 0:3 (37. Petrák, 70. Květ, 87. Jánoš)
    10.5.2022 Jablonec – Bohemians 1:1 (38. Pilař – 90+4. Hronek)
    5.12.2021 Bohemians – Jablonec 1:2 (85. Hronek – 8. Čvančara, 45+1. Houska)
    8.8.2021 Jablonec – Bohemians 2:2 (77. Pilař, 83. Čvančara – 16. Puškáč, 90+4. Kovařík z pen.
    2.4.2021 Bohemians – Jablonec 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Jedlička – Hůlka, Křapka, Vondra – Köstl, Jindřišek (C), Jánoš, Kovařík – Drchal, Jan Matoušek – Puškáč.
    Náhradníci: Valeš – M. Beran, Mužík, Novák, A. Kadlec, M. Dostál, Hála, Morávek, Nový, Prekop, Necid.
    Trenér: Jaroslav Veselý

    FK Jablonec: Hanuš – Akpudje, Martinec, Král – Šulc, Hübschman (C), D. Souček, Polidar – Jovović – Chramosta, Sejk.
    Náhradníci: Surovčík – Patrák, Černák, Surzyn, Konda, Heidenreich, Ikaunieks, Štěpánek.
    Trenér: David Horejš

    Rozhodčí: Batík – Caletka, Antoníček.
    VAR: Petřík – Kříž
     
    Za svitu odpoledního slunka se v Ďolíčku již oba dva mančafty poctivě rozcvičují na úvodní výkop. Tiskový mluvčí a hlasatel Bohemians Petr Koukal mezitím avizuje, že za malou chvilku budou moci fanoušci Klokanů přivítat na hrací ploše strůjce prozatím jediného mistrovského titulu v klubové historii z roku 1983.
     
    Mistři Československa z roku 1983 postupně nastupují na trávník, jako první se ukázal a sklidil aplaus tribun Jiří Doležal.
     
    A jako poslední vstoupil na hrací plochu tehdejší kapitán Bohemians Přemysl Bičovský i s mistrovským pohárem.
     
    Hráči výběru z roku 1983 se prochází pod hlavní tribunou a sklízí zasloužený potlesk, teď již míří pod kotel.
     
    V tuto chvíli již na hřiště nastoupili i hlavní aktéři dnešního utkání Fortuna ligy, tedy úvodní jedenáctka současných Bohemians i Jablonce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí, kteří oblékli vizuálně značně povedené (a pochopitelně zelenobílé) retro dresy, budou v prvním dějství útočit směrem na tramvajovou zastávku naproti kotli. Hosté, celí v černém, pak dostali možnost úvodního výkopu.
     
    1
    Jovović se záhy po výkopu dostal k centru, nízký míč do vápna ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    1
    Na druhé straně hrozil Matoušek, jenž předal balon obloučkem do vápna Drchalovi, jenže ten jej nedokázal zkrotit.
     
    2
    Bohemians jsou na útočné polovině, vhazování zprava se ujal Köstl. Klokani se poté sice dostali do šestnáctky, kde ale Matoušek v těžké pozici o míč přišel.
     
    3
    Drchal si našel kolmici za obranu a zpětným pasem z úrovně brankové čáry vybojoval pro své barvy rohový kop.
     
    4
    Kovaříkův rohlík od praporku nebezpečně letěl malým čtvercem, ale domácí nakonec z nadějné situace nic nevytěžili.
     
    4
    Köstl si šikovně obhodil Polidara a pokoušel se zprava dostat míč centrem před bránu, to se mu ale vinou blokujícího Krále nepodařilo.
     
    5
    Akce Bohemians končí střelou Vondry z úctyhodné vzdálenosti, která ale letěla o několik metrů vedle.
     
    5
    Chramosta přihrál jen do Kovaříka a poté jej zezadu stáhl k zemi, čímž zhatil naděje Jablonce na ohrožení branky soupeře.
     
    6
    Sejkova přihrávka do křídla byla příliš dlouhá i na dynamického Jovoviće. Vhazují domácí.
     
    7
    Jedličkův nákop byl jen pozdravem Hanušovi, jeho kolegovi s rukavicemi na opačném konci hřiště.
     
    7
    Jablonci se ale nepodařilo přesně rozehrát a hrát mohou opět domácí.
     
    8
    Jablonec se pěkně prokombinoval až na hranici šestnáctky a po pasu do levé strany centroval Král. Jeho kroucený míč se ale nevešel do vymezeného prostoru hřiště, vykopává Jedlička.
     
    9
    Sejk šel vysokou nohou do souboje s Jindřiškem, hlavní arbitr jeho počínání posoudil jako nedovolené.
     
    9
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Ještě se nehrálo ani deset minut a tribuny již slaví první gól. Domácí rozehráli volný kop nákopem do šestnáctky, kde se k odraženému míči dostal JAN MATOUŠEK. Ten potvrdil svoji exkluzivní jarní formu a utaženou střelou k bližší tyči poslal Bohemians do vedení! 1:0!
    9. Jan MATOUŠEK - 1:0
     
    11
    Köstl nyní dvakrát po sobě v krátkém časovém sledu vhazoval z hloubi vlastní obranné poloviny.
     
    12
    Jovovič nabil Chramostovi, jehož centr z rohu vápna ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    12
    Na druhé straně se pokoušel zdánlivě ztracený míč dostihnout Drchal a málem se mu to podařilo, Král ale nakonec využil lepší výchozí postavení.
     
    13
    Jovović naváděl merunu středem hřiště a v ideálním okamžiku poslal do samostatného úniku Chramostu parádní kolmicí, zakončení nejlepšího střelce hostí na zadní tyč ale fantastickým zákrokem likviduje Jedlička. Roh pro hosty.
     
    14
    Polidarův centr odhlavičkoval do bezpečí Köstl, Souček vzápětí vrátil míč na kraj vápna. Martinec nechal balon doskákat až k autové čáře, kde pro svůj tým získal vhazování.
     
    14
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Václav Sejk, přichází David Štěpánek. Asi zdravotní potíže? Ačkoliv o střídání kus za kus nejde, jelikož Štěpánek je čistokrevným obrácem. Možná tedy jde o taktický záměr trenéra Horejše.
     
    15
    Kovaříkova svíce podél levé lajny mířila na Puškáče, s nímž šel do vzdušného souboje Akpudje. Ten hlavičkou zahrál jen na aut.
     
    16
    Šulc si obhodil Vondru a postupoval po pravé straně, jeho přihrávku na kraj šestnáctky srazil na roh poctivě se vrátivší Jindřišek.
     
    17
    Součkův centr ale trefil jen hlavu Matouška, bránícího prostor na přední tyči.
     
    17
    Jovović chytře prostrčil míč na hranici malého čtverce, odkud jej poslal do vzduchu Jindřišek. A protože nešlo o malou domů, balon v klidu stahuje Jedlička.
     
    18
    Dlouhý nákop domácích prodloužil Martinec pouze za sebe, Bohemians tak dostanou dárek v podobě rohového kopu, neboť Hanuš na míč nedosáhl, ač vyvinul maximální míru snahy.
     
    19
    Penalta pro domácí. Ve skrumáži po rohovém kopu šel Akpudje nešetrně do vzdušného souboje s Drchalem, což znamená obrovskou příležitost ke skórování pro Klokany.
    19. Akpudje poslal k zemi ve vápně Drchala a Batík nařídil penaltu
     
    19
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec (Joshua Akpudje).
     
    20
    Penaltu si vezme na starosti Josef Jindřišek.
     
    20
    Bohemians právě vstřelili branku!
    A tribuny slaví podruhé. JOSEF JINDŘIŠEK penaltu nekompromisně proměnil prudkou ranou k pravé tyči a stává se nejstarším střelem v historii samostatné české ligy!
    20. Josef JINDŘIŠEK - 2:0
     
    21
    O prvenství tak Jindřišek připravil Tomáše Hübschmana, který je jeho sokem na hřišti.
     
    22
    Zatímco domácí kombinují, jejich kapitán je oslavován a skandován zaplněnými tribunami Ďolíčku. Fanoušci Bohemians zatím prožívají parádní neděli.
     
    23
    Kovařík opět centroval od praporku, míč se poté odrazil za hranici vápna k Vondrovi. Ten vypálil z voleje, ale jeho střelu zblokoval Akpudje.
     
    24
    Po sérii vzdušných soubojů uklidňují hru hosté.
     
    25
    Jovović ale záhy přišel o míč, na pomoc přispěchal Akpudje, jenž Kovaříkovi vypíchl balon do autu.
     
    26
    Puškáč ve snaze zpracovat vysoký oblouček Jindřiška na okraji vápna zahrál rukou.
     
    27
    Matoušek na pravé straně nevyzrál na Martince, domácí ale i tak budou vhazovat.
     
    27
    Köstl se následně procpal k centru, ten se ale obraně podařilo odvrátit do bezpečí.
     
    27
    Drchal se pokoušel zatlačit na Krále, který zpracovával dlouhý míč, ale vybíhal z ofsajdového postavené.
     
    28
    Puškáč zpracoval míč jen do Polidara, opět tím ale získa vhazování pro Klokany z pravé strany.
     
    29
    Bohemians z něj nic nevytěžili. I tak se ale opět brzy dostali k míči. Jablonec je až na šanci Chramosty zatím naprosto bezzubý.
     
    30
    K dalšímu gólu bylo blizoučko. Drchal si zpracoval míč na hranici šestnáctky a tvrdě vypálil, jeho povedená rána ale proplachtila těsně vedle levé tyče.
     
    30
    Jovović se pokoušel zrychlit hru pasem na Chramostu, jeho přihrávka ale mířila ke Křapkovi, který z první odkopává mimo hřiště.
     
    31
    Jovović se pokoušel v rychlosti nadriblovat do vápna z levé strany, stopku mu ale vystavil poctivě bránící Köstl.
     
    32
    Vondra zezadu stáhl unikajícího Štepánka, a byla mu tedy udělena taxativní žlutá karta. Jablonec může navíc zahrozit ze standardky, rozehrávané z prostoru pravého křídla.
     
    33
    Součkovi se ale vůbec nepodařilo odcentrovat přesně, brejk tak rozeběhl Drchal. V rychlostním souboji s Jovovićem měl sice asi mírně navrch, míč si ale předkopl tak, že jablonecký ofenzivní šikula k němu měl blíže.
     
    34
    Bohemians se nyní ubránili i dalšímu rohovému kopu, Jablonec byl vyhnán až k Hanušovi.
     
    35
    Martinec si našel Chramostův oblouček ve vápně a přihrál na malé vápno Polidarovi, který ale ve snaze zakončit poslal míč jen do jednoho z obránců, od něhož se balon odrazil na vrchní síť.
     
    35
    Veškeré vzrušení po hlavičce Martince bylo nyní zbytečné. Hübschman měl sice blízko k dorážce z bezprostřední blízkosti, jednak se ale ke střele nedostal a druhak stál v ofsajdu.
     
    36
    Martinec si ambiciózně hodil merunu mezi dva protihráče, Puškáč takto kreativní řešení situace asi nečekal a tedy jej fauloval. Jablonecký stoper se poté poměrně těžce zvedal z trávníku.
     
    37
    Po hlavičkovém souboji Kovaříka se Štěpánkem vhazují hosté.
     
    37
    A Štěpánek si aut zopakuje.
     
    37
    Hübschmanův pěkný křižný pas našel Polidara, který předal Chramostovi. Jeho přihrávku na střed srazil mimo hrací plochu dobře postavený Jindřišek.
     
    38
    Polidar si zkoušel vymodlit faul v souboji s Jánošem, sudí ale nedovolený zákrok nepíská a jablonecký halvbek si tak vysloužil pouze lehký posměch tribun, které jej osočují z toho, že pád přihrál.
     
    39
    Hůlkovo prostrčení na Puškáče mělo nepřiměřené množství razance, vykopávat tedy může Hanuš.
     
    39
    Na druhé straně se útočným faulem na Vondru provinil Šulc, který by jinak ale postupoval z boku poměrně osamocen směrem na Jedličkovu svatyni.
     
    40
    Po souboji Akpudjeho a Puškáče vhazují z obranné poloviny hosté.
     
    41
    Matouškův centr na zadní tyč propadl až ke Köstlovi, který přiťukl Jánošovi. Ten pro Klokany vybojoval aut.
     
    41
    Křapkův oblouček byl příliš vysoký i na vytáhlého Köstla, jemuž se míč hlavou zasáhnout nepodařilo asi o deset čísel.
     
    42
    Křapkův nákop z hloubi pole až do šestnáctky podskočil Štěpánek, Kovařík následně merunu vrátil do malého vápna. Následně se Puškáčovi sice podařilo skórovat, ale jen díky tomu, že předtím vyrazil míč z náručí Hanušovi, takže se domácímu forvardovi píská faul.
     
    43
    Kovařík si vyměnil míč s Matouškem a následně se pokoušel centrovat směrem na zadní tyč, tentokráte jej ale jeho pověstná levačka zradila.
     
    44
    Vypadá to, že domácí dohrají úvodní dějství poměrně poklidně. Jablonci se nedaří vytvořit si žádnou efektivní brejkovou situaci.
     
    45
    Puškáč se ve vzdušném střetu s Martincem provinil nedovoleným zákrokem.
     
    45
    Volný kop rozehrál Martinec dlouhým pasem na Štěpánka, jehož ale přehlavičkoval Vondra. Vhazují hosté.
     
    45+1
    V první půli se budou nastavovat minimálně dvě minuty.
     
    45+1
    Jablonec konečně dostal míč do vápna, Chramostův centr ale odkopl Hůlka pryč se šestnáctky.
     
    45+2
    Hosté budou moci ještě zahrozit centrem z rohového kopu.
     
    45+2
    Jovović povedeným rohlíkem vyzval k zakončení Martince, jehož hlavička se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství je za námi a daleko spokojenější odchází do kabin Klokani. Ti totiž vedou o dvě branky a nutno dodat, že skóre víceméně odpovídá rozložení sil na hřišti. Jablonec se trápí v přechodové fázi a když už se do vápna dostane, obvykle z toho pro Jedličku nepramení žádné nebezpečí.

    O dvě bohemácké radosti se postarali Jan Matoušek povedenou pumelicí na přední tyč z 9. minuty a Josef Jindřišek, jenž po dvaceti minutách hry bez potíží proměnil pokutový kop a ve svých 42 letech se stal nejstarším střelcem v historii samostatné české ligy.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02, tak jej dále sledujte s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Joshua Akpudje, přichází Vojtěch Patrák.
     
    46
    Jovovićovi nevyšla kouzla na pravém křídle ideálně, naštěstí pro něj je ale sudí toho názoru, že byl faulován Jindřiškem, který přišel Kovaříkovi na pomoc s bráněním. Hosté tak budou zahrávat standardku kousek od okraje vápna.
     
    47
    Polidarovu ránu přímo na branku odhlavičkoval Puškáč asi metr před brankovou čárou, otázkou zůstává, zdali by balon nekryl Jedlička, který byl připraven za svým kolegou.
     
    48
    Souček napřáhl z úctyhodné vzdálenosti po přiťuknutí Hübschmana a div nepřelomil míčem holeň blokujícímu Matouškovi. Ten se poté hnal do brejku a Štepánek mu mírně pomohl na zem, o nedovolený zákrok se ale nejednalo.
     
    49
    Patrák přenesl hru přesným křižným pasem na pravou stran a rozjel tak útok hostí.
     
    50
    Ten skončil zblokovanou střelou Chramosty, který pálil z vnitřku vápna po sklepnutí Jovoviće. V roli zdi obstál domácí stoper Hůlka.
     
    51
    Bohemians hezky zakombinovali a Puškáčovi nechybělo mnoho k tomu, aby si zpracoval přihrávku Matouška na okraji velkého čtverce. Při snaze dostat se k míči se ale dopustil útočného faulu, což příznivce Klokanů pořádně rozezlelo.
     
    52
    Proti verdiktu sudího protestoval i Puškáč a jeho průpovídky ocenil rozhodčí žlutou kartou.
     
    53
    Kovaříkův nákop umě zpracoval Puškáč, který následně udržel balon proti přesile soupeřů a rozvinul útok pasem do levé strany. Odtud po chvilce trefil Matoušek přízemním centrem Martince a získal tak rohový kop.
     
    54
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Naprosto exkluzivní centr Kovaříka našel přímo hlavu Puškáče, jehož prudké zakončení ještě dokázal Hanuš vyrazit. Podařilo se mu ale merunu poslat pouze do prostoru, kde mazaně číhal VÁCLAV DRCHAL, který tak přidává třetí hřebíček do jablonecké rakve.
    54. Václav DRCHAL - 3:0
     
    55
    Rozjařené tribuny Ďolíčku vyžadují udělení (ne)populárního bůra, mezitím na půlící čáře zfauloval Jindřiška Jovović.
     
    56
    Křapkův nákop sklepl hlavou do ohně Köstl, jehož oblouček k Drchalovi nedošel díky dobrému výskoku Krále.
     
    57
    Kovařík na levé straně nasadil šikovně jesličky Součkovi, jeho následný centr do vápna byl ale přetažený a proletěl až na druhou stranu hřiště, kde Bohemians následně vybojovali roh.
     
    58
    S touto pobídkou Kovaříka od praporku si ale poradil Martinec.
     
    58
    Chramosta sklepl Hübschmanův dlouhý pas do běhu Patrákovi, který byl ale u míče později než dobře vyběhnuvší Jedlička.
     
    59
    Souček zpoza vápna pálil levačkou, trefil ale jen záda před ním běžícího spoluhráče s devatenáctkou na zádech, tedy Jana Chramosty.
     
    59
    Kolmici, která mířila na Jovoviće, odvrací na aut Kovařík.
     
    60
    Jedličkův dalekonosný výkop odehrál Martinec jen k Matouškovi, který si netradičně kolenem přehodil Štěpánka. Ten jej poté nedovoleným způsobem poslal k zemi, což rezultuje ve přímý kop pro domácí pár metrů za pravým rohem hostujícího pokutového území.
     
    61
    Hůlkovi se ale nepodařilo Kovaříkův centr usměrnit k brance soupeře.
     
    62
    Martinec nejprve rozehrál jen do hlavy Puškáče, míč se k němu ale opět odrazil a napodruhé zvolil stoper Jablonce bezpečný odkop.
     
    62
    Puškáč poslal míč z levé strany do vápna, kde jej Polidar hlavou jen přiklepl do rukavic Hanuše.
     
    63
    Štěpánek s přispěním paní Štěstěny nasadil jesle Matouškovi a rozjíždí jablonecké útočné snažení.
     
    64
    Hosté se ale tentokráte do vápna probít nedokázali.
     
    64
    Na trávníku zůstal po jednom ze soubojů ležet domácí Jánoš a na hřiště již spěchají lékaři.
     
    64
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Michal Černák.
     
    65
    Jánoš již odkulhává ze hřiště a zcela upřímně si nejsem jist, zdali bude schopen pokračovat v zápase.
     
    66
    Matoušek si našel míč poté, co nepřesvědčivě zasáhl Hübschman, a předložil jej Köstlovi. Jeho pumelice se od zad Polidara odráží mimo hřiště.
     
    67
    Domácí z autu nijak nezahrozili, může je ale těšit fakt, že Jánoš již vypadá fit.
     
    67
    Černákův centr na zadní tyč proletěl šestnáctkou nikým netknutý.
     
    68
    Král si míč nezpracoval ideálně, meruna mu utekla do autu.
     
    68
    Drchal aktivním presinkem okradl o balon Krále, který jej poté zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku. Volný kop pro domácí z pravého okraje hřiště, Bohemians asi zvolí přímý centr do vápna.
     
    69
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Jan Morávek,
    ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Martin Hála.
     
    70
    Za Hálovým centrem se sápali Köstl a Hůlka, ani jednomu z nich se ale hlavou zakončit nepodařilo.
     
    70
    Morávkův přízemní pas do vápna hledal Köstla, Polidar ale zachraňuje hosty odkopem.
     
    71
    Morávek tentokráte vyslal do vápna vysoký oblouček, který se Köstlovi již podařilo zasáhnout. Halvbek Klokanů ale hlavou mířil vedle.
     
    72
    Na hrací ploše se momentálně nachází dva míče, rozhodčí tak hru přerušil a dává vše do pořádku.
     
    72
    Štěpánkův centr do vápna trefil prvního obránce, jímž byl Kovařík. Následně se Drchal pokoušel kolmicí vysunout Puškáče, jeden z bránících hráčů ale přihrávku zachytil.
     
    73
    Po Kovaříkově pasu z hloubi pole hlavičkoval Köstl za sebe jen do Hanušových rukavic.
     
    74
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Davis Ikaunieks.
     
    74
    Domácí fanoušci na Chramostovo loňské působení v Ďolíčku nezapomněli, vyprovodili jej z placu potleskem.
     
    75
    Černákova nadějná přihrávka byla bohužel pro hosty na nabíhajícího Šulce příliš dlouhá. Jinak by jablonecký záložník mohl z první pálit.
     
    76
    Drchal vypíchl míč Polidarovi, který si jej zpracoval poměrně laxně. Navíc to udělal tak chytře, že díky tomu mohou vhazovat Klokani.
     
    77
    Po Hálově dlouhém autu to před Hanušem doutnalo, ani jeden z hráčů domácích se ale k míči po přiťuknutí Köstla neprocpal.
     
    78
    Černák přihrávkou do křídla vybídl k centru Ikauniekse, jeho přetažený pas našel až Polidara na druhé straně hřiště.
     
    78
    Rutinní zákrok proti Patrákově střele z dálky si připisuje Jedlička, balon letěl poměrně pomalu a ještě k tomu přímo doprostřed.
     
    79
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se hosté dočkali gólové radosti. PAVEL ŠULC parádně prošel středem hřiště přes několik protihráčů, napřáhl a přesnou střelou zpoza šestnáctky se trefil k levé tyč. 3:1.
    79. Pavel ŠULC - 3:1
     
    80
    Ve vápně soupeře se k zemi poroučel Ikaunieks, penalta se ale pískat nebude.
     
    81
    Drchal oloupil o míč Martince, který plnil roli posledního hráče, a pelášil sám na Hanuše. Ten vysoko vyběhl a jeho zakončení zlikvidoval na hranici vápna hrudníkem. Z následné akce pak pálil z dálky Puškáč, jehož pumelici skvěle vytěsnil Hanuš na roh.
     
    82
    Z tohohle mráčku ale nezaprší, Jablonečtí si tentokráte splnili defenzivní povinnosti na jedničku.
     
    83
    Dnešní utkání sleduje 5679 diváků.
     
    83
    Drchal se na levém křídle povedenou kličkou na střed zbavil Martince, který jej poté ještě k tomu fauloval. Jasná žlutá pro hostujícího stopera, jemuž dělá Drchal v posledních minutách velké potíže.
     
    83
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Martin Nový,
    ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Erik Prekop.
     
    84
    Nového centr z volného kopu vypadal poměrně nadějně, ale nakonec jen prolétl vápnem až za brankovou čáru, takže Hanuš může vykopávat.
     
    85
    Klokani si s autovým vhazováním poblíž půlky hřiště neporadili ideálně, narážečkou se vyhnali mimo hřiště.
     
    86
    Štěpánek si průnikem z pravého křídla troufl na přesilu, jeho ambiciózní postup zastavil až odkop Křapka.
     
    87
    Jindřišek krásně uvolnil Nového, jeho přihrávku slabší levačkou ale v cestě za klokaními zakončovateli zastavil Štěpánek.
     
    88
    Nového prostrčení na Hálu bylo ještě tečované Černákem, takže Klokani budou zahrávat další roh.
     
    88
    Úvodní centr Nového odehrál hlavou pryč z vápna Martinec, domácí jsou ale stále na míči.
     
    89
    Bohemians v poklidu zahráli až k Jedličkovi, po jehož dlouhém odkopu a hlavičce Polidara může hrát Köstl.
     
    89
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Fotbalová paráda. Václav Drchal se v blízkosti rohového praporku vymotal z obležení protihráčů a přihrával z brankové čáry pod sebe. Jeho pas se od skluzujícího Krále odrazil k Prekopovi, který si nádhernou otočkou udělal prostor k zakončení a střelou na zadní tyč propálil Hanuše. 4:1!
    89. Erik PREKOP - 4:1
     
    90
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Václav Drchal, přichází Ladislav Mužík.
     
    90+1
    Černák našel pěknou přihrávkou do vápna úplně volného Ikauniekse, který ale bodlem z bezprostřední blízkosti trefil jen připraveného Jedličku.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90+2
    Jablonec kombinuje na útočné polovině. Polidar si narazil s Patrákem a po průniku do vápna předložil míč Ikaunieksovi, jehož nepovedené zakončen ale Jedličku neohrozilo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Fotbalové odpoledne v Ďolíčku je u konce a pro Bohemians se jednalo o parádní oslavu čtyřiceti let od jediného titulu v klubové historii. Klokani v retro dresech totiž Jablonec naprosto přehráli a získali tak tři body za vítězství v poměru 4:1.

    Na vedení z první půle navázal svoji dorážkou v 54. minutě Václav Drchal, když do sítě dostal merunu po hlavičce Puškáče a zákroku Hanuše. Hostům se podařilo snížit deset minut před koncem řádné hrací doby zásluhou povedeného sóla Pavla Šulce. Skóre ale uzavřel v nastaveném čase střídající Erik Prekop, který se prosadil po povedené otočce uvnitř vápna přesnou střelou na zadní tyč.
     
    Klokani tedy půjdou do nadstavbové části ze čtvrtého místa s dvoubodovým náskokem na Slovácko, Jablonec naopak padá do skupiny o záchranu, jelikož České Budějovice si poradily s Pardubicemi.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:9.
     
    To je z mé strany dnes vše, loučím se s vámi a přeji příjemný zbytek prodlouženého víkendu. Tak brzy na počtenou! (16:58:23)

    Michal Nussbauer


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 9. Jan Matoušek (Puškáč), 20. Jindřišek (pen.), 54. Drchal, 89. Prekop – 79. Šulc (Ikaunieks)

    Karty:   32. Vondra (BOH), 52. Puškáč (BOH) – 19. Akpudje (JAB), 83. Martinec (JAB)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:9.
    Bohemians Praha 1905: Jedlička – Hůlka, Křapka, Vondra – Köstl, Jindřišek (C), Jánoš (69. Morávek), Kovařík (83. Nový) – Drchal (90. Mužík), Jan Matoušek (69. Hála) – Puškáč (83. Prekop).
    Náhradníci: Valeš – M. Beran, Novák, A. Kadlec, M. Dostál, Necid.

    Trenér: Jaroslav Veselý

    FK Jablonec: Hanuš – Akpudje (46. Patrák), Martinec, Král – Šulc, Hübschman (C), D. Souček, Polidar – Jovović (64. Černák) – Chramosta (74. Ikaunieks), Sejk (14. Štěpánek).
    Náhradníci: Surovčík – Surzyn, Konda, Heidenreich.

    Trenér: David Horejš

    Rozhodčí: Batík – Caletka, Antoníček

    Diváci: 5679
    bahis siteleri