Bournemouth – Leeds 4:1 (kon.) | Fulham – Manchester City 1:2 (kon.) | Manchester Utd. – Aston Villa 1:0 (kon.)
Newcastle – Southampton 3:1 (kon.) | Liverpool – Tottenham 4:3 (kon.)
konec
Manchester United
1:0 (1:0)
Aston Villa FC
Neděle 30.04.2023, 15:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:59:37)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:8. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 16:7.
     
    Je konec! Ze čtyřminutového nastavení bylo nakonec skoro šestiminutové, jenže ani to hostům ke vstřelení branky v dnešním duelu nestačilo! O třech bodech tedy dnes rozhodla jediná trefa z prvního poločasu, kterou se prezentoval Bruno Fernandes. Aston Villa rozhodně zvedla oproti první půli svůj výkon, jenže vyloženou šanci si vypracovat nedokázala. Naopak Manchester pokračoval v dobrém výkonu a jeho výhra je dnes rozhodně zasloužená.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutá karta pro tým Manchester United (Tyrell Malacia).
     
    90+3
    A ještě z toho byla pro hráče v červeném šance! Celkem pohlednou akci nakonec zakončoval Antony, jenže jeho slabí střela mířila přesně doprostřed brány.
     
    90+2
    Hosté vybojovali autové vhazování, jenže to je málo. K míči se navíc následně dostali domácí, kteří se s ním posunuli o dobrých třicet minut a získali aut.
     
    90+1
    Aston Villa má posledních pár minutek na vstřelení branky, nyní zkouší akci po pravé straně.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři mintuy.
     
    89
    Bruno Fernandes to trochu přehnal s napadáním na útočné polovině a po jeho zákroku na Johna McGinna se píská faul. Tady naprosto nebylo o čem.
     
    88
    Základní hrací doba se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. United nadále vedou o jeden přesný zásah a mají velmi blízko zisku tří bodů.
     
    87
    Žlutá karta pro tým Manchester United (Fred).
     
    86
    Střídání v týmu Manchester United:
    ze hřiště odchází Sabitzer, přichází Harry Maguire,
    ze hřiště odchází Rashford, přichází Anthony Martial.
     
    84
    Nakonec z toho byl ale dobrý centr do toho největšího nebezpečí. Nejvýše se však vyšplhal Victor Lindelöf, který posunul míč alespoň na rohový kop.
     
    83
    John McGinn byl faulovaný na útočné polovině, a tak hráči v modrém mají dobrou možnost rozehrávky. Nakonec z toho bude daleká standardní situace.
     
    82
    Střely na bránu: 5 – 1!
     
    81
    David de Gea se hodně vztekal, jelikož si myslím, že na jeho osobu byl faul, ovšem sudí jej neodpískal. Odpískán byl až ofsajd Jacoba Ramseyho.
     
    80
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut! Manchester nadále vede o jednu branku, navíc je na hřišti zase lepším týmem.
     
    79
    Právě stejný hráč si ale o několik okamžiků později naběhl mezi obránce a poslal těžký centr do malého vápna, Emiliano Martínez ale míč vyboxoval do bezpečí.
     
    78
    Rudí ďáblové to zkusili po pravé straně, kde byl jeden z nejlepších, ne-li nejlepší, hráč dnešního utkání Bruno Fernandes. O míč tam ale rychle přišel.
     
    77
    Po několika soubojích se míč dostal na domácí kopačky. Tam ale dlouho nezůstal, jelikož dlouhá přihrávka končí až u gólmana Emiliana Martíneze.
     
    76
    Střídání v týmu Manchester United:
    ze hřiště odchází Christian Eriksen, přichází Fred,
    ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Antony.
     
    76
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Emiliano Buendía, přichází Jhon Durán,
    ze hřiště odchází Álex Moreno, přichází Lucas Digne.
     
    74
    Domácí hráč s číslem deset navíc zůstává sedět na hřišti a vypadá to na problém s třísly. Nyní se tedy nehraje a na hřišti je lékařský tým United.
     
    73
    Marcus Rashford byl na hranici pravidel svalen na zem ve vápně. Sudí to ale pustil a následná střela Casemira minula levou tyč nejspíše o metřík.
     
    72
    David de Gea se v tomto duelu s míčem ještě moc nepotkal, a tak nyní pomáhá spoluhráčům s rozehrávkou. Špatný odkop ale domácí o balón připravil.
     
    71
    Do konce základní hrací doby nám chybí méně jak dvacet minut a domácí celek nadále vede o jednu branku. Dočkáme se ještě nějakého přesného zásahu?
     
    70
    Marcus Rashford zkoušel vypálit z trochu větší vzdálenosti, ovšem jeho pokus byl zablokován.
     
    69
    Rudí ďáblové už budou útočit do otevřenější obrany, ale dlouhá přihrávka žádného adresáta nenašla. Aston Villa se ale musí vymanit z vysokého napadání.
     
    68
    Na druhé straně se k zakončení dostal kapitán John McGinn, ovšem jeho pokus nebyl vůbec přesný.
     
    67
    Tyrell Malacia posunul míč na Casemira, který se tentokrát trefil mezi tři tyče ze střední vzdálenosti. Emiliano Martínez ale znovu zasahuje a drží tým.
     
    66
    Tak nakonec to byl hostující trenér, který dvakrát vystřídal. Domácí hráč to následně zkusil z hodně velké dálky, ale tohle nemohl gólman hostí pustit.
     
    64
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Young, přichází Calum Chambers,
    ze hřiště odchází Dendoncker, přichází Bertrand Traoré.
     
    63
    Držení míče: 59% – 41%!
     
    62
    A během chvilky jsme zde měli další rohový kop pro hostující celek. Ani tentokrát z toho ale nebylo nic nebezpečného a obrana v červeném si poradila.
     
    61
    Aston Villa vybojovala rohový kop, ale s tím si obrana domácích v pohodě poradila.
     
    60
    A už je za námi hodinka hry a stále se ani jeden z trenérů nerozhodl zasáhnout do zahajovacích sestav. Tak uvidíme, kdy se dočkáme prvního střídání.
     
    58
    Marcus Rashford se snaží ze všech sil, jenže zatím mu není přáno! Nyní si předkopl míč trochu více, než bylo třeba, a Emiliano Martínez stihl být na zemi včas.
     
    57
    Na trávníku nám vzplály trochu vášně, ale hlavní sudí dnešního duelu vše rychle ukončil. za vše mohl faul zezadu na Eriksena, ale dánský hráč je v pořádku.
     
    56
    Střely na bránu: 4 – 1!
     
    55
    No, za deset minut druhé půle jsme viděli zatím celkem zajímavou podívanou. Je důležité, že Aston Villa se zvedla a asi uvidíme ještě drama.
     
    54
    Marcus Rashford jen naštvaně bouchá rukama o zem, tohle byla gólovka! Jeho spoluhráč poslal parádní přihrávku po zemi do vápna, ale domácí útočník se k míči o krok nedostal!
     
    53
    Rudí ďáblové vybojovali taktéž standardní situaci. K zakončení se z úhlu dostal Victor Lindelöf, ale jeho rána levačkou mířila vysoko nad horní tyč.
     
    52
    Bruno Fernandes pořádně zabral a byl u míče o trochu dříve než Douglas Luiz. Ten ho následně stáhl na zemi přímo před zraky rozhodčího, jasný faul.
     
    51
    Na druhé straně se směrem dopředu pokoušel něco vymyslet Marcel Sabitzer, ale byl nedovoleně zastaven. Také domácí tedy mohou zaútočit.
     
    50
    Po standardní situaci se k zakončení nakonec dostal Douglas Luiz, ale jeho pokus až na bránu neprošel.
     
    49
    John McGinn se snažil něco vymyslet na pravé straně, když ho fauloval Tyrell Malacia. Aston Villa tak zůstává u míče a kombinuje na útočné polovině.
     
    48
    Hosté budou muset rozhodně předvést lepší výkon než v prvním poločase, tak uvidíme...
     
    47
    Aston Villa to vzala hodně zhurta! Ashley Young vymyslel nadýchaný centr do vápna, kde si naskakoval Ollie Watkins. Přes dva soupeře se ale neprosadil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, po kterém vede zaslouženě domácí celek o jednu branku. První větší možnost měl Marcus Rashford, ale toho skvělým výběhem vychytal Emiliano Martínez. Rudí ďáblové následně vládli na hřišti, ale na svůj gól si musei počkat až do devětatřicáté minuty. V tu chvíli totiž utekl po levé straně právě Marcus Rashford. Jeho střelu na zadní tyč sice Emiliano Martínez vyrazil, ale u míče byl nejrychleji Bruno Fernandes, který se už v pohodě trefil.

    Další poločas začne přibližně v 16:06.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Bruno Fernandes se znovu dostal k odraženému míči, ale střela mu úplně nesedla. Emiliano Martínez stihl skočit ke své tyči včas a udržel míč v rukavicích.
     
    45+1
    David de Gea se po delší době zapojil do rozehrávky svého celku. Hosté sice napadají, ale zatím se jeví, že hostující hráči to mají víceméně pod kontrolou.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    44
    Po zisku míče se navíc dopředu znovu hnali domácí, kteří jsou po pravé straně zatím hodně nebezpeční. Nakonec vybojovali faul, konkrétně Casemiro.
     
    43
    Aston Villa bude muset rozhodně přidat, jestli chce dnes vybojovat nějaké body. Za dlouhým míčem se tak hnal Álex Moreno, ale na hrací ploše jej nestihl.
     
    41
    Situaci ještě zkoumalo video, ale branka platí!
    39. Bruno FERNANDES - 1:0
     
    39
    Manchester United právě vstřelil branku! rudí ďáblové konečně prokazují svou převahu v tomto duelu a jdou šest minut před koncem prvního poločasu do vedení! Marcus Rashford šel hodně ze strany na gólmana. Pálil chytře na zadní tyč, kde sice Emiliano Martínez zasáhl. K míči to měl ale následně nejblíže BRUNO FERNANDES, který se už bezpečně trefuje do poloodkryté brány.
     
    38
    Střely na bránu: 1 – 1!
     
    37
    Ti se navíc dostali až k zakončení! Ollie Watkins to zkusil nůžkami kousek od malého vápna, ovšem jeho pokus letěl hodně vysoko nad horní tyč brány.
     
    36
    Viděli jsme několik hlavičkových soubojů na polovině hřiště, ze kterých lépe vzešli hosté.
     
    35
    Držení míče: 69% – 31%!
     
    34
    Domácí hráči reklamují ruku ve vápně, ale Ashley Young jí stihl dát pryč včas. Emiliano Martínez tak může v klidu odkopávat od své vlastní brány.
     
    33
    Bruno Fernandes si chtěl naběhnout po pravé straně, jenže přihrávka na něj byla příliš dlouhá. Hráči v modrém si tak berou míč a trochu uklidňují hru.
     
    31
    Douglas Luiz naprosto jasně fauloval Marcela Sabitzera, přesto se odpísknutí faulu diví.
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry, což je třetina tohoto duelu! Jasně lepším týmem na hřišti je Manchester, ale brankou to ještě nedokázal nijak umocnit.
     
    29
    Defenziva hostů si nyní může trochu oddychnout, když drží míč na svých kopačkách, jenže domácí fotbalisté vysoko napadají a dělají tím obrovské potíže.
     
    28
    Nyní chyběly už opravdu jen centimetry! Casemiro napřáhl k ráně z nějakých patnácti metrů, jenže málem přelomil břevno vejpůl!
     
    27
    Tak to zkusili pořádně dlouhým nákopem dopředu, který si dokonce našel Marcus Rashford. Ten měl ale na zádech jednoho ze soků a o míč brzy přišel.
     
    26
    Jinak ale zase mohou kombinovat rudí ďáblové s míčem, jenže jsou s ním jen na polovině hřiště. Zatím se jim nedaří překombinovat obranu soupeře.
     
    25
    To byl snad první ofsajd na hostující straně! Tentokrát byl moc rychlý Ashley Young.
     
    24
    Domácí hráč upadl ve vápně a okamžitě se dožadoval penalty. Sudí byl ale celé situaci velmi blízko a pískat nebude. Aston Villa tak může být chvíli u míče.
     
    23
    Jeden z obránců musel pomoci gólmanovi s rozehrávkou, takže následně míč raději odkopl co nejdále.
     
    22
    Bruno Fernandes se snažil napadat soupeře, ale sám si přitom ublížil. Kdekdo čekal, že Aston Villa nejspíše zakopne balón, jenže se tak nestalo.
     
    21
    Střely na bránu: 1 – 1!
     
    20
    To byla pěkná akce hostů! Emiliano Buendía se uvolnil na pravé straně vápna a procedil míč mezi nohy soupeře. Tam se sice jeho spoluhráč nedostal, jenže následně mohl pálit Álex Moreno z druhé vlny a David de Gea musel zasahovat!
     
    18
    Ofsajdy nám zatím sbírá pouze Manchester. Casemiro se snažil vyslat dopředu Jadona Sancha, ovšem ten byl za obranou, čehož si sudí všiml.
     
    17
    Jenže hráčům v modrém se v kombinaci zatím nedaří ani trochu... Tentokrát ale chybovali také domácí hráči, kteří si v ofenzivě úplně nerozuměli.
     
    16
    Aston Villa může po delší době zaútočit. Rychle se rozvíjející kontr zastavil jeden z domácích hráčů, ovšem hosté mohou začít znovu od poloviny hřiště.
     
    15
    Držení míče: 68% – 32%
     
    14
    O chvilku později to bylo zajímavější a rudí ďáblové mají obrovský tlak! Marcel Sabitzer se dostal v krkolomné pozici k zakončení, ovšem břevno minul jen těsně.
     
    13
    Z toho žádné větší nebezpečí nevzniklo. Christian Eriksen to sice zkusil z dálky, ale bránu dosti minul.
     
    12
    Konečně nějaká střela! Marcus Rashford si parádně naběhl za obranu, kde ho ještě lépe našel Bruno Fernandes. Emiliano Martínez ale vyběhl a vyráží míč na rohový kop!
     
    11
    Christian Eriksen byl za ofsajdovou linií, ale rozhodčímu odpískání chvíli trvalo. Následně se navíc dánský záložník provinil faulem, takže je znovu pískáno.
     
    10
    Po deseti minutách je stav hry stále vyrovnaný. Jelikož jsme neviděli ani střelu na branku, logicky jsme nemohli vidět ani gól. Více ze hry mají ale United.
     
    9
    Ashley Young to trochu přehnal s napadáním na útočné polovině, a tak je hostujícímu bekovi odpískaný faul. Manchester se nadále může držet na míči.
     
    8
    Tohle byla ale obrovská možnost na domácí straně, která nekončí brankou! Marcus Rashford dostal parádní přihrávku od Sabitzera, jenže střelou po zemi vůbec netrefil bránu! Následně byl navíc odpískaný ofsajd.
     
    7
    Marcus Rashford zastavil dlouhou přihrávku na levou stranu, jenže neměl s kým spolupracovat. Jeho pas tedy mířil zpět dozadu na obránce.
     
    6
    Jadon Sancho nebyl spokojený s rozhodnutím sudího, který neodpískal faul na jeho osobu. Ten své rozhodnutí určitě měnit nebude a hosté mohu vhazovat.
     
    5
    Je za námi úvodních pět minutek a na balónu se drží především domácí fotbalisté. Ti se ale k žádné střele přes pevnou obranu ještě nedokázali probojovat.
     
    4
    Teprve čtvrtá minuta a United jsou už podruhé chycení v ofsajdu. Jadon Sancho zkoušel průnikový pas, ale Marcel Sabitzer si lajnu nepohlídal.
     
    3
    David de Gea nakonec zastavoval dlouhý nákop soupeře a rudí ďáblové tak musí začít až od svého gólmana, Aston Villa navíc napadá hodně vysoko.
     
    2
    Celkem záhy jsme se dočkali prvního ofsajdu, který měl na svědomí Bruno Fernandes. Hosté tak mohou zaútočit po levé straně, kde táhne akci Álex Moreno.
     
    1
    A dnešní utkání mezi Manchestere United a Aston Villou právě odstartovalo! Domácí celek hraje v červených dresech, ten hostující v modrých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – Dalot, Lindelöf, Shaw, Malacia – Casemiro, Eriksen – Sancho, Sabitzer, Fernandes – Rashford.
    Náhradníci: Butland – Maguire, Wan-Bissaka, B. Williams, Fred, Pellistri, Martial, Antony, Weghorst.
    Trenér: E. ten Hag.

    Aston Villa FC: E. Martínez – A. Young, Konsa, Mings, Dendoncker – Moreno, Luiz – McGinn, Buendía, Ramsey – Watkins.
    Náhradníci: Olsen – Carlos, C. Chambers, Digne, Revan, O'Reilly, K. Young, Be. Traoré, Durán.
    Trenér: Unai Emery.

    Rozhodčí: Gillett – Hatzidakis, Lennard.
     
    Aston Villa

    Hostující celek bude bojovat o evropské poháry nejspíše až do posledního kola, a tak by se mu nějaké body z tohoto duelu hodily. Aston Villa dosud odehrála třiatřicet duelů, ve kterých získala padesát čtyři bodů. Stejný počet bodů má i pátý Tottenham, pátá příčka navíc zajišťuje Evropskou ligu. Hostující tým v posledních třech kolech vybojoval taktéž sedm bodů, když porazil Newcastle a Fulham. Mezi tato dvě vítězství se vklínila remíza na hřišti Brentfordu.
     
    Manchester United

    Manchester měl velmi špatný vstup do sezóny, ale nakonec bude bojovat o třetí příčku v celkovém pořadí. V současné době má odehráno třicet dva zápasů, ve kterých vybojoval rovných šedesát bodů a je čtvrtý. Na třetí Newcastle ale ztrácí jen body a má zápas k dobru. Na druhý Manchester City je to už třináctibodová ztráta, to už nevypadá pro United moc pravděpodobně. V posledních třech zápasech vybojovali domácí sedm bodů. Nejprve totiž porazili Everton a Nottingham. V posledním kole ovšem jen remizovali na svém hřišti s Tottenhamem.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního duelu čtyřiatřicátého kola anglické Premier League! Spolu se podíváme na duel mezi domácí Manchesterem United a hostující Aston Villou. Úvodní výkop je naplánovaný na 15:00 a my u toho nebudeme chybět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Denisa Józsová

    Branky: 39. Fernandes

    Karty:   87. Fred (MAN), 90+5. Malacia (MAN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:8. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 16:7.
    Manchester United: de Gea – Dalot, Lindelöf, Shaw, Malacia – Casemiro, Eriksen (76. Fred) – Sancho (76. Antony), Sabitzer (86. Maguire), Fernandes (C) – Rashford (86. Martial).
    Náhradníci: Butland – Wan-Bissaka, B. Williams, Pellistri, Weghorst.

    Trenér: E. ten Hag.

    Aston Villa FC: E. Martínez – A. Young (64. C. Chambers), Konsa, Mings, Dendoncker (64. Be. Traoré) – Moreno (76. Digne), Luiz – McGinn (C), Buendía (76. Durán), Ramsey – Watkins.
    Náhradníci: Olsen – Carlos, Revan, O'Reilly, K. Young.

    Trenér: Unai Emery

    Rozhodčí: Gillett – Hatzidakis, Lennard.
    bahis siteleri