Admira Praha – Karlovy Vary 3:1 (kon.) | Dukla B – Motorlet 0:0 (kon.) | Plzeň B – Č. Budějovice B 4:1 (kon.)
Povltavská – Zbuzany 0:0 (kon.)
konec
FK Admira Praha
3:1 (2:0)
Slavia Karlovy Vary
Neděle 30.04.2023, 10:15 • Na Pecích, Praha 8 • Česká fotbalová liga (A) • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní dopoledne. Vítám vás při sledování 24. kola ČFL, u zápasu mezi pražskou Admirou a Karlovými Vary.
     
    FK Admira Praha

    Pražská Admira se v tabulce třetí české nejvyšší soutěže nachází na pátém místě tabulky, přičemž na postup už s velkou pravděpodobností nezaútočí, protože manko na vedoucí Domažlice čítá dvanáct bodů. Svěřenci kouče Peřiny na jaře předvádí průměrné výkony, na kontě mají tři vítězství, jednu remízu a čtyři porážky. Nejlepším střelcem týmu je Štěpán Zahálka s jedenácti góly.
     
    Slavia Karlovy Vary

    Karlovarští fotbalisté okupují v tabulce velmi pěknou osmou příčku, každopádně vyhráno nemají ani zdaleka, protože v ohromně vyrovnané soutěži mají k dobru pouhých pět bodů na sestupem ohroženou Povltavskou fotbalovou akademii. Západočeši minulý týden konečně přerušili sérii čtyř zápasů bez vítězství, v očekávaném derby doma porazili Sokolov 2:0. Střelecké produktivitě mužstva vévodí jedenáctigólový Jaroslav Červený.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Admira Praha: Keller – Herc, Fric, Martinic (C), Čácha, Douděra, Konejl, Mráz, Jandovský, Zahálka, Horák.
    Náhradníci: Konečný – Skalický, Michálek, Trajhan, Záruba, Čížek, Kunc.
    Trenér: František Peřina

    Slavia Karlovy Vary: Tuhai – Skala, Owolabi, Prágr, Matoušek, Červený (C), Maňák, Wireko, Geňo, Horník, Černý.
    Náhradníci: Chára – Čolič, Gabriel, Stařík, Psohlavec, Krčma, Tůma.
    Trenér: Marian Geňo

    Rozhodčí: Vít – Tryzna, Vitvar.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté vstoupili do utkání v tradičních černo-bílých dresech, hosté pro dnešní ligové střetnutí oblékli dresy barvy červené.
     
    3
    Po levé lajně nabral vysokou rychlost Jakub Mráz. Dokázal nastřelit protihráče a získat pro Admiru první rohový kop.
     
    4
    Exekuce se chopil Martin Čácha. Přetaženým centrem hledal Jana Martinica, jenž na dlouhou nohu zakončoval nepřesně.
     
    5
    O malou domů si řekl Martin Keller a dočkal se. Gólman si pro míč vyběhl mimo vápno, načež volil rozehrávku k lajně na Herce.
     
    6
    Zahrozili i hosté, když došlo ke zmatkům v soupeřově pokutovém území, ale houf protihráčů nepropálil jak Jaroslav Červený, tak ani Sebastian Horník.
     
    7
    Standardka pro Admiru. U levého rohového praporku ukázal výborné krytí míče Štěpán Zahálka, zezadu k němu přiběhl Štěpán Černý a nekompromisně ho podrazil.
     
    8
    Nepovedený signál končí alespoň rohovým kopem. Martin Matoušek přečetl přízemní nahrávku na Michala Douděru a kulatý nesmysl odvrátil mimo hrací plochu.
     
    9
    Proti centru od levého praporku vystartoval brankář Ilarion Tuhai, jenž nenechal nikoho na pochybách a hrací předmět vyboxoval mimo vápno.
     
    10
    Zpoza velkého pokutového území natáhl k zajímavému technickému obstřelu Štěpán Zahálka. Nejlepší střelec Admiry pořádně vystrašil Tuhaie, míč se zatočil jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    11
    Dobře proti Zahálkovi vystoupil Samuel Owolabi, který si zařval a hlavou dokázal kulatý nesmysl sklepnout pro spoluhráče Maňáka.
     
    12
    Znovu měl být do akce zapojen Štěpán Zahálka, avšak s obloučkem za obranu nepočítal, proto se za ním vůbec nerozběhl.
     
    13
    To se nepovedlo. Zdeněk Skala se pod tlakem rozhodl pro malou domů, avšak nahrávku poslal výrazně mimo postavení gólmana, takže se bude kopat roh.
     
    14
    Po centru došlo k velkému rozruchu v pokutovém území hostujícího mužstva. Nejprve neúspěšně dorážel Štěpán Zahálka, následně i Michal Douděra a neuspěl ani Jiří Jandovský.
     
    15
    David Konejl moc dobře věděl, že se k němu zezadu blíží velkou rychlostí Jaroslav Červený, proto nevymýšlel nic složitého a míč posunul ke Kellerovi.
     
    16
    Jak papírové předpoklady naznačovaly, tak Admira zatím je aktivnějším týmem a dokáže si vytvářet šance, zatím však žádnou nedokázala přetavit v gól.
     
    17
    Hodně často je do hry nohama zapojován Martin Keller. Tentokráte mu nahrál Michal Fric, následoval nepovedený odkop za postranní lajnu.
     
    18
    Hodně odvážnou kličku si dovolil Marian Geňo. Karlovarský hrající trenér riskoval jakožto poslední hráč, nicméně Zahálku dokonale zaskočil.
     
    19
    Rohový kop měly k dispozici Karlovy Vary. Pavel Maňák centroval na přední tyč, kam sebejistě vyběhl brankář Martin Keller.
     
    20
    Samuel Owolabi hledal dlouhým autovým vhazováním do vápna Kinga Wireka, ten ale na balón přes veškerou snahu nedosáhl.
     
    21
    Pravou lajnou nabral vysokou rychlost Sebastian Horník. Cestu mu zkřížil David Konejl a ve skluzu zařídil pro hosty aut.
     
    22
    Karlovarské autové vhazování bylo rychle rozehráno na Kinga Wireka, který stříleným pasem hledal na zadní tyči Sebastiana Horníka, těsně před ním míč odpálil Michal Fric.
     
    23
    Zdeněk Skala moc dobře věděl, že po příliš dlouhé kličce by neměl šanci míč stihnout ve hře, proto zkusil přifilmovat faul, na což mu arbitr Vít neskočil.
     
    24
    Jiří Prágr výborně předskočil Jiřího Jandovského, jenže potom mu nevyšlo zpracování a balón posunul jenom mimo hrací plochu.
     
    25
    Jeden na jednoho si věřil King Wireko. Zkusil si Michala Frice obhodit po levé lajně, trefil ho do pravé nohy takže vybojoval autové vhazování.
     
    26
    Adresátem centru od levé lajny byl podle všeho King Wireko, který ale vyskočil příliš pozdě, Ondřej Herc proto snadno odvrátil míč mimo velké vápno.
     
    27
    Rychlý útok Admiry zastavil zdviženým praporkem pomezní rozhodčí, za defenzivní linií se nechal nachytat Jiří Jandovský.
     
    28
    Odražený balón si dobrých třicet metrů od bány našel Zdeněk Skala. Střelecké štěstí nepokusil, situaci zklidnil pasem za sebe na Geňa.
     
    29
    Po ztrátě Admiry vystartovali hosté do protiútoku. Pavel Maňák viděl rozbíhajícího se Sebastiana Horníka, leč přihrávku mu poslal za paty.
     
    30
    King Wireko poděkoval Štěpánovi Černému za dobře myšlenou nahrávku, byť na ni o kousek nedosáhl. Karlovy Vary začínají kousat.
     
    31
    Admira právě vstřelila branku!
    Důležitý první gól střílí favorizovaní domácí! Na levou stranu šestnáctky dostal přihrávku Michal Douděra. Křižnou přízemní ránu Tuhai vyrazil jenom ke ŠTĚPÁNU ZAHÁLKOVI, jemuž nedělala dorážka do prázdné brány žádné starosti.
    31. Štěpán ZAHÁLKA - 1:0
     
    33
    Štěpán Zahálka je při chuti. Nyní si věřil dokonce proti trojici protihráčům, aby nakonec přes Skalu nepropasíroval balón na Douděru.
     
    34
    Bránící Martin Matoušek dokázal natlačit tělo před Jakuba Mráze, avšak zůstal pod tlakem a pravou nohou balón odehrál jenom do zámezí.
     
    35
    Bude se kopat penalta! Sebastian Horník šel do skluzu proti Jakubu Jandovskému pozdě a ve skluzu ho nepříjemně trefil přes nohy. Hráč si vyžádal ošetření, ale podle všeho se nebude jednat o nic vážnějšího. Faulující hráč si ze souboje odnesl navrch ještě žlutou kartu.
    35. Horník podrazil Jandovského, rozhodčí nařídil penaltu
     
    36
    Na trávníku ještě probíhá ošetřování faulovaného Jiřího Jandovského, který už je v posedu a dle výrazu v obličeji počáteční největší bolest ustála.
     
    37
    Admira právě vstřelila branku!
    Na bílý bod si balón postavil MIROSLAV HORÁK. Počínal si hodně sebevědomě, když volil tvrdou ránu po své pravé ruce, balón se odrazil od břevna na zem a až potom rozvlnil síť. Gólman Tuhai očekával střelu na druhou stranu.
     
    39
    Dvěma góly povzbuzení domácí fotbalisté pokračují v aktivním pojetí hry. Zleva volil střílený pas před bránu Štěpán Zahálka, obránce Zdeněk Skala míč srazil těsně vedle levé tyče.
     
    40
    Standardka pro Karlovy Vary. Výborné krytí míče ukázal Jaroslav Červený, načež si počkal na kontakt s Michalem Fricem, pro faul si došel zkušeně.
     
    41
    Nepovedený centr měl pod kontrolou gólman Martin Keller. Hlasitě si zařval a kulatý nesmysl s jistotou schoval ve svých rukavicích.
     
    42
    Příliš dlouho vedl zbytečné řeči směrem k rozhodčímu domácí kapitán Jan Martinic, arbitr Vít nakonec sáhl pro žlutou kartu.
     
    43
    Na polovině hřiště vybojoval faul na svou osobu Martin Matoušek, když vyskočil vysoko do vzduchu a zezadu ho nekompromisně shrnul Martin Čácha.
     
    44
    Do protiútoku dostal zajímavý balón Jakub Mráz, jenže nevyšel mu úplně ideálně první dotek a jeden na jednoho proti Owolabimu si nevěřil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Domácí mohli přidat ještě jednu trefu do šatny! Michal Douděra si narazil se Štěpánem Zahálkou a už uvnitř vápna zakončoval z pravé strany technicky těsně nad břevno.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Domácí pražská Admira zatím potvrzují roli favorita a po prvním poločase vede nad Karlovými Vary 2:0. Důležitý první gól vstřelil ve 31. minutě nejlepší střelec mužstva Štěpán Zahálka, jenž po gólmanem vyražené střele Douděry dorážel do prázdné brány. Aktuální podobu dal výsledku ve 37. minutě Miroslav Horák, který s přispěním břevna proměnil nařízenou penaltu po faulu Horníka na Jandovského.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:21.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté chtěli zahrozit dlouhým nákopem. Jaroslav Červený ale stihl míč až mimo hrací plochu, kde navíc potom nepříjemně došlápl.
     
    48
    Marian Geňo čekal do poslední chvíli, aby nakonec dokázal píchnout balón k pravé lajně k nohám Horníka těsně před presujícím Čáchou.
     
    49
    Za sebe míč prodlužoval Štěpán Černý, tušil, že se za ním ještě nachází King Wireko, jehož zradilo zpracování, takže balón sebral gólman.
     
    50
    Standardku v podobě rohového kopu vybojoval Michal Douděra. Neměl moc šancí na úspěch, čehož si byl moc dobře vědom, proto šikovně nastřelil Owolabiho.
     
    51
    Neúspěšně se Jiří Jandovský pokusil zastavit slibně vypadající brejk soupeře faulem na Owolabiho. Arbitr Vít se po skončení akce k faulu vrátil, domácímu fotbalistovi ukázal žlutý kartónek.
     
    52
    Hráči v červených dresech se ubránili a do brejku dostal nákop Sebastian Horník, před nějž odvážně vložil tělo vyběhnuvší Keller a podržel soka na zádech až do doby, dokud neopustil hřiště.
     
    53
    Příliš dlouho otálel s rozehrávkou Pavel Maňák. Po drobném kontaktu s Douděrou podklouzl a volný míč získal protihráč Herc.
     
    54
    Pavel Maňák kopal volný přímý kop, který mu ale vůbec nevyšel, příliš nízký centr odkopával mimo bezprostřední nebezpečí Michal Fric.
     
    55
    Chybnou rozehrávku soupeřovy defenzivy chtěl trestat Michal Douděra, jenž se zničehonic ocitl úplně osamocený na levé straně šestnáctky, křižný pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    56
    Přenesení bylo bezpochyby dobrou volbou, jenže Jakub Mráz dostal na levou lajnou příliš vysoký balón, na nějž neměl šanci doskočit.
     
    57
    Fotbalisté v černo-bílých dresech trpělivě kombinují kolem poloviny hřiště a čekají, až se objeví okénko v soupeřově defenzivě.
     
    58
    Oblouček na levou stranu dostal Michal Douděra. Po lajně ještě posouval na Michala Frice, ten se neodhodlal odcentrovat přes Skalu.
     
    59
    Z hranice velkého pokutového území vyslal zajímavou střelu Jiří Jandovský. Ilarion Tuhai šel k zemi včas a míč směřující k levé tyčce vyškrábl na roh.
     
    60
    Za nahrávkou po pravé lajně spěchal Martin Čácha. Velkou ztrátu na Zdeňka Skalu nesmazal, následovala malá domů.
     
    61
    Ilarion Tuhai si při rozehrávce pořádně zahrával s ohněm, když volil přihrávku středem na Mariana Geňa, ten v obležení tří protihráčů raději odkopával do zámezí.
     
    62
    Rychlý protiútok Michal Fric možná až zbytečně vzal na sebe. Chtěl si míč píchnout kolem Jiřího Prágra, ale ten jej za svá záda nepustil.
     
    63
    Hlouběji do pole se stáhnul King Wireko a dočkal se pasu na svou osobu. Zkontroloval postavení spoluhráčů a vybral si Pavla Maňáka.
     
    64
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Jiří Jandovský, přichází Viktor Záruba.
     
    65
    Standardka pro Admiru. Kousek za velkým vápnem udělal kličku Miroslav Horák, konkurenta nedovoleně podrazil Samuel Owolabi.
     
    66
    Dle očekávání došlo k přímé střele na bránu. Ilarion Tuhai měl situaci pod kontrolou, míč letící přes zeď nechal prosvištět nad břevnem.
     
    67
    Ofenzivu podpořil Michal Fric, jenže zradilo ho zpracování na hruď, balón doputoval mimo hrací plochu a Ilarion Tuhai bude odkopávat.
     
    68
    Martin Čácha vymyslel zajímavý průnikový pas středem na Štěpána Zahálku, jemuž nevyšel první dotek a tělo před něj natlačil Jiří Prágr.
     
    69
    Rozruch i na druhé straně. Gólman Martin Keller neudržel v rukavicích vysoký míč poté, co jej atakoval Sebastian Horník a tentýž hráč se chystal zakončovat, rozhodčí jej ale z důvodu útočného faulu zastavil.
     
    70
    Volnějšího středu chtěl Sebastian Horník využít k průniku až do vnitra pokutového území, na jeho hranici jej zastavil čistým způsobem Ondřej Herc.
     
    71
    Tak pozor, penalta se bude kopat i na druhé straně! Owolabi přetažený centr doleva sklepl hlavou do vápna na Kinga Wireka, jenž byl zezadu ukázkově podražen.
    71. Pro Karlovy Vary získal penaltu King Wireko
     
    72
    Hrdinou okamžiku je Martin Keller! Správně odhadl, kam Jaroslav Červený penaltu kopne a ne příliš dobře umístěný přízemní pokus k levé tyči vyrazil rukou.
    72. Červený penaltu neproměnil
     
    73
    Západočeši pokračují v ofenzivě. Od pravé lajny centroval King Wireko, adresáta Jaroslava Červeného zdárně přehlavičkoval David Konejl.
     
    74
    Ani teď se Karlovým Varům nezadařilo. Samuel Owolabi posílal prostrkávačku mezi stoperskou dvojicí, Jan Martinic nepustil balón k Červenému.
     
    75
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Jan Martinic, přichází Jakub Michálek.
     
    76
    Na polovině hřiště fauloval Martin Čácha, který neodhadl správně kličku Pavla Maňáka a konkurentovi podrazil pravou nohu.
     
    77
    Potlesk fanoušků si vysloužil Michal Fric, který do poslední chvíle vystál Sebastiana Horníka, aby jej nakonec obral ukázkovým obranným zákrokem.
     
    78
    Za nákopem po pravé lajně sprintoval Jakub Michálek. Přestože kolem sebe neměl protihráče, tak se zamotal do vlastních kliček.
     
    79
    Na kontaktní trefu měl políčeno Pavel Maňák. Z levého křídla se chtěl procpat až na penaltu, v čemž mu Ondřej Herc úspěšně zamezil.
     
    80
    Martin Čácha skvěle přenesl balón na levou stranu šestnáctky, kde si ho zpracoval Michal Douděra a ten sklepával pod sebe Michalu Fricovi, Tuhaie zachránilo břevno!
     
    81
    Hraje se nahoru dolů. King Wireko utekl svému osobnímu strážci, ale nebylo mu to nic platné, protože mu cestu zkřížil Michálek a na toho již karlovarský fotbalista nevyzrál.
     
    82
    Ve skluzu výborně zapracoval Jakub Mráz, špičkou kopačky píchl balón k Michalu Douděrovi, střílený centr na střed vápna Matoušek odpálil na roh.
     
    82
    Střídání v týmu Slavia Karlovy Vary:
    ze hřiště odchází Sebastian Horník, přichází Ludvík Tůma.
     
    83
    S centrem na malé vápno si karlovarská defenziva věděla rady. Jiří Prágr přehlavičkoval osobního strážce a balón poslal pryč z šestnáctky.
     
    84
    Admira právě vstřelila branku!
    Definitivní razítko na vítězství Admiry dává ŠTĚPÁN ZAHÁLKA! Po dalším centru od praporku byl v malém vápně úplně osamocený, hlavička o zem následně zapadla pod břevno, couvající gólman neměl šanci zasáhnout.
    84. Štěpán ZAHÁLKA - 3:0
     
    85
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Martin Čácha, přichází Štěpán Skalický.
     
    85
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Michal Douděra, přichází Jáchym Trajhan.
     
    85
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Jakub Mráz, přichází Adam Čížek.
     
    86
    Rychlou reakci chtěl obstarat Pavel Maňák, jehož pokus nebyl špatný, ale Keller s ním neměl výraznější starosti.
     
    87
    V pokutovém území pražské Admiry došlo k roztržce, do níž se zapojil poměrně velký počet hráčů, žlutou kartu nakonec obdržel pouze domácí Miroslav Horák.
     
    88
    Marian Geňo jakožto obránce uspěl jeden na jednoho proti Michalu Douděrovi, hrací předmět posléze odkopl do zámezí.
     
    89
    Zdvojený Sebastian Horník se ještě stihl podívat po spoluhráčích a nákopem po pravé lajně hledal Kinga Wireka, toho zdárně přetlačil Michal Fric.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+1
    Z levého křídla centroval Michal Fric. Brankář Ilarion Tuhai si vyběhnutí nenačasoval ideálně, ale míč netrefil ani Mráz, gólman si potom balón chytil na kraji vápna.
     
    90+2
    Pohybem si řekl o balón za obranu Pavel Maňák. Dočkal se ho, ale byl přeci jen delší, než by sám potřeboval, proto doputoval až ke Kellerovi.
     
    90+2
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    V závěru hosté zaznamenávají alespoň čestný úspěch. Standardní situaci z pravé strany hranice velkého vápna obstaral levák SAMUEL OWOLABI a poradil si brilantně, pěkně provedená střela k bližší tyči před Kellerem skočila a zapadla do sítě.
    90+2. Samuel OWOLABI - 3:1
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté pražské Admiry potvrdili roli favorita, na domácím hřišti porazili Karlovy Vary výsledkem 3:1.

    První gól utkání domácí vstřelili krátce po půl hodině hry, kdy se snadnou dorážkou do prázdné brány zapsal mezi střelce Štěpán Zahálka. Před odchodem do šaten Admira skórovala ještě jednou, nařízenou penaltu proměnil s přispěním břevna Miroslav Horák. Hosté měli možnost se vrátit do hry v 72. minutě, ale Jaroslav Červený z penalty neuspěl, v 84. minutě naopak zpečetil vítězství domácího celku svým druhým gólem v utkání Štěpán Zahálka. Západočeši se v nastaveném čase dočkali alespoň čestného zásahu, z přímého kopu se prosadil Samuel Owolabi.

    Svěřenci kouče Peřiny se díky vítězství posunuli před Vltavín na čtvrté místo. Karlovy Vary spadly na devátou příčku za Duklu B, na sestupové pásmo nadále disponují pětibodovým náskokem. (12:19:24)

    Milan Huppert

    Branky: 31. Zahálka, 37. Horák (pen.), 84. Zahálka – 90+2. Owolabi

    Karty:   42. Martinic (ADM), 51. Jandovský (ADM), 87. Horák (ADM) – 35. Horník (KVA)

    Neproměněná penalta: 72. Červený (KVA), brankář Keller zneškodnil


    FK Admira Praha: Keller – Herc, Fric, Martinic (C) (75. Michálek), Čácha (85. Skalický), Douděra (85. Trajhan), Konejl, Mráz (85. Čížek), Jandovský (64. Záruba), Zahálka, Horák.
    Náhradníci: Konečný – Kunc.

    Trenér: František Peřina

    Slavia Karlovy Vary: Tuhai – Skala, Owolabi, Prágr, Matoušek, Červený (C), Maňák, Wireko, Geňo, Horník (82. Tůma), Černý.
    Náhradníci: Chára – Čolič, Gabriel, Stařík, Psohlavec, Krčma.

    Trenér: Marian Geňo

    Rozhodčí: Vít – Tryzna, Vitvar

    Diváci: 272
    bahis siteleri