První den hokejových přestupů (kon.)
konec
První den hokejových přestupů

Pondělí 01.05.2023, 08:00Hokejové události
     
    Z dnešních prvomájových informací o přestupech je to vše. Děkuji vám za pozornost. (23:01:27)
     
    Hradec oznámil všechny odchody

    Úřadující extraligový vicemistr na svých webových stránkách oznámil několik odchodů. S Hradcem se loučí již zmínění Jakub Lev, který míří do Plzně a Lukáš Cingel, jenž bude hrát za Kometu. V Hradci nebudou pokračovat ani zadáci Mislav Rosandič s Richardem Nedomlelem, kteří byli součástí výměny mezi Mountfieldem a Libercem. Pokračovat nebude ani Kelly Klíma.

    Angažmá si bude hledat také brankář Matěj Machovský. Klub má zájem o pokračování Patrika Miškáře, ale zároveň se musí domluvit s Jihlavou. Nejistá je budoucnost Ethana Wereka a Matěje Chalupy.
     
    Bartošák je od dnešního dne hráčem Hradce Králové

    Aby to nezapadlo, Patrik Bartošák bude od ročníku 2023/2024 působit v Hradci Králové. S klubem se dohodl už před několika měsíci a do České republiky se tedy vrací po více než třech letech. Třicetiletý gólman dříve působil v Třinci, daleko větší stopu ale zanechal ve Vítkovicích. V Mountfieldu utvoří brankářský tandem s Henrim Kiviahem.
     
    Změna v rámci KHL

    Extraligy se to sice netýká, ale klub v průběhu dnešního dne změnil také Libor Šulák. Vytáhlý obránce hrál v minulé sezoně jako jeden z mála českých hokejistů v KHL, z tohoto pochopitelného důvodu tedy nemůže reprezentovat. V této soutěži zůstává i nadále, tentokrát se upsal Omsku, kam přichází z Vladivostoku.
    Bernovský do Karlových Varů
     
    Bernovský posilou Energie

    Útočník Jan Bernovský bude od příští sezony působit v karlovarské Energii. Dvaadvacetiletý forvard podepsal v západočeském celku roční smlouvu s roční opcí. Dosud hrál v Tipsport extralize pouze za Vítkovice.
     
    Kundrátek potvrzen

    Potvrzen už je také přesun elitního extraligového obránce Tomáše Kundrátka, který se po roce vrací do Třince. „U Tomáše Kundrátka je faktem, že se po vzájemné dohodě všech stran vrací do Třince,“ řekl pro klubový web majitel Brňanů Libor Zábranský.
     
    Kometa oznámila posily a odchody

    Jak jsme již dopředu avizovali, Kometu Brno od nadcházející sezony posílí brankář Štěpán Lukeš, obránci Daniel Gazda s Lukášem Kaňákem a útočníci Martin Kohout, Lukáš Cingeľ a Tomáš Marcinko, jenž tedy ukončil své šestileté působení v Třinci. K týmu se po návratu z hostování připojují také Pavel Jenyš a Petr Kratochvíl.

    Kometa zároveň potvrdila, že odchází Tomáš Kundrátek a brankář Marek Čiliak.
     
    Slavia by mohla získat dva šumperské hráče

    Slavia už dnes dopoledne oznámila příchod obránce Františka Hrdinky. Dále se spekuluje o tom, že by červenobílý dres měli obléknout Jiří Průžek a Filip Eliáš, kteří loni hráli v Šumperku.
    Pět posil pardubického béčka
     
    Pardubice B získaly pět hráčů!

    Rezerva pardubického Dynama hrající druhou nejvyšší soutěž posiluje! Východočeši získali brankáře Davida Honzíka, obránce Marka Voženílka a útočníky Josefa Mikysku, Dominika Hrníčka a Lukáše Žálčíka.
     
    Představí Kometa své posily už dnes?

    Pod Špilberkem se hlasitě mluví o tom, že Kometa už de facto dojednala příchody hned šesti hráčů. Brankoviště by měl posílit Štěpán Lukeš, obranné řady vyztuží Lukáš Kaňák s Danielem Gazdou a útočné řady rozšíří Martin Kohout spolu se slovenskými forvardy Tomášem Marcinkem a Lukášem Cingelem. Brňané ale tyto příchody zatím oficiálně nepotvrdili.
     
    Kratochvil končí v Přerově

    Přerovský A-tým zahájil přípravu na novou sezonu Chance ligy. Na tréninku se objevila většina hráčů, která za Přerov nastupovala v minulé sezoně, avšak klub zároveň potvrdil, že Matouš Kratochvil se rozhodl pro nabídku odjinud. Pokračovat u Zubrů nebudou ani Jan Fencl s Matyášem Gréčem, kteří se rozhodli pro civilní zaměstnání.
     
    Plzeň oznámí posily!

    Generální manažer a jednatel HC Škoda Plzeň Martin Straka v rozhovoru pro klubový web oznámil, že v průběhu prvního květnového týdne oznámí hned sedm nových posil. Tou první pravděpodobně byl Samuel Hlavaj, jenž Škodu posílil dnes. Zároveň Straka doplnil: „Už jsme nechtěli ale podepisovat hráče na jednu sezónu s tím, že nám v dubnu odejdou. Bylo naší prioritou uzavírat smlouvy buď na několik let, nebo na rok s následnou opcí, aby bylo na nás, jestli si toho daného hráče necháme. Chceme pracovat koncepčně s dlouhodobým výhledem, abychom nepřestavovali kádr každý rok.“

    Už v únoru Západočeši potvrdili, že se do známého prostředí vrátí Jakub Lev, jenž před pár dny zakončil sezonu s Hradcem Králové, se kterým vybojoval extraligové stříbro.
     
    Jak budou posilovat Vítkovice?

    V Ostravě se nahlas hovoří o tom, že novými posilami Vítkovic, které v příští sezoně budou hrát CHL, by se měli stát Jan Káňa a Stuart Percy, jenž na sebe upozornil při angažmá v Českých Budějovicích. Sportovní ředitel klubu Roman Šimíček zároveň zmínil, že Ridera hledá centra. Je jisté, že posila bude potřeba také do brankoviště, poněvadž v klubu končí Aleš Stezka, který se přesune do NHL. Vítkovice už zároveň potvrdily odchody Patrika Kocha (Třinec nebo NHL), Tobiase Lindberga a Jana Bernovského, který by se podle všeho měl stát posilou Karlových Varů. Otazník visí nad budoucností Lukáše Krenželoka. První posilou Vítkovic tedy je důrazný obránce Vojtěch Zeleňák, o kterém jsme již informovali.
    Jihlavské posily
     
    Jihlava ohlásila další jména

    Jihlavská Dukla pokračuje v budování týmu pro další sezonu. Tentokrát ohlásila příchody obránce Štěpána Dudychy a útočníka Šimona Jelínka, kteří naposledy hájili šumperské barvy. O místo v sestavě přichází z Českých Budějovic zabojovat talentovaný obránce Adam Dvořák.
     
    Litoměřice získaly tři útočné posily

    Litoměřice se v následující sezoně budou moct spolehnout na služby navrátilce Riku Sihvonena, který minulou sezonu strávil v dresu Vsetína. Přichází také forvardi z Ústí nad Labem, konkrétně se jedná o Pavla Korduleho a Kalea Costu.
     
    Slavný Fin v Česku?

    Server Elite Prospects nabídl další a velice zajímavou spekulaci. Do Česka má prý namířeno sedmatřicetiletý finský křídelník Juhamatti Aaltonen, který v minulé sezoně dělal kapitána Jukuritu. Dříve už působil ve Švédsku, Švýcarsku nebo Rusku. Zúčastnil se pěti světových šampionátů a olympijských her v roce 2014.

    Daniel Fekets

    Přestupy 1. května 2023

    Brant Harris (Slovan Bratislava → České Budějovice)
    Milan Doudera (Třinec → České Budějovice)
    Adam Kubík (Kladno → České Budějovice)
    Jan Ordoš (Liberec → České Budějovice)
    Martin Beránek (Plzeň → České Budějovice)
    Robin Staněk (Prostějov → Vsetín)
    Jan Kern (Slavia → Vsetín)
    Jakub Teper (Frýdek-Místek → Vsetín)
    David Bartoš (Šumperk → Jihlava)
    Filip Haman (Jihlava → Frýdek-Místek)
    Ondřej Hrachovský (Šumperk → Frýdek-Místek)
    Patrik Urbanec (Poruba → Frýdek-Místek)
    Jan Hudeček (Poruba → Frýdek-Místek)
    Vojtěch Šuhaj (Šumperk → Frýdek-Místek)
    Radim Toman (Poruba → Frýdek-Místek)
    Vojtěch Zeleňák (Frýdek-Místek → Vítkovice)
    František Hrdinka (Přerov → Slavia)
    Daniel Vrdlovec (Frýdek-Místek → Sokolov)
    Jan Růžička (Pardubice → Mladá Boleslav)
    Filip Pyrochta (Lulea → Mladá Boleslav)
    Pavol Skalický (TPS → Mladá Boleslav)
    Samuel Hlavaj (Slovan Bratislava → Plzeň)
    Pavel Kordule (Ústí nad Labem → Litoměřice)
    Kale Costa (Ústí nad Labem → Litoměřice)
    Riku Sihvonen (Vsetín → Litoměřice)
    Štěpán Dudycha (Šumperk → Jihlava)
    Šimon Jelínek (Šumperk → Jihlava)
    Adam Dvořák (České Budějovice → Jihlava)
    Lukáš Žálčík (Šumperk → Pardubice B)
    Dominik Hrníčko (Poruba → Pardubice B)
    David Honzík (Trenčín → Pardubice B)
    Marek Voženílek (Vsetín → Pardubice B)
    Josef Mikyska (Jastrzebie → Pardubice B)
    Pavel Jenyš (Vsetín → Kometa)
    Tomáš Marcinko (Třinec → Kometa)
    Lukáš Kaňák (Třinec → Kometa)
    Daniel Gazda (Zlín → Kometa)
    Štěpán Lukeš (K. Vary → Kometa)
    Lukáš Cingel (Hradec Králové → Kometa)
    Martin Kohout (K. Vary → Kometa)
    Petr Kratochvíl (Zlín → Kometa)
    Tomáš Kundrátek (Kometa → Třinec)
    Jan Bernovský (Vítkovice → K. Vary)