Real Sociedad – Girona 2:2 (kon.) | Osasuna – Almería 3:1 (kon.) | Villarreal – Ath. Bilbao 5:1 (kon.)
Real Madrid – Getafe 1:0 (kon.)
konec
CA Osasuna
3:1 (0:0)
UD Almería
Sobota 13.05.2023, 16:15 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Zdravím všechny fanoušky fotbalu! Vítám Vás při sledování španělské LaLigy, ve které se odehraje utkání Osasuny proti Almeríi, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    CA Osasuna

    Po srdnatém výkonu ve finále v Copa del Rey, kdy hráči Osasuny podlehly obrovi jménem Real Madrid o pouhý jeden gól, čeká partu pod vedením trenéra Arrasateho poměrně jednoduší soupeř. Na svém trávníků totiž vyzvou Almeríi, která se nachází až o čtyři pozice v prozatímní tabulce pod domácími. I proto je favorizovaným týmem pro dnešní klání právě Osasuna. Pokud by se jí navíc podařilo vyhrát, podstatně by se mohla přiblížit postupové příčce o kvalifikaci do Evropské konferenční ligy. Zda se jim to podaří, se již brzy dozvíme.

    Poslední tři utkání:
    Real Madrid vs. Osasuna – 2:1
    Barcelona vs. Osasuna – 1:0
    Osasuna vs. Real Sociedad – 0:2
     
    UD Almería

    Hostům se podařilo v posledních třech utkání rovnou dvakrát vyhrát, jediný zápas, který prohráli, byl navíc proti Realu Madrid. Na něm pohořeli na rozdíl od jejich soupeře ale o dvě branky. I přes tyto výsledky se ale očekává, že hráče tohoto celku dneska čeká pořádně náročná šichta. Svého soupeře porazili v LaLize naposledy téměř před dlouhými osmi lety. Hosté by tak tuto tradici určitě rádi ukončili, jejich prozatímní čtrnáctá příčka v tabulce ale poměrně barvitě dokazuje výkony Almeríe, které nejsou zrovna dvakrát působivé, minimálně ne na tolik aby mohli zaskočit jejího dnešního soupeře.

    Poslední tři utkání:
    Almería vs. Elche – 2:1
    Real Madrid vs. Almería – 4:2
    Getafe vs. Almería – 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    CA Osasuna: A. Fernández – R. Peña, Aridane, David García, M. Sánchez – Moncayola, Torró, Oroz – Barja, Budimir, Ezalzúlí.
    Náhradníci: S. Herrera, Ramírez – Ávila, Benito, J. Cruz I, Unai García, K. García, Rubén García, Moisés Gómez, Ibáñez, D. Moreno I, I. Muñoz.
    Trenér: Jagoba Arrasate

    UD Almería: F. Martínez – A. Pozo, Ely, Babić, Centelles – Robertone, de la Hoz, Melero – Baptistão, L. Suárez, Embarba.
    Náhradníci: Mariño – Akieme, S. Costa, Eguaras, Lázaro, Mendes, Portillo, Puigmal, Ramazani, Sanca, Sousa, M. Peña.
    Trenér: Rubi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První minuta se nese v duchu útoku Almeríe. Ten ale končí tak rychle, jak začal, a to nepovedeným centrem, který nakonec končí odkopem.
     
    2
    Na druhé straně hřiště to ale vypadá podstatně nadějněji. Abdesamad Ezalzúlí vyslal do vápna ukázkový nadýchaný centr. Ten k jeho smůle ale našel pouze náruč brankáře.
     
    3
    Po rozehrávce Diega Mariña se jeden z jeho spoluhráčů snažil vyslat jeho mančaft o útoku. Byl jim Alejandro Pozo, jehož přihrávka ale skončila pouze za autovou čárou.
     
    4
    Po střetu s protihráčem se k zemi svalil Léo Baptistão. Ten se sice chytá za břicho, které ho očividně hodně bolí. I přesto se ale nakonec zvedá a hra může pokračovat.
     
    5
    Blízko k zakončení měl Ante Budimir, a to rovnou dvakrát. Ani v jednom případě se ale k němu nedostal. Poprvé mu míč sebral v klíčový moment jeden z obránců, v tom druhém pak dokázal vyskočit výš Adrián Embarba.
     
    6
    Hráči Osasuny téměř vůbec nepouští své soupeře k míči, často ale jejich útoky končí po jejich vlastních chybách. Jako například nyní ofsajdem. Nutno ale uznat, že v tomto případě měl sudí oko opravdu hodně bystré.
     
    7
    Po dlouhém odkopu od brány hostů jsou u míče opět hráči v červenomodrých dresech. O založení dalšího útočného tažení se tak pokusil Aimar Oroz, jeho nepřesná přihrávka ale celé snažení zastavila.
     
    9
    O překvapivou střelu z okraje vápna se nyní postaral Jon Moncayola. Na jeho pokus byl ale brankář velmi dobře připravený, a tak si akorát připsal další zákrok do statistik.
     
    11
    Od první minuty, kdy se po úvodním hvizdu dostali hosté do útoku, v podstatě neopustili vlastní půli trávníků. Jen těžko dostávají soupeře od míče. A když už se jim to podaří, odkopnou ho co nejdále od své svatyně. Jako třeba nyní.
     
    12
    A máme tady po delší době i náběh ze strany hostů, kterým se dokonce podařilo uzamknout soupeře ve vápně. Nakonec ale celá akce pouze špatně mířeným centrem, který končí pouze v rukách Fernanda Martíneze.
     
    13
    O založení obdobné akce se nyní pokusil Léo Baptistão. Toho ale bleskurychlé doběhl jeden z obránců soupeře, kterého navíc vzápětí fauloval.
     
    14
    Tak toto byla opravdu hodně přetažená přihrávka od Jona Moncayoly. Ten se pokusil svou nabídkou do běhu překvapit soupeře. Míč ale skončil pouze za autovou čárou.
     
    16
    Kombinační hra Osasuny v posledních minutách opravdu hodně vázne. Minimálně v porovnání s úvodními minutami. Nyní se navíc po ztrátě míče dopustil faulu Abdesamad Ezalzúlí.
     
    18
    Alejandro Pozo, který byl obětí posledního faulu, se snaží u sudího vyprosit ještě alespoň žlutou kartu pro jednoho z domácích. Podle gestikulace navíc není s rozhodnutím sudího zrovna příliš spokojený.
     
    19
    Pro rozehrávku nakrátko se rozhodl Aitor Fernández. Nakonec se toto rozhodnutí ale ukázalo jako špatné. Po pár přihrávkách je totiž u míče opět soupeř, který se dostává postupně čím dál více do hry.
     
    20
    Tak toto byla snad největší šance Almeríe! Po střele jednoho z jeho spoluhráčů se totiž ještě podařilo těsně před brankářem změnit dráhu míče Antemu Budimirovi. K jeho smůle ale trefil pouze přímo náručí brankáře.
     
    22
    Ante Budimir nyní poslal hodně nevybíravým způsobem Rodriga Elyho k zemi. Ten se nyní na kraji hrací plochy svíjí v bolestech. Sudí ale zůstává klidný, a vypadá to, že ani v tomto případě se ještě žlutit nebude.
     
    23
    Největší šanci v utkání pro své hráče připravil nyní Abdesamad Ezalzúlí. Ten po rychlém průniku po levém křídle dokázal vyslat nebezpečnou přihrávku přímo do středu vápna soupeře. Jeho nabídka ale nenašla žádnou z kopaček jeho spoluhráčů.
     
    24
    Zaváhání svých spoluhráčů se pokusil napravit ještě Lucas Torró. Jeho dalekonosná přízemní střela nebyla mířená vůbec špatně, nakonec ale přece jenom projela těsně vedle pravé tyče.
     
    25
    Ukázkovou obrannou práci nyní předvedl Abdesamad Ezalzúlí, který je dneska opravdu všude. Navíc se mu pak s míčem podařilo přeběhnou téměř celé hřiště. Jako třešničku na dortu si pak připravil centr, který musel zastavovat až samotný brankář.
     
    27
    Po ztrátě míče ze strany hostů se rozehrává od brány Aitora Fernándeze. Ten se i v tomto případě rozhodl pro rozehrávku nakrátko. Nyní ale jeho spoluhráči nezaváhali a postupně se dostávají do útoku.
     
    29
    Po kontaktu ve vlastním vápně zůstal ležet na zemi Srđan Babić. Vypadá to, že při souboji o míč se střetl s jedním z protihráčů. Podle rozhodčího se ale o faul nejednalo, a tak se hra ani nepřerušuje.
     
    30
    O centr do vápna se nyní pokusil Abdesamad Ezalzúlí. Jeho pokus byl sice zablokovaný, k jeho radosti se ale míč odrazil od soupeře za autovou čáru.
     
    31
    Tak toto byla obrovská šance, kterou měl na své kopačce Ante Budimir. Ten se po ukázkové kombinační hře dokázal prodrat až před samotného brankáře. Dotírající obránce mu ale znemožnil přesné zakončení. Nutno ale uznat, že brankář v tomto případě vytáhl ze svého rukávu opravdové eso.
     
    33
    Do útoku se čím dál tím více dostávají hosté. Nyní si díky tomu navíc vybojoval faul Léo Baptistão. Bude se tak rozehrávat z poměrně nebezpečné pozice, zhruba osm metrů před šestnáctkou. Rozehrávající Lucas Robertone se rozhodl pro centr, který ale skončil pouze na hlavičce jednoho ze soupeřů.
     
    35
    Z okraje vápna vyslal nyní nebezpečné vypadající střelu Luis Javier Suárez. Jeho pokus ale nakonec pouze těsně minul břevno brány domácí Osasuny.
     
    36
    Po autu se do samostatného úniku dostával Ante Budimir. Ten se ale nakonec ani nedostal k zakončení. Ve správný moment totiž dokázal vyběhnout Fernando Martínez, který celou situaci vyřešil odkopnutím míče pryč.
     
    38
    Po ponechané výhodě se naopak na druhé straně pokusil o centr Adrián Embarba. Jeho nabídka ale byla opravdu hodně přetažená, a tak skončila pouze na druhé straně hřiště za autovou čárou.
     
    39
    O zajímavě vypadající průnik do vápna se nyní postaral Abdesamad Ezalzúlí. Tomu se sice podařilo pokořit prvního obránce, druhého však nepřelstil. Ten mu tak pohotově sebral míč.
     
    41
    Kombinační hra před vápnem nakonec přinesla střelu Jona Moncayoly. Ani jeho přízemní pokus ale nekončí v síti. V tomto případě totiž minul těsně levou tyč.
     
    42
    Ukázkovou přihrávkou se blýskl Abdesamad Ezalzúlí. Ten si přesně našel uličku mezi obránci, kterou dokázal najít Anteho Budimira. K jeho smůle ale vyslal nabídku do těsného ofsajdu, kterého si ale čárový velmi dobře všiml.
     
    44
    Po dlouhém odkopu se do útoku dral Kike Barja. Jeho přihrávka do šestnáctky ale nakonec byla zablokována. Aby toho pro tohoto útočníka nebylo málo, odrazil se míč od něho za brankovou čáru. Bude se tak odkopávat.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:18.
     
    Do úvodní půle vstoupili jednoznačně lépe domácí, kteří svého soupeře téměř ani nepouštěli k míči. Po zhruba deseti minutách hry se ale hráči Almeríe oklepali a postupně si dokázali vytvořit i nějaký prostor na hřišti. Obecně ale z utkání měli více domácí, což dokazují i statistiky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Tak toto je vstup do druhého poločasu jako hrom vážení! Po pouhých třiceti vteřinách se totiž prosazuje ukázkovou přizemní střelou ANTE BUDIMIR. Ten tak využil ukázkové přihrávky od jednoho z jeho spoluhráčů, díky které se dostal do samostatného úniku. Asistence: Aimar Oroz.
     
    48
    A už se nám opět hraje. Míč je i přes rozehrávku hostů opět na kopačkách hráčů Osasuny. Ti s ním ale taky toho příliš nevyčarovali a spíš ho nepřesnou přihrávkou darovali soupeři.
     
    Dnešní utkání sleduje 19 747 diváků.
     
    49
    Po tečovaném centru jednoho z hostů se míč snesl pouze na hlavu Davida Garcíy. Ten ho tak posílá daleko od vápna, kde ho navíc našel jeden z jeho spoluhráčů.
     
    52
    Osasuna právě vstřelila branku!
    A máme tady další gól! Po pouhých šesti minutách od poslední změny stavu se totiž prosazuje ABDESAMAD EZALZÚLÍ. Ten využil bleskového útoku svého mančaftu a přesnou střelou vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu brány. Asistence: Jon Moncayola.
     
    54
    Mezitím co se u střídaček už připravují první hráči na střídání, na své hlavě měl blízko ke snížení Léo Baptistão. Ten využil ukázkové nabídky jednoho z jeho spoluhráčů. Na pohotového brankáře ale vyzrát nedokázal, a ten ho tak svým hrdinským skokem dokázal zastavit.
     
    55
    Vypadá to, že se domácí rozhodli po dvou slepených gólech spíše betonovat. Otázka zda je to ale ta správná strategie, jelikož jejich soupeř je nyní opravdu hodně dotěrný. Celý zámek ale nakonec dokázal ukončit Jon Moncayola.
     
    56
    Na druhé straně se do rychlého útočného výpadu dostal Ante Budimir a spol. Nakonec ale tento únik nekončí gólem, a to hlavně zásluhou bloku jednoho z obránců.
     
    58
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Kike Barja, přichází Moisés Gómez.
     
    59
    Ihned po střídání si mohl připsat asistenci Moisés Gómez. Jeho centr do vápna byl zcela přesný. Přesný byl ale i následný zákrok gólmana, pi kterém jeden z obránců uklidil míč do bezpečí.
     
    61
    Hra se nyní přelívá ze strany na stranu. Důkazem toho byl i centr opět od Moisése Gómeze. V tomto případě si ale nepočínal ani zdaleka tak dobře jako před pár minutami. Tentokrát byla totiž jeho nabídka opravdu hodně přetažená.
     
    63
    Slavnou Tikitaku nyní ukázkově předvádí téměř všichni hráči Osasuny. Ta nakonec ale končí po hrubém zákroku Lucase Robertoneho, který si tak vykoledoval přerušení hry.
     
    64
    A po dalším úniku měl blízko k zakončení Ante Budimir. Ten ale po kontaktu se soupeřem ve vápně padl k zemi. S rozsudkem opravdu silně nesouhlasí jak trenér domácích, tak i celé publikum. I přesto se ale bude pouze odkopávat od brány.
     
    66
    Zaváhání svého spoluhráče se nyní pokusil napravit Moisés Gómez. Jeho střelu ale soupeř zblokoval a bude se tak kopat roh. Po jeho rozehrání míč navíc skončil pouze na hlavě jednoho z obránců.
     
    67
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Gonzalo Melero, přichází Francisco Portillo,
    ze hřiště odchází Léo Baptistão, přichází Arnau Puigmal,
    ze hřiště odchází Adrián Embarba, přichází Lázaro.
     
    69
    Ani mohutné střídání v řadách Almeríe nedokázalo odvrátit útok a následnou střelu Abdesamada Ezalzúlího. Ten byl ale těsně před zakončením faulován, a to na kraji šestnáctky.
     
    70
    Tak toto byla střela jako hrom! Postaral se o ní Aimar Oroz, kterému se i podařilo překonat brankáře! K jeho smůle ale nedokázal překonat brankovou konstrukci, od které se míč odrazil mimo vápno.
     
    71
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Ante Budimir, přichází Ezequiel Ávila.
     
    72
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází César de la Hoz, přichází Samuel Costa.
     
    73
    Po delší době jsme tady měli zahrození i ze strany Almeríe. To ale nakonec neskončilo ani střelou. V klíčový moment totiž dostal Lázaro přihrávku, k jeho smůle byl ale v ofsajdu.
     
    75
    Hostům se nyní lepí smůla na paty. Po šanci Lázara byl v snad ještě větší Luis Javier Suárez. Tomu se i podařilo překonat soupeřova brankáře poslaným míčem mezi nohami. Ten ale míč zpomalil natolik, že ho ještě dokázal zastavit před brankovou čárou.
     
    76
    Po odkopu od své brány se do útoku hrnou opět hosté. Ti se stejně jako v první půli postupně zlepšují a zlepšují. Tato strategie jim ale zatím branku nepřinesla a jinak tomu rozhodně nebude ani nyní. Po nepřesné přihrávce totiž míč končí v autu.
     
    77
    Nutno uznat, že ani z druhé strany to nyní není zrovna ukázková hra. Důkazem byl i centr Moisése Gómeze, který skončil pouze v náručí gólmana.
     
    79
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Lucas Robertone, přichází Largie Ramazani.
     
    80
    Do útoku se rychlou přihrávkou pokusil svého spoluhráče Francisco Portillo. K jeho smůle byl ale následně odpískaný ofsajd, po kterém bude moct rozehrávat soupeř.
     
    81
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Tak tady je rozhodnuto dámy a pánové! Deset minut před koncem se prosazuje MOISÉS GÓMEZ. Na jeho pokus si sice brankář ještě dokázal sáhnout, následnou změnu skóre ale již neodvrátil. Gómez tak potvrzuje svou dnešní formu, díky které je opravdu všude. Asistence: Aimar Oroz.
     
    82
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Jon Moncayola, přichází Pablo Ibáñez,
    ze hřiště odchází Rubén Peña, přichází Diego Moreno,
    ze hřiště odchází Abdesamad Ezalzúlí, přichází Rubén García.
     
    84
    Po dalším velkém střídání a hlavně třetí brance to vypadá, že domácí už spíše jenom tahají čas. Nutno uznat, že dnešní utkání už je v podstatě rozhodnuté. I přesto se ale hosté ještě snaží se skóre něco udělat.
     
    85
    Blízko k zakončení měl Luis Javier Suárez. V klíčový moment ho ale na hranici pásma zastavil svým kvalitním blokem jeden z obránců soupeře.
     
    86
    Tak toto mohl být ještě čtvrtý gól do sítě Almeríe. Po ukázkové přihrávce se dostal do samostatného úniku Ezequiel Ávila. Jeho snažení ale zastavil svým výběhem brankář. Sudí sice dodatečně ještě píská těsný ofsajd, na takovéto situace si ale musí obrana hostů dávat větší pozor.
     
    88
    Hráči Almeríe se ještě snaží prodrat do útoku, jejich nepřesné přihrávky je ale brzdí ve snažení se skóre ještě něco udělat. Už se blíží poslední minuty a snížení je stále ještě v nedohlednu.
     
    90+1
    Mezitím co sudí nastavuje tři minuty se pokouší ještě o jednu nabídku Rubén García. Jeho centr ale nebyl vůbec přesný a ještě než dopadl na zem, skončil za brankovou čárou.
     
    90+2
    Almería právě vstřelila branku!
    Tak přece jenom se ještě hosté dokázali vzchopit. V samotném závěru utkání se totiž prosazuje LÁZARO, který tak alespoň odvrátil ostudný výsledek. K jeho radosti navíc brankáře soupeře obral o čisté konto. Asistence: Luis Javier Suárez.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas nám konečně přinesl změnu skóre, a to rovnou čtyřikrát. Poprvé po půl minutě, kdy se prosadil Ante Budimir. Jeho spoluhráči ho dokázali napodobit ještě dvakrát. I přes obdržený gól v závěru si ale hráči Osasuny nechávají doma zasloužené tři body.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího fotbalového utkání na počtenou! (18:08:49)

    Patrik Hlaváč

    Branky: 46. Budimir (Oroz), 52. Ezalzúlí (Moncayola), 81. Moisés Gómez (Oroz) – 90+2. Lázaro (L. Suárez)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 7:7.
    CA Osasuna: A. Fernández – R. Peña (82. D. Moreno I), Aridane, David García, M. Sánchez – Moncayola (82. Ibáñez), Torró, Oroz – Barja (58. Moisés Gómez), Budimir (71. Ávila), Ezalzúlí (82. Rubén García).
    Náhradníci: S. Herrera, Ramírez – Benito, J. Cruz I, Unai García, K. García, I. Muñoz.

    Trenér: Jagoba Arrasate

    UD Almería: F. Martínez – A. Pozo, Ely, Babić, Centelles – Robertone (79. Ramazani), de la Hoz (72. S. Costa), Melero (67. Portillo) – Baptistão (67. Puigmal), L. Suárez, Embarba (67. Lázaro).
    Náhradníci: Mariño – Akieme, Eguaras, Mendes, Sanca, Sousa, Peña.

    Trenér: Rubi

    Diváci: 19 747
    bahis siteleri