Jablonec B – Most/Souš 3:1 (kon.) | Přepeře – Chlumec n/C 1:1 (kon.) | Kolín – Benešov 0:3 (kon.)
Ústí n. L. – Žižkov 2:2 (kon.) | Živanice – Velvary 0:1 (kon.)
konec
SK Sparta Kolín
0:3 (0:2)
FK Benešov
Sobota 13.05.2023, 10:30 • Brankovická 1216, Kolín • Česká fotbalová liga (B) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Příjemnou sobotu u sledování ČFL! Třetí nejvyšší soutěž tento víkend pokračuje již 26. kolem, které proti sobě svedlo mimo jiné i Kolín a Benešov.
     
    SK SPARTA KOLÍN (4. místo)
    24 Z, 12–3–9, 40:40, 39 bodů

    Nováček soutěže z Kolína už možná nepodává tak sebejisté výkony jako na podzim, na domácí půdě je ale stále neporažený. V dosavadním průběhu sezóny si po jednom bodu ze stadionu Sparty odvezli jen hráči Žižkova a jabloneckého béčka, kteří zde vybojovali remízu, ostatní z Brankovické odjížděli s prázdnou.

    Středočeši se dnes budou snažit si spravit chuť po porážce na hřišti takřka suverénní Viktorie, kde jim naděje na bodový zisk sebraly dvě trefy Bazala ve druhé půli. Potenciální vítězství proti outsiderovi z Benešova by jim mohlo pomoci si upevnit čtvrté místo v tabulce, na které si brousí zuby hned tři další týmy.

    Poslední zápasy Kolína
    7. 5.: Žižkov – Kolín 2:0
    29. 4.: Kolín – Hradec Králové B 2:0
    23. 4.: Mladá Boleslav B – Kolín 2:0
    19. 4.: Kolín – Živanice 2:1
    7. 4.: Velvary – Kolín 2:1

    Nejlepší střelci Kolína
    Jiří SODOMA – 24 Z, 16 branek
    Jiří VONDRÁČEK – 24 Z, 6 branek
    Dominik VESELÝ – 24 Z, 5 branek
     
    SK BENEŠOV (16. místo)
    24 Z, 5–5–14, 23:41 (-18), 20 bodů

    Benešovským pomalu ale jistě dochází čas na únik z hrobníkovy lopaty. Poslední tým tabulky skupiny B ztrácí šest utkání před koncem sezóny na nesestupové pozice celkem pět bodů. V Kolíně tak dnes musí remizovat, či ještě lépe vyhrát, aby trochu přiživil své skomírající naděje na záchranu na třetí úrovni fotbalové pyramidy.

    Co se aktuální formy svěřenců kouče Boeva týče, do dnešního duelu půjdou se dvěma porážkami v zádech. Před dvěma týdny padly 1:2 v Přepeřích, minulý víkend pak nestačili na rezervu Hradce Králové. Naladí se proti Kolínu zpět na tu správnou vlnu, na které se vezli během pro ně povedeného dubna?

    Poslední zápasy Benešova
    6. 5.: Benešov – Hradec Králové B 2:4
    29. 4.: Přepeře – Benešov 2:1
    22. 4.: Benešov – Jablonec B 2:1
    7. 4.: Benešov – Živanice 3:2
    2. 4.: Pardubice B – Benešov 0:0

    Nejlepší střelci Benešova
    Martin SLÁDEK – 22 Z, 3 branky
    Kamil KULHAVÝ – 15 Z, 3 branky
    Jakub MAREŠ – 7 Z, 3 branky
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    První vzájemné střetnutí dnešních soupeřů v této sezóně dopadlo dle papírových předpokladů. Výhru Kolína v Benešově v polovině října vystřelil nyní již vltavínský Daniel Jaroš, který se prosadil bezprostředně po začátku druhého poločasu. Bude se Sparta radovat i dnes?

    15. 10. 2022: Benešov – Kolín 0:1 (0:0)

    Branky: 46. Jaroš.

    Žluté karty: 2. Vrňák (BNS), 29. Šimeček (BNS), 55. Jacobovici (BNS), 64. Boev (trénér, BNS) – 54. Neuberg (KOL), 73. Čapek (KOL), 89. Šnajdr (KOL).

    SK Benešov: Schummer – Vosáhlo, Filip, Šimeček, Dušek (66. Matoušek), Havel (39. Jacobovici, 66. Nazarenko), Radimský, Roháč, Vrňák (C), Kubiš, Krunert.
    Hlavní trenér: Vasil Boev.

    SK Sparta Kolín: Bína – Štancl, Hakl, Veselý (86. Šnajdr), Breda (71. Fotr), Jaroš (71. Soběslav), Vondráček (C), Sodoma (90+1. Routek), Čapek, Neuberg, Milec (90+1. Mansfeld).
    Hlavní trenér: Petr Pavlík.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sparta Kolín: Přibyl – Štancl, Soukup, Hakl, Veselý, Vondráček (C), J. Sodoma, Šnajdr, Čapek, Neuberg, Soběslav.
    Náhradníci: Fejfar – O. Sodoma, Routek, Pelyak, Snížek, Valenta.
    Trenér: Petr Pavlík.

    SK Benešov: Schummer – Vosáhlo, Filip, Kulhavý, Sládek, Mareš, Tomek, Vrňák (C), Kubiš, al-Hammami, Krunert.
    Náhradníci: Stareček – Stejskal, Dušek, Kacafírek, Bílek, Vorel, Čížek.
    Trenér: Vasil Boev.

    Rozhodčí: Řeháček – Bohata, Havel.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné sobotní dopoledne, od startu duelu nás dělí pár minut! Níže si můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Oba celky nastupují na hrací plochu, za chvíli začínáme. Domácí si dnes oblékli své tradiční černobílé dresy, zatímco hosté sáhli po své žluté sadě.
     
    Úvodní výkop obstará Benešov, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hakl si na pravé straně pohlídal Vosáhla a poslal míč do zámezí, čímž na moment přerušil tažení hostů.
     
    2
    Závod k nakopnutému balónu vyhrál Neuberg, který tak zhatil další benešovský útok. Hosté hledají cestu před Přibyla, zatím ale bezúspěšně.
     
    3
    Sparta se ocitla v postavení mimo hru, ani Schummer tak zatím nebyl nucen zasahovat.
     
    4
    Domácí získávají balón těsně za středovou čarou, Soběslav byl faulován a dostane příležitost rychle přesunout hru před benešovskou svatyni.
     
    5
    Přibyl byl ve střehu a stihl zareagovat na prudkou ránu zleva, kterou vyrazil za bránu. Hosté si vyzkouší roh.
     
    6
    Domácí gólman si udržel přehled o dění ve vápně a nepovedenou hlavičku jednoho z hostů ze vzduchu bez obtíží stáhnul do svých rukavic. Kolín se vrací k míči.
     
    8
    Balón nyní často střídá svého majitele. Sparta se zatím v útoku trápí a nedaří se jí vymyslet nějakou hezčí akci, ze které by mohla Schummera prověřit.
     
    9
    Postranní rozhodčí znovu ukázal k rohovému praporku, kam se velmi pomalu přesouvá Kamil Kulhavý. Uvidíme, co Benešovští vymyslí tentokrát.
     
    11
    Přibyl odkopl balón daleko od svého rajonu. Přihrávkou na pravé straně se následně pokusil hru vysunout Soběslav, jeho pas ale zachytil bránící protihráč.
     
    12
    První poločas je v Brankovické ulici zatím poněkud ospalý, ani jeden brankář nemá moc práce. Benešov je aktuálně aktivnějším týmem na hrací ploše.
     
    13
    Hosté nyní překombinovali poměrně slibně vypadající akci, Mareš mohl místo nepovedené krátké přihrávky určené pro al-Hammamiho zkusit střelu.
     
    14
    Dění v Kolíně pozastavuje domácí útočný faul, rozhodčí ovšem ani tentokrát kartu nevytáhnul.
     
    15
    Po Kulhavého centru následovala pěkná teč z pozice u pravé tyče, o kterou se postaral nejspíš Vrňák. Sparta teď tahá za kratší konec pomyslného lana.
     
    16
    Schummer se teď zbytečně natahoval po nepřesné domácí střele, která prosvištěla kolem zadní tyče.
     
    18
    Přiznám se, že nevím, co k situaci vedlo, ale teď se dnes poprvé žlutí, a to rovnou na obou stranách. Napomenuti jsou Pavel Čapek (KOL) a Miroslav Tomek (BNS).
     
    19
    Sodoma si nabíhal na Veselého prudký centr do benešovské šestnáctky, ke kterému se ovšem nedostal včas. Balón následně projel až za postranní čáru.
     
    21
    Vondráčkův dlouhý nákop skončil u Kulhavého, Kolín se tak ani tentokrát nedostal do větší šance.
     
    22
    Filip si při bránění Čapka pomohl nedovoleným zákrokem, Sparta získává kop u středové čary.
     
    23
    Soběslav se nyní vyznamenal v obraně a odzbrojil Kulhavého, který měl možnost se dostat do kvalitní střelecké šance. Přibylovi tak výrazně usnadnil život.
     
    24
    Padající míč z pravé strany zaplul přesně do náručí pozorného hostujícího gólmana.
     
    25
    Kvalitní hra v obraně umožňuje Benešovu často vyrážet do útoku, jenže jejich výpady jen málokdy končí střelou. Přibyl má zatím relativně málo práce.
     
    26
    No, teď se ale neukázal v tom nejlepším světle. Kulhavého střela mu vyklouzla z ruky a odrazila se k opačné tyči. Kdyby tam nabíhal protihráč, mohl být Kolín rázem v hodně velkých problémech...
     
    27
    Sparta měla k dispozici vhazování na polovině Benešova, ale Soběslav míč poslal jen na dobře střeženého spoluhráče. Akce Kolína tak měla jepičí život.
     
    29
    Hosté zastavili domácí útok už v samotném zárodku, Kolín se ale rychle vrátil na balón a zkouší to znovu.
     
    30
    Přibyl nyní zvolil rozehrávku nakrátko, domácí další tažení vpřed zakládají z hloubi vlastní poloviny.
     
    32
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu výběru se teď nedaří na delší dobu zkrotit neposedný míč.
     
    33
    Kulhavý u postranní čáry zkušeně obehrál Veselého a následně vytáhl z rukávu dlouhý centr do šestnáctky, na který ale vysunutý spoluhráč nedosáhl.
     
    34
    Benešov má více ze hry. Svatyně Kolína je pod mírným tlakem, Přibyl nyní vytáhl z rukávu pěkný zákrok.
     
    35
    Dění se přelilo na druhý konec hrací plochy. Někdo z hostů se pokusil z rohu zahrát míč daleko od svého vápna, místo toho ho ale jen poslal do zámezí.
     
    36
    Čapek zahrál standardku přímo do vápna, kde se následně jeden z domácích pokusil zakončit za Schummera. Jeho rána ale byla zblokována.
     
    37
    Benešov právě vstřelil branku!
    Hosté využívají bleskový protiútok a ujímají se vedení! Mareš protáhl balón přímo před Přibyla a v kolínské šestnáctce zavládl chaos, přičemž kolapsu domácí obrany naplno využil MIROSLAV TOMEK. Jeho dorážka skončila v síti – 0:1!
    37. Miroslav TOMEK - 0:1
     
    39
    Benešov právě vstřelil branku!
    O záchranu bojující Benešov opět trestá laxní přístup domácích hráčů a bleskově odskakuje do dvougólového trháku! Zisk veledůležitých tří bodů je pro hostující borce po zásahu JAKUBA MAREŠE zas o kousek blíž – 0:2!
    39. Jakub MAREŠ - 0:2
     
    40
    Martin Štancl se po druhém gólu z trávníku zvedal jen velmi pomalu, zřejmě si při plnění obranných povinností nějak ublížil. Nyní se však už zdá být v pořádku.
     
    41
    Sparta chce ještě před přestávkou na slepené benešovské zásahy odpovědět, centr z pravé strany ale teď šel přímo do Schummerova náručí.
     
    42
    Kubiš pro svůj tým vybojoval standardku z pozice jen asi dva metry vedle pravého kraje domácího vápna, z toho by mohla být další velká šance pro Benešov...
     
    44
    Tak tohle se hostům příliš nepovedlo – nastřelený balón totiž přeletěl všechny hráče ve vápně a dopadl z kolínskou klec. Přibyl tak mohl zůstat v klidu.
     
    45
    Soběslav uchránil míč před dotěrným Tomkem, jenže byl při tom nucen ho zahrát za Přibyla. Benešov si tak před koncem půle vyzkouší ještě aspoň jeden roh.
     
    45+1
    Běží první a nejspíš jediná minuta nastavení.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:35.
     
    První poločas je v Brankovické ulici minulostí a já se nemohu ubránit dojmu, že svěřenci kouče Pavlíka dnes papírově slabšího soupeře trochu podcenili. Kolín nebyl schopen za celou půli Schummera pořádně ohrozit a celkově v útoku hodně tápal, zatímco Benešov si vypracoval několik pěkných akcí a dvě z nich přetavil v góly. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Šnajdr se hned zkraje druhé půle uvolnil na hraně vápna a zkusil zakončit, možná trochu ukvapená střela mu ale vůbec nevyšla dle představ. Míč šel mimo.
     
    47
    Benešov teď hlemýždím tempem postupuje dopředu po pravé straně, míč už dvakrát skončil v zámezí.
     
    48
    Soběslav se na středovém kruhu pokusil posunout hru dopředu dlouhým nákopem, ten byl ale zblokován.
     
    49
    Souboj Filipa s Čapkem skončil bolestivě pro oba borce, kteří se nyní snaží rozdýchat menší bolístky a co nejrychleji se naplno zapojit zpět do hry.
     
    50
    Sodoma měl na kopačce snížení! Kolínský kanonýr se ve vápně dostal k odraženému míči, ze složité pozice u brankové konstrukce ale zakončil mimo tři tyče benešovské brány!
     
    51
    Před Soběslavem se otevřela pravé strana a domácí borec mohl jít dopředu, jenže postup Kolína nakonec kvůli předcházejícímu faulu zastavil sudí.
     
    53
    Sodoma se na hranici vápna snažil si stáhnout skákající balón na svou kopačku, Schummer se ale k míči nakonec dostal o chlup dříve a lapil ho.
     
    54
    Přibyl si pohlídal hostující roh a po letícím balónu se natáhl, složitou situaci tak vyřešil velmi rychle.
     
    55
    Soběslav po faulu protihráče nehybně leží u středového kruhu, zdravotníci ale zatím přivoláni nebyli. Můžeme jen doufat, že hráč Kolína bude v pořádku.
     
    56
    Domácí borec s bolestivou grimasou na tváři skáče na jedné noze do zámezí. Sparta bude prozatím v deseti a Soběslav už do hry nejspíš nezasáhne.
     
    57
    Sodoma nyní sice rozvlnil síť benešovské brány, ale jen zvenku. Schummer bude odkopávat od své klece.
     
    58
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází Dominik Veselý, přichází Tomáš Valenta,
    ze hřiště odchází Ondřej Soběslav, přichází Miroslav Routek.
     
    59
    Kulhavý se u půlící čáry elegantně vyhnul skluzu protihráče a následně balón nakopl dopředu, následně ho ovšem vystihl pouze bránící Šnajdr.
     
    60
    Tomek se nestihl včas dostat za bránícího Neuberga, skákající balón tak zachytil až Přibyl ve vápně.
     
    61
    Řady napomenutých hráčů po faulu u postranní čáry rozšiřuje Jakub Vosáhlo (BNS).
     
    63
    Dění se nyní drží mezi šestnáctkami, ani jednomu týmu se nedaří zaútočit. Na míči jsou častěji domácí.
     
    64
    Štancl nyní velmi okatě podržel al-Hammamiho, kterého pořádně zatahal za dres. Karta za to ale nebude.
     
    65
    David Šnajdr (KOL) na sebe v posledních minutách poutal pozornost pěkným výkonem v obraně, teď je ale varován po zákroku za hranicí pravidel.
     
    66
    Vše zatím nasvědčuje tomu, že tři body dnes poputují do Benešova. Schummer je bez práce, hosté drží hru daleko od jeho brány a snaží se útočit.
     
    68
    Sládek zachytil přihrávku protihráče a obratem nastartoval protiakci Benešova, kterou se ale Spartě tentokrát podařilo včas ukončit.
     
    69
    Hosté si nerozuměli v útoku, balón po nepovedeném pasu do šestnáctky končí u pozorného Přibyla.
     
    70
    Benešov právě vstřelil branku!
    Tak teď už to s hostujícími nadějemi na extrémně cenné vítězství vypadá opravdu velmi slibně, Benešov dvacet minut před koncem navyšuje svůj náskok na tři góly! Tentokrát se na střeleckou listinu zapisuje KAMIL KULHAVÝ, který se prosadil zakončením k tyči – 0:3!
    70. Kamil KULHAVÝ - 0:3
     
    72
    Kubiš to v zápalu boje trochu přehnal a na levé straně fauloval bránícího Čapka, k míči se tak vrátí Kolín.
     
    73
    Hosté kontrolují hru, domácí na pažitu působí celkem bezradným dojmem. Schummer si krom úvodních minut ve druhé půli pořádně nesáhl na balón.
     
    74
    Valenta zkusil zahrát míč k postranní čáře, Hakl byl ale od trajektorie přihrávky hned několik metrů daleko. Sparta se tak ani teď nepodívala dopředu.
     
    76
    V Brankovické se toho teď moc zajímavého neděje, dění se drží v zajetých kolejích. Benešov má dění pod kontrolou a nepouští protihráče dopředu.
     
    77
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází Jiří Sodoma, přichází Denis Pelyak,
    ze hřiště odchází David Šnajdr, přichází Michal Snížek,
    ze hřiště odchází Jiří Vondráček, přichází Ondřej Sodoma.
     
    79
    Vrňák na pravé straně zkušeně odzbrojil Čapka a bez váhání se vydal dopředu. Uvidíme, co vymyslí.
     
    81
    Zdeněk Vrňák (BNS) ztratil míč a hned se ho snažil vybojovat zpátky, za což vidí žlutou kartu.
     
    82
    Štancl odkopl pozemní přihrávku jednoho z protihráčů ven z vápna, míč zaletěl za postranní čáru. Benešov mezitím chystá své první střídání.
     
    82
    Střídání v týmu SK Benešov:
    ze hřiště odchází Miroslav Tomek, přichází Štěpán Kacafírek.
     
    83
    Benešovští si vyzkoušeli další rohový kop, Přibyl si ale i tentokrát balón letící pohlídal a lapil ho.
     
    84
    Na druhém konci hrací plochy nyní po delší době zasáhl zase Schummer, kterého ale zakončení jednoho z domácích hráčů příliš nepotrápilo.
     
    85
    Přibyl odkopává od své branky. Utkání se pomalu chýlí ke konci, o vítězi je už dávno rozhodnuto.
     
    86
    Oba výběry zápas už jen dohrávají. Častěji má balón ve své moci stále Benešov, který si počíná zodpovědně a s pohodlným náskokem nehazardují.
     
    87
    Střídání v týmu SK Benešov:
    ze hřiště odchází Zdeněk Vrňák, přichází Dominik Dušek,
    ze hřiště odchází Kamil Kulhavý, přichází Jakub Vorel.
     
    89
    Routek nyní operuje s míčem na pravé straně a snaží se ještě naposledy přesunout dění před Schummera.
     
    90
    Závěr zápasu se prodlouží jen o minutu.
     
    90+1
    Přibyl si po nepovedené hostující akci stáhl míč k sobě, za chvíli ho pošle daleko od svého vápna.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Benešov:
    ze hřiště odchází Mabrouk al-Hammami, přichází Matěj Stejskal.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Máme dohráno! Benešovští slaví a mají důvod proč, na půdě čtvrtého Kolína dnes podali skvělý výkon a díky vítězství 3:0 je od záchrany v ČFL dělí už jen tři body! K první domácí porážce Sparty v této sezóně vedl velmi vlažný výkon svěřenců Petra Pavlíka, a to zejména v útoku, kde za celých devadesát minut takřka nic nevymysleli. Schummer měl jen minimum práce.
     
    Cesta hostů za udržením se v soutěži bude ve středu pokračovat zápasem na půdě nepopulárních Záp, zatímco Kolín ve stejný den přivítá Přepeře.
     
    Dnešní utkání sledovalo 160 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Napočtenou někdy příště! (12:40:19)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 37. Tomek, 39. Mareš, 70. Kulhavý

    Karty:   18. Čapek (KOL), 65. Šnajdr (KOL) – 18. Tomek (BNS), 61. Vosáhlo (BNS), 81. Vrňák (BNS)


    SK Sparta Kolín: Přibyl – Štancl, Soukup, Hakl, Veselý (58. Valenta), Vondráček (C) (77. O. Sodoma), J. Sodoma (77. Pelyak), Šnajdr (77. Snížek), Čapek, Neuberg, Soběslav (58. Routek).
    Náhradníci: Fejfar.

    Trenér: Petr Pavlík.

    FK Benešov: Schummer – Vosáhlo, Filip, Kulhavý (87. Vorel), Sládek, Mareš, Tomek (82. Kacafírek), Vrňák (C) (87. Dušek), Kubiš, al-Hammami (90+2. Stejskal), Krunert.
    Náhradníci: Stareček – Bílek, Čížek.

    Trenér: Vasil Boev.

    Rozhodčí: Řeháček – Bohata, Havel.

    Diváci: 160.
    bahis siteleri