USA – Maďarsko 7:1 (kon.) | Slovinsko – Kanada 2:5 (kon.) | Francie – Dánsko 3:4 (po pr.)
Norsko – Švýcarsko 0:3 (kon.) | Švédsko – Rakousko 5:0 (kon.) | Česko – Kazachstán cz 5:1 (kon.)
konec
Norsko
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Švýcarsko
Neděle 14.05.2023, 15:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z našeho komentátorského stanoviště v Rize vše. Loučí se s Vámi Lukáš Mihal a David Jabůrek. Přejeme příjemný zbytek dne. (17:49:25)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Norsko– Emil Lilleberg
    Švýcarsko – Andrea Glauser
     
    Statistiky po 3. třetině:

    Střely na bránu: 14 – 26
    Zásahy brankářů: 23 – 14
    Trestné minuty: 10 – 14
     
    Odpolední zápas v Rize mezi Norskem a Švýcarskem moc zajímavé hokejové podívané nenabídl. Švýcaři po dvou brankách v prvním dějství přepnuli do udržovacího módu, přestali být aktivní směrem vpřed a jen pečlivě bránili, zatímco Norové si nebyli schopni vytvořit pořádnou šanci. Vcelku nudný zápas uzavřela trefa do prázdné branky a šarvátka, která na závěr aspoň trochu probrala unavené fanoušky. Svěřenci Patricka Fischera tak vybojovali očekávané vítězství, výkonem nicméně rozhodně nezaujali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Některým hráčům bylo na ledě příliš velké horko, proto si vzájemnou bitkou řekli o to, aby se mohli jít na trestnou lavici zchladit. Jedná se o Kukana s Krogdahlem a oba si do statistik připíší dvouminutový trest za hrubost.
     
    59:42
    Kukan střílel od modré, tomu, aby puk prošel až do brány, však zabránil jeho kapitán Niederreiter, jenž to schytal do choulostivých míst.
     
    59:08
    O puk se ještě bojuje v rohu norského obranného pásma, je to ale spíše z povinnosti. Seveřané se určitě uvědomují, že výsledek už nezvrátí.
     
    58:43
    Herzog s Corvim ještě zatoužili přidat jednu přesnou trefu, Norové se ale včas vrátili.
     
    57:56
    Švýcaři se ještě pustili do útoku, teď už je ale zápas opravdu rozhodnutý.
    57:46 Nino NIEDERREITER - 0:3
     
    57:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Ještě jednoho gólu jsme se nakonec dočkali, Švýcaři tedy dělají definitivní tečku za tímto zápasem! Richard se chopil puku ve vlastním pásmu a nahodil ho tak, aby neskončil na zakázaném uvolnění. První se k němu tedy dostal Bertschy, který nadělil dárek NINU NIEDERREITEROVI. Ten totiž zakončoval do prázdné klece. Asistence: Christoph Bertschy, Tanner Richard.
     
    57:06
    Arntzen zůstal po pauze na střídačce, Norové hrají v šesti!
     
    57:03
    Granath nahodil od modré čáry na Mayera, jenž kotouč raději přikryl lapačkou. Specifikum tohoto turnaje jsou časté reklamní pauzy, často využity poměrně nevhodně. Norové, kteří ztrácejí dva góly, tak nyní dostávají perfektní možnost k poradě a vymyšlení závěrečného tlaku.
     
    56:00
    Mayer se v bráně nudí a dává to najevo tím, že vyjíždí k jakémukoliv nahození, které letí jeho směrem. Očividně se to ale vyplácí, protože stále nepokazil ani jednu rozehrávku.
     
    55:47
    Senteler se dral za pukem, který si sám protečoval do útočného pásma. Jelikož však Švýcaři od druhé třetině nejsou v napadání skoro vůbec aktivní, držení přebírají Norové.
     
    55:13
    Na ledě se to konečně trochu rozproudilo, protože Švýcaři mířili do přečíslení dva na jednoho. Po přihrávce Mirandy pálil Haas, ale Arntzen přihrávku očekával, takže se stihl přesunout.
     
    55:00
    Druhou střelu v této třetině přidává po čtvrt hodině hry Trettenes, švýcarskou neprůstřelnost však zásadně neohrozil.
     
    Další zajímavý fakt: V této třetině jsme zatím viděli jednu jedinou střelu, postaral se o ní švýcarský mančaft.

    Lukáš Mihal

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 9. Simion (Miranda, Glauser), 20. Glauser (Miranda, Simion), 58. Niederreiter (Bertschy, Richard)


    Norsko: Arntzen (Normann) – Nörstebö, Lilleberg, Johannesen (A), Bjorgvik Holm, Krogdahl, Kasastul, Hansen – Valkvae Olsen, Berg-Paulsen, Vikingstad – E. Salsten, H. Salsten, Hoff – Trettenes (A), Olden, Martinsen – Olimb (C), Vesterheim, Haga – Granath.
    Trenér: Tobias Johansson

    Švýcarsko: Mayer (Genoni) – Kukan, Marti (A), Glauser, Moser, Geisser, Loeffel, Fora – Niederreiter (C), Herzog, Corvi – Ambühl (A), Senteler, Malgin – Simion, Haas, Miranda – Richard, Thürkauf, Bertschy.
    Trenér: Patrick Fisher

    Rozhodčí: Hribik, Sewell – Briganti, Hynek

    Diváci: 3232
    bahis siteleri