Maďarsko – Švédsko 1:7 (kon.) | Česko – Slovinsko cz 6:2 (kon.) | Dánsko – Německo 4:6 (kon.)
Švýcarsko – Slovensko 4:2 (kon.)
konec
Česko
6:2 (0:2, 1:0, 5:0)
Slovinsko
Čtvrtek 18.05.2023, 15:20 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    Zlepšený výkon v poslední třetině znamená obrat na 6:2 a další tři body na české konto
     
    To je od nás směrem k zápasu českého národního týmu vše. Za pozornost děkují přímo z Riga Areny Tomáš Chalupa a David Jabůrek. (17:42:42)
     
    Povinné tři body se nerodily lehce, Češi je ale nakonec mají! První třetina skončila šokujícím vedením Slovinska 2:0. Od druhé třetiny Česko naštěstí začalo stupňovat svůj výkon a díky Kubalíkovi to bylo po čtyřiceti minutách alespoň 1:2. Ve třetí tercii už na ledě existovalo prakticky pouze jedno mužstvo a Česko pěti góly vývoj zápasu jasně otočilo. Dominik Kubalík navíc vysoké vítězství okořenil hattrickem. Další branky přidali Jakub Flek, Roman Červenka a Michal Kempný.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Slovinsko – Luka Gračnar
    Česko – Dominik Kubalík
     
    Střely na branku v zápase: 41:20
    Vyloučení: 3:3
    Využití: 2:1
     
    Konec zápasu.
    59:53 Sedmý gól českého týmu mohl přidat v samotném závěru Chlapík
     
    59:53
    V posledních sekundách ještě mohl navýšit český náskok Chlapík, v samostatném úniku ale selhal a trefil pouze Gračnarovy betony!
     
    59:41
    Dnešní utkání sleduje 3670 diváků.
    58:56 Jakub FLEK - 6:2
     
    58:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Wow, tak tohle byl těžko uvěřitelný gól! JAKUB FLEK měl kotouč na čepeli v rohu za slovinskou bránou, když se rozhodl jej z otočky poslat před Gračnara. Ten však na českého útočníka neviděl dobře a než zaregistroval, co se děje, už se mu hrací předmět odrážel od betonu do brány. Asistence: Michal Kempný, Tomáš Dvořák.
     
    58:08
    Slovinci ještě zkoušejí zaútočit, Gračnar však již zůstává na svém místě, o výsledku je totiž rozhodnuto.
    57:49 Dominik KUBALÍK - 5:2
     
    57:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    HATTRICK! Závěrečný nápor se konat nebude. Češi ve vlastní třetině vybojovali kotouč, na pravém křídle měl spoustu času DOMINIK KUBALÍK a český útočník odkrytou klecí nepohrdl. Asistence: Jakub Zbořil.
     
    57:30
    Gračnar míří na střídačku, Slovinci v šesti!
     
    57:26
    Další nebezpečné zakončení ze slovinských hokejek. Tentokrát od modré hodně tvrdě pálil Miha Verlič.
     
    56:40
    Zkušený útočník Slovinska Robert Sabolič po přechodu do pásma okamžitě pálil z mezikruží, Vejmelku naštěstí trefil do přilby! Tahle střela neměla vůbec špatné parametry.
     
    56:16
    Špaček hledal při přečíslení tří na dva někoho na druhé straně, než se ale rozhodl pro nahrávku, byl už v příliš velkém úhlu, a puk tak zachytil brankář Gračnar.
     
    55:38
    Slovinci jsou pozorní a při sebemenším českém zaváhání přeberou puk do svého držení. Jedné z mnoha takových chyb mohl využít Jan Urbas, jehož pokus tahem byl vyražen do ochranné sítě. Po dalším reklamním brejku se bude vhazovat po pravici Vejmelky.

    Tomáš Chalupa

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 39. Kubalík (Kempný, Tomášek), 44. Kubalík (Tomášek, Smejkal), 46. Červenka (Voženílek, Košťálek), 52. Kempný (Sobotka, Kubalík), 58. Kubalík (Zbořil), 59. Flek (Kempný, Dvořák) – 8. Verlič (Urbas, Gregorc), 12. Urbas (Gregorc, Jeglič)


    Česko: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček, Knot – Červenka (C), Špaček, Kubalík – Smejkal, Černoch, Beránek – Flek, Sobotka (A), Tomášek – Kaut, Voženílek, Chlapík.
    Trenér: Kari Jalonen.

    Slovinsko: Gračnar (Krošelj) – Pavlin (A), Gregorc, Crnovič, Magovać, Mašič, Štebih, Podlipnik – Verlič, Jeglič, Urbas (C) – Drozg, Tičar (A), Sabolič – Pance, Simšič, Kuralt – Maver, Tomaževič, Zajc – Čimžar.
    Trenér: Matjaž Kopitar.

    Rozhodčí: Frandsen, Stolc – Cattaneo, Kroyer.

    Diváci: 3670
    bahis siteleri