Maďarsko – Švédsko 1:7 (kon.) | Česko – Slovinsko cz 6:2 (kon.) | Dánsko – Německo 4:6 (kon.)
Švýcarsko – Slovensko 4:2 (kon.)
konec
Česko
6:2 (0:2, 1:0, 5:0)
Slovinsko
Čtvrtek 18.05.2023, 15:20 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:53 Sedmý gól českého týmu mohl přidat v samotném závěru Chlapík
     
    59:53
    V posledních sekundách ještě mohl navýšit český náskok Chlapík, v samostatném úniku ale selhal a trefil pouze Gračnarovy betony!
    58:56 Jakub FLEK - 6:2
     
    58:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Wow, tak tohle byl těžko uvěřitelný gól! JAKUB FLEK měl kotouč na čepeli v rohu za slovinskou bránou, když se rozhodl jej z otočky poslat před Gračnara. Ten však na českého útočníka neviděl dobře a než zaregistroval, co se děje, už se mu hrací předmět odrážel od betonu do brány. Asistence: Michal Kempný, Tomáš Dvořák.
    57:49 Dominik KUBALÍK - 5:2
     
    57:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    HATTRICK! Závěrečný nápor se konat nebude. Češi ve vlastní třetině vybojovali kotouč, na pravém křídle měl spoustu času DOMINIK KUBALÍK a český útočník odkrytou klecí nepohrdl. Asistence: Jakub Zbořil.
     
    57:30
    Gračnar míří na střídačku, Slovinci v šesti!
     
    56:40
    Zkušený útočník Slovinska Robert Sabolič po přechodu do pásma okamžitě pálil z mezikruží, Vejmelku naštěstí trefil do přilby! Tahle střela neměla vůbec špatné parametry.
    51:12 Michal KEMPNÝ - 4:2
     
    51:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Odpor Slovinců byl nyní dost možná definitivně zlomen! Vladimír Sobotka z úrovně brankové čáry na zadní tyči našel nikým nehlídaného MICHALA KEMPNÉHO, který z první puk poslal za záda přesouvajícího se Gračnara! Asistence: Vladimír Sobotka, Dominik Kubalík.
    45:02 Roman ČERVENKA - 3:2
     
    45:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká republika jde do vedení! Daniel Voženílek od mantinelu kotouč poslal před branku, kde puk zblízka přímo pod víko tečoval nechytatelně ROMAN ČERVENKA! Asistence: Daniel Voženílek, Jan Košťálek.
    43:47 Dominik KUBALÍK - 2:2
     
    43:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Češi se opět prosazují v početní výhodě a také autorem druhé branky je DOMINIK KUBALÍK! Útočník Detroitu se znovu prosazuje ranou z první, vlastně také z téměř identického prostoru. Asistence: David Tomášek, Jiří Smejkal.
     
    43:19
    Jedinečná šance ke srovnání. Blaž Gregorc v mezikruží zahákoval jednoho z českých hráčů a vysloužil si dvě minuty.
    38:19 Dominik KUBALÍK - 1:2
     
    38:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    1:2! Český tým v přesilovce dostal puk rychle z rohu kluziště přes modrou až na pravý kruh k DOMINIKU KUBALÍKOVI, na jehož bleskovou přízemní ránu nestačil Gračnar zareagovat. Asistence: Michal Kempný, David Tomášek.
     
    36:43
    Vyloučení v týmu Slovinsko:
    Aleksandar Magovać – 2 min., vysoká hůl.
    33:00 Další chybu českého týmu mohl potrestat Drozg
     
    33:00
    Nebezpečný brejk Slovinska mohl skončit třetí brankou! Žiga Pance ujížděl s kotoučem po pravé straně a přes bránícího Čecha puk dostal před branku. Mám pocit, že se jednalo o Jana Drozga, kdo bekhendem pohotově zakončoval, Česko ale už poněkolikáté podržel Vejmelka!
    30:55 Obrovský závar před Vejmelkou
     
    30:55
    Český tým přežil obrovský závar! Kotouč poté vyplaval mezi kruhy, kde se do hracího předmětu opřel jeden ze Slovinců. Naštěstí klubko těl neprostřelil a Češi následně dokázali vyhodit.
     
    29:45
    Nakonec z toho jsou pro Kundrátka dvě minuty za hrubost.
     
    27:43
    Pořádně tvrdá rána vyšla z hole Jana Urbase! Arénou to jen zahučelo, jeho projektil minou českou bránu o centimetry.
    27:22 Verlič mířil v dobré šanci jen do Vejmelkova hrudníku
     
    27:22
    Česká čtveřice úplně propadla na pravé straně a mohla za to být potrestána! Křižnou přihrávku na levý kruh totiž dostal Miha Verlič, který mohl přidat svou druhou branku v utkání. Vejmelka ale výborně povyjel a ránu zneškodnil.
     
    26:19
    Problém pro Česko. Filip Chlapík zasáhl protihráče vysokou holí, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Naštěstí to bude pouze za dvě minuty.
     
    26:04
    Sobotka najel do pásma po pravé straně, u brankové čáry se prudce otočil a nahrál na modrou čáru přes osu Kundrátkovi, jenž pálil z první. Jedna z prvních opravdu slušných českých šancí v zápase, bekovi národního týmu ale střela bohužel nesedla úplně tak, jak by si přál.
    19:50 Slovinci mohli v závěru první třetiny navýšit svůj náskok
     
    19:50
    V samotném závěru se Slovinci mohli prosadit potřetí! Další šok mohl Česku připravit Nik Simšič, který dostal přihrávku přímo před branku. Útočník soupeře ale naštěstí nedokázal seřídit mířidla a vůbec nezakončil.
    15:45 Vejmejka si poradil se dvěma nebezpečnými střelami soupeře
     
    15:45
    Prolomit trápení českého týmu mohl ranou z velké blízkosti Kubalík, ten ovšem minul a rychle se jelo na druhou stranu. Tam měl velké problémy s tečovanou ranou od modré Vejmelka, nakonec si ale krkolomným zákrokem poradil.
     
    14:07
    Laxnost české obrany! Až k Mihu Verličovi doskákal ledabyle nahozený kotouč a Slovinec, jenž se rázem s pukem ocitl sám u české brány, se pokusil rychle vymotat před Vejmelku a přidat třetí slovinskou trefu. Naštěstí pro národní tým byl však rychle pod tlakem a nedokázal si puk zpracovat tak, jak by si nejspíš představoval.
    11:49 Jan URBAS - 0:2
     
    11:49
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Druhá pohroma pro Česko! Dvořák příliš dlouho za katrem nepobyl. Na modré totiž dostal nabito JAN URBAS, který tvrdou ranou bez přípravy našel mezírku mezi Vejmelkovými betony – 0:2! Asistence: Blaž Gregorc, Žiga Jeglič.
     
    11:18
    Dvořák sekl do soupeře, čímž zlomil svou hůl a rozhodčí jej vylučuje na dvě minuty.
    08:58 Dvořák na Gračnara nevyzrál
     
    08:58
    Po přihrávce Tomáška se zcela sám před Gračnarem zjevil Tomáš Dvořák, český bek ale nedotáhl svou kličku do úspěšného konce a vyrovnání tak nepřichází!
    07:38 Češi mohli bleskově vyrovnat
     
    07:38
    Nečekaný začátek zápasu se Češi ihned snažili napravit! Ve velké šanci se ocitl Beránek s Černochem, kteří v přečíslení dva na jednoho ani z dorážky nedokázali překonat Gračnara.
    07:23 Miha VERLIČ - 0:1
     
    07:23
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Šok pro Česko! Po zakázaném uvolnění rychle kotouč na branku nahodil Jan Urbas. Puk ještě tečoval před Vejmelkou MIHA VERLIČ a po ještě jednom odrazu od českého zadáka se outsider ujímá vedení. Asistence: Jan Urbas, Blaž Gregorc.
    05:10 Přečíslení českého týmu gólem neskončilo
     
    05:10
    Znovu Kubalík! Kmenový hráč Detroitu tentokrát při přečíslení dostal přesnou nahrávku od Tomáška, ale ani tentokrát mezi tři tyče nedokázal zamířit!
     
    00:40
    Český tým má šanci jít do brzkého vedení. Na vlastní modré totiž protihráče osekal Crnovič, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Chalupa

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 39. Kubalík (Kempný, Tomášek), 44. Kubalík (Tomášek, Smejkal), 46. Červenka (Voženílek, Košťálek), 52. Kempný (Sobotka, Kubalík), 58. Kubalík (Zbořil), 59. Flek (Kempný, Dvořák) – 8. Verlič (Urbas, Gregorc), 12. Urbas (Gregorc, Jeglič)


    Česko: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček, Knot – Červenka (C), Špaček, Kubalík – Smejkal, Černoch, Beránek – Flek, Sobotka (A), Tomášek – Kaut, Voženílek, Chlapík.
    Trenér: Kari Jalonen.

    Slovinsko: Gračnar (Krošelj) – Pavlin (A), Gregorc, Crnovič, Magovać, Mašič, Štebih, Podlipnik – Verlič, Jeglič, Urbas (C) – Drozg, Tičar (A), Sabolič – Pance, Simšič, Kuralt – Maver, Tomaževič, Zajc – Čimžar.
    Trenér: Matjaž Kopitar.

    Rozhodčí: Frandsen, Stolc – Cattaneo, Kroyer.

    Diváci: 3670
    bahis siteleri