Maďarsko – Švédsko 1:7 (kon.) | Česko – Slovinsko cz 6:2 (kon.) | Dánsko – Německo 4:6 (kon.)
Švýcarsko – Slovensko 4:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Slovensko
Čtvrtek 18.05.2023, 19:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:26 Gaëtan HAAS - 4:2
     
    59:26
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Marco Miranda mohl zakončovat do prázdné branky sám, ale ještě nesobecky předal puk na GAËTANA HASSE, jenž neměl problém z metru dostat puk za brankovou čáru. Asistence: Marco Miranda Dario Simion.
     
    58:30
    Hlavaj jde z branky a Slováci hrají v 6 hráčích!
     
    58:09
    Craig Ramsay si bere oddechový čas.
     
    56:10
    Andres Ambühl a Nino Niederreiter si najeli do situace dva na jednoho. První nahrával a druhý zakončoval, jenže střela nebyla povedená a Hlavaj se stíhl betony přesunout.
     
    53:48
    Dario Simion vyslal do samostatného úniku Nino Niederreitera, který ale neměl dostatečnou rychlost, takže jej dojel slovenský hráč a Niederreiter se tak jen obtočil a střelou po ledě neuspěl.
    46:51 Christian MARTI - 3:2
     
    46:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tanner Richard vyhrál buly a CHRISTIAN MARTI se nacházel na modré čáře, okamžitě neváhal se střelbou. Puk šel na bránu a Michal Ivan jej omylem přiťuknul. Samuel Hlavaj s tím nemohl nic dělat, situaci ještě zkoumali rozhodčí, ale ti švýcarskou branku uznali. Asistence: Tanner Richard
     
    46:22
    Velký závar před brankou Hlavaje. Ten vyrazil střelu a natahoval se po kotouči. Ten si ale vzal Fabrice Herzog a snažil se rychle objet bránu a zasunout kotouč na druhé straně. Jenže Hlavajova klec se dostala ze své pozice a rozhodčí k nelibosti švýcarských fanoušků přerušil hru.
    45:23 Mayer lapačkou zastavil šanci Hrivíka
     
    45:23
    Marek Hrivík v obrovské příležitosti! Slovenský kapitán mohl skórovat do prázdné branky, ale Robert Mayer mu nastavil u levé tyčky lapačku.
     
    39:30
    Samuel Kňažko ihned po vstřelení branky zkomplikoval Slovensku situaci a odsedí si dvouminutový trest za nesportovní chování, když se vysmál svému soupeři po vstřelené brance.
    39:30 Pavol REGENDA - 2:2
     
    39:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci vyrovnávají! Samuel Kňažko posunul puk na Olivera Okuliara, jenž vystřelil od vrcholu pravého kruhu na rameno Mayra, ten kotouč jen lehce tečoval a puk přepadl přes jeho záda. A do úplně volné branky jej dorazil PAVOL REGENDA. Asistence: Oliver Okuliar a Samuel Kňažko.
     
    38:26
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Richard Pánik – TS, hákování.
    38:26 Faul, který předcházel trestnému střílení
     
    38:26
    Šimonu Nemecovi sjel puk z hokejky. Dario Simion se dostal do akce, ale byl faulován.
     
    37:37
    Dean Kukan si vyšlápl na slovenského hráče, ale rozhodčí jej viděl. Na dvě minuty si posedí za sekání.
     
    32:23
    Denis Malgin se dostal do úniku a zadělal Samueli Hlavajovi na problémy. Nakonec se netrefil a Hlavaj i slovenští fanoušci si mohli oddechnout.
     
    29:32
    Slováci si zahrají přesilovku po faulu Marca Mirandy, jenž se dopustil hákování.
    25:08 Andrej KUDRNA - 2:1
     
    25:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci jakou první tým na MS skórují proti Švýcarům. Miloš Kelemen se projel do útočného pásma až k levé tyčce a předložil puk na druhou stranu ANDREJOVI KUDRNOVI, který okamžitě poslal puk do sítě. Mayer byl při přesunování bez šance. Asistence: Miloš Kelemen.
    24:47 Nino NIEDERREITER - 2:0
     
    24:47
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři jdou do dvoubrankového vedení! Patrik Koch spadl na modré čáře a toho využil Andres Ambühl, který se rozjel před Samuela Hlavaje. Stihl ještě přihrát NINU NIEDERREITEROVI, který vystřelit a puk prošel kolem betonu Samuela Hlavaje. Asistence: Andres Ambühl
     
    20:26
    Denis Malgin dostal kotouč od Jonase Siegenthalera a byl trochu z úhlu, ale Hlavaj byl vyjetý dnů z branky, takže se musel rychle přesunout k tyčce a nátáhnout svůj beton, aby zastavil jeho pokus.
     
    17:57
    Šimon Nemec se provinil držením a na dvě minuty si posedí. Švýcarsko si zahraje další přesilovku.
     
    11:39
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Mário Lunter – 2 min., držení.
     
    09:31
    Patrik Koch směřoval kotouč na brankoviště, kam si sjel dobře Miloš Kelemen, ale netrefil puk, který by jinak putoval za bezmocného Mayera. To byla zatím největší šance Slováků v utkání.
     
    06:51
    Marek Hrivík si najel za dlouhým lobem do útočného pásma a z levé strany se tlačil do brankoviště. Zvolil zakončení na zadní tyč a jen těsně minul tyčku švýcarské branky.
    05:07 Jonas SIEGENTHALER - 1:0
     
    05:07
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nico Hischier poslal puk do levého kruhu, kde byl Denis Malgin. Ten posunul puk na modrou čáru, kde byl JONAS SIEGENTHALER. Rozhodl se prudce vystřelit a puk prošel Samuelu Hlavajovi nad betonem. Švýcaři se ujali vedení. Asistence: Denis Malgin, Nico Hischier.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Matouš Vojáček

    Šárka Kolková

    Branky a nahrávky: 6. Siegenthaler (Malgin, Hischier), 25. Niederreiter (Ambühl), 47. Marti (Richard), 60. Haas (Miranda, Simion) – 26. Kudrna (Kelemen), 40. Regenda (Okuliar, Kňažko)


    Švýcarsko: Mayer (van Pottelberghe) – Siegenthaler, Kukan, Glauser, Moser, Marti (A), Loeffel, Geisser, Fora – Hischier, Fiala, Malgin – Niederreiter (C), Corvi, Ambühl (A) – Simion, Haas, Miranda – Herzog, Richard, Bertschy.
    Trenér: Patrick Fischer

    Slovensko: Hlavaj (Škorvánek) – Nemec, P. Koch, Grman, Kňažko, Ivan, Rosandić (A), Jánošík, Gajdoš – Kelemen, Hrivík (C), Pánik – Kudrna, Hudáček, Sukeľ (A) – Chromiak, Tamáši, Regenda – Okuliar, Lunter, Čacho.
    Trenér: Craig Ramsay

    Rozhodčí: Holm, Macfarlane – Nothegger, Ondráček

    Diváci: 4840
    bahis siteleri