13. etapa: Borgofranco d’Ivrea - Crans Montana Vítěz: E. Rubio (COL) Movistar (kon.)
konec
13. etapa: Borgofranco d’Ivrea - Crans Montana

Vítěz: E. Rubio (COL) Movistar

Pátek 19.05.2023, 15:00Giro d’Italia
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:05.
     
    Vítám tu všechny cyklistické příznivce! V pátek je na programu 13. etapa Gira d’Italia, která povede z Borgofranco d’Ivrea do Crans Montany. Jedná se o hlavní horskou etapu letošního ročníku, která dokonale prověří fyzickou připravenost všech účastníků.
     
    13. etapa: Borgofranco d’Ivrea – Crans Montana
    V pátek jezdci absolvují nejnáročnější horskou etapu letošního Gira, během níž zdolají také nejvyšší bod tohoto ročníku. Cyklista, který ho dosáhne jako první, obdrží takzvanou Cima Coppi. Tato cena se uděluje na počest italského cyklisty Fausta Coppiho, který jako první závodník historie vyhrál v jednom roce Tour de France a Giro.

    Začátek etapy povede regionem Valle d’Aosta až do jeho hlavního města Aosta, kde začne 26 km dlouhé stoupání na Great St Bernard s průměrným sklonem 5 %. V jeho závěru peloton projede tunelem do Švýcarska. Po průjezdu tunelem čeká cyklisty 30kilometrový sjezd do Sembrancheru, po němž budou stoupat do městečka Verbier, odkud je pak čeká vyjížďka na obávaný Croix de Coeur. Jedná se o patnáctikilometrové náročné stoupání s 9% sklonem. Následovat bude náročný sjezd, který zprvu vede po úzké silnici. Druhý úsek je už na široké cestě s šesti perfektně nasvícenými tunely. Poté peloton projede vinařskou oblastí Rhone, což je v podstatě jediný rovinatý úsek páteční etapy, který závodníky zavede na úpatí závěrečného stoupání. To je dlouhé 13 km s průměrným sklonem 7 %. V závěrečných kilometrech se sklon lehce sníží. Cílová rovinka měří 300 metrů a je rovněž do kopce.
     
    Pořadí vrchařské soutěže po 12. etapě (modrý dres)

    1. Davide Bais (ITA) Eolo-Kometa 104 bodů
    2. Thibaut Pinot (FRA) Groupama-FDJ 50
    3. Karel Vacek (CZE) Team Corratec-Selle Italia 36
    4. Toms Skujinš (LAT) Trek-Segafredo 30
    5. Amanuel Ghebreigzbhier (ERI) Trek-Segafredo 30
     
    Pořadí bodovací soutěže po 12. etapě (fialový dres)

    1. Jonathan Milan (ITA) Bahrain Victorious 164 bodů
    2. Mads Pedersen (DEN) Trek-Segafredo 140
    3. Pascal Ackermann (GER) UAE Team Emirates 88
    4. Michael Matthews (AUS) Jayco AlUla 68
    5. Derek Gee (CAN) Israel-PremierTech 64
    ---
    24. Karel Vacek (CZE) Corratec-Selle Italia 18
     
    Pořadí do 25 let po 12. etapě (bílý dres)

    1. Joao Almeida (POR) UAE Team Emirates +49:02:27
    2. Andreas Leknessund (NOR) Team DSM +0:13
    3. Thymen Arensman (NED) Ineos Grenadiers +2:10
    4. Santiago Sánchez (COL) Bahrain – Victorious +4:18
    5. Ilan van Wilder (BEL) Soudal – Quick Step +5:46
    ---
    26. Karel Vacek (CZE) Corratec-Selle Italia +1:35:38
     
    Pořadí týmů po 12. etapě:

    1. Jumbo-Visma 147:02:35
    2. Ineos Grenadiers +3:49
    3. EF Education – Easypost +4:07
    4. Bahrain Victorious +5:35
    5. UAE Team Emirates +8:35
     
    Pořadí po 12. etapě

    1. Geraint Thomas (GBR) Ineos Grenadiers 49:02:05 hod
    2. Primož Roglič (SLO) Jumbo-Visma +0:02
    3. Joao Almeida (POR) UAE Team Emirates +0:22
    4. Andreas Leknessund (NOR) Team DSM +0:35
    5. Damiano Caruso (ITA) Bahrain Victorious +1:28
    6. Lennard Kämna (GER) Bora-Hansgrohe +1:52
    7. Edward Dunbar (IRL) Teay Jayco Alula +2:32
    8. Thymen Arensman (NED) Ineos Grenadiers +2:32
    9. Laurens De Plus (BEL) Ineos Grenadiers +2:36
    10. Aurélien Paret-Peintre (FRA) AG2R Citroën Team +2:48
    ...
    91. Karel Vacek (CZE) Corratec-Selle Italia +1:36:00
     
    Na Giru už bohužel pokračuje jediný z českých závodníků, kterým je Karel Vacek z italského týmu Corratec-Selle Italia. Naopak Jan Hirt s Josefem Černým doplatili na nákazu koronavirem, která se prohnala řadami týmu Soudal-Quick Step a museli odstoupit před středeční 11. etapou. Již v úterý nepokračovala ani hlavní hvězda týmu a lídr průběžného pořadí Remco Evenepoel. Quick Step tak už má ve hře pouhé tři závodníky – Davideho Balleriniho, Pietera Serryho a Ilana van Wildera.
     
    Ještě dodejme, že délka dnešní etapy činí 199 km. Již po sedmnácté se účastníci Gira dostanou na území Švýcarska. Počtvrté se pak cíl některé z etap nachází v kantonu Valais.
     
    Tak změna! Organizátoři vyšli vzhledem k nepříznivým povětrnostním podmínkám na italské stráně hranice účastníkům vstříc a třináctá etapa tak bude výrazně zkrácena. Start nově proběhne v městečku Le Chable před výjezdem na Croix de Couer. Závěrečná část etapy pak zůstává nezměněna.
     
    Zatím čekáme na start etapy. Do ní už nenastoupí Mads Pedersen, jehož složila nemoc. Covid u něho zatím nebyl potvrzen.
     
    Cyklisté se představí fanouškům v místě původního startu v Borgofranco d’Ivrea. Poté nasednou do připravených autobusů, které je dovezou do Le Chable. 13. etapa by měla nově odstartovat ve 14:30.
    Takto vypadá nová podoba 13. etapy. Přijdeme tedy o stoupání Great St Bernard.
     
    Po zkrácení dnes závodníci urazí pouze 74,5 km. Jedná se o nejkratší etapu Gira od roku 1985, kdy 20. etapa měřila jen 58 km.
     
    Cyklisté tedy odstartují rovnou do stoupání na Croix de Couer. Na jeho vrcholku je čeká nejvyšší bod letošního Gira a také vrchařská prémie první kategorie. I s bonusem se tedy bude bojovat o 50 bodů do soutěže vrchařů. Další vrchařská prémie první kategorie za 40 bodů pak na závodníky čeká v cíli na Crans Montaně.
     
    Zdá se, že etapa odstartuje ještě později než ve 14:30. Závodníci se zatím nacházejí v místní sportovní hale, kde se zahřívají a rozšlapávají na rotopedech. Ze strany pořadatelů panuje trochu informační chaos, takže neumím říci, v kolik se přesně vyrazí do dnešní zkrácené etapy.
    Jezdcům dnes nepřeje počasí. Kvůli němu musel proběhnout hromadný přesun pelotonu do Le Chable, kde proběhne start zkrácené etapy.
     
    Očekávaný start etapy byl posunut na 15:00.
     
    71 km
    Závodníci už stoupají k nejvyššímu bodu letošního Gira. Momentálně se blíží do Verbieru.
     
    69 km
    Na 8,9 km etapy jezdce čeká rychlostní prémie. Ta je do kopce, takže i zde si připíší body především vrchaři.
     
    69 km
    Na prvním místě zatím jede Ben Healy. Ten vede skupinu několika dalších jezdců, kteří si vypracovali mírný náskok a chtějí si dojet pro rychlostní body.
     
    68 km
    Vedoucí skupina už byla dostižena. Začátek etapy vůbec nechytil Jack Haig, který od začátku zůstal vzadu a zdá se, že po dnešní etapě nabere velkou ztrátu. To je nepříjemnost pro tým Bahrain Victorious.
     
    67 km
    Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), který bojuje o azurový dres pro nejlepšího vrchaře, se drží v čelní části pelotonu. To zatím vedoucí Davide Bais nabral už pětiminutovou ztrátu a těžko si tedy bodový účet vylepší.
     
    67 km
    Do menšího úniku se dostalo 12 závodníků. Jsou tam Valentin Paret-Peintre, Nicolas Prodhomme (AG2R Citroën), Joe Dombrowski (Astana Qazaqstan), Hugh Carthy, Jefferson Cepeda, Ben Healy (EF Education-EasyPost), Thibaut Pinot, Bruno Armirail (Groupama-FDJ), Matthew Riccitello (Israel-Premier Tech), Will Barta, Einer Rubio (Movistar) a Jay Vine (UAE Team Emirates). Tempo pelotonu řídí jezdci Ineos-Grenadiers.
     
    65 km
    Problémy má Jack Haig. Jedenáctý muž průběžného pořadí Gira začal odpadat z pelotonu.
     
    65 km
    Cyklisté projeli sprintérskou prémií ve Verbieru. Zde byly ve hře pouze 3 bonusové sekundy do celkového pořadí. Body do soutěže o fialový dres ne.
     
    64 km
    Peloton, v jehož čele se pohybují lídři závodu Geraint Thomas a Primož Roglič, ztrácí už minutu na teď již šestičlennou vedoucí skupinu. V té nyní udává tempo Derek Gee.
     
    63 km
    Thibaut Pinot našlápl k úniku, na který ale zareagoval Derek Gee! Zatím vzadu zůstávají Valentin Paret-Peintre, Jefferson Cepeda, Matthew Riccitello a Einer Rubio.
     
    62 km
    Pole se roztrhalo na tři skupiny. Zmíněná šestičlenná skupina uprchlíků, pak hlavní skupina s favority a v té poslední se zorganizovali sprinteři, kteří dnešek potřebují především přežít a dojet v potřebném časovém limitu.
     
    Sprintérská prémie ve Verbieru:

    1. Einer Rubio (Movistar) 3 bonusové sekundy
    2. Derek Gee (Israel-Premier Tech) 2s
    3. Matthew Riccitello (Israel-Premier Tech) 1s
     
    61 km
    Máme tu něco přes kilometr do vrchařské prémie na Croix de Couer. Thibaut Pinot to má dobře rozjeté na pěkný přísun bodů. Je tam i Derek Gee, který vypadá silně a případných 40 bodů by ho vrátilo do hry ve vrchařské soutěži. Za vedoucí šesticí jede osamocený Bruno Armirail, jenž se snaží purclíky dojet.
     
    59 km
    Ve hře o vrchařskou prémii nakonec zůstala jen čtveřice závodníků! 40 bodů nakonec sebral Thibaut Pinot, který tak v celkovém pořadí stahuje Davideho Baise na rozdíl 14 bodů. Před značkou útočil také Einer Rubio, který prémií projel těsně za Pinotem.
     
    57 km
    Peloton aktuálně ztrácí na vedoucí čtveřici dvě minuty. Ta už zahájila náročné klesání do oblasti Rhone, kde pak jezdce čeká rovinatá část etapy.
     
    56 km
    Na začátku klesání je silnice mokrá, což může být velmi zrádné. Závodníci musejí sjet zhruba 1600 výškových metrů.
     
    51 km
    Valentin Paret-Peintre vyvíjí v klesání obrovské úsilí. Už předehnal vedoucí čtveřici, které se následně i vzdálil. Otázkou je, zda se nevydává zbytečně. Pinot, Rubio, Gee a Cepeda se drží pohromadě. Peloton ztrácí už skoro tři minuty.
     
    Vrchařská prémie na Croix de Couer:

    1. Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) 40 bodů
    2. Einer Rubio (Movistar) 18
    3. Derek Gee (Israel-Premier Tech) 12
    4. Jefferson Cepeda (EF Education-EasyPost)
    5. Valentin Paret-Peintre (AG2R Citroën) 6
    6. Matthew Riccitello (Israel-Premier Tech) 4
    7. Bruno Armirail (Groupama-FDJ) 2
    8. Laurens De Plus (Ineos Grenadiers) 1
     
    47 km
    Závodníci už dorazili na kvalitní širokou silnici, kde tedy mohou pokračovat klesání za bezpečnějších podmínek. Valentin Paret-Peintre donutil čtveřici za ním zrychlit a už byl dojet. To byl zřejmě jeho záměr.
     
    45 km
    Primož Roglić se v pelotonu nachází ve výhodné pozici. Jednak jde o výborného vrchaře, který by mohl něco najet v cílovém stoupání do Crans Montany. A hlavně je opklopem asi pěti domestiky ze svého týmu Jumbo-Visma.
     
    41 km
    Peloton ztrácí 3 minuty a 30 sekund na vedoucí závodníky v čele s Thibautem Pinotem. To by pro toho cyklistu mohlo znamenat také zajímavý posun v celkovém pořadí.
     
    37 km
    Thibaut Pinot za to v závěru klesání opravdu bere. Chce si vytvořit co největší náskok na peloton. Čtveřice Rubio, Gee, Capeda a Paret-Peintre má problém stačit tomuto tempu. Celá tato skupinka ale musí spolupracovat, Pinot těžko může projet následnou rovinou sám. Do cílového stoupání jezdci potřebují pošetřit co nejvíce sil. Francouz každopádně vypadá hodně dobře a může klidně jet na etapové vítězství.
     
    34 km
    Teď už se jede po rovině. Thibaut Pinot má na peloton náskok čtyř minut a to už může být pro závodníky z čela průběžné klasifikace poměrně nepříjemné. V závěrečném kopci asi budou chtít co nejvíce zmenšit toto manko.
     
    31 km
    Mezi vedoucí pětičlennou skupinkou a pelotonem se stále nachází Matthew Riccitello a Bruno Armirail. Ti by se každopádně potřebovali někoho chytnout. Osamocenou jízdou se vyždímají před závěrečným stoupáním.
     
    27 km
    Thibaut Pinot už to nemusí táhnout sám. Na čele se střídá s Derekem Geem, který vypadá, že má rovněž hodně sil. Naopak Valentin Paret-Peintre s Jeffersonem Cepedou spíše přihlížejí.
     
    25 km
    Závěrečné stoupání začne 13 km před koncem etapy. Povede až do cíle.
     
    19 km
    Peloton lehce stáhl manko na vedoucí skupinu. Jsou v něm jsou všichni favorité a na závěrečném stoupání se dá čekat jejich souboj. Geraint Thomas i Primož Roglič mají kolem sebe své domestiky.
     
    17 km
    Thibauta Pinota už nechce nikdo střídat. Soupeři vědí, že Francouz je z nich nejlepším vrchařem a tak mu chtějí sebrat co nejvíce sil.
     
    14 km
    Blížíme se k závěrečnému stoupání! Zaútočí v něm Primož Roglić? Uhlídá Slovince dosavadní lídr Gira Geraint Thomas?
    Krásné scenérie dnešní etapy.
     
    13 km
    Ztráta pelotonu na vedoucí pětici se snížila na tři minuty. Lídři závodu už začínají stoupat!
     
    12 km
    Thibaut Pinot se pokusil o nástup, na který zareagoval Jefferson Cepeda! Derek Gee s Einere Rubiem zatím zůstávají vzadu, ale do cíle ještě zbývá hrozně moc! Valentin Paret-Peintre asi stačit nebude. Kopce jeho specialita nejsou.
     
    11 km
    Zpátky k Pinotovi a Cepedovi se vrátil také Rubio! Derek Gee tam má drobný odstup.
     
    10 km
    Thibaut Pinot zkouší druhý nástup! Jede hodně agresivně na to, že cíl je stále daleko. Jefferson Cepeda i Einer Rubio však opět reagují!
     
    10 km
    Zpátky se vrátil i Derek Gee! Na čele tak máme čtyři borce.
     
    8 km
    Zatímco se trojice cyklistů handrkovala, Derek Gee pokračoval ve svém tempu a ujížděl na čele. Nakonec zareagoval Thibaut Pinot, jenž se odlepil od ostatních a přes Kanaďana se přehnal. Jefferson Cepeda se nevzdává a vydává se za Pinotem. Ekvádořan bude pro Pinota tvrdým oříškem.
     
    8 km
    Derek Gee a Einer Rubio rovněž nejsou daleko a drží šanci na boj o etapové vítězství. Uvidíme, zda Pinot vyrazí do dalšího trháku.
     
    7 km
    Další nástup Thibauta Pinota. Cepeda čekal, zda ho nevystřídá Einer Rubio, ale tomu se moc nechtělo. Pinot tak sice poodjel, ale stále to není nějaký zásadní náskok, který by už musel být klíčový.
     
    6 km
    Od pelotonu se odpoutal Lorenzo Fortunato (EOLO-Kometa). 26. muž průběžného pořadí favority tolik nezajímá a tak zůstal jeho nástup bez reakce.

    Ani třetí nástup Pinota nevyšel. Cepeda a Rubio jsou zase na něm.
     
    4 km
    Nyní přišel nástup Jeffersona Cepedy! Nejen, že ho Pinot neutavil, Cepeda má navíc dost sil na vlastní útok. A zatím to vypadá velmi nadějně, Pinot dosud nezareagoval. Do cíle ale schází ještě 4,5 km do kopce.
     
    3,7 km
    To je nádherná podívaná! Thibaut Pinot se dokázal dotáhnout a je zase před Cepedou. Ten se ale drží za jeho zády a gestem ještě naznačil Francouzovi: „Ne, mě dneska neujedeš.“ Na dohled stále i Rubio.
     
    2,6 km
    Trojice Pinot, Cepeda a Rubio jede pohromadě. Čekáme na nějaký rozhodující nástup...
     
    1,7 km
    Thibaut Pinot zareagoval na nástup Jeffersona Cepedy, který přišel dva kilometry před cílem. Od pelotonu se v posledních kilometrech odpoutal Hugh Carthy, jenž už předjel také Fortunata.
     
    1,0 km
    V pelotonu nastoupil pátý muž průběžného pořadí Damiano Caruso, který chce získat k dobru nějaké ty sekundy!
     
    Cíl
    Dva se perou a třetí se směje! Jefferson Cepeda nastoupil do závěrečného sprintu příliš brzy a v posledních stovkách metrů vytuhnul. Přes něho i Thibauta Pinota se tak přehnal Einer Rubio, který si dojíždí pro etapové vavříny a také pro 50 bodů do soutěže vrchařů. Pinot druhý, Cepeda nakonec až třetí.
     
    Cíl
    Pár sekund na favority najel Damiano Caruso, který projel cílem společně s Aurélienem Paretem-Peintrem. Pouze o pár sekund později dorazili do konce etapy také Geraint Thomas s Primožem Roglićem. Thomas si tak podrží růžový trikot.
     
    13. etapu Gira narušilo nepříznivé počasí, takže muselo přijít výrazné zkrácení o její italskou část. Z etapového vítězství se radoval Einer Rubio, který byl v souboji s Tibautem Pinotem a Jeffersonem Cepedou dlouho tím třetím vzadu. Oba si ale snahou vzájemně se utavit sebrali příliš mnoho sil, Cepeda navíc nastoupil do závěrečného sprintu předčasně a toho Rubio dokonale využil. V boji o růžový dres se dnes nic významného nezměnilo. Hlavní favorité v čele s vedoucím Geraintem Thomasem a Primožem Roglićem se o nic většího nepokusili.
     
    Výsledky 13. etapy:

    1. Einer Rubio (COL) Movistar 2:16:21
    2. Thibaut Pinot FRA) Groupama-FDJ +0:06
    3. Jefferson Cepeda (ECU) EF Education-EasyPost +0:12
    4. Derek Gee (CAN) Israel-Premier Tech +1:01
    5. Valentin Paret-Peintre (FRA) AG2R Citroën +1:29
    6. Hugh Carthy (GBR) EF Education-EasyPost +1:29
    7. Joao Almeida (POR) UAE Team Emirates +1:35
    8. Edward Dunbar (IRL) Team Jayco AlUla +1:35
    9. Geraint Thomas (GBR) Ineos Grenadiers +1:35
    10. Primož Roglič (SLO) Jumbo-Visma +1:35
    ...
    100. Karel Vacek (CZE) Corratec-Selle Italia +20:56
    Vítězný Einer Rubio.
     
    Pořadí bodovací soutěže po 13. etapě (fialový dres)

    1. Jonathan Milan (ITA) Bahrain Victorious 164 bodů
    2. Pascal Ackermann (GER) UAE Team Emirates 88
    3. Derek Gee (CAN) Israel-PremierTech 71
    4. Michael Matthews (AUS) Jayco AlUla 68
    5. Magnus Cort Nielsen (DEN) EF Education-EasyPost 56
    ---
    24. Karel Vacek (CZE) Corratec-Selle Italia 18
     
    Pořadí vrchařské soutěže po 13. etapě (modrý dres)

    1. Thibaut Pinot (FRA) Groupama-FDJ 114 bodů
    2. Davide Bais (ITA) Eolo-Kometa 104
    3. Einer Rubio (COL) Movistar 68
    4. Karel Vacek (CZE) Team Corratec-Selle Italia 36
    5. Derek Gee (CAN) Israel-Premier Tech 31
     
    Pořadí po 13. etapě (růžový dres)

    1. Geraint Thomas (GBR) Ineos Grenadiers 51:20:01 hod
    2. Primož Roglič (SLO) Jumbo-Visma +0:02
    3. Joao Almeida (POR) UAE Team Emirates +0:22
    4. Andreas Leknessund (NOR) Team DSM +0:42
    5. Damiano Caruso (ITA) Bahrain Victorious +1:28
    6. Lennard Kämna (GER) Bora-Hansgrohe +1:52
    7. Edward Dunbar (IRL) Teay Jayco Alula +2:32
    8. Thymen Arensman (NED) Ineos Grenadiers +2:45
    9. Laurens De Plus (BEL) Ineos Grenadiers +3:08
    10. Thibaut Pinot (FRA) Groupama-FDJ +3:13
    ...
    82. Karel Vacek (CZE) Corratec-Selle Italia +1:55:21
     
    Pořadí do 25 let po 13. etapě (bílý dres)

    1. Joao Almeida (POR) UAE Team Emirates +51:20:23 hod
    2. Andreas Leknessund (NOR) Team DSM +0:20
    3. Thymen Arensman (NED) Ineos Grenadiers +2:23
    4. Santiago Sánchez (COL) Bahrain – Victorious +4:50
    5. Ilan van Wilder (BEL) Soudal – Quick Step +6:02
    ---
    24. Karel Vacek (CZE) Corratec-Selle Italia +1:54:59
     
    Pořadí týmů po 13. etapě:

    1. Jumbo-Visma 153:56:55
    2. Ineos Grenadiers +4:02
    3. Bahrain Victorious +9:15
    4. UAE Team Emirates +12:08
    5. EF Education – Easypost +21:27 (19:51:02)

    Martin Augustin

    Pořadí po 12. etapě:
    1. Geraint Thomas (GBR) Ineos Grenadiers 49:02:05 hod
    2. Primož Roglič (SLO) Jumbo-Visma +0:02
    3. Joao Almeida (POR) UAE Team Emirates +0:22
    4. Andreas Leknessund (NOR) Team DSM +0:35
    5. Damiano Caruso (ITA) Bahrain Victorious +1:28
    6. Lennard Kämna (GER) Bora-Hansgrohe +1:52
    7. Edward Dunbar (IRL) Teay Jayco Alula +2:32
    8. Thymen Arensman (NED) Ineos Grenadiers +2:32
    9. Laurens De Plus (BEL) Ineos Grenadiers +2:36
    10. Aurélien Paret-Peintre (FRA) AG2R Citroën Team +2:48
    ...
    91. Karel Vacek (CZE) Corratec-Selle Italia +1:36:00
    Pořadí týmů po 12. etapě:
    1. Jumbo-Visma 147:02:35
    2. Ineos Grenadiers +3:49
    3. EF Education – Easypost +4:07
    4. Bahrain Victorious +5:35
    5. UAE Team Emirates +8:35
    Pořadí do 25. let po 12. etapě:
    1. Joao Almeida (POR) UAE Team Emirates +49:02:27
    2. Andreas Leknessund (NOR) Team DSM +0:13
    3. Thymen Arensman (NED) Ineos Grenadiers +2:10
    4. Santiago Sánchez (COL) Bahrain – Victorious +4:18
    5. Ilan van Wilder (BEL) Soudal – Quick Step +5:46
    ---
    26. Karel Vacek (CZE) Corratec-Selle Italia +1:35:38
    Pořadí bodovací soutěže po 12. etapě:
    1. Jonathan Milan (ITA) Bahrain Victorious 164 bodů
    2. Mads Pedersen (DEN) Trek-Segafredo 140
    3. Pascal Ackermann (GER) UAE Team Emirates 88
    4. Michael Matthews (AUS) Jayco AlUla 68
    5. Derek Gee (CAN) Israel-PremierTech 64
    ---
    24. Karel Vacek (CZE) Corratec-Selle Italia 18
    Pořadí vrchařské soutěže po 12. etapě:
    1. Davide Bais (ITA) Eolo-Kometa 104 bodů
    2. Thibaut Pinot (FRA) Groupama-FDJ 50
    3. Karel Vacek (CZE) Team Corratec-Selle Italia 36
    4. Toms Skujinš (LAT) Trek-Segafredo 30
    5. Amanuel Ghebreigzbhier (ERI) Trek-Segafredo 30
    bahis siteleri