15. etapa: Seregno - Bergamo Vítěz: B. McNulty (USA) UAE Team Emirates (kon.)
konec
15. etapa: Seregno - Bergamo

Vítěz: B. McNulty (USA) UAE Team Emirates

Neděle 21.05.2023, 11:55Giro d’Italia
    Vítěz etapy Brandon McNulty
     
    Cíl
    Armirail dojíždí až teď a jeho náskok se po 15. minutě výrazně sníží. Nicméně, nadále zůstane v růžovém, to je v tuto chvíli jisté.
     
    1km
    Není! V těch dvou skupinách schází!
     
    Cíl
    Nakonec ne, nakonec je Frigo až třetí, když byl předstižen! Brandon McNulty vítězí v dnešní etapě o centimetry před Benem Healym!
     
    500m
    Frigo zkouší nastoupit! To vypadá, že to vedoucí dvojička mohla prokaučovat!
     
    1km
    Poslední kilometr! McNulty s Healym se nechávají dojet Marcem Frigem!
     
    3,6km
    A je to tady! Skrz rozdivočelé fanoušky, kteří mají dýmovnice, to zkouší Ben Healy, který na tomto Giru vyhrál už osmou etapu!
     
    10km
    Frigovi z Israel – Premier Tech se povedlo docvaknout k Healymu a McNultymu deset kilometrů před cílem!
     
    30km
    Healy vyhrál poslední vrchařskou prémii dnešní etapy. Připisuje dalších 18 bodů na své konto!
    Rozhodující nástup Bena Healyho
     
    34,2km
    A teď mu vlastní medicínu dal ochutnat Ben Healy, jenž pro změnu nastupuje Brandonovi McNultymu, který nedokázal tento nástup zachytit. A Ir v barvách EF Education se mu velmi rychle vzdaluje!
     
    47km
    Niccolo Bonifazio z Intermarché nastupuje z vedoucí skupiny! Nikomu se nepovedlo tento útok zachytit a Ital se osamostatňuje na čele etapy.
     
    84km
    A tentokrát to vypadá, že že jako první protnul pomyslnou pásku Rubio! Bylo o to o centimetry a bude potřeba zkontrolovat fotografii. Ale skutečně to vypadá na Rubia. Healy byl nejspíš těsně druhý a bere osm bodů, zatímco jeho rival osmnáct.
    Kolize v čelní skupině
     
    96,4km
    V rámci čelní skupiny došlo k nepříjemnému pádu! Připletli se do něj Simone Velasco z Astany, Sebastian Berwick z Israelu a jeho týmový parťák Marco Frigo. Navíc má mechanické problémy Brandon McNulty.
     
    96,4km
    Vítězem vrchařské prémie na Selvinu je znovu Ben Healy, který připisuje dalších 18 bodů! Rubio dorazil druhý, což mu vynáší jen 8 bodů a už je definitivně jisté, že dnes na modrý trikot nezaútočí.
     
    100km
    Do cíle dnešní etapy bývá sto kilometrů!
     
    148,4k
    Rubio to nezvládl! Jeho poslední pokus o nástup Healy zachytil a navíc mu doslova pláchnul! Healy bere vítězství na Valico di Valcava a to je komplikace pro Rubia, který potřeboval těchto 40 bodů do vrchařské soutěže.
     
    178km
    Stíhací skupina se pomalu, ale jistě, dotahuje k vedoucí dvojici. Během několika kilometrů by se měla na čele utvořit silná skupina 15 závodníků. Nakonec ale podle všeho ve stíhací skupině chybí Toms Skujinš, který původně v seznamu jezdců figuroval.
     
    187km
    Ve stíhací skupině, která ztrácí na čelo 15 sekund, by mělo být 10 závodníků. Připojit se snaží ještě Rubio z Movistaru. Peloton už ztrácí na čelo minutu a tento únik lze prohlásit za úspěšný!

    Jan Vojkůvka

    bahis siteleri