Dánsko – Švédsko 1:4 (kon.) | Kanada – Norsko 2:3 (2:4 po s.n.) | Rakousko – Maďarsko 4:3 (2:0 po s.n.)
Kazachstán – Slovinsko 4:3 (kon.)
konec
Dánsko
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Švédsko
Pondělí 22.05.2023, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:44
    V další šanci byl Jacob de La Rose. Útočník, jenž měl v sobotu narozeniny dostal od spoluhráče přihrávku přes osu. Z levého kruhu ale minul prostor branky.
    54:22 Carl GRUNDSTRÖM - 1:4
     
    54:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vzápětí už se ale CARL GRUNDSTRÖM mohl radovat. Pär Lindholm našel ho našel před brankou a švédský útočník se do polodkryté klece nemýlil. George Sorensen už vleže nemohl zasáhnout. Asistence: Pär Lindholm, André Petersson.
     
    53:39
    Carl Grundström mohl pojistit švédské vítězství. Nicméně střela švédského útočníka ze slotu těsně minula tři tyče.
    52:40 Lucas RAYMOND - 1:3
     
    52:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla neskutečná pumelice z dílny Detroitu! LUKAS RAYMOND využil prostoru na mezikruží a prudkou ranou nad vyrážečku dostal svůj tým do dvoubrankového vedení. Asistence: Jonatan Berggren.
    45:46 Petersson svou kličku gólem nezakončil
     
    45:46
    Tak to byla hokejová paráda! Krásnou rychlou akci Švédů zakončoval André Petersson kličkou do protipohybu gólmana. George Sorensen ale vytáhl zákrok zápasu, když se dokázal rukama dostat ke své pravé tyči a fantastickým zákrokem udržel naději svého týmu!
     
    40:44
    První velká šance ve třetí dvacetiminutovce! Rasmus Sandin dostal přihrávku a nabruslil na levý kruh. Jeho pokus jen rozezvučel tyč dánské svatyně.
     
    36:38
    Teď to halou v Tampere jen zahučelo! Marcus Sörensen dostal dostatek prostoru na levém kruhu a vypálil. George Sorensen dokázal vytěsnit kotouč držadlem hole.
     
    34:06
    Teď mělo Dánsko štěstí! Lucas Raymond se dokázal dostat před obránce a ujížděl na brankáře. Útočník Detroitu však forhendem netrefil v dobré příležitost.
    32:20 André PETERSSON - 1:2
     
    32:20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko využívá přesilovku a ujímá se vedení! ANDRÉ PETERSSON se s ničím nepáral a z pravého kruhu propálil George Sorensena. Dobrou práci předvedl Oscar Lindberg, jenž zaclonil brankáři výhled. Asistence: Oscar Lindberg, Lucas Raymond.
     
    31:14
    Vyloučení v týmu Dánsko:
    Markus Lauridsen – 2 min., držení.
     
    30:40
    Timothy Liljegren ujížděl v oslabení sám na branku. V souboji s obráncem vykoledoval faul a i Švédové si zahrají v početní výhodě.
     
    28:43
    To bude velký test pro švédské oslabení, které dosud na turnaji neinkasovalo. Dánsko čeká dlouhá dvojnásobná přesilovka. Na trestnou lavici putuje hráč Detroitu Lucas Raymond za držení hole.
     
    28:16
    Dánsko si zahraje přesilovku. Timothy Liljegren upadl v souboji, jenže s sebou vzal také protihráče a půjde si odpočnout na trestnou lavici za držení.
     
    22:36
    Nick Olesen mohl ujet sám na brankáře. Bohužel neměl rychlost a byl dojet švédským bekem. Přesto z otočky zakončil. Jesper Wallstedt ale scvakl betony včas. Ten už tak má teď stejně práce jako za celou předchozí periodu.
    13:24 Dennis EVERBERG - 1:1
     
    13:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové srovnávají na 1:1! DENNIS EVERBERG využil dobrého napadání svých spoluhráčů za brankou a odražený kotouč usměrnil za beton George Sorensena, jenž neměl ideální postavení u své bližší tyče. Asistence: Oscar Lindberg, Alexander Nylander.
     
    06:24
    Švédsko nedokázalo využít minutu a třicet vteřin trvající přesilovou hru. Dánsko je v plném počtu!
     
    05:52
    Dánský brankář zatím drží svůj tým. Tentokrát se dokázal přesunout a nacpal se na svoji tyč proti ráně Oscara Lindberga z pravého kruhu.
     
    04:54
    Fantastický George Sorensen! Ten se vleže dokázal dostat proti střele Lucase Raymonda z ostrého úhlu a zastavil velkou šanci.
     
    04:24
    Velká šance pro Tre Kronor. Tým Sama Hallama si totiž zahraje více než minutu a půl v přesilové hře. Na trestnou lavici putuje po zákroku u hrazení Jesper Jensen Aabo.
     
    03:54
    Švédsko si zahraje první přesilovku! Na trestnou lavici putuje Frederik Storm za držení.
    03:39 Nicklas JENSEN - 1:0
     
    03:39
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Na další střelu už ale nedosáhl a Dánsko se ujímá vedení! Nikolaj Ehlers obkroužil branku a nabil na vrchol levého kruhu pro NICKLASE JENSENA, jenž využil dobré clony před brankou a trefil přesně do horního rohu. Asistence: Nikolaj Ehlers.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Koval

    Branky a nahrávky: 4. N. Jensen (Ehlers) – 14. Everberg (Lindberg, Nylander), 33. Petersson (Lindberg, Raymond), 53. Raymond (Berggren), 55. Grundström (P. Lindholm, Petersson)


    Dánsko: Sorensen (Seldrup) – Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo (C), Larsen, Krogsgaard, A. Koch, Gammelgaard – N. Jensen, Ehlers, Russell (A) – Storm, Poulsen, Boedker (A) – Mølgaard, Aagaard, Bau Hansen – Scheel, Wejse, Andersen – Olesen.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Švédsko: Wallstedt (La. Johansson) – Liljegren, Sandin, Tömmernes, A. Lindholm, Nemeth, Bengtsson, Pudas – Carlsson, Raymond (A), Berggren – P. Lindholm, Petersson, Grundström – Everberg, Lindberg, Nylander – Sörensen, Silfverberg (C), de La Rose (A).
    Trenér: Sam Hallam

    Rozhodčí: Sean Fernandez, Jan Hribik – Andreas Hofer, Tommi Niittyla.
    bahis siteleri