Dánsko – Švédsko 1:4 (kon.) | Kanada – Norsko 2:3 (2:4 po s.n.) | Rakousko – Maďarsko 4:3 (2:0 po s.n.)
Kazachstán – Slovinsko 4:3 (kon.)
po s.n. (2:4)
Kanada
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Norsko
Pondělí 22.05.2023, 15:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    Mathias TRETTENES - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Norsko.
    Norové předvedli v nájezdech neskutečné představení, když v branku přetavili čtyři z pěti pokusů. Ten rozhodující přidal MATHIAS TRETTENES.
     
    60:15
    Trettenes v první šanci prodloužení! Dostal kotouč do jízdy na pravé křídlo, odkud již čelil Hoferovi docela sám. Zakončoval však ze značného úhlu.
    59:49 Lawson CROUSE - 2:2


     
    59:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Norové reklamovali, že Kanaďané nestáli dobře při vhazování, to se následně opakovalo. Kanada ho vyhrála a pak zpoza branky našel Carcone LAWSONA CROUSEHO, který se trefil přesně do pravého růžu Arntzenovy branky. Asistence: Michael Carcone.
    59:43 Quinn byl jen milimetry od vyrovnávací trefy
     
    59:43
    Obrovská skrumáž před norskou bránou! Jack Quinn se po střele Weegara natáhl po puku směřujícím již mimo bránu a téměř z brankové čáry v pádu trefil hrací předmět do tyče!
     
    59:26
    Kanaďané silou vůle udrželi útočné pásmo a Laughton ve velké šanci nedal!
     
    58:30
    MacKenzie Weegar dostal krásnou přihrávku mezi kruhy, sjel si blíže k brance a tvrdě vypálil. Norský brankář toho moc neviděl, ale puk si přes klubko těl a hokejek puk do sítě nenašel.
     
    57:54
    Kanada je již v plném počtu, Hofer zároveň opouští bránu a javorové listy jdou do šesti!
     
    55:54
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Brad Hunt – 2 min., sekání.
     
    55:54
    Ken André Olimb a Andreas Martinsen po chybě soupeře upalovali do otevřené obrany, několikrát si vyměnili puk, ale Olimb nakonec nezakončil, protože byl ve finální fázi akce faulován.
     
    51:05
    Adrenalin na obou stranách! Velká šance Kanady, s níž si poradil norský gólman, následně v maximální permanenci také Joel Hofer. Teď byl úsek slušných příležitostí.
     
    50:12
    Tyler Toffoli ve velké šanci! Dostal puk před branku, Arntzen jeho pokus vyrazil a Kanaďan dostal ještě příležitost dorážet, ale puk nakonec skončil za norskou brankou.
     
    45:37
    Tyler Toffoli ve velké šanci! Na chvíli se s pukem vyskytl sám před Arntzenem, ale byl docela blízko bráně a nedokázal najít mezírku, kterou by šlo propasírovat puk.
     
    37:04
    Rozhodčí se rozhodli vyloučit Fantilliho na pět minut a do konce utkání za nedovolený zásah do hlavy! Další tvrdý kanadský zákrok je tedy již potrestán nejpřísnějším možným způsobem. Trest jde odsedět Sammy Blais.
    28:26 Milan LUČIĆ - 1:2
     
    28:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    Middleton našel Weegara na modré čáře, ten posunul puk doleva na MILANA LUČIĆE a ten od modré čáry skóruje! Kanaďané fantasticky clonili před Arntzenem, norský gólman nic neviděl a Lučič trefil puk parádně k levé tyčce. Asistence: MacKenzie Weegar, Jacob Middleton.
     
    24:36
    Norové špatně rozehráli v obranném pásmu a hned z toho byla obrovská šance Kanady. Ethan Bear dostal přihrávku mezi kruhy a hned střílel, ale jeho pokus nebyl úplně přesný a Arntzen ho vykryl.
    21:52 Sondre OLDEN - 0:2
     
    21:52
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Šok v rižské aréně! Norové hned v úvodu druhé třetiny navyšují své vedení. SONDRE OLDEN zkusil od mantinelu nahodit puk směrem ke kanadské bráně, cestou se otřel o nohu Scotta Laughtona, změnil směr a zcela překvapil gólmana Hofera, jenž jej dnes ze sítě loví již podruhé. Asistence: Eirik Salsten.
     
    17:45
    Christian Kasastul se ve středním pásmu dopustil vcelku zbytečného přestupku, když nechal hokejku pod bruslí jednoho z Kanaďanů, který spadl na zem. Kasastul si tak jde na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici.
     
    16:37
    Pierre-Olivier Joseph nahodil od modré čáry směrem k norské bráně, kde clonili dva jeho spoluhráči. Arntzen puk poprvé pouze vyrazil před sebe, a tak se snažili okamžitě dorážet. Norský gólman si však situaci pohlídal a hrací předmět přeci jen nakonec dostal pod kontrolu.
     
    10:52
    Norové pokračují v aktivní hře, krátce po vstřeleném gólu se dostali do dvou obrovských příležitostí! Hofer obě zvládl zlikvidovat, hráči v červených dresech však ukazují, že se vůbec nebojí a jdou do dnešního duelu naplno.
    09:45 Andreas MARTINSEN - 0:1
     
    09:45
    Norsko právě vstřelilo branku!
    ANDREAS MARTINSEN.dostal puk mezi kruhy a z první překonal Hofera! Olimb předtím u mantinelu skvěle vybojoval puk a dříve, než se stihla kanadská obrana zformovat, našel střelce branky. Asistence: Ken André Olimb.
     
    09:08
    Cody Glass si zakřičel o přihrávku na útočnou modrou čáru. Po pravém mantinelu vybruslil až do rohu pásma a našel před brankou Peytona Krebse, jenž měl skvělou možnost otevřít skóre.
     
    06:23
    Jake Neighbours odchází za faul v útočné třetině na dvě minuty na trestnou lavici za podrážení.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Schlegel

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 29. Lučić (Weegar, Middleton), 60. Crouse (Carcone) – 10. Martinsen (Olimb), 22. Olden (E. Salsten), rozh. náj. Trettenes

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Isak Hansen (NOR)
    0:0   Jack Quinn (CAN)
    2. série:
    0:2   Sondre Olden (NOR)
    1:2   Cody Glass (CAN)
    3. série:
    1:3   Mathias Trettenes (NOR)
    2:3   Tyler Toffoli (CAN)
    4. série:
    2:3   Michael Haga (NOR)
    2:3   Michael Carcone (CAN)
    5. série:
    2:4   Thomas Valkvae Olsen (NOR)


    Kanada: Hofer (Levi) – Middleton, Weegar (A), Hunt, Bear, Joseph, Myers, Barron – Lučić, Glass, Blais – Crouse (A), Laughton, Quinn – Neighbours, McBain, Carcone – Fantilli, Krebs, Toffoli (C).
    Trenér: Andre Tourigny

    Norsko: Arntzen (Haukeland) – Lilleberg, Hansen, Johannesen (A), Engeland Andersen, Krogdahl, Kasastul, Bjorgvik Holm – Berg-Paulsen, Vikingstad, Valkvae Olsen – Olimb (C), Trettenes (A), Martinsen – Olden, Haga, E. Salsten – Hoff, H. Salsten, Vesterheim – Steen.
    Trenér: Tobias Johansson

    Rozhodčí: Frandsen, Macfarlane – Hautamaki, Synek
    bahis siteleri