USA – Lotyšsko 3:4 (po pr.) | Kanada – Německo 5:2 (kon.)
po prodl.
USA
3:4 (2:2, 0:0, 1:1 - 0:1)
Lotyšsko
Neděle 28.05.2023, 14:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • O 3. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:22 Kristians RUBINS - 3:4
    61:22 Lotyši slaví zisk bronzové medaile
     
    61:22
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Hala se otřásá v základech a Lotyši slaví, jakoby vyhráli celý světový šampionát. Hrdinou se stává obránce KRISTIANS RUBINS, k němuž se odrazil puk před brankou a bek, který zařídil vyrovnání v závěru, napálil puk pod horní tyč. Obrovská radost Lotyšů, kteří slaví historicky první medaili z MS. Asistence: Kaspars Daugavinš, Janis Jaks.
    59:55 V samotném závěru mohl rozhodnout Abols
     
    59:55
    Abols mohl být lotyšským národním hrdinou! V poslední akci třetí třetiny se vydal vpřed po pravé straně, prohodil si obránce pod hokejkou, ale zblízka na brankovišti pak trefil jen DeSmithe!
     
    54:45
    Lotyši mohli slavit ještě více, teď ale podržel svůj tým Casey DeSmith! Oskars Batna se i pod velkým tlakem prodral kolem dvou protihráčů a vybídl ke střele Mikse Indrašise, který nadělal brankáři pořádné potíže. Ten ale udržel kotouč před brankovou čárou za každou cenu!
    54:21 Kristians RUBINS - 3:3
     
    54:21
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Je už potřetí dnes vyrovnáno a vypadá to, že půjdeme do prodloužení. Jednoduchou akci v pásmu rozjel Ločmelis, který poslal kotouč na modrou čáru. Obránce KRISTIANS RUBINS nic nevymýšlel, prudkou ránu zápěstím schoval za obránce a trefil se přesně k levé tyči mimo dosah brankáře. Asistence: Dans Ločmelis, Rihards Bukarts.
     
    52:57
    Dalším lotyšským hrdinou mohl být Rudolfs Balcers, který mířil do úniku. Neměl ale dostatečnou rychlost, takže musel zaseknout a mohl střílet až potom, s tím ale Casey DeSmith počítal.
    51:39 Batna vyloučen za podrážení a Grimaldi za nafilmovaný pád
     
    51:39
    Grimaldi zariskoval výjezdem před vlastní branku, kde byl nakonec podržen Batnou. Ten dostává dvě minuty, ale stejně tak americký útočník, který souboji pořádně přidal a obdržel trest za filmování.
     
    47:25
    Hráči v bílých dresech mohli hodně rychle odpovědět, daleko od skórování nebyl Rodrigo Abols. Jeho střele k levé tyči ale skončila jen na betonu Caseyho DeSmithe!
    46:19 Matt CORONATO - 3:2
     
    46:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Smolná branka pro lotyšský tým, který tak bude muset poprvé v utkání dotahovat! Dylan Samberg od modré čáry nemířil mezi tři tyče, místo toho u levé tyče nastřelil bránícího hráče, od kterého se kus gumy odrazil k MATTU CORONATOVI. Ten ukázal pohotovost a doklepl puk do odkryté sítě. Asistence: Dylan Samberg, Drew O'Connor.
     
    45:34
    Dnešní utkání sleduje 11 026 diváků.
    42:56 Lotyši se dostali do úniku a Bonino se provinil hákováním
     
    42:56
    Nick Bonino při svém návratu do obrany zahákoval jednoho z protihráčů, také si tedy půjde sednout na trestnou.
     
    42:35
    Rodrigo Abols společně s Batnou ujížděli dva na jednoho, druhý jmenovaný byl faulován a přesto nakonec zakončil, nadvakrát však beton Caseyho DeSmithe nepřehodil!
    41:33 Rihards Bukarts se provinil hákováním
     
    41:33
    Rihards Bukarts hodně zbytečně zahákoval svého soupeře a míří na dvě minuty na trestnou.
    32:59 Mackey se provinil podrážením
     
    32:59
    Následně americký bek zastavil unikajícího soupeře jen za cenu faulu a míří si odpočinout na trestnou lavici na dvě minuty za podrážení.
    31:38 Batnu zradila hokejka při slibné příležitosti
     
    31:38
    Karlis Čukste rozjel útok do rozhozené obrany soupeře, takže po předávce byl sám před brankářem Oskars Batna. Tomu se ale střela vůbec nepovedla kvůli zlomené hokejce, Casey DeSmith tak zvládl zasáhnout.
     
    29:13
    Lotyši hodně smolně nedokázal rozehrát a to mohl hned potrestat Drew O'Connor, ale ten z velkého úhlu neprocpal kotouč přes Arturse Šilovse. Následovala menší šarvátka, ta se obejde bez vyloučení.
    19:41 Rihards Bukarts se ocitl v nadějné šanci v závěru třetiny
     
    19:41
    Rihards Bukarts mohl potřetí v zápase poslat Lotyše do vedení,, když dostal pas na brankoviště a po rychlé otočce chtěl zasunout puk za ležícího DeSmitha, ovšem minul! Následně se ještě vztekal, že byl faulován, ale hra pokračuje...
    19:03 Rocco GRIMALDI - 2:2
     
    19:03
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Přesilovka je využita a je znovu srovnáno. ROCCO GRIMALDI potvrzuje parádní střeleckou formu na celém turnaji také dnes a prosazuje se v utkání o bronz podruhé. Americký forvard dostal nabito od Perunoviche na levý kruh a povedenou střelou příklepem z první vymetl vzdálenější šibenici. Asistence: Scott Perunovich, Matt Coronato.
    17:19 Jaks dostal nepříjemně pukem do tváře
     
    17:19
    Jaks dostal pukem do obličeje a zůstal ležet na zemi, mezitím co hra v pásmu pokračovala. Kristians Rubins padl soupeři pod nohy a podrazil jej, za což následuje dvouminutový trest.
    16:08 Janis JAKS - 1:2
     
    16:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Rihards Bukarts zapisuje další bod a zejména díky němu Lotyšsko opět vede! Mladší z dua Robertsů na pravém křídle ukázal skvělou individuální akci, kotouč si prohodil mezi nohami a následně se natlačil až před bránu, kde ho sice Casey DeSmith vychytal, ale nedokázal zakrýt kotouč. Ten si výborně našel JANIS JAKS, jenž ho bleskově dopravil za brankovou čáru. Asistence: Rihards Bukarts, Miks Indrašis.
     
    15:52
    Dans Ločmelis zachytil hrozivou rozehrávku amerického beka a zleva jel sám na branku, ovšem trefil jen beton gólmana!
    13:34 Po nedovoleném bránění Freibergse si první přesilovku zahraje i USA
     
    13:34
    Freibergsovi na modré utekl puk a soupeř se už řítil vpřed, lotyšský bek jej zastavil svým zadkem a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    10:27 A. Tuch dostal trest za vražení na hrazení
     
    10:27
    Vyloučení v týmu USA:
    Alex Tuch – 2 min., vražení na hrazení.
     
    10:27
    Američané i nadále hrají hodně tvrdě, tentokrát sestřelil protihráče Alex Tuch. Karlis Čukste se tak těžce zvedá z ledu, každopádně rozhodčí už jdou zákrok prověřit na video.
    09:45 Rocco GRIMALDI - 1:1
     
    09:45
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Z ničeho nic je vyrovnáno. Američané se usadili v pásmu a Scott Perunovich měl dost prostoru k přihrávce. Z druhé vlny mu najel ROCCO GRIMALDI, který si udělal několik kroků k pravému kruhu do lepší střelecké pozice a poté zápěstím propálil Šilovse nad beton. Asistence: Scott Perunovich, Anders Bjork.
     
    08:40
    A klidně to mohlo být o dvě branky, kdy obrana USA propadla a Lotyši byli chvíli v přečíslení dvou na jednoho. Rodrigo Abols dostal pas na levý kruh, ale v klíčové chvíli mu v ideální střelecké pozici sjel kotouč z hole.
    07:49 Roberts BUKARTS - 0:1
     
    07:49
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Bratrská kombinace jak se sluší a patří, Lotyšsko jde do vedení! Nyní bylo skvěle vidět, že oba bratři Bukartsové pochází ze stejných podmínek. Rihards totiž zpoza branky přesně našel na hraně brankoviště ROBERTSE BUKARTSE, který bez rozmyšlení napálil kus gumy pod horní tyč. Asistence: Rihards Bukarts, Martinš Dzierkals.
    06:02 Lotyšsko si jako první zahraje přesilovou hru
     
    06:02
    Vyloučen je Carter Mazur, který si odpyká dvě minuty za podrážení.
     
    05:09
    Roberts Bukarts se chopil kotouč v pravém rohu útočného pásma a z velkého úhlu zkusil zaskočit Caseyho DeSmithe, ten byl ale připraven a k zákroku použil svou masku.
     
    01:40
    Rihards Bukarts zůstává ležet na ledové ploše po souboji a zvedá se hodně ztěžka. Rozhodčí se ihned jdou poradit, jestli budou vylučovat.

    Daniel Kinc

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 10. Grimaldi (Perunovich, Bjork), 20. Grimaldi (Perunovich, Coronato), 47. Coronato (Samberg, O'Connor) – 8. Ro. Bukarts (Ri. Bukarts, Dzierkals), 17. Jaks (Ri. Bukarts, Indrašis), 55. Rubins (Ločmelis, Ri. Bukarts), 62. Rubins (Daugavinš, Jaks)


    USA: DeSmith (Petersen) – Samberg, Perbix, Kleven, Perunovich, Thrun, Mackey, Hutson – Grimaldi, Bonino (C), A. Tuch (A) – Eyssimont, O'Connor, Garland (A) – Gauthier, Tynan, Mazur – Farrell, Brown, Coronato – Bjork.
    Trenér: David Quinn.

    Lotyšsko: Šilovs (Gudlevskis) – Zile, Balinskis, Jaks, Rubins, Freibergs, Čukste, Cibulskis – Balcers, Abols (A), Daugavinš (C) – Ro. Bukarts (A), Batna, Dzierkals – Krastenbergs, Smirnovs, Andersons – Ri. Bukarts, Ločmelis, Indrašis – Keninš.
    Trenér: Harijs Vitolins.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Sewell (GBR) – Hautamaki (FIN), Wyonzek (CAN)

    Diváci: 11026
    bahis siteleri