USA – Lotyšsko 3:4 (po pr.) | Kanada – Německo 5:2 (kon.)
konec
Kanada
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Německo
Neděle 28.05.2023, 19:20 • Nokia Aréna, Tampere • Mistrovství světa • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je hotovo, letošní mistrovství je definitivně u konce! To příští se uskuteční od 10. do 26. května na české půdě, a sice v Praze a Ostravě. Moc vám děkujeme za pozornost a sledování našich online přenosů během celého turnaje. Za náš velký tým se přímo z Tampere loučí a krásný zbytek nedělního večera přejí David Jabůrek a Tomáš Chalupa! (21:59:56)
    Kanaďané se radují z 28. triumfu na mistrovství světa


     
    Po dvou letech a celkově již po dvacáté osmé! Kanada zvedá nad hlavu krásný zlatý pohár znamenající jediné – je korunován nový mistr světa, jenž na trůně nahrazuje Finsko!
     
    Je hotovo, Kanaďané se stávají mistry světa!
    58:06 Scott LAUGHTON - 5:2


     
    58:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    O mistrovi světa je rozhodnuto! Němci několikrát jen těsně dokázali udržet útočné pásmo, jenže pak se jeden z nich musel vytočit, přejel modrou a Kanaďané rychle vyrazili vpřed. Laughton dostal od Quinna pas do středového kruhu, odkud stvrzuje kanadské zlato! Asistence: Jack Quinn, Lawson Crouse.
    56:54 Blaise minul prázdnou německou branku
     
    56:54
    Po závaru před kanadskou brankou vyplaval puk u Samuela Blaise, který mohl zkompletovat finálový hattrick! Z velké dálky ale těsně minul a píská se tak icing.
     
    56:43
    Německo to zkusí v šesti!
    51:51 Tyler TOFFOLI - 4:2


     
    51:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    TYLER TOFFOLI se po německé šanci zmocnil kotouče a upaloval s ním rychle vpřed do protiútoku. Německého gólmana nachytal na mezírku mezi betony a posílá Kanadu už do dvoubrankového vedení! Bez asistence.
     
    51:45
    Noebels měl po krásné německé kombinaci obrovskou příležitost ke skórování, jenže při zakončení jej neposlechl hrací předmět a sjel mu z hole.
    45:20 Lučićova bomba zápěstím skončila na levé tyči německé branky
     
    45:20
    Milan Lučić mohl Kanadu výrazně přiblížit ke zlatu! Zkušený forvard vypálil z vrcholu pravého kruhu a překonal Niederbergera, německého brankáře ovšem zachránila pravá tyč!
    44:51 Sammy BLAIS - 3:2


     
    44:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovské chyby se za vlastní bránou dopustil Maksymilian Szuber, když špatnou přihrávkou nabídl kotouč Codymu Glassovi. Ten se rychle otočil kolem německé brány a pokusil se na dvakrát zasunout puk za německého brankáře. Když neuspěl, byl u puku nejrychleji SAMMY BLAIS, jenž bekhendem již dorazil hrací předmět do německé brány. Asistence: Cody Glass.
     
    39:02
    Cody Glass zadarmo přišel ke kotouči na soupeřově modré a mohl v úniku ze strany trestat! Mladý útočník zakončoval na bližší tyč, Niederberger si ji ovšem pohlídal!
    37:28 Lawson CROUSE - 2:2


     
    37:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Úchvatná teč LAWSONA CROUSE, který zcela změnil směr nahozené přihrávky Peytona Krebse, vede k vyrovnání stavu na 2:2! Drama pokračuje. Asistence: Peyton Krebs, MacKenzie Weegar.
    36:53 Německý golman dál trápí kanadské střelce
     
    36:53
    Znovu Carcone! Tentokrát kanadský forvard dostal moře času mezi kruhy a nemířil vůbec špatně. Niederberger ale v tomto minisouboji opět zvítězil a lapačkou předvedl nejlepší zákrok zápasu.
    36:17 I s Carconeho ránou si Niederberger poradil
     
    36:17
    Pohledná kombinace Kanady! Javorové listy dostaly kotouč až na pravý kruh k Michaelu Carconemu, který okamžitě pálil z první. K jeho smůle se ale zaskvěl Mathias Niederberger. Německý brankář se výborně přesunul a puk se mu dokonce podařilo udržet.
     
    36:01
    Vyloučení v týmu Německo:
    Maksymilian Szuber – 2 min., hákování.
    33:47 Daniel FISCHBUCH - 1:2


     
    33:47
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci jdou podruhé v utkání do vedení! Stalo se tak po nenápadné akci, která začala poměrně komplikovaným přechodem do útočného pásma. Následovalo šťastné promáchnutí kanadského hráče, čehož mezi kruhy k pohotové střele využil DANIEL FISCHBUCH. Montembeault nestačil ukrýt všechny mezírky. Asistence: Maxmilian Kastner, Moritz Seider.
    32:00 Dvě velké šance Neighbourse a dorážejícího Krebse
     
    32:00
    Brejk Kanady! Jake Neighbours se dostal do úniku a svou střelu poslal pouze do vyrážečky Niederbergera. Pohotově pak ještě dorážel Peyton Krebs, který ovšem minul zařízení!
    31:46 Kahun prmáchl před prázdnou brankou
     
    31:46
    Dominik Kahun měl obrovskou šanci ke skórování, když po rychlém německém přechodu do pásma dostal pas na levou stranu do předbrankového prostoru, kde byl zcela nehlídaný a už na něj číhala odkrytá kanadská klec!
    23:16 Barron podrazil u hrazení Stachowiaka
     
    23:16
    Podařené střídaní Německa. Outsider zápasu si vytvořil zajímavý nápor, který nakonec vyústil v podražení Justina Barrona. Kanadský zadák tak putuje na dvě minuty za katr.
    10:47 Sammy BLAIS - 1:1


     
    10:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadě na odpověď stačilo jen několik minut! Hokejisté ze země javorových listů předvedli rychlý kontr. Peyton Krebs v přečíslení předal kotouč na druhou tyč SAMUELU BLAISOVI a ten už neměl problém puk poslat za záda přesouvajícího se Niederbergera. Asistence: Peyton Krebs, Jake Neighbours.
     
    07:44
    Kanada ještě za neúspěšnou výzvu obdržela dvě minuty. Trest odpyká Samuel Blais.
    Těsná situace na modré čáře, která předcházela německému gólu
     
    Je rozhodnuto! Branka platí, rozhodčí uznali, že gólu nepředcházel ofsajd, což bylo předmětem zkoumání.
     
    Pozor, možná ještě bude vše jinak! Kanada si bere na tento gól trenérskou výzvu, sudí se jdou podívat na video.
    07:44 John PETERKA - 0:1


     
    07:44
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němšecko se ujímá vedení! Až z vlastního pásma dostal přímo na soupeřovu modrou čáru JOHN PETERKA, který vjel ve velké rychlosti do třetiny a přesnou ranou švihem nad Montembeaultův beton otevírá skóre finálového utkání! Asistence: Moritz Seider.
    04:16 Noebelsův baseballový pokus kryje Montembeault
     
    04:16
    Nebezpečná situace před Montembeaultem! Po střetu dvou holí byl kotouč v pásmu Kanady vymrštěn vysoko do vzduchu. Baseballově pak ze strany puk trefil Marcel Noebels a kanadský brankář měl co dělat, aby betonem zasáhl!

    Tomáš Chalupa

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 11. Blais (Krebs, Neighbours), 38. Crouse (Krebs, Weegar), 45. Blais (Glass), 52. Toffoli, 59. Laughton (Quinn, Crouse) – 8. Peterka (Seider), 34. Fischbuch (Kastner, Seider)


    Kanada: Montembeault (Levi) – Middleton, Weegar, Hunt, Barron, Joseph, Myers – Lučić (A), Glass, Fantilli – Crouse, Laughton (A), Quinn – Neighbours, Krebs, Blais – Carcone, McBain, Toffoli (C).
    Trenér: André Tourigny

    Německo: Niederberger (Strahlmeier) – M. Müller (C), Seider, J. Müller, Wissmann, Szuber, Gawanke, Wagner – Peterka, Kahun (A), Tiffels – Soramies, Sturm, Ehl – Noebels (A), Kastner, Fischbuch – Tuomie, Stachowiak, Schütz – Varejcka.
    Trenér: Harold Kreis

    Rozhodčí: Bjork, MacFarlane – Briganti, Hynek
    bahis siteleri