Pardubice – Příbram 0:0 (kon.) | Vyškov – Zlín 0:0 (kon.)
konec
FK Pardubice
0:0 (0:0)
FK Příbram
Neděle 04.06.2023, 17:00 • CFIG Arena • FORTUNA:LIGA - Baráž • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám tu všechny fotbalové fanynky a fanoušky! Ligovou sezónu v nejvyšších dvou českých soutěží dnes definitivně uzavřou odvety baráže o FORTUNA:LIGU. Příslušnost mezi elitou hájí také Pardubice, které přivítají třetí tým tabulky F:NL Příbram. Od záchrany je východočeský celek krůček, jelikož první utkání na půdě středočeského celku vyhrál 2:0.
     
    První zápas:
    Čtvrteční první utkání v Příbrami zvládly lépe Pardubice, které se výhrou 2:0 výrazně přiblížily k záchraně nejvyšší soutěže. Domácí přitom byli v prvním poločase nebezpečnější a pardubického brankáře Markoviče dokonce dvakrát zachránila branková konstrukce. Krátce po změně stran však poslal Východočechy do vedení dorážkou Vojtěch Sychra a v 62. minutě navíc proměnil penaltu Dominik Janošek. V závěru pak nesnížil ani střídající Antwi, jehož hlavičku zneškodnil parádním reflexem gólman Markovič.

    FK Viagem Příbram – FK Pardubice 0:2
    Branky: 49. Sychra, 62. Janošek (pen.)
    ŽK: 76. Jahić (PRI), 87. Wágner (PRI) – 37. Hlavatý (PCE), 53. Darmovzal (PCE)

    Příbram: Melichar – Sakala, Fišl, Jahić – Vokřínek (71. Čejka), Petrák (67. Šimáček), Švestka, Dudl (82. Antwi) – El Sheikh (71. Langhamer), Wágner (C), Zeronik (82. Anih).

    Náhradníci: Smrkovský – Mašek.
    Trenér: Karel Krejčí

    Pardubice: Markovič – Icha (46. Tischler), Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal (67. Vacek) – Sychra (84. Huf), Janošek, Hlavatý, Pikul (67. Helešic) – Černý (C) (67. Krobot).

    Náhradníci: Budinský – Koukola.
    Trenér: Radoslav Kováč
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Markovič – Tischler, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal – Sychra, Janošek, Hlavatý, Pikul – Černý (C).
    Náhradníci: Budinský – Vacek, Šimek, Jan Jeřábek, Krobot, Helešic, Huf.
    Trenér: Radoslav Kováč

    FK Viagem Příbram: Melichar – Čejka, Jahić, Sakala, Fišl – Zeronik, Švestka, Dudl, Vokřínek – El Sheikh, Wágner (C).
    Náhradníci: Smrkovský – Petrák, Anih, Mašek, Langhamer, Antwi, Stropek.
    Trenér: Karel Krejčí

    Rozhodčí: Zelinka, Váňa, Hurych.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Příbram nezačala špatně. Po ztrátě Pardubic šla rychle směrem k bráně Jakuba Markoviče, centrem ze strany však neuspěla.
     
    4
    První střelecký pokus domácích fotbalistů. Denis Darmovzal po přihrávce Janoška pálil zpoza vápna, mezi tři tyče ale nezamířil.
     
    5
    Václav Dudl pod tlakem přišel o míč a kupředu šli hned tři hráči domácích, Michal Hlavatý však nedokázal najít přesně Pikula a akce tak byla zpomalena.
     
    6
    Pavel Černý dostal v pokutovém území přihrávku od Hlavatému a hned domácímu středopolaři vrátil balón, celou akci ale dobře vyřešil Benson Sakala.
     
    8
    Skvělou práci odvedl Denis Darmovzal, který přespintoval příbramského Jana Vokřínka, tělem ho odstavil a získal balón pro svůj tým. Následně posílal centr do vápna Pikul, zamířil jen do zámezí.
     
    10
    Pardubice ztratily míč v nepříjemném místě a byla z toho rychlá akce Příbrami. Tu nakonec zakončil El Sheikh, jehož střela skončila v náruči gólmana Markoviče.
     
    12
    Pardubice v obrovské šanci! Michal Hlavatý z blízka prověřil Martina Melichara, který vyrazil před sebe! K dorážce se poté dral Vojtěch Sychra, kterého sun dal k zemi obránce, penalta se však k překvapení všech nepíská!
    12. Sychra se neprosadil po sporném souboji
     
    14
    Téměř perfektní přihrávku mezi obránce vyslal Dominik Janošek, Michalu Hlavatému však k míči chybělo pár centimetrů a byl by šel sám na brankáře.
     
    14
    Rozdíl kvalit mezi oběma celky je zkrátka znát. Dominik Janošek si na levé straně pohrál s obráncem a poslal míč před bránu. Emil Tischler k němu měl dál než obránce, i tak ho ale vybojoval. Následný centr Vojtěchy Sychry už přesný nebyl.
     
    17
    Další kombinace Pardubic na jeden dotek nepřinesla tížený výsledek. Janošek znovu přihrával mezi obránce na Hlavatého, ten ani tentokrát nedosáhl na míč.
     
    18
    Teď už Martin Melichar musel být v pozoru, zasahovat ale nemusel. Martin Chlumecký totiž po zablokované střele Černého střílel mimo.
     
    19
    Nyní záložní řada trochu zaspala a toho chtěl využít Felix Čejka. Odchovanec Sparty vystřelil z dálky, ani Jakub Markovič si však nemusel zakročit.
     
    22
    Příbram nyní na pár desítek sekund podržela balón na svých kopačkách. Poté ho dostal Martin Melichar, který neměl komu a tak to zkusil dlouhým míčem na levou stranu, ale přesný nebyl.
     
    24
    Po párminutové odmlce také útočná akce Pardubic. Centr Bartosze Pikula byl na Sychru až příliš vysoký a skončil na autovém vhazování.
     
    26
    Nenápadná akce Pardubic vyústila v přízemní zakončení Pavla Černého, který zamířil kousek vedle levé tyče příbramské brány.
     
    29
    Po ztrátě Pardubic šla Příbram do slibně vypadajícího protiútoku. Tomáš Wágner se ocitl na křídle a posílal míč před bránu, což není úplně jeho parketa. Podle toho to také dopadlo, Pardubáci se ubránili.
     
    31
    Znovu protiútok Příbrami a znovu ho vedl na levé straně Tomáš Wágner. Tentokrát si dal míč před obránce a šel k zemi, za což rozhodčí Zelinka nařizuje volný přímý kop.
     
    33
    Ahmed El Sheikh zkoušel přihrávkou za obranu vystihnout náběh Patrika Švestky, míč byl ale až příliš rychlý a doběhl si pro něj Jakub Markovič.
     
    36
    V posledních minutách měli míč na kopačkách převážně hosté, ti ale nijak nezahrozili. Naopak na druhé straně Pikul skvěle našel Dominika Janoška, který z dobré pozice donutil Melichara k zákroku! Je z toho rohový kop.
     
    38
    Znovu v pozici zakončovatele Dominik Janošek. Jeho parťák ze středu zálohy Michal Hlavatý mu načechral centr přímo na hlavu, Janošek však nedokázal zamířit přesně.
     
    41
    Hra je nyní přerušena, na hrací ploše totiž zůstal sedět příbramský Václav Dudl, který má nějaký zdravotní problém. Nyní je ošetřován.
     
    44
    Už se znovu hraje. Tomáš Vlček nyní pěknou kolmicí našel Michala Hlavatého, pro jeho naražení však neměl pochopení Pavel Černý, který s ním nepočítal a k míči se nedostal.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Stejně jako v prvním utkání baráže mezi Pardubicemi a Příbrami v první půli gól nepadl. Rozhodně blíže mu byli domácí Pardubáci, ti se ale nedokázali prosadit ani po velkých šancích Hlavatého a Janoška. Připomínáme, že Příbram dnes musí zvítězit minimálně o dvě branky, aby měla šanci na postup.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Pardubice v úvodních minutách druhé půle uzamkly Příbram na její polovině a snaží se navýšit svůj náskok v tomto dvojutkání.
     
    50
    Do útoku se nyní dostali i hosté. Dlouhý aut Felixe Čejky v pokutovém území ještě prodloužil Tomáš Wágner, nikdo další v zelenočerném ale ve vápně připravený nebyl.
     
    52
    Pikul si narazil s Dominikem Janoškem a tomu ještě vracel balón, v ten moment už s tím ale počítal obránce a ten tak akci domácích zastavil.
     
    52
    Znovu v akci Janošek. Tentokrát zkusil své štěstí z dálky. V sezóně už se několikrát pěkně trefil, tentokrát zamířil až příliš vysoko a bránu Melichara přestřelil.
     
    54
    Po vyboxovaném rohu Markovičem zpoza pokutového území střílel Jakub Zeronik, míč ale obětavě odhlavičkoval Robin Hranáč. Následně se hosté hlásili o penaltu, marně.
     
    56
    Aktivní Dominik Janošek se znovu dral do zakončení. To se mu trochu krkolomně povedlo, nakonec ale v obklíčení několika obránců neuspěl.
     
    59
    Centr koho jiného, než Dominika Janoška tentokrát doskákal až k noze Vojtěcha Sychry, mladý křídelník Pardubic v těžké pozici nedokázal zakončit přesně.
     
    61
    Domácí Bartosz Pikul přišel na své polovině hřiště o balón a tak musel dozadu. S míčem po pravé straně unikal Patrik Švestka, kterého Polák v barvách Pardubic sestřelil a po právu vidí žlutou kartu.
     
    64
    Domácí fotbalisté se postupnou kombinací dostali na polovinu soupeře, kde se k centru dostal Vojtěch Sychra. Ten zamířil jen do náruče brankáře.
     
    65
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Vojtěch Sychra, přichází Matěj Helešic,
    ze hřiště odchází Bartosz Pikul, přichází Kamil Vacek.

    Střídání v týmu FK Viagem Příbram:
    ze hřiště odchází Jan Vokřínek, přichází Adam Petrák,
    ze hřiště odchází Patrik Švestka, přichází Daniel Langhamer,
    ze hřiště odchází Ahmed El Sheikh, přichází Emmanuel Anih.
     
    67
    Střídající Emmanuel Anih si z levé strany navedl míč na střelu a prověřil pozornost Jakuba Markoviče, který si s tečovaným pokusem poradil.
     
    69
    Dnešní utkání v pardubické CFIG Areně sleduje 4350 diváků.
     
    72
    Robin Hranáč lobem za obranu hledal náběh Kamila Vacka, přihrávka domácího stopera ale byla až příliš dlouhá a doskákala až do zámezí.
     
    73
    Dalekonosná rána Václava Dudla se stočila směrem ke kotli příbramských fanoušků a tak mohl Jakub Markovič zůstat ledově klidný.
     
    74
    Dominik Janošek chytře pustil přihrávku Hlavatého za sebe, kde byl úplně volný Matěj Helešic. Ten mířil zakončení na přední tyč, přízemní rána skončila těsně vedle!
    74. Skvělá akce domácích! Nevyšla až koncovka Helešice
     
    75
    Tomáš Vlček zakončil z velké dálky, ovšem vypadalo to, že mířil na bránu na přilehlé umělé trávě. Odkop od brány.
     
    76
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Ladislav Krobot,
    ze hřiště odchází Denis Darmovzal, přichází Jan Jeřábek.
     
    77
    Ladislav Krobot se po centru Kamila Vacka mohl uvést gólovou hlavičkou, proti ale byl Martin Melichar, který míč uklidil do náruče.
     
    79
    Střídání v týmu FK Viagem Příbram:
    ze hřiště odchází Jakub Zeronik, přichází Dominik Mašek.
     
    81
    Čas se krátí, Příbram ale určitě nevypadá jako tým, který prohrává o dvě branky v boji o postup do nejvyšší soutěže.
     
    82
    Rychlá a účelná akce Pardubic. Vše začalo u velezkušeného Jana Jeřábka, který lobem za obranu našel Hlavatého. Po jeho centru zakončoval Janošek, míč doskákal nad bránu.
     
    83
    Střídání v týmu FK Viagem Příbram:
    ze hřiště odchází Felix Čejka, přichází Daniel Stropek.
     
    85
    Domácí fotbalisté měli možnost jít do protiútoku, Emil Tischler už ale neměl dostatek sil a tak akci zpomalil a předal balón Kamilu Vackovi.
     
    87
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Michal Hlavatý, přichází Samuel Šimek.
     
    88
    Samuel Šimek se uvedl na hřišti zajímavým zakončením šajtí, to ale nijak nebezpečné pro Martina Melichara nebylo.
     
    90
    Zatímco střelu Helešice vytáhl Melichar na roh tak bylo oznámeno čtyřminutové nastavení.
     
    90+2
    Hosté zkusili zahrozit dlouhým autem, ani tentokrát si ale nevytvořili gólovou příležitost. Tu dnes neměli ani jednu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    V dnešním utkání gól k vidění nebyl ani jeden, to ale domácí Pardubice mrzet nemusí. Z Příbrami si totiž vezl dvougólový náskok, se kterým Středočeši nedokázali vůbec nic udělat. Dnes si totiž nevytvořili ani jednu vážnější šanci a to znamená, že Příbram bude i v příští sezóně hrát druhou ligu.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:6. (18:55:43)

    David Klier


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky:

    Karty:   61. Pikul (PCE)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:6.
    FK Pardubice: Markovič – Tischler, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal (76. Jan Jeřábek) – Sychra (65. Helešic), Janošek, Hlavatý (87. Šimek), Pikul (65. Vacek) – Černý (C) (76. Krobot).
    Náhradníci: Budinský – Huf.

    Trenér: Radoslav Kováč

    FK Příbram: Melichar – Čejka (83. Stropek), Jahić, Sakala, Fišl – Zeronik (79. Mašek), Švestka (65. Langhamer), Dudl, Vokřínek (65. Petrák) – El Sheikh (65. Anih), Wágner (C).
    Náhradníci: Smrkovský – Antwi.

    Trenér: Karel Krejčí

    Rozhodčí: Zelinka – Váňa, Hurych

    Diváci: 4350
    01.06.2023
    Příbram - Pardubice 0:2

    Branky: 49. Sychra, 62. Janošek (pen.)

    Karty:   76. Jahić (PRI), 87. Wágner (PRI) – 37. Hlavatý (PCE), 53. Darmovzal (PCE)

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:9.
    bahis siteleri